Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Lisztmiata NB 10AE    |   << vissza

Lisztmiata NB 10AE

2021-06-08 8:49:38
GPali

GPali

Posztok: 673
Velünk: 2372 napja

Válasz erre: @Liszt #143985 

Én Kárászyhoz vittem. Időpontra viszed, másnapra kész. Meg voltam elégedve a szolgáltatással, őket tudom ajánlani.

Szerk.:

Itt egy 2019-es hozzászólásom. Csak, hogy legyen viszonyítási alap:

"Nb-be való b6-os bilsteineket kb pont egy hónappal ezelőtt vizsgáltattam be Kárászyéknál.

elsők:
-húzás maximum: 1647 és 1568 nm
-nyomás maximum: 927 és 915 nm

hátsók:
-húzás maximum: 1321 és 1241 nm
-nyomás maximum: 710 és 697 nm"

aláírás

Touge Runnerz

Történet:

Válasz erre: @Liszt #143985 

Én Kárászyhoz vittem. Időpontra viszed, másnapra kész. Meg voltam elégedve a szolgáltatással, őket tudom ajánlani.

2021-06-08 8:34:56
Liszt

Liszt

Posztok: 1012
Velünk: 3138 napja

Válasz erre: @Marcello #143980 

az sincs keszleten sad  

advance z lenne, az volt ugye nekem elozoben es szerettem. De nagyon alacsony es mindig figyelni kellett vele utkozben, ezert nem  akarok ujra abba az iranyba menni. 

bofi is ki van fogyva Teinbol, redsunnal sincs keszleten. Igazabol nincs sehol semmi, es se bofi se driftshop nem tudta megmondani, hogy mikorra varhato, csak tippelnek, hogy Julius eleje.
Ez mindig felidegesit amugy, hihetetlennek tartom, hogy keptelenek keszletet tartani a webshopok, lehet ezt magyarazni mindennel de igazabol nem erdekel. Vagy legyen egy normalis es hiteles keszlet visszajelzes es varhato szallitasi ido vagy tartsanak par darabot abbol amit arulnak. A legjobb mikor draga is es keszlet sincs smile )

No nekem meg kene hamarjaban mert mennek mar nagyon es most a szabadsagok kivetele kicsit jobban korlatozott. Szerbia enged tranzitban siman, Montenegro es Albania pedig nem ker semmit. Romania sem ker smile oda is menni kellene mar.

Vegul lehet a felujitasnal maradok, mar itt van egy hasznalt bilstein szett mellettem, vszin ma felhivok par felujitot (raj? karaszy?) mert igy meglenne majd jovo hetvegere es akkor be tudom szerelni otthon gyorsan (gyorsasag meg a rozsda:DDDD) es mehet futomu allitasra.

aláírás

Dani 

2021-06-07 15:33:58
Liszt

Liszt

Válasz erre: @Ordune #143979 

regen tudott jo arakat, de most sajnos nem (318 vs 360)

aláírás

Dani 

2021-06-07 13:54:43
Marcello

Marcello

Posztok: 657
Velünk: 3432 napja

Válasz erre: @Liszt #143978 

Én BC BR series és a Tein Flex Z között vacilláltam nagyon sokáig, aztán a BC-re esett a választásom.

8/6 kg-s rugókkal vettem, utcára is remekül használható. Driftshopból rendeltem, kb 30 nap volt mire megjött, de ha van készleten, akkor kb 5 nap. Én nem bántam meg.

2021-06-07 13:05:26
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5199 napja

Válasz erre: @Liszt #143978 

Red Sun-t nézted már?

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2021-06-07 11:49:32
Liszt

Liszt

Nincs otlete valakinek, hol lehet meg keszleten Tein Flex Z NB-hez? 

Driftshop kifogyott mar ket hete, es juliusban lesz majd talan de azt se tudjak biztosra. IL is ures, angliabol meg nem akarnek feltetlen rendelni a vamolasi koltsegek es ido miatt. Igazabol hetvegere kellene, hogy be tudjam szerelni.. vagy legkesobb kovetkezo hetvegere. 

