bagoly
Velünk: 2797 napja
Szia Gábor! Más ütős már nincs a pincében?
A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Szia Gábor! Más ütős már nincs a pincében?
Mi a ...csát csinál ilyen sokáig a csatornán. Igaz, hogy soha sem hoztam be autót, már régen voltam gyerek, de a fene megenne, ha eddig kéne várnom.
Na, kicsit más, fogunk költözni, úgyhogy tervezgetjük az új hálószobát. Eddig jutottam...
Találjátok ki melyik részt rajzoltam be én!
Ott mégiscsak többet látod.
És ha ügyesen helyezed el a tévét, még az ülésből is nézheted
.
Trevor várhatóan február 5.-én magyar földre lép, az elhozatal bő 200k, 50k volt a kiutazás a megvételkor.
Nagy öröm lesz ez neki hiszen megszabadul végre a posványos angol időjárástól és élvezheti a magyar napsütést.
Jó móka lesz majd végig vinni a regisztrációt, regadó kb 320k, vagyonszerzési illeték 100k, egyéb apróságok, biztosítás stb 60-80k.
Ez összesen kb. 750k....:-/
Elméletileg a kocsi nem igényel szervizelést mert bár kb másfél éve kapott minden szükségesből frisset csak kb 1500 mérföldet ment azóta. Gumijai tökéletesek, minden működik csak a jobbos tükör nyűglődik, az kézzelállítós sajnos.
Na de ez legyen a legnagyobb bajom....
Ja, és elvileg szüségem van egy pár LHD fényszóróüvegre de nem drága.
https://tvr-parts.co___amp-lens-lhd?print=1
Trevor várhatóan február 5.-én magyar földre lép, az elhozatal bő 200k, 50k volt a kiutazás a megvételkor.
Nagy öröm lesz ez neki hiszen megszabadul végre a posványos angol időjárástól és élvezheti a magyar napsütést.
Jó móka lesz majd végig vinni a regisztrációt, regadó kb 320k, vagyonszerzési illeték 100k, egyéb apróságok, biztosítás stb 60-80k.
Ez összesen kb. 750k....:-/
Elméletileg a kocsi nem igényel szervizelést mert bár kb másfél éve kapott minden szükségesből frisset csak kb 1500 mérföldet ment azóta. Gumijai tökékelesek, minden működik csak a jobbos tükör nyűglődik, az kézzelállítós sajnos.
Na de ez legyen a legnagyobb bajom....
Ja, és elvileg szüségem van egy pár LHD fényszóróüvegre de nem drága.
https://tvr-parts.com/tvr-parts/part-details/tvr-m0537/headlamp-lens-lhd?print=1
Inkább hallgassunk egy kis zenét!
Nagy vagy! Pedig én, mint zöldfülű, taknyos lobbiztam volna azért, hogy Trevor Feri angol unokatesója.
A hammerite volt az egyetlen festék ami bírta apunál a borospincében.
A hordók vaspántjait kezeltük vele.
Pedig ott ütős a klíma!!!
lehet amiatt mert a festes valahogy nagyon nem szimpatikus nekem, igy nagyon ertekelem az ilyen munkakat. Annyira aprolekos meg lassu az egesz folyamat ha szepen es 100%-osan szeretned csinalni..
szoval jol jartal vele ugy nez ki, meg lehet berohadt csavarjaid sem lesznek!
A hammeritet pedig nekem is epp mostanaban ajanlottak, meg olvastam forumokon is. Plusz van otthon a kertben egy ilyen mini kerites, 10+ eve folyamatosan kint es csak egy reteg hammerite vedi ami nem rozsdalt meg at :D
Dani
Úgy látom az előző postom a legedzettebbeket is eltàntorította a kommunikációtól...:-)
vissza ontopic
a bácsi küldött képeket arról a munkáról amit ő csinált sajátilag és úgy hív hogy suspension overhaul/ rust treating/ rust proofing:
Nyilván a váz a legsebezhetőbb része ennek a jószágnak, úgy látom az eredeti állapota még nem volt rossz, csak felületi volt a rozsda, amit az öreg az ilyen autók nál szokásos kisipari módszerekkel rendesen lekezelt.
