Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Sztif 1.8 NA    |   << vissza

Sztif 1.8 NA

2022-10-12 13:16:32
Sztif

Sztif

Posztok: 352
Velünk: 2238 napja
27. DragRacing kupa-Kiskunlacháza
Szeptember 11-én rendezték meg kiskunlacházán az OSZAK 6. fordulóját. Ugyan a bajnoki cím már eldőlt kb. Ádám Paál személyében. Viszont a 2-4 hely még elég szoros a bajnokságban. Én Boldi Tarczali és Tamás Reményi komoly meccsben vagyunk ezért a 3 helyért ???? Az edző körön nagyjából megismertük a pályát. Itt látszott elég technikás nyomvonal van kirakva. Ismét van több visszafordító ami annyira nem megy sajnos ???? Illetve van szűk eltolt bója illetve a hátsó részen egy elég tempós bójasor. A hátsó bójasorra még a pályabejáráson azt gondoltuk 2. vége elég lesz de edzésen látszott ,hogy kevés kell már az elején a 3. és telin át kell menni rajta ???? Az első futam elég jól sikerült 2. lettem Tomi mögött viszont ő elvitt egy bóját így a büntetés miatt én álltam ez első helyen. Viszont elég szoros volt és látszott ,hogy még sokat fog javulni mindenki. Jött a második futam ahol elfelejtettem felvenni a felsőmet így a rajtból szaladtam vissza ???? Kis izgalom és bemelegítő futás után egyből rajtoltam is. Lehet ezt kéne csinálni mindig mert nekem ez lett a nap legjobb futama ???? Éreztem is ,hogy jól sikerült a hátsó visszafordítónál váltottam ugyan egy lyukat de ez annyira nem nagy hiba sok időt nem vesztettem szerintem. Később ennek lesz jelentősége peeeersze. Ugyan a többiek többet javultak nálam így 3. lettem viszont összetettben még mindig vezettem. Ugyanakkor az már látszott ,hogy össze kell szedni magam mert a 3. futamon fog múlni minden….. Amikor is elkezdett esni az eső… Itt már azt beszéltük lehet el is dőlt mivel esőben senki sem fog javítani az időn… A mezőny eleje szépen ment sorban Paál Ádám mikor rajtolt már rendesen esett így közel 6 másodperccel ment rosszabbat mint előtte. Viszont amilyen gyorsan jött az eső úgy szépen el is ment. A pálya pedig rohamosan kezdett száradni mivel elég meleg volt. Mire mi jöttünk konkrétan teljesen felszáradt. Így újra nyitott maradt a verseny. Én a rajtban próbáltam mindent kizárni szépen átgondolni a pályát és a kritikus részeit… Ez igen jól sikerült azt gondolom ugyanis az első nagy féktávon a visszafordítóhoz érkezve már sikerült is túl későn fékezni… így tovább csúsztam nagyjából itt a futam el is ment nekem. Végén még abban bízhattam ,hogy a többiek is hibáznak/ nem javulnak az első futamhoz képest annyit. Ami persze nem történt meg így Tarcali Boldi nyerte a versenyt Reményi Tomi lett a második én pedig a 3. és ugye a váltási hiba… na igen Tomi 18 ezred!! másodperccel előzött meg ???? Ugye milyen sok múlhat milyen kevésen?? ???? Igy Boldi elég nagy előnyre tett szert előttünk az utolsó verseny előtt. Viszont Tomival még szorosabb lett mert 1p van köztünk. Illetve ugye az előző versenyen is 6 ezred döntött köztünk ????
Gratulálok
mindenkinek jöhet az utolsó futam Monoron ott találkozunk ????
Legjobb futamom belsője:

Amint látszik szokott azért pár mx5 jelen lenni smile a Képen nincs is ott mind :O

