Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Összes többi    »    Toyota MR2 AW11    |   << vissza

Toyota MR2 AW11

2023-02-28 7:30:17
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6150 napja

Melegedési kockázat, kis IC, nem agyonszabályozott turbo, gyári benzinnyomás kezelés, 95-ös benzin -> tartsd nagyon nyitva a füledet ha nincs kopogásvédelem mert ez a sok tényező mind egy irányba mutat és gondolom nem 8,5 a kompresszió és nem kovácsoltak a dugók.

De mègjobb lenne vmi kopogásvédelem mert jön a nyár és harminc fokban még sokkal nagyobb lesz a veszély meg a töltőnyomást is növelni fogod.

Elnézést ha olyasmit nyomatok amit mástól is hallasz vagy esetleg én magam már huhogtam itt erről de ezt kiválóan meg lehet szívni mert sunyi dolog.

aláírás DrasticPlastic Driver
2023-02-27 10:58:37

Kokszi

Posztok: 86
Velünk: 1135 napja

Sziasztok!

Bent van a turbó, épp a tartósteszt zajlik.

Elég sok buktató volt, de talán a végére értünk. Sok minden ki lett próbálva, pl. 3 garnitúra injektor is. Az egyik túl kis köbcenti volt, a következőnél más hiba lépett fel, végül ami most bent van, azok 440köbcentisek. Az állítható benzinnyomás szabályzó nem kellett, a gyári mindent megold. Benzinpumpa is maradt gyári. Kapott egy turbós MAP-szenzort és a gyári ECU egy EPROM-ot. Szóval az injektorok, a MAP és az EPROM kivételével minden gyári maradt. Egyelőre 0.4bar a max. töltőnyomás. Az AFR be lett állítva. A kocsiban csak analóg AFR óra van, nem tudom érdemes-e egy digitálisat beszerezni. A beállítás természetesen digitális kijelzővel történt. Ha minden oké így, akkor feljebb lépegetünk a töltőnyomással. 95-ös benzinnel mindez, nem is akarok mást tankolni, szóval ez fogja behatárolni a max. töltőnyomást.

Ja, kapott még egy smart intercoolert (korábbi fotókon látható). Nem tudom ilyen pici töltőnyomásnál számít-e egyáltalán, de a középmotor miatt talán igen, főleg nyáron.

A közben tapasztalat hibákról most nem írok, mert lehet még előjönnek, és nem akarom elkiabálni, hogy megoldottuk őket.

A hang kicsit tompább lett, de csak alacsony fordulaton. Magason ugyanolyan hangos a kocsi, mint régen. :D Gázreakcióban nem érzek különösebb változást a szívóhoz képest, viszont már alacsony fordulaton is jobban gyorsul. Amikor pedig elkezd felépülni a töltőnyomás, kezdődik a móka. Korábban mértetek 60-120-akat, én is megtettem, de csak stopperes módszerrel. Teli tankkal, 1 személlyel 6.83-7.09 közötti időket mértem III. fokozatban.

A fogyasztás szemre nem tűnik sokkal többnek, max. 2-3dl, és azért most odalépegetek neki néha-néha. wink Ma lesz az első tankolás, utána okosabb leszek.

A turbó hangja kellemes. Ugye a kompresszorról azért mondtam le, mert iszonyatosan visított, és bár dupla fojtószeleppel megszűnt volna valamelyest, váltottam turbóra. Ennek a hangja olyan, mint egy halk porszívó. És persze csak akkor, ha odalépek neki. A BOV nem sziszeg, nem is akartam sziszegőset. Inkább olyan bah-bah-bah-bah hangot ad ki.

Egyelőre ennyi!

Szép napot mindenkinek!

2022-11-17 22:10:39

Lasi

Posztok: 148
Velünk: 3312 napja

Hali!

Rég beszéltünk ! Jó látni, hogy halad a projekt !

Majd valami videót dobj fel róla!

Üdv: Lasi

aláírás Lexus IS250, Corolla AE86gt
2022-11-17 7:15:45

Kokszi

Üdv, Miatások! smile

Megjött az üvegszálas elem, úgyhogy fényezés után felkerülhet.

