Sziasztok!
Kocsit visszakaptam. Szerintem erősebb lett alul, de majd a teljesítménymérés megmondja.
Két probléma merült fel, mind kettő orvosolva lesz.
Egyrészt felforrt a vizem. Időben észrevettem, nem lett semmi baj. A túlfolyótartály tele volt szinte, és ahogy hűlt, nem akart visszafolyni a rendszerbe. Szerencsére amolyan plug and play a tartály, lekaptam, visszatöltöttem, légtelenítettem, majd megint felforrt... Tartály megint tele, nem akart visszafolyni. Tudni kell, hogy az MR2-nek, és valószínűleg az összes közép- és farmotoros autónak brutál hosszú a vízköre. Nos szerencsére gyorsan megtaláltam, hogy hol szív levegőt, a túlfolyó tartály tetején, a kupaknál. Beragasztottam a kb. gombostűfejnyi nagyságú lyukat, azóta minden szuper.
A másik gond szintén a hűtéshez kapcsolódik. Elől a hűtőnél van egy dupla ventilátor, azzal nincs gond. A hőgomba jelére ki-be kapcsolgat, általában csak városi dugóban. Viszont van egy ventilátor a motortérben is, ami az oldalsó légbeömlőnél szívja be a levegőt. Ezt is egy szenzor szabályozza, ami bizonyos hőfok felett bekapcsol és hűti a motort. Na ez valamiért nem történik meg és jelzi is a kontroll lámpa a műszerfalon. Most ideiglenesen az lesz az orvoslás, amit a neten olvastam, hogy ha a szenzor ki van húzva, akkor állítólag gyújtás alatt folyamatosan pörög a ventilátor.
Kicsit meg is húzattam, volt egy minimális lejtő is. Óra szerint 238-at ment. 5. fokozatban 7ezer felett volt picit a fordulat. Nem tudom mennyit csal felfelé, kb. 10-15-öt szerintem. Ennyi történt mostanában.