koszi mindenkinek, jo latni, hogy van meg itt elet azert
hetvegen sikerult eleg sok mindent megcsinalni:
- olaj csere: 5w40 motul, castrol 75w90 gl4 (ford), motul 75w90 gl5
- ulesek kicserelve vegul, harmadjara mentem vissza garazsba, h vegul is megtortenjen. sokat gondolkoztam, tetszett a gyari kek anny felig bor felig alcantara
, de nem volt olyan kenyelmes mint a regi jo kis NB uleseim. Puhabbak es derekban jobban tamasztanak, plusz ulesfutest igy mar csak kabeleznem kell es mukodni fog az is.
- szabpete kicserelte kozben az oracsoport belsejet, itt valami feher szamlapos volt de bekerultek helyere az elozo miatambol az orak. igy mar mukodik (gyarilag kozepen all..:D) az olajnyomas is es vilagit is minden szepen. Plusz meg lett varazsolva a vizhofok is, igy kicsit jobban mutatja a valosagot, nem csak beall aztan nem mozdul sehova (koszi!)
- kipufogot utolso pillanatban vettem eszre, hogy ratyi, csak a rozsdas szuzek tartottak a kozepso dob csovet a helyen.. probaltam taknyolni (mert hely hianyaban nem tudtam szepen) co-val, azt hittem sikerult. Mikor hazaertem akkor hallottam, h csak rosszabb lett, kisebb lyukon erosebben suvitett ki...
vasarnap reggel ujabb kor. Le kellett szedni az egeszet, nincs mese. Katalizator elott ossze volt rohadva, a gyari csavar eggye valt a talppal :D ... utana minden ovatossag es melegites, hutes akarmi hatasara de sikerult beletorni egy tocsavart a leomlo csatlakozasaba. Volt aztan kuzdelem, eltort meg parszor de szerencsere megadta magat es kijott a maradekja. Sikerult talalni abba a menetbe illo csavart is, igy miutan mar az egesz kipufogo egyben kint a satu padon hegesztesre kerult, konnyen vissza is ment a helyere es szerencsere nem fuj ki sehol. Fotot nem csinaltam, de ha csinalnek se raknam fel, egy negyed kilos gubics biztosan lett rajta... nem eletem muve, de most a hasznalaton van a hangsuly es tudom, hogy telen szetszedem ugyis, akkor minden meg lesz csinalni szepen. A hatso kereszt merevito is a difi alatt, amit most le kellett vagjak es vissza hegesztve kerult, mert mindket csavar eltort..
Ezzel a rozsdaval meg lesz jo par korom..
de! vezetni meg mindig eszmeletlen elmeny, mint valami kisgyerek ugy mosolygok benne es meg csak autopalyazas volt, semmi erosebb kanyargas..
- gyertyakat kicsereltem, amik benne voltak iridiumok mar elegge el voltak hasznalva, kicsit meg is volt egve. de nem javult a helyzet, meg mindig van torpanas, most mar enyhe gaznal is elojon neha, de total kiszamithatatlan. lehet trafot kene csereljek? vagy benzin pumpat?
- stylebar es hozza valo szelterelo kikerult, a gyari nb pedig vissza. Extra pakolos hely es kiszallas nelkuli teto csukas ujbol, boldogsag. (elado)
- erositon nagyon gondolkozom, mert hat ott van a garazsban, csak lehet meg kene tartsam a helyet inkabb a csomagoknak az ules mogott. (aktiv, ules moge valo melylada elado)
- fekeket nem tudom basztassam-e, raknek a blue es yellow betetek helyett valami simat, hogy ne legyen ez a csikorgas meg valahogy nem is bizom bennuk, de most olyan jo mikor lampanal elkezd gurulni a kocsi magatol == nem fog be egyik fek sem :D azert sokat szivtam regen a fekkel..
- GSP 120-nal 3500-at forog, 6-os valtot kezdem megszokni, nem tudom lesz-e otosre csere
- a turbo hianyzik azert egyre jobban, de most a rendor autok mellett nyugodt szivvel megyek el