Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2021-06-10 21:28:15
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5517 napja
Gyéé, 2021-06-10 19:32:32

Válasz erre: @Gyéé #143934 

Halálra röhögöm magam ezen az előző postomon.

vicces és optimista srác vagyok...

nem Laleehoz mentem végül hanem a VT Automitive-hoz, az elmúlt egy hétben lebontották a motort elölről, aztán alulról, utána felülről úgyhogy ma úgy döntöttek, hogy kiveszik a maradékot is hogy megnézzék a kuplungot meg hogy be tud-e ugrani a kutya a motortérbe ha nincs benne motor.

Happy times, száldosnak a levegőben a százezrek, koplett motor rebuild.

Nem csak simán szálldosnak. Ezek nem is százezrek, hanem unikornisok, amik extra pacikká alakulnak. 
Meg igazándiból ez befektetés. Ezt mind tudjuk. 

aláírás May the Fairy be with You!
2021-06-10 19:32:32
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9170
Velünk: 6039 napja

Válasz erre: @Gyéé #143934 

Halálra röhögöm magam ezen az előző postomon.

vicces és optimista srác vagyok...

nem Laleehoz mentem végül hanem a VT Automitive-hoz, az elmúlt egy hétben lebontották a motort elölről, aztán alulról, utána felülről úgyhogy ma úgy döntöttek, hogy kiveszik a maradékot is hogy megnézzék a kuplungot meg hogy be tud-e ugrani a kutya a motortérbe ha nincs benne motor.

Happy times, száldosnak a levegőben a százezrek, koplett motor rebuild.

aláírás DrasticPlastic Driver
2021-05-30 18:10:29
Gyéé

Gyéé

Kedden megy Lalee-hoz a kocsi a vezérműcserére.

Kicsit majrézok...tök jól működik minden, nem fogok-e öngólt rúgni ezzel a belenyúlással??

próbálok Laleenak minél jobb guide-ot keríteni, eddig ez Ginettás leírás a nyerő, remèlem minden benne van ami kell.

http://www.g33.co.uk/pages/technical_tuning.html

2021-04-25 21:10:22
Gyéé

Gyéé

Befejezésül befújkáltam az eleve feketés ragaccsal fedett részeket még egy réteg feketés ragaccsal, ahonnan meg ledörgöltem a mindenféle védő trutyikat meg a kardánkeresztből szétcsapódó zsírt oda az átlátszó ragacsos vaxot fútam. Kíváncsi vagyok idővel mi lesz vele, gondolom védi a felületeket csak nem tudom mennyire lesz gusztustalan a portól.

2021-04-25 8:58:47
Gyéé

Gyéé

Tegnap összeállt a kocsi, ma már csak felkerülnek a kerekek, beállítjuk a kéziféket és haza hozom sógortól. 

Amit csináltunk:

- benzinszűrő / elöregedett csövek cseréje

- 2 féltengelycsukló csere, így mind a 4 új lett

- kardán zsírzása

- leszerelt vas dolgok galvanizálása, csavarok cseréje

- kipuff bilincsek és mindenféle függesztők cseréje

- kipuff rozsdátlanítás/heggesztés 

- a vázon felhólyagzott festések kijavítása

- akksi felújítása egy spéci töltővel https://trakis-hetra.com/termek/doctor-charge-50-6v12v24v/

- a most nem kezelt felületi roszdás vagy kitett helyek alvázvédővel/wax-al lekezelése ezekkel

- rázósnak ígérkező csavarkötések megbontása a későbbiekben esedékes vezértengelycsere előkészítésére. Pl. kipufogó Y részének leszerelése

Nem tudom, hogy az probléma amiért eredetileg belebonyolódtam ebbe a szerelésbe megszűnik-e az új féltengelytől de nagyon örülök, hogy elvégeztük ezt a sok mindent. 

Sokat tanultam, jobban képben vagyok a hosszú távon szemmel tartandó részekkel kapcsolatban és sikerült megoldani pár sunyi hibát. 