Közben a turbó projekt is folyamatban. Bekerültek a 390ccm-es injektorok, egy nagyobb MAP szenzor, felkerült a turbó, össze van kötve a kipuffogóval, a drukklabda át lett alakítva állíthatóvá és be lett állítva 0.4barra, csövezés megvan, a Smart intercooler is bekerült. 2500-nál jön meg a töltőnyomás, viszont mivel nincs a kocsinak eleje, ezért csak az utcában lett kipróbálva, tartós teszt még nem történt, de ha minden jól megy, akkor Karácsonyra menetkész.

A TVIS egyelőre marad, kíváncsi vagyok mit csinál turbóval 4200-nál, amikor kinyit.

Történet:

Üdv, Miatások! :)

Közben a turbó projekt is folyamatban. Bekerültek a 390ccm-es injektorok, egy nagyobb MAP szenzor, felkerült a turbó, össze van kötve a kipuffogóval, a drukklabda át lett alakítva állíthatóvá és be lett állítva 0.4barra, csövezés megvan, a Smart intercooler is bekerült. 2500-nál jön meg a töltőnyomás, viszont mivel nincs a kocsinak eleje, ezért csak az utcában lett kipróbálva, tartós teszt még nem történt, de ha minden jól megy, akkor Karácsonyra menetkész.

Üdv, Miatások! :)

2022-09-13 13:27:18

Kokszi

Válasz erre: @Beci11 #145632 

Köszönöm a tippet, utánanézek majd.

Válasz erre: @susu #145631 

Neked is köszönöm!

Amikor utoljára merültem el a dolgokban, akkor még a VEMS-re esküdözött mindenki, hogy annál nincs jobb. Vagy ár-érték arányban nem éri meg?

2022-09-13 12:41:22

Beci11

Posztok: 270
Velünk: 2990 napja

Válasz erre: @Kokszi #145629 

Maxxecu elég húzós lett, már csak euro árfolyam miatt is. MS3 klónok nem rosszak már ilyen 130-150e körül lehet szerezni(legalábbis 2 hónapja annyi volt)

2022-09-13 12:38:22
susu

susu

Posztok: 492
Velünk: 1920 napja

MaxxEcu-val jobban is jársz mint a VEMS-el...

Bedobnám low-budget alternatívának a MegaSquirt klónokat, itthon is van aki készít ilyeneket, szerintem azzal lehet a legolcsóbban megúszni. Nekem eredeti MegaSquirt van, nincs vele bajom, egyedül a nevetséges "nyomtatóport" csatlakozókkal... de a klónt szerintem meg tudják úgy csinálni, hogy plug and play a gyári ECU dobozába, kábelkötegére, és akkor nincs ilyen gond.

aláírás

Touge Runnerz

2022-09-13 10:54:13

Kokszi

Válasz erre: @GPali #145628 

Én a rókalyukon nevettem jót! :D Jobban örültem volna, ha akkor is épp ott van a ravaszdi, nem pedig az M4-en. Sötét volt, későn is vettem észre. Az autópálya fenntartónál nem is próbálkoztam, úgyis elhajtottak volna... Állítólag még ha szarvast üt el az ember, akkor is mindig kihúzzák magukat a felelősség alól, erről sok fórumon írnak.

ECU-t nem vásároltam még, a gyári ECU van benne. Csak egy plusz map szenzor lett belekötve. A puding próbája az evés, úgyhogy ha bekerültek a nagyobb injektorok, akkor derülnek ki a dolgok. Sajnos a szélessávút nem lehet a gyári ECU-ba bekötni, akkor egyszerűbb lenne minden, így csak mérni tudjuk az eredményt. Keskenysávút elvileg belehetne, volt is olyan MR2 változat, amiben volt. De azzal nem mennénk amúgy se semmire.

Milyen ECU-t javasoltok? Én a Maxxecu-t nézegetem leginkább. VEMS-re nincs pénzem...

Légkondi kompresszornak van hely, korábban ott volt az AMR500-as kompresszor. A csövezés más, mert a Smart rövidebb, szóval azzal kell majd fabrikálni.

