Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2021-09-24 7:46:21
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9170
Velünk: 6039 napja

Griffith tesó a Wheeler Dealers-ben ugyanazt a a kezelést kapja mint az enyém ugyanazzal a vezérműtengely kit-el csak munkadij feltüntetése nélkül:-)

https://m.youtube.com/watch?v=RJgEPmr-T7Y

aláírás DrasticPlastic Driver
2021-09-18 21:12:00
Gyéé

Gyéé

Most meg bemattult és nőtt még két kis kipufogója.

2021-09-18 20:03:40
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5517 napja
Gyéé, 2021-09-18 14:04:56

Válasz erre: @Hunya #144483 

Ilyet kérdezni…pont mikor kiadtam váratlanul kétésfél millát és sebezhető vagyok….

viszont!

újra itthon a gép, kész a fényezés és kiderült, hogy ő igazából egy Porsche.

Porschénak ölég ronda. 
Tivnek viszont nagyon szép!
Akkor most jöhet a bőrfestés én meg hívom a providentet. :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2021-09-18 17:44:41
Kalap

Kalap

Posztok: 1636
Velünk: 5845 napja

Polgárpukkasztóan szép lett, grat! smile smile

aláírás

Fun is not a straight line

2021-09-18 14:04:56
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Hunya #144483 

Ilyet kérdezni…pont mikor kiadtam váratlanul kétésfél millát és sebezhető vagyok….

viszont!

újra itthon a gép, kész a fényezés és kiderült, hogy ő igazából egy Porsche.

2021-09-17 22:44:14
Hunya

Hunya

Gyéé, 2021-07-14 8:27:48

Ma van a 46-ik szülinapom, összesítek:

2021-re így fordultam rá:

Gátlók szereléssel 300

Hűtő  100

Lámpa üvegek/tükrök 100
Gumik 130
Féltengelycsuklók/harangok 100
Göbfejek 25
Hot start 30
Gyújtás rotor/fedél 25
Intake cső+szűrő 45
Ablakspricni 10
Szerviz anyagok 70
Futóműállítások 20
Munkadíjak 200
Kormánykereszt 25
kupplung henger 10
Korm összekötő 10

Össz: 1.200.000

A kocsi mire magyar rendszámig jutott az összes ügyeskedésem meg a 365ft-os font mellett is 10k£ vételár mellett is 4,2-re jött ki anno, szóval most szumma 5,4M huf-ba van.
A  tavaszi váz felületkezelés/féltengelycsuklócsere szerelésnek ez volt a költése a vezértengely kit beszerzésével

Cam shaft kit 260k

Kézifékkötél 25k

2xféltengely 100k

Kipuff függesztők 10k

Kadmium 5k

Festékek. 20k

És most jön egy kb 1.7M költségű teljes motorgenerál + sok egyéb motortéri dolog rendbetétele számla…..

pl:

Ez így együtt már elég kemény…de azért mégis leírom hogy 7,35M-be lesz a jószág jelen állás szerint.

Ez az a pont, amikor elengedem a számolgatást meg latolgatást meg az összehasonlítgatást ismeretlen állapotú külföldi példányokkal. Innentől tök mindegy, a lényeg, hogy piszokjól menjen mert mostantól el van zárva a pénzcsap.

Várom a Verpoorten által beígért 250 lovat, a patent motorteret és az 5 literes fogyasztást.

ja, még valami…mikor kiderült, hogy minden előzetes kilátással ellentétben a motor gyakorlatilag felújítandó feljött bennem az összes vad lóerőorientált tuning amit egy revuild során ideális megvalósítani de sajnos az elszálló költségek miatt ezeket el kellett vetnem. Egy dolog fáj egy kicsit, mégpedig a stroker-elés lehetőségének a kihagyása. 
Ez úgy néz ki, hogy kell hozzá egy főtengely és egy szett hajtókar egy 4.6-os RangeRover-ből és kész, a hosszabb löket miatt lesz plussz 600ccm ami vagy 20 lovat és hasonló mennyiségű nyomatékot hoz. Találtam is 80k hufért egy komplett 4.6 motort Budapest mellett de begyengültem, nem mentem utána a dolognak….csirke vagyok….na mindegy, ezzel kell együtt élnem…majd egyszer….

Összezavar ez a sok szám. Akkor most mennyiért eladó? :-)

2021-09-12 11:27:02
Gyéé

Gyéé

Igen, be is raktam, légtelenítettem, pont egy sebességberakást bír, utána annyi. Ha újra légtelenítem megint bír egy kapcsolást szóval vagy visszalevegősödik vagy szarul légtelenítek.

Most fényezőnél van, ha visszajön halálra légtelenítem és meglátjuk. Híresen makacsul nem adja ki magából a rendszer a levegőt úgyhogy meglepő lett volna ha csak úgy simán megy. 

Lalee múltkor felújította a munkahengert, én a főhengert most szóval jónak kéne lennie….

most már legalább a szezon végén szeretnék vele gurulászni egy kicsit és végre érezni hogy milyen a váltó amikor tökéletesen működik a kuplung.

Azt is várom, hogy eltűnjenek a fényezési hibák, kaptam egy javítófestéket a kocsihoz annó, ezt a kódot fogjuk használni.

Történet:

Igen, be is raktam, légtelenítettem, pont egy sebességberakást bír, utána annyi. Ha újra légtelenítem megint bír egy kapcsolást szóval vagy visszalevegősödik vagy szarul légtelenítek.

