Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2021-04-07 8:31:03
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6157 napja

csabihal, 2021-04-07 7:26:45

Válasz erre: @Gyéé #143632 

Szia Gyéé!

ha véletlen itthon hozzájutsz a linkelt rozsdakezelő készlethez, akkor kérlek áruld el hogyan sikerült! wink - köszi! 

Szia,

Én azt hittem csak rábökök a vásárlás gombra webshopban és ennyi. Rosszul gondolom? Tudsz valamit?

Nem szeretnék koppanni, már rojtosak az idegeim a webshopos szopatások miatt...

aláírás DrasticPlastic Driver
2021-04-07 7:26:45
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3537 napja

Válasz erre: @Gyéé #143632 

Szia Gyéé!

ha véletlen itthon hozzájutsz a linkelt rozsdakezelő készlethez, akkor kérlek áruld el hogyan sikerült! wink - köszi! 

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2021-04-06 18:18:27
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5635 napja

Mindent szépen, aprólékosan, időt és fáradtságot nem sajnálva javítsál csak szépen ki!

TVRt restaurálni csak gondosan, szépen ugye. 

aláírás May the Fairy be with You!

Történet:

Mindent szépen, aprólékosan, időt és fáradtságot nem számolva javítsál csak szépen ki!

TVRt restaurálni csak gondosan, szépen ugye. 

2021-04-05 21:14:27
Gyéé

Gyéé

Hát igen, vannak irtozatosan uncsi kérdések...

Tök jók ezek a rajtok.

Az itolsó valós vázon látszik, hogy a csövek felső végén kis szellőzőlyukak vannak. Vagy könnyítőfuratok hiszen minden gramm számít:-)

Egyébként minden cső és szelvény 2mm falvastagságú hidegen húzott ? anyag, kivéve az oldalsó keret részt (outrigger), mivel az nem teherviselő rész ott csak 1,5mm a csövek fala. Azok el is szoktak rohadni de inkább a kitettségük meg a koszcsapdák miatt mint ezért.

2021-04-05 19:22:40
Kalap

Kalap

Posztok: 1636
Velünk: 5963 napja

Cukibogarak. smile
..gondolom, nem a klasszikussal indítottál, mikor beléptél a csoportba..? 

aláírás

Fun is not a straight line

2021-04-04 17:43:50
Gyéé

Gyéé

Ez megint annyira jó dolog...

Felrakom a szörnyikém alulnézeti képeit a kis rozsdákkal és 1-2 percen belül reagál a közösség.

2021-04-04 16:53:27
Gyéé

Gyéé

Ma megtámadtam a láthatóan felhólyagzott festékű területeket az alvázon, ledolgoztam mindegyik ilyen helyen a festéket és jól megdrótkorongoztam és lerozsdamarótam.

Ez volt a legneccesebb és legnagyobb kiterjedésű rész, megkapirgálva jó nagy területen lejött a festék.

Úgy néz ki, hogy ilyen lokális foltokban hólyagosodott csak fel a festék, elég határozott széllel ér véget a terület. Az alatta lévő rozsda abszolút felületi, egylőre passziválót tettem rá. A váz gyári festése iszonyú vastag, lepucolva tök jól néz ki.

Ezzel fogom kezelni:

http://oldtimerperfe___-alapkeszlet-fekete/

Kicsit ijesztő ilyenbe kezdeni de várnom kell a féltengelyekre meg a kézifékkábelre amiket rendeltem UK-ből a kocsi meg ott áll lebontva...gondoltam csak használhat az ilyen felpattogzott helyeknek ez a kezelés.

Remélem mindenki sokat gurigázik, eccer én is fogok.

2021-04-02 11:23:08
Gyéé

Gyéé

Az ominózus “gardány”, a zsírzóbimbók pont nem látszanak.

Az viszont látszik, hogy a váz rozsdamentes, ezeken a részeken zéró felületi rozsda van. Hepiség.

2021-04-01 21:15:04
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Kalap #143608 

Szerintem 98-as évjárat. A féltengelycsukló is. És szerintem a benzinszűrő is.

”Unmolested”

azt szeretjük, nem? 

Jó, hogy az olajat azért cserélték meg azért gondozták ezt csak eljött a komolyabb dolgok ideje és ez rám maradt. Féltengelyek, gátlók, hűtő, fényszórók, vezérműtengely...ez azért így együtt ottani munkadíjjal simán 3-4k £. Nem csoda, hogy nem álltak neki.

Zsírzógombokat találtM a kardáncsuklókon, sógornak meg van zsírzónemtommilye, tiszta élmeny volt megnyomatni friss zsírral a kardánkereszteket, nyomult ki belőlük az elöregedett fekete trutyi.

Annyira retro volt ez a zsírzásos jelenet, marhára élveztem. Végtelenül ősi és egyszerű ez a kocsi, tényleg csak a zsúfolt felépítése nehezíti a szerelést, még a rozsdásnak tűnő csavarok is mind nyílnak.

Sógor csinált csillivilli kipufogófüggesztő izét a fapados csúnyácska gyári helyett.

Én meg vettem hozzá rendes dugattyúkat.