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-09-09 20:51:17
Sztif

Sztif

Egy kicsit megcsúszva de itt egy kis beszámoló az előző fordulóról.
1. Continental Veszprém Szlalom – Gyulafirátót, 2022. augusztus 28.
Az országos szlalombajnokság következő 5. fordulója új helyszínen került megrendezésre. A continental tesztpályán volt kialakítva egy elég technikás nyomvonal. A pálya eleje elég tempós volt nem klasszikus szlalom. Viszont több teljes visszafordító is volt a pályán illetve a pálya közepén egy elég szűk rész volt kirakva. Nekem személy szerint a tempós rész tetszett a visszafordítók annyira nem :D Bajnokság szempontból viszont elég fontos volt mert 2-4 hely között 2p van. Így év végén még bármi is lehet. ???? Az első felfutás nekem egész jól sikerült Ádám Paál ismét brutál tempót ment őt sejtettem ,hogy nem fogom meg de a 2. hely még benne volt…
Az egész nap elég izgalmasan alakult mivel az utolsófelfutáson múlt a 2-5 hely sorsa. Sajnos viszont javítani nem hogy nem tudtam de még rosszabb időt sikerült menni :/ A visszafordítók valahogy nem akartak segíteni ott mindig elég sokat kaptam a többiektől. Meg hát ez a pálya nem volt közel Tomival 5 kor indultunk és egész nap 30+ fok volt így gondolom ez sem kedvezett a koncentrálásban. Így végül a 4. helyen végeztem. Viszont a bajnokság továbbra is elég szoros mivel Boldi lett a 3. és Tomit végül 0,06 ezreddel!! sikerült megverni :D Így 3. vagyok összetettben. 2p al előttem Boldi Tarczali mögöttem pedig 3p al jön Tamás Reményi Szóval a maradék 2 forduló izgalmasnak néz ki ????
Most 11. én lacházán folytatjuk smile
Itt pedig egy belső a legjobb futamomról illetve pár kép

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-06-18 18:04:31
Sztif

Sztif

Ismét pár dolgot összeszedvén smile

Pali már írt róla ,hogy voltunk Hatvanban. Az oda út kicsit kalandos volt mivel úgy volt szépen időben indulunk ... na ez úgy sikerült ,hogy sehogy :D Pali és én is neveztünk a mini TAP-ra gondoltuk jó lesz nyugiba megérkezünk megnézzük mehet... Na hát Pali ment hamarabb neki gyorsan kidobáltuk a csomagtartót és mehetett is a pályához annyira sikerült időben érkezni :D Nekem már egyel jobb volt mert látam pár kört illetve Pali tapasztalatait meghallgattam. Mondta ,hogy iszonyú szűk a pálya... aha na amíg nem mentem nem hittem mennyire :D konkrétan a kis mx5 alig fért el. Az első körtben ez miatt a 8 asnál tolatni is kellett így az kuka a második már jobban sikerült. időt mondjuk sajnos nem tudom. Viszont hatalmas buli volt. Itt van 2 videó róla

külső

És egy belső

Egyébként nagyon remélem lesz még ilyen maga az egész nap brutál jó volt... Sok retró autó minden féle érdekesség volt nézői parkoló ahova ha retro autóval jöttél belehetett állni... Dodgem körhinta kisvásár..... volt színpad este koncert illetve ugye a totalcar mini TAP és az egész ingyenes volt hihetetlen ,hogy egy ilyet így leszerveztek le a kalapot előtte smile

A bejegyzés második fele egy kis szerelés ... Na nem nagy extra de esedékes volt az olajcsere smile

most ugyan sokat nem mentem de 1 éve volt cserélve... kapott új levegűszűrőt egy olajszűrőt és 5w50 mobil 1 olajat. Illetve ha már fel volt emelve a kocsi már lakatolás alatt megjött egy merevítő de eddig nem raktam fel....

Ez a első stabrúd tartóját támasztja ki felfelé a nyúlványhoz illetve a két tartót köti össze. A képen látszik miből is áll a csomag.

Ez inkább később lesz majd érdekes mert szeretnék vastagabb stabrudat és a gyári tartó elvileg ezt nem annyira imádja smile Az elején aggódtam mert már egyszer kb oda raktam és úgy láttam nem fog elférni mivel nekem már nagyobb hűtőm van. Most erőt vettem magamon lebontottam és megnéztem így mégis mit mutat ... Érdemes volt mert mégiscsak pont elfért szóval szuper.

Egyenlőre ennyi smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-05-25 15:26:08
Sztif