Asszem végképp kihúztam a fejem a homokból, már nem gondolok rettegéssel a kocsi vázára, amiket most megcsináltam rajta meg fogom tudni csinálni máshol is ha kell. 

Történet:

Tegnap összeállt a kocsi, ma már csak felkerülnek a kerekek, beállítjuk a kéziféket és haza hozom sógortól. 

Amit csináltunk:

- kardán zsírzása

- akksi felújítása egy spéci töltővel https://trakis-hetra.com/termek/doctor-charge-50-6v12v24v/

- a most nem kezelt felületi roszdás vagy kitett helyek alvázvédővel/wax-al lekezelése

- rázósnak ígérkező csavarkötések megbontása a későbbiekben esedékes vezértengelycsere előkészítésére. Pl. kipufogó Y részének leszerelése

Nem tudom, hogy az probléma amiért eredetileg belebonyolódtam ebbe a szerelésbe megszűnik-e az új féltengelytől de nagyon örülök, hogy elvégeztük ezt a sok mindent. 

Sokat tanultam, jobban képben vagyok a hosszú távon szemmel tartandó részekkel kapcsolatban és sikerült megoldani pár sunyi hibát. 

Asszem végképp kihúztam a fejem a homokból, már nem gondolok rettegéssel a kocsi vázára, amiket most megcsináltam rajta meg fogom tudni csinálni máshol is ha kell. 

Amit csináltunk:

- kardán zsírzása

- a most nem kezelt felületi roszdás vagy kitett helyek alvázvédővel/wax-al lekezelése

Amit csináltunk:

- kardán zsírzása

2021-04-19 19:15:30
Gyéé

Gyéé

padregas, 2021-04-19 16:54:00

És ez már biztos?

Ha a foltosságra vonatkozik Pimpa, akkor azzal az a terv, hogy lepucolom teljesen és beszórom vékonyan valami ilyesmivel

https://eshop.wurth.___U/HUF/?NativeSearch=*%253A*%2540%2540+%252B%2528CategoryUUIDLevelMulti%253A3132+%2529+-CategoryUUIDLevelMulti%253A31322001030105++-CategoryUUIDLevelMulti%253A313207++-CategoryUUIDLevelMulti%253A31322001030103++-CategoryUUIDLevelMulti%253A31323007140109++-CategoryUUIDLevelMulti%253A31320506010408++-CategoryUUIDLevelMulti%253A313295++-CategoryUUIDLevelMulti%253A3132560501++-CategoryUUIDLevelMulti%253A313285++-CategoryUUIDLevelMulti%253A313267++AND+%252Bvisibility%253A3132+%252B%2528CategoryUUIDLevelMulti%253A313230061502+OR+additionalFamilyPaths%253A313230061502%2529&SelectedFilterValues=%5B%5D&DisplaySequence=%5B%22AT_QuantityOfTradingUnit%22,%22AT_Color%22,%22AT_TimeOfSkinFormationMinMax%22,%22AT_TimeOfSkinFormationCondition%22,%22AT_DesignOfTheProduct%22,%22AT_TemperatureResistanceMin%22,%22AT_TemperatureResistanceMax%22,%22AT_SprayingDistanceMin%22,%22AT_ProcessingTemperatureMin%22,%22AT_ProcessingTemperatureMax%22,%22AT_Density%22,%22AT_DensityCondition%22%5D&CategoryRef=313230061502@WuerthGroup-Wuerth-3132

Történet:

padregas, 2021-04-19 16:54:00

És ez már biztos?

2021-04-19 16:54:00
padregas

padregas

Posztok: 273
Velünk: 4058 napja

2021-04-18 17:25:06
Gyéé

Gyéé

Teszek rá majd egy kis védelmet. Mint itten:

https://m.youtube.com/watch?v=faRoFwYWt2A

2021-04-18 15:36:16
Gyéé

Gyéé

Összevissza vannak forgatva a képek, mindegy a lényeg, hogy atomra le van kezelve a minden fontos rész, a váz legvégén volt a legramatyabb a festék a zártszelvény főváz 5 centis nyúlványain amihez a kaszti leghátsó csavarjai csatlakoznak. A jobboldali ilyen nyúlvány vízszintes felső felülete volt az egyetlen hely ahol lemezes vastagabb rozsdát találtam, a többi helyen csak felületi volt.

