Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2020-08-03 10:35:01
GPali

GPali

Posztok: 670
Velünk: 2245 napja

Válasz erre: @Gyéé #142000 

"pályanapon lehet hogy idegesítően takony érzetű lesz ..."  Erről biztosíthatlak, hogy így lesz. És sajnos az oldalfala sem fog tartani ha mondjuk Kakucson taposod. De nem is pályanapokra találták ki a rainsportot. Egy pályanap alatt szépen elfogy az oldala a guminak. Közúton viszont nekem tök jó érzés menni velük. Jó, monjuk én a harmatgyenge 1.6-ról beszélek, nyilván egy erős autón tök máshogy viselkedhet ez a gumi.

Egyébként szerintem is tök jól tapad, és ugyanezt a nyúlósságot tapasztalom amit Te is írsz, viszont furcsa módon én ezt pont élvezem is benne. Kvázi jó előre szól, hogy mostmár figyelj, mert mindjárt elvesztem a tapadást.

aláírás

Touge Runnerz

2020-08-03 8:46:02
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9167
Velünk: 6030 napja

Végre újra összeállt a TVR - új alu hűtőt kapott, azzal szenvedtem 4 hónapig - és felkerültek a Rainsport 5 gumik.

csak remélni tudtam hogy szeretni fogom a viselkedésüket, főleg miután felszereléskor megtapogattam a lekerülő Toyo proxik oldalfalát és jóval keményebb volt mint a Rainsporté. Én a Proxest egy rongy guminak tartom, minden autómon úgy éreztem kifejezetten szenvedős vele a puha oldala miatt.

Csobánka-Vörösvár odavisszán a kocsimra ajánlott 1.6/1.7bar első/hátsó keréknyomáson olyan nyúlós-mászós kicsit fosocska volt de érződött hogy nagyon jól tapad és nagyon jó stílusban veszti el a tapadást ha kiprovokálom.

Gondoltam megreszkírozom az 1.8/1.9 bar kombót bár ez a Proxikon meglepően szarrá varázsolta a menetkultúrát és a tapadást is .A Rainsporttal semmivel nem lett rázósabb ezzel a nyomással sem és rengeteget feszesedett az úttartás.  Mentem még egy odavisszát és így már tetszett. Más mint az igazi sportgumik, ezzel minden olyan lassan és nyúlósan történik és valahogy nem is elszakad a tapadás csak olyan kásásan radírozik el a kerék a nyomvonalról de egyáltalán nem hirtelen és nem barátságtalanul.

pályanapon lehet hogy idegesítően takony érzetű lesz de nem biztos hogy lassabb köröket tud mint egy sport gumi.  Abbol is gondolom hogy alapvetően nagyon tapad, hogy ezeken vége a minden sarkon kicsapom a seggét stílusnak, nem akar kipörögni ha provokálom akkor se. 

Szóval eddig jó és hihetetlenül simán gördül rajta a kocsi.

aláírás DrasticPlastic Driver
2020-07-24 20:14:32
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Hunya #141939 

Én már feladtam ezt a képforgatás dolgot. Telefonról ez történik, nem tudok tenni ellene.

Leszedtem a lámpatakaró plexiket, kitakaritottam alatta és visszaragasztottam őket Sikaflex221-el. 

Nem nagy sztori, két éve halogatom.

2020-07-24 20:07:10
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5508 napja
Gyéé, 2020-07-24 19:26:13

Five star quality

Fejjel lefelé parkoltál és ezért le kellett ragasztani a lámpákat, hogy nehogy leessenek, vagy mit kell nézni a képen?

aláírás May the Fairy be with You!
2020-07-24 19:26:13
Gyéé

Gyéé

Five star quality

2020-07-15 20:32:13
Gyéé

Gyéé

Ja, ezeket  csak a pénteki esőnapra vettem!

csak viccelek, ezek lesznek a gumijaim, szerintem jók lesznek. Maxi tapadás / biztonság nedves felúleten / komfort rázós úton / barátságos viselkedés , ezek közül az első számított legkevésbé.

Amúgy itt méltatják:

https://www.mx5nutz.com/forum/index.php?showtopic=187065

2020-07-15 12:48:09
Ordune

Ordune

Posztok: 7389
Velünk: 5072 napja

Aztán majd jól kijössz Kakucsra és gyorsan eladod, mert borzalmasan nyeklik-nyaklik.  

