Válasz erre: @jani #142560
Hmm... jól hangzik!
A kiegészítő gyújtásvezérlőt nevezik powercardnak? Vagy hogy keressek rá magyarul? Bár nálam a gyári ECU elvileg kezeli 8psi nyomásig. Nekem pedig 6psi körül lenne egyébként is. + ugye nem folyamatos hajtás, hanem mágneskuplunggal ha kell, kikapcsolom és akkor hűlhet a kompresszorház.
Nálam a hideg levegő beszívás bajos, mert középen van a motor. Amúgy néztem sok tesztet a gyári, a hideg levegő (CAI) és a short ram (SRI) verziók között, és igazság szerint nem sok a különbség, bár tény, hogy a CAI-val jön a legtöbb +lóerő. Viszont ott a veszély arra is, hogy több koszt és ami még rosszabb, hogy vizet szív be a motor. Nálam most SRI van. Helyette valami olyasmire gondolok inkább, hogy megmarad az SRI, de bandázsolom a leömlőt és a kipufogót, vagy esetleg a légszűrőt egy zártabb dobozba teszem, ahová viszont alulról a menetszelet vezetem be. Ez mondjuk csak szívó üzemmódban, a kompival át van vezetve a leömlőtől legtávolabbi részbe és onnan szív egy másik légszűrőn keresztül.
Nekem gyárilag van olajhűtő, bár csak bypass rendszerű, nem rendes bordázott.
Na mindegy, majd az élet hozza, hogy mi és hogyan fog működni. A cél igazság szerint az, hogy a kompresszorral elérjem azt, hogy alul több legyen az erő.