Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    Toyota MR2 AW11    |   << vissza

Toyota MR2 AW11

2020-08-28 14:33:39

Kokszi

Posztok: 86
Velünk: 955 napja

Na ilyen volt, amikor megvettem.

2020-08-28 12:22:20

Kokszi

https://www.carthrottle.com/post/ale95rx/

ENGINE: 1 900cc Toyota 4AGE
TRANSMISSION : G-force 2000 transmission-Tilton 3-plate clutch
BODY: full carbon fibre 1972 Datsun Gx coupe body.
POWER: 880hp/845Nm

7.96-seconds / 271km/h on the 1/4 mile

2020-08-28 11:43:09
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9151
Velünk: 5971 napja

Nagyon gondosan megcsinálták. Kovácsolt dugók meg 8:1 sűrítés Miatán 300+ lóra is alkalmas lenne.

The blown engine incorporates several modifications designed to compensate for the power increase. Its compression ratio has been reduced from 9.4 to 8.0:1 by means of larger depressions in the piston crowns, and its pistons are made of forged rather than die-cast aluminum, making them lighter, stronger, and more resistant to heat. Its cylinder-head gasket is made of a high-strength carbon material, with steel wires around the bores for better sealing against the higher pressures. A highspeed electronic knock sensor helps to optimize the ignition timing. A new camshaft design provides revised valve timing, and the fuel-injection system has been recalibrated.

https://www.caranddr___rchived-test-review/

aláírás DrasticPlastic Driver
2020-08-28 11:06:05

Kokszi

Válasz erre: @Gyéé #142283 

Nem, egyáltalán nem tök jó, mert ha lenne hely, én sem ezt választottam volna, hanem vagy M45 vagy M62-tőt.

Értem. De a lényeg ugyanaz, hogy a kompresszorház 250mm-es és a hátuljánál még kell vagy 8-10cm hely, hogy egy jó kis  60-70°-os szöggel a cső elférjen.

Próbáltam keresni jó képet, de nem találtam. Ez nem gyári leömlő, de azért látszik, hogy egy hosszú kompi belelógna. Az AMR viszont úgy elfér, hogy még az olajszűrőt sem kell áthelyezni egy kittel.

Történet:

Nem, egyáltalán nem tök jó, mert ha lenne hely, én sem ezt választottam volna, hanem vagy M45 vagy M62-tőt.

Értem. De a lényeg ugyanaz, hogy a kompresszorház 250mm-es és a hátuljánál még kell vagy 8-10cm hely, hogy egy jó kis  60-70°-os szöggel a cső elférjen.

Próbáltam keresni jó képet, de nem találtam. Ez nem gyári leömlő, de azért látszik, hogy egy hosszú kompi belelógna. Az AMR viszont úgy elfér, hogy még az olajszűrőt sem kell áthelyezni egy kittel.

2020-08-28 10:54:37
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Kokszi #142277 

Minden világos, tok jó, hogy neked ennyire adja magát a hely ehhez a kompihoz.

“Már a kisebbik M45 sem férne be, hiszen ha jól rémlik az is 25cm. + ha jól tudom, az hátul tolja ki a levegőt, szóval még egy nagyon szűk kanyarral is lehet oda számolni +10centit.”

Az M45 hátul szívja a levegőt és az oldalán adja ki.

2020-08-28 10:26:01
Matt

Matt

Posztok: 2767
Velünk: 5596 napja

Válasz erre: @Kokszi #142279 

Gyári B5 Passat Tdi: 240x175x62 mm a panel rajta. Utcai és néha pálya használatra elegendőnek tűnik, bár nem szoktam logolni IAT-t. Nyilván ez is az olcsóság jegyében, illetve ennek a kilépő és a belépő csöve is felfelé néz, ezért minimalizálni lehetett a csövezés hosszát, ami sokat számít dual TB-nél.

2020-08-28 8:09:47

Kokszi

Ti mekkora intercoolereket használtok?

2020-08-28 7:56:42

Kokszi

Válasz erre: @Sztif #142275 

Nyugodtan! Engem nagyon érdekel minden autó, és imádom a 80-90-es évek japán járgányait! A Nissan terén pedig eleve van egy fehér folt, mert mindig csak a Godzilláról lehet olvasni, a többi valahogy eltűnt az árnyékában.

