Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2021-07-30 9:47:14
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 5839 napja

Gyéé, 2021-07-29 8:27:15

500 kili után olajcsere,  aztán már lehet forgatni.

Volt néhány kommentjük amiken érdemes elgondolkodnom:

- Idősebbik Verpoorten végülis egy dolgot mondott: Gummi ist nich gut

- A szerelők meg voltak lepődve hogy elég sok csavart lazàn találtak illetve hogy mennyire büdös és égett volt a motor belseje

- Odin azt mondja hogy minden jó de nagyon puha a kocsi ami speciel neki tetszik mert ezek amúgy nem ilyenek. 

Na erre rácsaptam hogy mégis hogy érti. Azt mondja h a gumi az nicht gut, nem tapad és nagyon puha, illetve hogy szerinte ki vannak puhulva a rugóim. Gyárilag is puhák, elöl 325, hátul 275 nemtudommilyen mértékegségben, ezt 400/350-re szokták upgradelni.

Ismer valaki rugógyártót?

A gumira már meg van a megoldás…

Én innen rendeltem a hátsó rugóimat, bár lehet ez már a vám meg egyéb faszságok miatt nem opció.

https://www.merlinmo___rs-race-springs&nbsp;

Minden paramétert ki tudsz választani, az más kérdés hogy lehet tényleg jobban jársz egy komplett coilover-rel. Mi az az újabb 400-500ezer Ft most már? smile

Történet:

Gyéé, 2021-07-29 8:27:15

- A szerelők meg voltak lepődve hogy elég sok csavart lazàn találtak illetve hogy mennyire büdös és égett volt a motor belseje

- Odin azt mondja hogy minden jó de nagyon puha a kocsi ami speciel neki tetszik mert ezek amúgy nem ilyenek. 

Na erre rácsaptam hogy mégis hogy érti. Azt mondja h a gumi az nicht gut, nem tapad és nagyon puha, illetve hogy szerinte ki vannak puhulva a rugóim. Gyárilag is puhák, elöl 325, hátul 275 nemtudommilyen mértékegségben, ezt 400/350-re szokták upgradelni.

Én innen rendeltem a hátsó rugóimat, bár lehet ez már a vám meg egyéb faszságok miatt nem opció. Minden paramétert ki tudsz választani, az más kérdés hogy lehet tényleg jobban jársz egy komplett coilover-rel. Mi az az újabb 400-500ezer Ft most már? :)

2021-07-29 20:28:53
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6214 napja
Kalap, 2021-07-29 17:37:00

Azért az csodás , hogy gondolsz egyet és hopp, megkérdezed az embert aki ott ült a másik mellett, aki tervezte a futóművet, hogy Ugyammá, milyen rugóállandóju cucc lehetne jó nekem még ide? Az meg elgondolkodik:

Hát, a gyárban volt egy autó olyan mint az Öné, Mr Gyee, ilyen pool-car volt; azt hangoltuk pont ilyen ilyen puhára, mert azzal jártunk el grafitceruzáért, meg csütörtökönként haggis-t zabálni a The Jolly Tars-ba, szt még mikor kemény volt, akkor Ronny mindíg összehányta a kocsit visszafele jövet. Na AZ a keménység kéne önnek, my friend.

Nonono! 
Az nem úgy volt!
de majd egyszer elmesélem….

De…nézd meg Ben Lang milyen cégeknél dolgozott

Blackdown Automotive
Ariel Motor Company
Supercat
TVR Motor Company
Noble Automotive
Juno Racing Ltd
Ronart Cars

aláírás DrasticPlastic Driver

Történet:

Kalap, 2021-07-29 17:37:00

Azért az csodás , hogy gondolsz egyet és hopp, megkérdezed az embert aki ott ült a másik mellett, aki tervezte a futóművet, hogy Ugyammá, milyen rugóállandóju cucc lehetne jó nekem még ide? Az meg elgondolkodik:

Hát, a gyárban volt egy autó olyan mint az Öné, Mr Gyee, ilyen pool-car volt; azt hangoltuk pont ilyen ilyen puhára, mert azzal jártunk el grafitceruzáért, meg csütörtökönként haggis-t zabálni a The Jolly Tars-ba, szt még mikor kemény volt, akkor Ronny mindíg összehányta a kocsit visszafele jövet. Na AZ a keménység kéne önnek, my friend.

Nonono! 
Az nem úgy volt!
de majd egyszer elmesélem….