Most fényezőnél van, ha visszajön halálra légtelenítem és meglátjuk. Híresen makacsul nem adja ki magából a rendszer a levegőt úgyhogy meglepő lett volna ha csak úgy simán megy. 

Lalee múltkor felújította a munkahengert, én a főhengert most szóval jónak kéne lennie….

most már legalább a szezon végén szeretnék vele gurulászni egy kicsit és végre érezni hogy milyen a váltó amikor tökéletesen működik a kuplung.

2021-09-12 10:10:41
Hunya

Hunya

Gyéé, 2021-08-26 21:35:46

Válasz erre: @Hunya #144339 

Ja igen, azt  elfelejtettem megosztani, hogy s régóta a fáradás jeleit mutató kuplung főhenger az első igazi kihúzatás során bedobta a törülközőt így fix kettesben döcögtem el a garázsig, leraktam a kocsit, másnap kibeleztrm a kuplunghengert, holnap jön meg a felújító készlet, 1200HUF.

De persze nem ilyen egyszerű ez mert a készlet valójában LHD Triumph Tr6-hoz való - ezt lehet Mo.-n kapni - és csak bizonyos infók szerint jó a  Triumph munkahenger TVR-be. De ez engem nem érdekel csak hogy a felújító készlete jó-e.

Nem bízom a sikerben úgyhogy rendeltem UK-ból is egy hasonló szettet de az valóban a Chimaerához való csak ki tudja mikor jön meg.

Na mi lett a fejlemény? Megjött a cucc?

2021-08-30 22:24:22
Gyéé

Gyéé

Boris és a Chimaera

Történet:

Boris és a Chimaera

2021-08-28 11:08:27
Gyéé

Gyéé

Volt egy soft spotom a 300ZX irányába erre most kiderül, hogy elsőkerekes….

https://www.hasznalt___urbo_t-roof-17179082

vagy ez egy nagyon durva átépítés, akkor értem az árat

Történet:

Volt egy soft spotom a 300ZX irányába erre most kiderül, hogy elsőkerekes….

https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/nissan/300_zx/nissan_300_zx_twin_turbo_t-roof-17179082

2021-08-26 21:35:46
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Hunya #144339 

Ja igen, azt  elfelejtettem megosztani, hogy s régóta a fáradás jeleit mutató kuplung főhenger az első igazi kihúzatás során bedobta a törülközőt így fix kettesben döcögtem el a garázsig, leraktam a kocsit, másnap kibeleztrm a kuplunghengert, holnap jön meg a felújító készlet, 1200HUF.

De persze nem ilyen egyszerű ez mert a készlet valójában LHD Triumph Tr6-hoz való - ezt lehet Mo.-n kapni - és csak bizonyos infók szerint jó a  Triumph munkahenger TVR-be. De ez engem nem érdekel csak hogy a felújító készlete jó-e.

Nem bízom a sikerben úgyhogy rendeltem UK-ból is egy hasonló szettet de az valóban a Chimaerához való csak ki tudja mikor jön meg.

2021-08-26 19:30:48
Hunya

Hunya

Gyéé, 2021-08-19 17:11:12

Leengedtem a bejárató olajat, ~600km-t mentem vele ami kicsit kevés de nem érdekel, beletöltöttem végre a 10W40es Xado olajat ami majd jól megkerámiásítja a felületeket. Elvileg.

Szétvágtam a szűrőt, finom fém üledék volt benne.

Mivel nem vagyok szaki elküldtem a képet a felújítóknak, azt mondják ez normál mennyiségű és méretű fém por egy ekkora felújítás után.

Szóval minden OK, végre elforgattam 6K-ig, szépen húz egész végig. Van ereje, mikor kettest váltok úgy sportosan akkor jó nagyot nyikkan a hátsókerék, még kicsit el is csússzan a feneke oldalra. Nyilván ez nem nagy kunszt de azért itt az egyes vége elég gyors már és ezt eddig nem csinálta.

Any news bro?

Hasíccsa a teret rendesen?

Vácin mennyit megy? :-)

2021-08-19 17:11:12
Gyéé

Gyéé

Leengedtem a bejárató olajat, ~600km-t mentem vele ami kicsit kevés de nem érdekel, beletöltöttem végre a 10W40es Xado olajat ami majd jól megkerámiásítja a felületeket. Elvileg.

Szétvágtam a szűrőt, finom fém üledék volt benne.

Mivel nem vagyok szaki elküldtem a képet a felújítóknak, azt mondják ez normál mennyiségű és méretű fém por egy ekkora felújítás után.

Szóval minden OK, végre elforgattam 6K-ig, szépen húz egész végig. Van ereje, mikor kettest váltok úgy sportosan akkor jó nagyot nyikkan a hátsókerék, még kicsit el is csússzan a feneke oldalra. Nyilván ez nem nagy kunszt de azért itt az egyes vége elég gyors már és ezt eddig nem csinálta.

2021-08-17 20:51:46
Gyéé

Gyéé

A kocsival kaptam egy régi dyno chartot, berajzoltam rajta, hogy milyen kell hogy legyen a következő.

2021-08-17 20:25:13
Gyéé

Gyéé

Ma voltam fényevőnél, 6-ára vállalta de körbe kijavitgatja ami olyan, a géptető persze telibe. 

Hétvégén lecserélem a bejárató olajat és indul a terhelés.

A motortartóbakom is el volt szakadva…

Történet:

Ma voltam fényevőnél, 6-ára vállalta de körbe kijavitgatja ami olyan, a géptető persze telibe. 

Hétvégén lecserélem a bejárató olajat és indul a terhelés.