2022-09-13 10:42:25
GPali

GPali

Posztok: 673
Velünk: 2365 napja

Válasz erre: @Kokszi #145627 

Jó kis projekt sok tankcsapdával. (Vagy rókalyukkal)  Kár, hogy már bevásároltál ecu téren. Ha csak tervben lenne, akkor most írnám, hogy felejtsd el és egyből vegyél írható stand alone ecu-t. Hirtelen drágább, de ha normális programozást szeretnél, akkor úgyis az lesz a végső jó megoldás.

A légkondin jót nevettem, de ha működni fog akkor zseni :D

aláírás

Touge Runnerz

2023-03-31 15:47:51

Kokszi

Sziasztok Miatások!

Rég jártam erre! Sajnos sok rossz dolog történt körülöttem, haláleset és egyéb problémák, így az MR2 jó időre háttérbe szorult.

Aztán amikor újra előkerült, sikerült egy öngyilkos rókával összefutnom az M4-esen, aki sikeresen lezúzta a kocsi első szoknyáját. Kuka az egész, rendeltem hozzá Angliából alkatrészt, de már 2 hónapja húzódik a dolog, szóval nem egyszerű. Végül megírták, hogy nem tudnak eredeti fém karosszéria elemet küldeni, csak üvegszálast. Úgyhogy végül az lesz rajta. Egyik szemem sír, mert az ismerősöknek nem jó a tapasztalata az üvegszálról, a másik pedig nevet, mert olcsóbb, szinte harmadannyiba kerül.

Nektek van esetleg tapasztalatotok üvegszálas karosszéria elemről? Mennyire tartós? Én úgy tudom könnyebben sérül, már apró koccanástól is bepókhálósodik.

Az új váltóval volt egy kis gond, kidobálta 5. sebességből, de az orvosolva lett.

Légkondi is lesz, egy Smart Coupe rendszerét kapja meg a kocsi.

A turbósítás pedig folyamatban. A kompresszor ugye végleg el lett vetve.

Nektek van tapasztalatotok, Insoric vagy Dyno Pro méréssel? Amikor menet közben történik nem padon?

Na mindezek után rá lett pattintva a turbó, egy állítható benzinnyomás-szabályzó, de becsörgött a motor. Utána a MAP szenzor cserélve lett egy "nagyobbra", és kicsit jobb lett, de még mindig szegény a keverék. Most épp nagyobb injektorokra várunk, sikerült szerezni 390ccm-eseket. Ha minden jól megy, így már jó lesz az AFR. Ha nem, akkor nem úszom meg az ECU cserét valami írhatóra.

Történet:

Sziasztok Miatások!

Rég jártam erre! Sajnos sok rossz dolog történt körülöttem, haláleset és egyéb problémák, így az MR2 jó időre háttérbe szorult.

Aztán amikor újra előkerült, sikerült egy öngyilkos rókával összefutnom az M4-esen, aki sikeresen lezúzta a kocsi első szoknyáját. Kuka az egész, rendeltem hozzá Angliából alkatrészt, de már 2 hónapja húzódik a dolog, szóval nem egyszerű. Végül megírták, hogy nem tudnak eredeti fém karosszéria elemet küldeni, csak üvegszálast. Úgyhogy végül az lesz rajta. Egyik szemem sír, mert az ismerősöknek nem jó a tapasztalata az üvegszálról, a másik pedig nevet, mert olcsóbb, szinte harmadannyiba kerül.

Nektek van esetleg tapasztalatotok üvegszálas karosszéria elemről? Mennyire tartós? Én úgy tudom könnyebben sérül, már apró koccanástól is bepókhálósodik.

Az új váltóval volt egy kis gond, kidobálta 5. sebességből, de az orvosolva lett.

Légkondi is lesz, egy Smart Coupe rendszerét kapja meg a kocsi.

A turbósítás pedig folyamatban. A kompresszor ugye végleg el lett vetve. A kompresszió vissza lett húzva gyári értékre. El is vittem egy Insoricos mérésre, ahol hozta a gyári értékeket, linkelem.

