Sztif
Velünk: 1838 napja
Na az autó újra talpon Még Montihoz kell elmenni amivel kicsit iparkodni kéne mert szombaton hungaroring nyílt nap és ott tesztelném is milyen lett.
Na de ,hogy mi is történt
Mivel a kormányműből folyt az olaj egy ideje elküldtem felújítani. Leszedésnél néztem ,hogy a gömbfejek gumija repedezett és már elég könnyen mozognak is úgy voltam vele akkor már rakok bele újat. Moog lett mind két oldalon Illetve a kormánymű gumi szilentje helyett superpro kék polyurethane lett. Olajból pedig Motul került bele.
Kormányműre azért várni kellett pár napot addig szépen lemostam az olajsarat illetve a rozsdás tartókat szépen megcsiszoltam és lefestettem feketére. De ha már így belejöttem leszedtem a stab rudat is mert arról is hámlott a festék és csupa rozsda volt. Itt észre vettem ,hogy a stab pálcák szilentjei kezdenek kifordulni. Elsőnek akartam venni újat de meggondoltam magam. Inkább rakok ide is polyurethane szilentet így rendeltem is powerflexet. Abból is a "street" lila lett (ha már újpesti vagyok :D) Viszont erre várni kell addig is összeraktam a régivel ha már ilyen szép napos idők vannak.
Mivel most könnyű hozzáférni felraktam a szép piros vonószemet jobb oldalra illetve a bal oldalt levettem a gyárit azt is lefestettem feketére ,hogy ne legyen rozsdás
Ezek után van egy merevítő a váltó elejénél amit le kellett venni mert nem ment fel a kartelvédő amit vettem itt már a flexet is elő kellett venni :D Kis zörgés utána lett mindkettőnek hely
Igazából amit még szeretnék az egy olajcsere illetve az olajhőfokmérő bekötése. Viszont itt elakadtam :/ Ugyanis szerettem volna olyan műszert ami nem gagyi így talán pontos de bele illik az NA réges belterébe. Ezért vettem egy ilyen VDO órát. Gondoltam ez pontos lesz... Ehhez nincs szenzor azt külön kell rendelni IL-en találtam is olyat amit egyszerűen az olajleeresztő csavar helyére tekerünk be. hmmm ez egész jól hangzik sandwich plate se kell tök jó. Na megjött a cucc gondoltam azért csak ellenörzöm a pontosságot így sütöttem egy kis olajat gyorsan itthon :D Sajnos nem lettem boldog ugyan is ugye a mérés tartomány 50-150 fokig van az elején 20 fokot csal aztán ez szépen csökken 90-100 fok körül már csak tizet 130 fölött ismét növekszik az eltérés... Kapufa mondhatni. :/
Viszont amit még megcsináltam mivel lent volt a lökhárító eltudtam tüntetni végre azokat az átkozott lyukakat amit a rendszám miatt kerültek rá. Egy német kétkomponensű ragasztót használtam HOSCH a neve. Ezt már többször használtam mivel unokatesóm is forgalmazza itthon így párszor láttam milyen jó pl ide tökéletes feltölteni a hiányt
Nyilván most még nem tökéletes ugyan is fényezni is kéne még de az még később majd mikor a többi hiba is ki lesz javítva
94 NA 1.8 130Le
Touge Runnerz