2020-08-28 8:00:04

Kokszi

Válasz erre: @Gyéé #142272 

Ki fog derülni, hogy hosszútávon mennyire válik be. smile Ha lesz több tapasztalat vele, akkor azt leírom. Egyelőre viszont a hanggal kell valamit kezdeni. Vagy ha majd meglesz a mágneskuplung, akkor legalább off-ra tudom rakni a kompit és csak akkor süketülök meg, ha kicsit élvezni akarom a nagyobb erőt. :D

Mint írtam, nekem a generátort át kellene tennem a túloldalra, ha ennél nagyobb kompresszort akarnék feltenni. Persze megoldható. Az AMR viszont az "üres" oldalra is befért a maga 15cm-es hosszával. Már a kisebbik M45 sem férne be, hiszen ha jól rémlik az is 25cm. + ha jól tudom, az hátul tolja ki a levegőt, szóval még egy nagyon szűk kanyarral is lehet oda számolni +10centit.

Szívóként is erős az autó, az csak hab a tortán, ha a kompresszorral néha erre rásegíthetek és mint írtam, 0.4-barnal sokkal többet már a rendszer sem bírna el. És igen, boostból sosem elég, de a további pénzt inkább ezek után a kocsi könnyítésére költeném, mert az még szívó üzemmódban is hasznos.

Történet:

Válasz erre: @Gyéé #142272 

Ki fog derülni, hogy hosszútávon mennyire válik be. :) Ha lesz több tapasztalat vele, akkor azt leírom. Egyelőre viszont a hanggal kell valamit kezdeni. Vagy ha majd meglesz a mágneskuplung, akkor legalább off-ra tudom rakni a kompit és csak akkor süketülök meg, ha kicsit élvezni akarom a nagyobb erőt. :D

Mint írtam, nekem a generátort át kellene tennem a túloldalra, ha ennél nagyobb kompresszort akarnék feltenni. Persze megoldható. Az AMR viszont az "üres" oldalra is befért a maga 15cm-es hosszával. Már a kisebbik M45 sem férne be, hiszen ha jól rémlik az is 25cm.

Szívóként is erős az autó, az csak hab a tortán, ha a kompresszorral néha erre rásegíthetek és mint írtam, 0.4-barnal sokkal többet már a rendszer sem bírna el. És igen, boostból sosem elég, de a további pénzt inkább ezek után a kocsi könnyítésére költeném, mert az még szívó üzemmódban is hasznos.

2020-08-28 5:54:56
Sztif

Sztif

Posztok: 348
Velünk: 2062 napja

Válasz erre: @Kokszi #142250 

Ha érdekes kifejtem kicsit én is a nissan vonalat de nem akartam már ennél is jobban szétoffolni a topikod :D

Egyébként a 180sx eldöntése egyszerű ha nem jobbkormányos akkor biztos nem az :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2020-08-27 18:21:34
Gyéé

Gyéé

Szerintem ez az AMR vagy AISIN 500 nagyon eröltetett, én nem kezdenék olyannal ami igazából kisebb motorokra való. 

Lehet, hogy rosszul olvastam utána de úgy látom inkább alkalmazzák ezt 1000ccm alatti motorokon mint 1200 felettin. Nehogy sok hűhó legyen semmiért. Sokan megismertük az egyre kissebb görgők és egyre nagyobb intercoolerek installálásának költséges folyamatát, inkább egyből a tutira kell menni szerintem.

És valahogy boostból soha sem elég.....de persze mindenki más, lehet, hogy te más alkat vagy.

Közben keresgéltem videokat, olyan, mintha bogáron passzolna a nagyobb köbcentihez is és valahogy hangjuk sincs. Mondjuk lóerő se keletkezik :-)

https://www.youtube.com/watch?v=1aJL8AfT-wc

Történet:

Szerintem ez az AMR vagy AISIN 500 nagyon eröltetett, én nem kezdenék olyannal ami igazából kisebb motorokra való. 