Nektek van tapasztalatotok, Insoric vagy Dyno Pro méréssel? Amikor menet közben történik nem padon?

Na mindezek után rá lett pattintva a turbó, egy állítható benzinnyomás-szabályzó, de becsörgött a motor. Utána a MAP szenzor cserélve lett egy "nagyobbra", és kicsit jobb lett, de még mindig szegény a keverék. Most épp nagyobb injektorokra várunk, sikerült szerezni 390ccm-eseket. Kapott még egy +MAP szenzort, ami a gyári ECU-ba be lett kötve, és amikor megjön a töltőnyomás, akkor megemeli a benzinnyomást. Ha minden jól megy, így már jó lesz az AFR. Ha nem, akkor nem úszom meg az ECU cserét valami írhatóra.

2021-09-02 10:59:36

Kokszi

Sziasztok!

Ez az év úgy látszik a szerelésekről szól...

Meglett a hiba oka. Sajnos nem a vízcsövekkel volt a gond, az egyszerűbb lett volna. Pár napja már olaj is volt a hűtővízben, úgyhogy adott volt, hogy itt csakis a motor lehet a ludas.

Szerencsére nem hengerfejes, az azért rosszabb lett volna. A hengerfej, a dugattyúk, szelepek, minden jó állapotban van.

Végül az lett, amit Lasi is megjósolt. A blokk teteje van berohadva. Hiába, 36 éves már. Szóval most blokktető + hengerfej síkolás lesz. Minél kevesebb, remélem pár tizedmilliméter, mert már így is 12-es a kompresszió a hengerekben. Szóval valószínű vastagabb tömítés is fog kelleni. Majd kiderül.

Szóval ez van! sad

2021-08-25 11:14:51

Kokszi

Sziasztok!

Valami továbbra sem stimmel a hűtőfolyadékkal... valahol elmegy. Folt nincs a kocsi alatt, úgyhogy menet közben tolhatja ki valahol, de csak akkor, ha nagyon meghajtom. Most át lesz nézve az egész csőrendszer.

+ néha berecseg az 5. fokozat, valószínű a szinkrongyűrű. Ez csak pár napja van.

2021-08-12 11:31:37

Kokszi

Tegnap az úton szembejött egy sötétkék NA, nagyon klasszul nézett ki. A dugó miatt pont egymás mellett álltunk meg, így kérdeztem, hogy fórumos-e, mondta nem, de szokta olvasni. Szóval akkor innen is üdvözlöm! smile

2021-08-11 13:00:52

Kokszi

Válasz erre: @Gyéé #144254 

Röviden: de. smile

Hosszabban: igazság szerint nincs gond a hűtéssel, ha nem szivárog és nem levegős. smile Nekem volt már olyan, hogy közel 4 liter hűtőfolyadék hiányzott, és menet közben nem is vettem észre, mert a gyári hőfokmérő teljesen középen állt. Viszont amint lassítottam, elkezdett felkúszni a vízhőfok. Egyébként a hosszú vízkör miatt 12,8l megy bele. smile Szóval nem kevés.

Amúgy pont az ilyen lassítás, városi araszolás miatt van benne az a motortéri ventilátor, ami most nálam nem működik.

Van benne egy olajhűtő, de amolyan bypass rendszerű. Van, de minek. Persze valamennyit biztos használ. Én leginkább az olajnyomásmérőt nézem, ha kezd csökkenni, akkor melegszik az olaj. De tervbe van egy rendes olajhőfokmérő beszerelése is.

A gyári olajhűtő helyett pedig szoktak betenni rendes bordázott olajhűtőt, lehet egyszer arra is sor kerül.

2021-08-10 14:49:53
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6150 napja

A Skodás tapasztalataim alapján gondolom, hogy a hűtéssel nem lehet packázni, ha azzal gond van pár perc alatt megfő a motor. Nem szokás valami második védőhálót létrehozni emiatt? Mondjuk egy jól megválasztott helyre berakott hengerfejkörnyéki vízhőfokot mérő műszert és valami combos olajhűtőt kisegítésként ventivel?

Esetleg a fűteskörrel ügyeskedni valamit?

aláírás DrasticPlastic Driver