2021-04-01 9:35:58
Kalap

Kalap

Hátttőő, rusztikus. A hanyatló nyugat benzinje sem kedvesebb a gumicsövekkel, mint az itteni... Mennyi idős ez a cső?

aláírás

2021-03-28 8:32:21
Gyéé

Gyéé

Nah, még nem vettem féltengelyt mert a GBP/HUF olyan, hogy a bennem lakozó DagobertMccheap nem volt képes rábólintani a költésre, viszont kiszedtem a gumi benzincsöveket.

Egy portré:

Történet:

Nah, még nem vettem féltengelyt mert a GBP/HUF olyan, hogy a bennem lakozó DagobertMccheap nem volt képes rábólintani a költésre, viszont kiszedtem a gumi benzincsöveket.

Egy portré:

2021-03-24 6:46:53
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5635 napja
Gyéé, 2021-03-23 20:10:40

Kalap, 2021-03-21 17:37:07

A féltengelycsuklót lefogva-mozgatva, van bármi érezhető hotjátéka ha egyben van? Az a kopás már lehet hogy tud egy kicsi hangot okozni...

Kiszedtük, lepucoltuk, megvizsgáltuk, utána tök szárazon összeraktam a csuklókat csak hohy ne vesszenek el a golyók, azóta meg se lehet mozdítani, nemhogy holtjátéka lenne. Szóval íhy ezt már nem lehet ellenőrizni. Valaminek lötyögése volt, vagy a csuklóknak, vagy a féltengely ricnis végének a csukló közepében.

Potemixet próbáltad? Lehet attól majd nem lötyög annyira benne. 
Csak nehogy hangosabb legyen utána. 

aláírás May the Fairy be with You!
2021-03-23 20:10:40
Gyéé

Gyéé

Kalap, 2021-03-21 17:37:07

A féltengelycsuklót lefogva-mozgatva, van bármi érezhető hotjátéka ha egyben van? Az a kopás már lehet hogy tud egy kicsi hangot okozni...

Kiszedtük, lepucoltuk, megvizsgáltuk, utána tök szárazon összeraktam a csuklókat csak hohy ne vesszenek el a golyók, azóta meg se lehet mozdítani, nemhogy holtjátéka lenne. Szóval íhy ezt már nem lehet ellenőrizni. Valaminek lötyögése volt, vagy a csuklóknak, vagy a féltengely ricnis végének a csukló közepében.

2021-03-21 17:37:07
Kalap

Kalap

aláírás

2021-03-20 21:27:24
Gyéé

Gyéé

Nem tudom.

Valakinek van ezzel tapasztalata?

Ma nekiugrottam hogy kiveszem a diffit a koppanós dobbantós erőátviteli holtjátékos dolog miatt

mikor le került a kipuff meg a kanyarstab és láttam, hogy a difi függesztő szilentjei hibátlanok, meg tudtam rángatni a kardánt és tök OK-nak tűnt újra elkezdtem tesztelgetni a féltengelyeket.

Valójában ha icipicit fordítok a kardánon akkor is fordul a féltengelyek difi felőli végén lévő fogaskerék szerű izé, vagyis a féltengely kihajtás. Szinte zéró holtjátékkal adja át a difi a forgást, a keréknél meg már van holtjáték. 

Dehát akkor csak a féltengelycsukló lehet szar. 

Egyik oldalon új mindkét csukló, a másik oldalon régi de nem tünt rosszabbnak mint az újak.

Kivettük ezt a féltengelyt, szédszedtük, letisztítottuk és reménykedve kerestem az oltári kopást ami a bajt okozza. Amit találtam azt viszont nem tudom megítélni.

Szerintetek ez mennyire kopott?

az idő jó volt csak esett a hó, ezért úgy döntöttünk, hogy fejjel lefelé dolgozunk mert akkor fel esik a hó, nem le.

Jutott idő kipufogó tuningra is.

Történet:

Nem tudom.

Valakinek van ezzel tapasztalata?

Ma nekiugrottam hogy kiveszem a diffit a koppanós dobbantós erőátviteli holtjátékos dolog miatt

mikor le került a kipuff meg a kanyarstab és láttam, hogy a difi függesztő szilentjei hibátlanok, meg tudtam rángatni a kardánt és tök OK-nak tűnt újra elkezdtem tesztelgetni a féltengelyeket.

Valójában ha icipicit fordítok a kardánon akkor is fordul a féltengelyek difi felőli végén lévő fogaskerék szerű izé, vagyis a féltengely kihajtás. Szinte zéró holtjátékkal adja át a difi a forgást, a keréknél meg már van holtjáték. 

Dehát akkor csak a féltengelycsukló lehet szar. 

Egyik oldalon új mindkét csukló, a másik oldalon régi de nem tünt rosszabbnak mint az újak.

Kivettük ezt a féltengelyt, szédszedtük, letisztítottuk és reménykedve kerestem az oltári kopást ami a bajt okozza. Amit találtam azt viszont nem tudom megítélni.

Szerintetek ez mennyire kopott?

az idő jó volt csak esett a hó, ezért úgy döntöttünk, hogy fejjel lefelé dolgozunk mert akkor fel esik a hó, nem le.

Jutott idő kipufogó tuningra is.