Ez a kép fejjel lefelé mutatta azt a helyet, itt alább bekarikáztam a rajzon.

Ilyen volt mikor neki kezdtem::

Történet:

Összevissza vannak forgatva a képek, mindegy a lényeg, hogy atomra le van kezelve a minden fontos rész, a váz legvégén volt a legramatyabb a festék a zártszelvény főváz 5 centis nyúlványain amihez a kaszti leghátsó csavarjai csatlakoznak. A jobboldali ilyen nyúlvány vízszintes felső felülete volt az egyetlen hely ahol lemezes vastagabb rozsdát találtam, a többi helyen csak felületi volt.

Ilyen volt mikor neki kezdtem::

2021-04-18 15:07:20
Gyéé

Gyéé

Kész a pingáció, konzerváltam amit láttam. Vannak helyek amikhez könnyű hozzáférni és rájuk fért volna a kezelés de nem struktúrális részek, azokat most hagytam.

folyamat:

1. Hólyagos repedt festék ledolgozása

2. High speed drótkefe/köszörű

3. Zsírtalanítás POR15 lemosóval

4. Rozsdaátépítő POR15 kezelés 

5. Két réteg POR15

6. Két réteg Hammarite

képekben:

2021-04-18 13:41:01
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Hunya #143737 

Megvettem neked legózni.

2021-04-18 8:49:29
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5517 napja
Gyéé, 2021-04-17 6:54:45

-1 tegnap óta

Nem az enyém hálistennek....porsche driver családtag vitte el próbakörre,  utasülésen a tulajjal.

nem sikerült adaptálódni a fullanalog technikához úgyhogy a kocsi kidobta a seggét és becélzott egy kamiont.

mindenki épségben szállt ki és kiderült, hogy az “outrigger” nevű váznyúlvány rész ami a küszöbök alatt fut hosszában érdemi védelmet ad ha nincs szétrohadva. 

De megvetted alkatrésznek ugye?

aláírás May the Fairy be with You!
2021-04-17 10:55:38
mester

mester

Posztok: 848
Velünk: 4887 napja

...úgy érzem,meg tudnám csinálni..." idézet a Doc hollywood _ból,amikor a porsche 356 total k.o lett smile

2021-04-17 6:54:45
Gyéé

Gyéé

-1 tegnap óta

Nem az enyém hálistennek....porsche driver családtag vitte el próbakörre,  utasülésen a tulajjal.

nem sikerült adaptálódni a fullanalog technikához úgyhogy a kocsi kidobta a seggét és becélzott egy kamiont.

mindenki épségben szállt ki és kiderült, hogy az “outrigger” nevű váznyúlvány rész ami a küszöbök alatt fut hosszában érdemi védelmet ad ha nincs szétrohadva. 

2021-04-09 20:10:16
Gyéé

Gyéé

csabihal, 2021-04-07 7:26:45

Válasz erre: @Gyéé #143632 

Szia Gyéé!

ha véletlen itthon hozzájutsz a linkelt rozsdakezelő készlethez, akkor kérlek áruld el hogyan sikerült! wink - köszi! 

Most veszem át a POR-15 kittet személyes átadással. Elvileg a linkelt veteránautó vállakozàs megy.

meg is van!

Annyira izgis!!!!

A francba, erre nem figyeltem....

Jobb alul....fekete! Asszem rámegyek egy réteg fehérrel a végén.

Történet:

Szia Gyéé!

ha véletlen itthon hozzájutsz a linkelt rozsdakezelő készlethez, akkor kérlek áruld el hogyan sikerült! ;)- köszi! 

Most veszem át a POR-15 kittet személyes átadással. Elvileg a linkelt veteránautó vállakozàs megy.

Szia Gyéé!

ha véletlen itthon hozzájutsz a linkelt rozsdakezelő készlethez, akkor kérlek áruld el hogyan sikerült! ;)- köszi! 

meg is van!

Annyira izgis!!!!