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-07-15 12:35:42
Matt

Matt

Posztok: 2768
Velünk: 5655 napja

Válasz erre: @Hunya #141861 

Én mondjuk ezt a választást sem értem, de ez már az én bajom. smile Amúgy sem egy belvárosi taxi futásteljesítménye finoman szólva a felhasználás, így hát elég jól megválasztható, hogy csak akkor menjen a gép mikor szép az idő. Na de akkor meg mi szükség a legzordabb angélus időjárásra fejlesztett mocsárjáró abroncsra?

Én azt hittem először hogy az a cápa-minta figyelmeztetés mert azokban a Marianna-árok mély bordákban elszaporodnak a dögök ha megáll bennük a víz. smile

Mi van inkább a leömlő projekttel? Meg vette már Kalap neked? 

Történet:

Válasz erre: @Hunya #141861 

Én mondjuk ezt a választást sem értem, de ez már az én bajom. :) Amúgy sem egy belvárosi taxi futásteljesítménye finoman szólva a felhasználás, így hát elég jól megválasztható, hogy csak akkor menjen a gép mikor szép az idő. Na de akkor meg mi szükség a legzordabb angélus időjárásra fejlesztett mocsárjáró abroncsra?

Én azt hittem először hogy az a cápa-minta figyelmeztetés mert azokban a Marianna-árok mély bordákban elszaporodnak a dögök ha megáll bennük a víz. :)

2020-07-15 9:02:04
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5508 napja
Gyéé, 2020-07-14 18:18:19

Nekem még mindig élmény amikor megjön az uj gumi szett.

kicsit bizarr ez az esőgumis döntés, meglátjuk mit tud majd ha egyszer a hűtőmizérián túl leszek és újra gurul a kocsi. A biztonság szempontjából szerintem ez volt a legjobb döntés, így nem félek a nulla fok feletti útfelületen semmi gonoszságtól.

Ami feltünő, hogy irdatlan mély a minta.

Hát még nekünk mekkora élmény, hogy hosszú évek több autón át tartó küzdelme után végre kilépsz a fényre (ebben az esetben esőre) és magad mögött tudod a csudálatos toyo t1r-eket. 

Bontok is egy üveg bort! :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2020-07-14 18:18:19
Gyéé

Gyéé

kicsit bizarr ez az esőgumis döntés, meglátjuk mit tud majd ha egyszer a hűtőmizérián túl leszek és újra gurul a kocsi. A biztonság szempontjából szerintem ez volt a legjobb döntés, így nem félek a nulla fok feletti útfelületen semmi gonoszságtól.

Történet:

2020-06-26 14:17:49
Gyéé

Gyéé

Oda vagyok az ilyen dolgokért.... TVR fórumos hibakeresési tanács elerőtlenedett darabosan járó motorhoz:

Even simpler, start the engine from cold, and run it for about 60 seconds. Then dab a bit of water on each exhaust header with a cotton bud and see how long it takes to dry. 

Hibakód, infrahőmérő egyéb űrtechnikás sátánista szarok....kinek kell? Vatta, víz, ósdi karóra az eres májfoltos öregembercsuklón.

2020-06-18 9:01:41
Gyéé

Gyéé

A LÓRIOGATÓ

2020-06-16 20:00:34

Beci11

Posztok: 267
Velünk: 2871 napja

Válasz erre: @Gyéé #141684 
Forgalomba helyezès vizsga kèpei megvannak. Azóta nincs rendszám infom se semmi. Lehet nem jutottak el vele az okmányirodáig. Lènyeg, hogy 2010-be valaki mèg èrzett magába elèg erőt egy ilyen gyártmány birtokláshoz, csak ezek szerint nem vitte vègig.

2020-06-16 12:57:28
Gyéé

Gyéé

2020-06-16 9:10:29
Gyéé

Gyéé

Ez az ember valami motor guru volt akit a TVR is használt fejlesztésre - meg a Jaguar, Lister, Bentley stb - és most vénségére feltalálta a fészbukkot és sztorizgat. Elég kemény tervek voltak...