Lehet, hogy rosszul olvastam utána de úgy látom inkább alkalmazzák ezt 1000ccm alatti motorokon mint 1200 felettin. Nehogy sok hűhó legyen semmiért. Sokan megismertük az egyre kissebb görgők és egyre nagyobb intercoolerek installálásának költséges folyamatát, inkább egyből a tutira kell menni szerintem.

És valahogy boostból soha sem elég.....de persze mindenki más, lehet, hogy te más alkat vagy.

2020-08-27 15:38:05

Kokszi

Válasz erre: @Matt #142270 

Igen, és az sokat számít, hogy ideálisabb tartományban forog, ahol jobb a hatékonysága, valamint hőt sem termel annyit. Igazság szerint azt kell eldönteni, hogy ki mit akar, mekkora töltést. Neked már most a határon van az M45 és ezek szerint jobbnak érzed a nagyobb kompival szerelteket, úgyhogy valahol a Te autód teljesítménye alatt van az M45 ideális határa. Valahol 180-190le körül?

Remélem lesz rá máskor is alkalom, mert most nem fog menni. Elsejétől szabin vagyok és vidéken leszek egész szeptemberben. De máskor nagyon szívesen! smile

2020-08-27 15:19:45
Matt

Matt

Válasz erre: @Kokszi #142266 

Én nem ismerem ezeket az általad említett kompikat, csak az Eaton-okat. Van pár klubbos autó ami Mp62-vel fut. Egészen más érzés ahogy azok leadják a teljesítményt. Olyan erőlködés mentes az egész, pedig powerben nem biztos hogy sokkal többet tudnak, de nincsenek szénné forgatva stb.

Az Eaton TVS-ekről én nagyon jókat olvastam, hogy teljesen más liga mint ezek a régi M meg MP-k csak az már horror drága, annyiért már nagyon komoly turbókat is lehet kapni. Sajnos gyárilag is csak elég egzotikus autókra szerelték, ezért bontókban sem nagyon van.

BTW: 09.25-én kakucson lesz egy zártkörű pályanap, ott lesz mindenféle kompis MX5. Én szívesen viszlek az enyémmel, csak hozd ki az MR2-est megmutatni. smile

Történet:

Válasz erre: @Kokszi #142266 

Én nem ismerem ezeket az általad említett komikat, csak az Eaton-okat. Van pár klubbos autó ami Mp62-vel fut. Egészen más érzés ahogy azok leadják a teljesítményt. Olyan erőlködés mentes az egész, pedig powerben nem biztos hogy sokkal többet tudnak, de nincsenek szénné forgatva stb.

Az Eaton TVS-ekről én nagyon jókat olvastam, hogy teljesen más liga mint ezek a régi M meg MP-k csak az már horror drága, annyiért már nagyon komoly turbókat is lehet kapni. Sajnos gyárilag is csak elég egzotikus autókra szerelték, ezért bontókban sem nagyon van.

BTW: 09.25-én kakucson lesz egy zártkörű pályanap, ott lesz mindenféle kompis MX5. Én szívesen viszlek az enyémmel, csak hozd ki az MR2-est megmutatni. :)

2020-08-27 15:14:18
Matt

Matt

Válasz erre: @Kokszi #142268 

Igen, ez már bőven a gyári ajánláson túl van. Nem baj, hadd szokja. Nyilván ezért is van ez a "filléres" Minicharger mert ha úgy dönt hogy elköszön akkor kb. egy százasból van egy csere.

Én alapvetően utcai autónak használom, ott relatíve ritkán járok tiltáson, viszont 3.000-től ezzel az áttétellel szépen felkapja a fordulatszám mutatót. smile

2020-08-27 15:07:43

Kokszi

Válasz erre: @Matt #142265 

Hűha, akkor neked jól ki van használva a kompi, mivel ha 2.35 az áttétel, akkor 7000-es fordulatnál (itt tilt a kocsi?) az M45 forog 16450-et, ami elvileg a 16000-es javasolt max. felett van.

Az M45-nél 14000 a javasolt max. folyamatosan, és 16000 amit ideiglenesen bírnak. A gyártó javaslata szerint.

Ha 6000-nél váltasz, akkor forog a kompid 14100-at. smile Szóval tényleg maximálisan ki van használva. :D