Sztif

Oszak 3. forduló Hungaroring 2022.05.21
Szóval megvolt a szalalom OB. 3. fordulója is. Előtte nap szépen bepakoltam az autóba lemostam átkerekeztem ,hogy szombaton csak be kelljen ülni a kocsiba. Szombat reggel ahogy felkeltem persze szakadt az eső ahogy kell... így indultunk el. Félúton találkoztam Tomival majd megindultunk mogyoród felé. Ott hol jobban hol kevésbé esett de délutánra már szép időt mondott. Gépátvétel rendben megvolt bejártuk a pályát is gyalog elég gyors király tetszik... Aztán hiába 86 óta ott van hiába egy hírex grand prix pálya... probléma a hang... A hang amit az autóversenyzés kvázi lényege mindegy hagyjuk is. így rövidebb pályán kellett menni ezzel csúszott is a rendezvény mert a fotocellát átkellett tenni. Aztán egy BMW azt gondolta túl sok benne az olaj így kidobta az utolsó bója kígyó elé ???? (ennek még lesz szerepe) Így ismét csúszás körülbelül 1-2 körül kezdődött az első mért futam. Amiben volt hiba rendesen de mégis ez lett a leggyorsabb köröm hivatalosan ???? itt megtudjátok nézni.
Következő futamban mentem egy óvatosabbat ,hogy ne legyen hiba ... persze lassabb is lett ahogy kell ???? Itt már kvázi eldőlt Ádám Paál és Boldi Tarczali lényegesen gyorsabbak nálam Viszont Tamás Reményi val nagy meccsben voltunk. Kvázi az utolsó futam döntött a 3. hely sorsáról... Ilyenkor szokott jönni az izgulás és rágörcsölés. Igen ennek meglett az eredménye a 3 futam eleje szerintem nagyon jól sikerült viszont a végén ahol az olaj is volt gondoltam kicsit jobban beengedem a bóják közé és igyekszem a kanyarból kijövet rövidebbet fékezni. Természetesen el is úszott így a következő bóját már nem tudtam bevenni... pályatévesztés +20 másodperc ergó ez a futam kuka. ???? Erről is van vdeó itt
Ekkor azt gondoltam ez itt el is ment. Úgy is csomagoltam össze ,hogy gratuláltam Tominak a 3. helyhez. Aztán még a végén frissítettünk egyet és kiderült Tominak is útban volt az egyik bója és kicsit arrébb tette ez +2 másodperc viszont így már megint én voltam a jobb. Így dobogón 3 helyen végeztem kis szerencsével ????
Délutánra egyébként full száraz volt a pálya jó idő lett és nagyon jól éreztem magam
Gratulálok
mindenkinek kövi futam dunaújváros június 25. ott tali ????

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-05-20 17:26:11
Sztif

Sztif

Holnap ismét Oszak lesz most a hungaroringen.

Mivel 2 éve voltam gondoltam elmegyek egy futómű állításra mégis mizu vele elvégre azért kap az élettől smile

Meglepő számomra de igazából semmi sem volt elmászva 

Illetve szoktam a kocsiba tartani 1l olajat ki tudja mikor kell rátölteni illetve egy olajcsere alatt azért el is szokott fogyni. Mindig gondba voltam ,hogy tudom jól elrakni... Legutóbb transfogarason ki is borult a túra elején... Nem voltam túl boldog. Nézegettem mit lehetne és végül a megoldás egy lapos vas és egy 6 os csavar lett. 2 helyen meghajtottam a laposvasat és tőkéletes mintha gyári lenne smile

Kocsiba bepakoltam lemostam átraktam a pálya kerekeket. Azt hiszem kész vagyunk smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-05-09 14:36:49
Sztif

Sztif

Válasz erre: @mester #145273 

Köszönöm smile Az a felni nagyon jó áron volt akkor smile Pályázni gyári NB felnit használok de mikor az felkerül mindig olyan beesettnek látom. Mondjuk az is smile Az ugye ET43 asszem oda kéne nyomtáv pedig amúgy az is jól áll rajta smile Nekem most a hátsó szárny az nagyon tetszik pláne ,hogy fekete lett smile Én amúgy ezüst autót nem szeretem annyira a piros NA jobban bejött csak az ugye 90 le volt :D Tudom semmi sem jó smile Viszont most, hogy kész lett meg lettek rajta ezek a fekete is extrák tetszik smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-05-08 12:06:39
mester

mester

Posztok: 848
Velünk: 4995 napja

Válasz erre: @Sztif #145151 
tenyleg jó a verda! Bár nekem is volt ezüst NA ám,akkor az nem tetszett,de most meg a pirost cserélném" le ezüstre...de néha meg ki vagyok vele békülve,lehet használnom kéne,lemosni,stb smile ráraktam az et28 felnit,kb mint a tiedén,és tetszik,főleg az ára,35 ezer volt,több marad gumira smile A hátsó szárny nekem sok,de tetszik a tiedén,úgy hogy grat!

2022-05-06 21:52:04
Sztif

Sztif

Kicsit megkésve de május 1.-én volt az Oszak 2. forduló kakucsringen. Sajnos pihenni most sem sikerült a futam előtt ???? így igen fáradtan indultam le kakucsra. Az edzésen beültem Tamás Reményi mellé illetve utána ő is mellém. Ahogy lejöttünk megállapítottuk ,hogy a pálya rendesen poros és nagyon csúszik. Illetve a szűk kanyarokban eldiferál a kocsi. Ezek után azonnal emeltük is fel a kocsit és kötöttük le a stabrudat ????. Illetve én puhítottam a hátulján kicsit. Ez a két módosítás jót tett az autónak sokkal kevésbé volt ideges illetve nem emelte el a hátsó kereket így nem diferált el. Az első futam még egész jó is sikerült ez után kategória 2. helyet sikerült menni. Viszont sajnos délutánra sikerült nagyon elfaradni nem tudtam úgy koncentrálni. A maradék 2 futamban nem tudom már így menni. Így lassulatam 1 másodpercet. ???? Ez elég volt ,hogy vissza essek a kategória 4. helyre ami az abszolút 33. lett. Elég szoros most a kategória így koncentrálni kell mert kis hibán is sok múlhat ???? Össze kell szedni magam következő verseny 21. -én hungaroringen lesz. Meglátjuk mit hozunk ott ki.
Itt egy videó az első futamról.