Azt írta hogy wire brush+rust neutralizer+2 layer hammarite volt az eljárás. Ezt mástól is olvastam, úgy tűnik a hammarite a normál festék erre. Viszont az nyilvánvaló, hogy elnyirkos helyen ez a kocsi nem tartható és hogy rendszeresen ellenőrizni és ha kell kezelni kell a felületi rozsdákat.
Persze lehet body off stílusú felújítást csinálni, legalvanizáltatni a vázat és akkor az egész kocsi örök darab lesz az üvegszálas testtel de ez gondolom egy 1M+ játék akkor is ha becsukom a szemem és semmit nem cserélek amit a szétszereléskor oda-vissza kell rakni és már el van használódva.
Úgy látom az előző postom a legedzettebbeket is eltàntorította a kommunikációtól...:-)
vissza ontopic
a bácsi küldött képeket arról a munkáról amit ő csinált sajátilag és úgy hív hogy suspension overhaul/ rust treating/ rust proofing:
John Karandas ceruzomonkológiai vizsgálatai végeredményeként kimutatta, hogy "A majom nem ceruza, soha nem is volt az!"
Ez jó felvetés. Én miatás vagyok ezt tudom, amikir exklubtag porshéval jött a talira emlékszem hogy én magam is úgy éreztem hogy ez olyan izé dolog. Minket itt a miata tart össze, az a kapocs. Akkor mit akar egy nem miata a csapatban. És mi lesz ha minden exmiatás beléphet az off autóval az eseményekre? Az egyértelműen nem lenne jó.
Jó lesz nekünk Trevorral a külső parkolóban, ez így van rendjèn. De azért én elvegyülhetek egy miataforever pólóban?
Ez egy fejfájás volt egyébként, mert pl. Bird is Z4-es már azóta, de sokat tesz a klubért.
Csak ugye hol a határ....haver/nem haver....hasonlít a Miatára vagy nem....szóval off kocsi sajna nem lehet ott szombaton.
de Gyéé-t díszvendégként fogom körbehordani, és jó pénzért meg lehet majd fogdosni a "Zembert, akinek TVR-je van".
Köcsög irigy vagyok, de azért pénzt majd keresünk a srácon...de megkapja majd bűrözésre. :-)
Nem ebből a megközelítésből írtam. A felvetés alapja egy híres angol jogeset volt: sok száz évvel ezelőtt egy tehén kitört a karámból és az országúton haladó szekeret felborított. Az 1960/70-es években egy bácsi kikötötte a bernáthegyijét a bevásárlóközpont parkolójában, és az eltépte a pórázát és nekiszaladt egy autónak és azt megrongálta. A perben azt kellett eldönteni, hogy tehén-e a bernáthegyi, országút-e a parkoló és szekér-e az autó. Vagyis láthatóan a kérdés az, hogy Trevor Miata-e.
Ez jó felvetés. Én miatás vagyok ezt tudom, amikir exklubtag porshéval jött a talira emlékszem hogy én magam is úgy éreztem hogy ez olyan izé dolog. Minket itt a miata tart össze, az a kapocs. Akkor mit akar egy nem miata a csapatban. És mi lesz ha minden exmiatás beléphet az off autóval az eseményekre? Az egyértelműen nem lenne jó.
Jó lesz nekünk Trevorral a külső parkolóban, ez így van rendjèn. De azért én elvegyülhetek egy miataforever pólóban?
Egyébként pont múltkor mondtam valakinek mennyire imádom azokat a videókat, mikor régi versenyautókat beröffentenek, melegítik a motorját stb.
A TVR-nél is meg lehet ez a fíling, hogy csak beindítod aztán vigyorogsz a benzinszagban meg rotyorászásban, kicsit meghuzogatod a gázbowdent aztán leállítod és bemész porszívózni.
Orsi meg röhög rajtam... :-)
Tényleg, volna egy kérdésem: Trevor Miata-e? Mert ha Miata, akkor jöhet találkozóra, ha nem az, akkor off autóként csak a külső parkoló. Utóbbi esetben viszont mit csinálunk bent, ha mindenki kint nézi?
Egyébként pont múltkor mondtam valakinek mennyire imádom azokat a videókat, mikor régi versenyautókat beröffentenek, melegítik a motorját stb.
A TVR-nél is meg lehet ez a fíling, hogy csak beindítod aztán vigyorogsz a benzinszagban meg rotyorászásban, kicsit meghuzogatod a gázbowdent aztán leállítod és bemész porszívózni.
Orsi meg röhög rajtam... :-)