De…nézd meg Ben Lang milyen cégeknél dolgozott

2021-07-29 18:01:54
Gyéé

Gyéé

34,5mm az átlagos bütyök fesztáv tolómérővel mérve. Van némi szórás de van két bütyök ami kiugróan kopott, mindkettő 31,5mm, szóval hiányzik mimdkettőből  teljes 3mm!

Ez nekem döbbenet.

mivel a szelephimba áttételt jelent az egész mozgásban ezért egy ekkora kopás 4-5mm-el csökkenti a szelepnyitást. 

Fél centi!!!

Beszarás! (be is szartam…)

2021-07-29 17:37:00
Kalap

Kalap

Posztok: 1636
Velünk: 6019 napja

aláírás

Fun is not a straight line

2021-07-29 10:33:55
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Beci11 #144207 

A T1R 10 éves volt, lecseréltem Rainsportra….nyilvàn lehet mondani, hogy most akkor min csodálkozom….:-)

Mindegy a hideg napokra jó a Rainsport de hajszoláshoz valóban nudli. De ez mag van oldva, van másik szett ami még fel se került de jó sportgumi.

A gátlóim új Tuscan Spec Bilsteinek, jó drágák voltak, jobban bízom bennük mint bármiben ami aftermarket. Viszont a rugókat akkor nem cseréltem ki, ezért lenne most csak rugó csere a gyárihoz közeli soecifikációval. De meg fogom kérdezni a a gátló UK forgalmazóját (Ben Lang, ex tvr futómű mérnök) hogy milyen rugóállandó mehet mèg ezekhez.

2021-07-29 9:35:10

Beci11

Posztok: 270
Velünk: 3054 napja

Válasz erre: @Gyéé #144206 

Gumi ha T1R-ed van nekem az mxen borzalmas volt nyúlt az oldalfala, olyan volt a kocsi mint a hernyó. XL-es gumi 16-osba jó lett rá. Most megpróbáltam más márkát 15-ösbe ez is puha falú nem olyan szar mint a toyo de így kiszámíthatóbb.

Rugó az lbs/in mértékegység valószínű, az 0,01786kg/mm. Kell alá egy rendes futómű nem csak rugó smile  

https://www.driftsho___it-tvr-chimaera.html

Történet:

Gumi ha T1R-ed van nekem az mxen borzalmas volt nyúlt az oldalfala, olyan volt a kocsi mint a hernyó. XL-es gumi 16-osba jó lett rá. Most megpróbáltam más márkát 15-ösbe ez is puha falú nem olyan szar mint a toyo de így kiszámíthatóbb.

Kell alá egy rendes futómű nem csak rugó :) 

https://www.driftshop.com/nitron-ntr-r1-suspension-kit-tvr-chimaera.html

Rugó az lbs/in mértékegység valószínú, az 0,01786kg/mm. Kell alá egy rendes futómű nem csak rugó :) 

https://www.driftshop.com/nitron-ntr-r1-suspension-kit-tvr-chimaera.html

2021-07-29 8:27:15
Gyéé

Gyéé

2021-07-28 21:58:23
Liszt

Liszt

Posztok: 1012
Velünk: 3195 napja

Válasz erre: @Gyéé #144199 

Kiraly! smile Mit mondanak, hogy erdemes bejaratni es hany olajcsere meg mikor az ajanlott? 

aláírás

Dani 

2021-07-28 20:41:40
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5692 napja

Érdekes, hogy miért csak kettő volt nagyon kopott. 

Akkor 6 hengereshez képest most 8 hengerrel jobban megy? :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2021-07-28 20:31:49
Gyéé

Gyéé

Elképesztő hogy mennyire kopott volt két bütyök. 2-3mm hiányzott belőle. 

A hidrotőkék is rettenetesen dishy-k voltak.

2021-07-28 19:51:31
Kalap

Kalap

Posztok: 1636
Velünk: 6019 napja

aláírás

Fun is not a straight line

2021-07-28 19:12:56
Gyéé

Gyéé

Kész. Én is. Jobban húz érezhetően de 4k fölé még nem szabad forgatni.

2021-07-26 16:16:58
Gyéé

Gyéé

Alakulgat….de még nagy a kupi.

2021-07-26 9:30:09
Gyéé

Gyéé

Ma TÉNYLEG bekerült a motor.

Mielőtt az én kocsimba belekezdtek volna így nézett ki a műhely, ez előtt a Jaguar előtt van most az enyém.:

Kerül amibe kerül de legalább előkelő társaságban műtik….(jajanyám…)

2021-07-22 18:53:03
Gyéé

Gyéé

32.500+Áfa a ferodolozás….kb. Tizedannyi mint a Luk kuplungszett. Lukért ennyin nem fozetek, akkor inkább a kisipari megoldás :-)