Sziasztok!
Bent van a turbó, épp a tartósteszt zajlik.
Elég sok buktató volt, de talán a végére értünk. Sok minden ki lett próbálva, pl. 3 garnitúra injektor is. Az egyik túl kis köbcenti volt, a következőnél más hiba lépett fel, végül ami most bent van, azok 440köbcentisek. Az állítható benzinnyomás szabályzó nem kellett, a gyári mindent megold. Benzinpumpa is maradt gyári. Kapott egy turbós MAP-szenzort és a gyári ECU egy EPROM-ot. Szóval az injektorok, a MAP és az EPROM kivételével minden gyári maradt. Egyelőre 0.4bar a max. töltőnyomás. Az AFR be lett állítva. A kocsiban csak analóg AFR óra van, nem tudom érdemes-e egy digitálisat beszerezni. A beállítás természetesen digitális kijelzővel történt. Ha minden oké így, akkor feljebb lépegetünk a töltőnyomással. 95-ös benzinnel mindez, nem is akarok mást tankolni, szóval ez fogja behatárolni a max. töltőnyomást.
Ja, kapott még egy smart intercoolert (korábbi fotókon látható). Nem tudom ilyen pici töltőnyomásnál számít-e egyáltalán, de a középmotor miatt talán igen, főleg nyáron.
A közben tapasztalat hibákról most nem írok, mert lehet még előjönnek, és nem akarom elkiabálni, hogy megoldottuk őket.
A hang kicsit tompább lett, de csak alacsony fordulaton. Magason ugyanolyan hangos a kocsi, mint régen. :D Gázreakcióban nem érzek különösebb változást a szívóhoz képest, viszont már alacsony fordulaton is jobban gyorsul. Amikor pedig elkezd felépülni a töltőnyomás, kezdődik a móka. Korábban mértetek 60-120-akat, én is megtettem, de csak stopperes módszerrel. Teli tankkal, 1 személlyel 6.83-7.09 közötti időket mértem III. fokozatban.
A fogyasztás szemre nem tűnik sokkal többnek, max. 2-3dl, és azért most odalépegetek neki néha-néha.
Ma lesz az első tankolás, utána okosabb leszek.
A turbó hangja kellemes. Ugye a kompresszorról azért mondtam le, mert iszonyatosan visított, és bár dupla fojtószeleppel megszűnt volna valamelyest, váltottam turbóra. Ennek a hangja olyan, mint egy halk porszívó. És persze csak akkor, ha odalépek neki. A BOV nem sziszeg, nem is akartam sziszegőset. Inkább olyan bah-bah-bah-bah hangot ad ki.
Egyelőre ennyi!
Szép napot mindenkinek!