Mar a tein monon is elgondolkodtam, de az sincs...

Utcara kellene, kicsit olvastam HSD monopro utan de nem annyira dicsertek utcara, na meg keszleten abbol se nem van

aláírás

Dani 

2021-06-03 8:35:00
Liszt

Liszt

Nyiritol lett egy fasza trafo, de csere utan is elojott mar egyszer a torpanas. Gyujtas kabeleket cserelek meg, mar itt vannak csak be kellene szereljem, aztan majd kiderul.

Kerultunk multkor egyet Balaton korul meg itt ott, jo volt ujra miatat vezetni egesz nap de azert kicsi az orszag es keves a hegy, meg  a jo ut. Rossz utakon meg egyre jobban erzodott, hogy elfaradtak mar ezek a lengescsillapitok. Kiprobaltam egy ugyanugy gyari billsteineset is, de az jol viselkedett.. szoval csak az enyem egy kad viz (hajokormany nelkul:D)

Megrendeltem vegul driftshoprol a flex z-t, csak nincs raktaron meg mindig szoval nem tudom mikor kuldik. Most kezdhetek utana olvasni, hogy kell a magassagot beallitani, hogy egyforma legyen tengelyenkent.

ja meg mindig meglepo, hogy erosnek erzik a kocsi igy szivoban is. Transzfogarason majd kiderul smile

aláírás

Dani 

2021-05-21 14:54:53
kreszan

kreszan

Posztok: 329
Velünk: 3496 napja

Mik vannak :D 

aláírás

INSTA

2021-05-10 16:33:04
JRK_

JRK_

Posztok: 156
Velünk: 2520 napja

Válasz erre: @Liszt #143859 

"a turbo hianyzik azert egyre jobban" 

Történet:

Válasz erre: @Liszt #143859 

"a turbo hianyzik azert egyre jobban" ❤️

2021-05-10 10:14:15
Liszt

Liszt

koszi mindenkinek, jo latni, hogy van meg itt elet azert smile

hetvegen sikerult eleg sok mindent megcsinalni:

- olaj csere: 5w40 motul, castrol 75w90 gl4 (ford), motul 75w90 gl5

- ulesek kicserelve vegul, harmadjara mentem vissza garazsba, h vegul is megtortenjen. sokat gondolkoztam, tetszett a gyari kek anny felig bor felig alcantara ? , de nem volt olyan kenyelmes mint a regi jo kis NB uleseim. Puhabbak es derekban jobban tamasztanak, plusz ulesfutest igy mar csak kabeleznem kell es mukodni fog az is. 

- szabpete kicserelte kozben az oracsoport belsejet, itt valami feher szamlapos volt de bekerultek helyere az elozo miatambol az orak. igy mar mukodik (gyarilag kozepen all..:D) az olajnyomas is es vilagit is minden szepen. Plusz meg lett varazsolva a vizhofok is, igy kicsit jobban mutatja a valosagot, nem csak beall aztan nem mozdul sehova (koszi!)

- kipufogot utolso pillanatban vettem eszre, hogy ratyi, csak a rozsdas szuzek tartottak a kozepso dob csovet a helyen.. probaltam taknyolni (mert hely hianyaban nem tudtam szepen) co-val, azt hittem sikerult. Mikor hazaertem akkor hallottam, h csak rosszabb lett, kisebb lyukon erosebben suvitett ki...
vasarnap reggel ujabb kor. Le kellett szedni az egeszet, nincs mese. Katalizator elott ossze volt rohadva, a gyari csavar eggye valt a talppal :D ... utana minden ovatossag es melegites, hutes akarmi hatasara de sikerult beletorni egy tocsavart a leomlo csatlakozasaba. Volt aztan kuzdelem, eltort meg parszor de szerencsere megadta magat es kijott a maradekja. Sikerult talalni abba a menetbe illo csavart is, igy miutan mar az egesz kipufogo egyben kint a satu padon hegesztesre kerult, konnyen vissza is ment a helyere es szerencsere nem fuj ki sehol. Fotot nem csinaltam, de ha csinalnek se raknam fel, egy negyed kilos gubics biztosan lett rajta... nem eletem muve, de most a hasznalaton van a hangsuly es tudom, hogy telen szetszedem ugyis, akkor minden meg lesz csinalni szepen. A hatso kereszt merevito is a difi alatt, amit most le kellett vagjak es vissza hegesztve kerult, mert mindket csavar eltort..