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-04-16 23:44:10
Sztif

Sztif

2022.04.09 Monor Oszak 1. forduló
Már már szokásos kipihent munkából indulás ismét megvolt persze ???? Hozzá jött a reggeli csodálatos idő ???? Többen nem is hoztak pálya gumit én is inkább arra gondoltam evezőt kéne vinni magammal ???? A verseny új helyszínen monoron volt. Ez nekem is új pálya még nem jártam itt. Szerencsére a víz nem nagyon állt meg a pályán viszont a depóban sajnos sár az volt rednesen ???? Az időjárás nagyon nem velünk volt na. Edzésen Tamás Reményi-val beültünk egymás mellé mondván nézzük milyen a pálya. Mikor lejöttünk megállapítottuk ,hogy kb semmi tapadás nincs és buli lesz ez ???? én csak azt mondtam jójó csak ne avassuk fel az 1 hetes fényezést ???? A semi slick vizen nem igazán tapadt az első futam így elég pocsék lett. Viszont szerencsére egyre jobban felszáradt a pálya így javultak az idők is szépen. Konkrétan több mint30másodpercel mentem jobbat a végén mint az első futamon ???? MX5 kategóriában így 2. tudtam lenni Abszolútban pedig 16. ami azért már jó eredmény ???? Következő forduló kakucs viszont oda már kéne valami gumit is szerezni ????

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-04-01 18:46:29
Sztif

Sztif

Idő közben az autó szép lassan alakul kívülről már azt mondom majdnem teljesen egyben van. Kb még a jelek feliratok hiányoznak még. Aztán ki tudja mi jut még eszembe smile

Belül még van rumli rendesen smile Ajtókárpitok hiányoznak tombstone nincs a helyén könyöklő sem. Racse öveket be kell fűzni... végül is apróságok de azért nem árt ha van :D

Ettől függetlenül nem bírtam ki mentem vele egy visegrád kört még azért kicsit óvatosabban elvégre rendesen szét volt szedve ki tudja mi nem lesz kerek még vele smile

De azt gondolom elég jó lett az eredmény rendesen jó ránézni smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-26 21:51:08
Sztif

Sztif

Válasz erre: @GPali #145139 
Kicsit sokat evett így bekerült egy hosszú váltó :D Tudod nincs most benzin spórolni kell :D

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-26 21:40:52
GPali

GPali

Posztok: 673
Velünk: 2362 napja

Válasz erre: @Sztif #145138 

Jaj ne, a tied már mozgásképes! Sietnem kell! :D

De figyi ebbe most akkor 1.9 csata tdi swap volt, hogy csak 2700 körül forog 120-nál? 

aláírás

Touge Runnerz

2022-03-26 19:38:02
Sztif

Sztif

Közben voltam lent az autóért beraktuk a dobbetéteket alsó borítást felraktuk töltöttünk bele fagyállót.

Bent még az A oszlop körül fel kellett rakni a burkolatokat most már ,hogy bent a szélvédő. Egyenlőre csak a vezető oldali ülés került be és elindultam haza vele smile

Menet közbe feltűnt ,hogy a sebmérőm össze vissza mutat sajnos :/ azzal is kezdeni kell valamit illetve mint látszik a beltér is hiányos még rendesen smile De legalább már mozgásképes az autó és itthon van smile A kis pöcsölős melót így könnyebben tudom csinálni rajta.

Sajnos még azért hosszú a lista de igyekszem pipálni a dolgokat szépen sorban smile Illetve lassan ideje felrakni a nyári kereket is azt gondolom smile

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-26 19:25:01
Sztif

Sztif

Válasz erre: @Nyiri #145128 
Egy ismerős rakatott olyat a kocsira de olyan árat mondtott amiért csinálták ,hogy a szemem kiugrott :/

aláírás

94 NA 1.8 130Le

Touge Runnerz

2022-03-24 18:10:55

Nyiri

Posztok: 689
Velünk: 2475 napja

Válasz erre: @Sztif #145127 

Azt azért megpróbálnám a helyedben hogy  az elejére átlátszó fóliát húzatsz. Direkt van ilyen fényezés védő fólia.