Ezzel a rozsdaval meg lesz jo par korom..

de! vezetni meg mindig eszmeletlen elmeny, mint valami kisgyerek ugy mosolygok benne es meg csak autopalyazas volt, semmi erosebb kanyargas..

- gyertyakat kicsereltem, amik benne voltak iridiumok mar elegge el voltak hasznalva, kicsit meg is volt egve. de nem javult a helyzet, meg mindig van torpanas, most mar enyhe gaznal is elojon neha, de total kiszamithatatlan. lehet trafot kene csereljek? vagy benzin pumpat? 

- stylebar es hozza valo szelterelo kikerult, a gyari nb pedig vissza. Extra pakolos hely es kiszallas nelkuli teto csukas ujbol, boldogsag. (elado)

- erositon nagyon gondolkozom, mert hat ott van a garazsban, csak lehet meg kene tartsam a helyet inkabb a csomagoknak az ules mogott. (aktiv, ules moge valo melylada elado)

- fekeket nem tudom basztassam-e, raknek a blue es yellow betetek helyett valami simat, hogy ne legyen ez a csikorgas meg valahogy nem is bizom bennuk, de most olyan jo mikor lampanal elkezd gurulni a kocsi magatol == nem fog be egyik fek sem :D azert sokat szivtam regen a fekkel..

- GSP 120-nal 3500-at forog, 6-os valtot kezdem megszokni, nem tudom lesz-e otosre csere

- a turbo hianyzik azert egyre jobban, de most a rendor autok mellett nyugodt szivvel megyek el

aláírás

Dani 

2021-04-29 22:15:00
GPali

GPali

Posztok: 673
Velünk: 2372 napja

Szóval újra lett valami önsz*pató régi rozsdás projektautód! :D Egy évvel fiatalabb is, 6-os váltós is, minden jóval megáldott is; ez bizony előrelépés, amolyan igazi upgrade! Szívből örülök, hogy visszatértél! Pont mint az a bizonyos Jedi mester :D 

"Ja meg valoszinu a kek alcantaras uleseket is, mert nagyon kenyelmetelnek derekban" Rossz hír, hogy valószínűleg csak te öregszel, nem pedig az ülés rosszabb. Sajnálom sad

(Ati nektek pedig ezúton gratulálok a miata házasságból született csodához #MSE) 

aláírás

Touge Runnerz

2021-04-29 16:25:06
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3158 napja

Üdv Újra itt Dani! 

aláírás Üdv, Ati
2021-04-29 10:28:16

Nyiri

Posztok: 689
Velünk: 2485 napja

Válasz erre: @Liszt #143771 
Gratula itt is.

Attól hogy eszi az olajat még lehet erős. Nekem a legutóbb cserélt 1.8NB blokk 60km/liter olajfogyasztás mellett rohadt erős volt. Kompresszió a közelében nem volt a gyárinak. Kb. a fele volt 2 hengerben. 

2021-04-28 9:46:27
kapeti

kapeti

Posztok: 107
Velünk: 2410 napja

Válasz erre: @Liszt #143771 
Dani! Büszkék vagyunk rád !

Írány Montenegro...

Amíg nem lehet addig jó lesz Domaháza is :-)

aláírás

NBFL 2002 Sportive, BRG  "Mancs"

NA 1989 SU Red "piNA" felújítás alatt

#sidescoop csigagyár

www.sidescoop.net                         

2021-04-27 19:24:03
Liszt

Liszt

Sziasztok, nem birtam tovabb smile