Gyéé
Velünk: 6147 napja
“Full wet weather gear...”
Azért gondolom kicsit vizes leszel ha esik :-)
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
“Full wet weather gear...”
Azért gondolom kicsit vizes leszel ha esik :-)
OMG!
Hunya, összedobjuk?
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Ha jók a reflexeid alázhatsz vele Teslát
De én ennek láttán gondoltam rád a minap. Egész élhetőnek tűnik ez a cucc a maga műfajában:
Úgy tűnik itt mindent megoldanak. Kiszélesíttethetem a gyári felniket 10”-ra, ilyesmi.
Egy TVR-en bármit bárhova.
“Doris, hagyd most azt a kárpitbolyhosítást, dobd fel gyorsan valahova a hűtőventit!”
Valószínüleg az amerikában élő emberek kétszer nagyobbak lehetnek mint az angliaiak. Más magyarázat nem lehet erre a méretkülönbségre.
Igen van minden :-)
egy kicsit konkrétabb írás:
Cam specs are:
Max lift with std springs is .464"
Standard RV8 285" .39" 500-5400 rpm
Hurricane 262' .433" 1000-6000rpm Better than standard RV8, but a bit "soft"
Typhoon 276 .48" 1200-6200 rpm Needs valve spings and possibly guides
Piper 270/2 272' .42" 1500-6000 rpm Good all rounder
Piper 285 276' .440" 2000-6500 rpm Needs big valves and or gas flowed heads to make the most of it
Az a probléma, hogy ha dugót kell cserélni akkor elszáll a költségvetés szóval csak a kis emelésű tengely jön szóba. Azt hiszem a double spring meg van gyárilag de nem biztos, meg kell nézni. De nekem az a nézetem, hogy alapvetően a veztengely az egyik nem annyira jó módja a lóerőnyerésnek, sokkal jobb a nagyszelepes meg portolt hengerfej csak az drágább móka. Viszont azért se vennék high lift tengelyt mert ha egyszer mégis nagyszelepesedik a hengerfej akkor biztosan nem fog jól jönni a nagy emelés, bele fog érni a dugóba a szelep széle. Ráadásul a TVR tengely már eleve sokkal élesebb mint az eredeti Rover, nem sok lovat lehet ezen a fronton már kifacsarni, inkább csak a power band-et tologatjuk meg beáldozzik az alapjáratot meg az alsó tartományt kicsit nagyobb csúcsteljesítmènyért. Én a tengelycserével inkább csak az elveszett lovakat akarom visszaszerezni.
Igen van minden :-)
egy kicsit konkrétabb írás:
Cam specs are:
Max lift with std springs is .464"
Standard RV8 285" .39" 500-5400 rpm
Hurricane 262' .433" 1000-6000rpm Better than standard RV8, but a bit "soft"
Typhoon 276 .48" 1200-6200 rpm Needs valve spings and possibly guides
Piper 270/2 272' .42" 1500-6000 rpm Good all rounder
Piper 285 276' .440" 2000-6500 rpm Needs big valves and or gas flowed heads to make the most of it
Az a probléma, hogy ha dugót kell cserélni akkor elszáll a költségvetés szóval csak a kis emelésű tengely jön szóba. Azt hiszem a double spring meg van gyárilag de nem biztos, meg kell nézni. De nekem az a nézetem, hogy alapvetően a veztengely az egyik nem annyira jó módja a lóerőnyerésnek, sokkal jobb a nagyszelepes meg portolt hengerfej csak az drágább móka. Viszont azért se vennék high lift tengelyt mert ha egyszer mégis nagyszelepesedik a hengerfej akkor biztosan nem fog jól jönni a nagy emelés, bele fog érni a dugóba a szelep széle. Ráadásul a TVR tengely már eleve sokkal élesebb mint az eredeti Rover, nem sok lovat lehet ezen a fronton már kifacsarni, inkább csak a power band-et tologatjuk meg beáldozzik az alapjáratot meg az alsó tartományt kicsit nagyobb csúcsteljesítmènyért. Én a tengelycserével inkább csak az elveszett lovakat akarom visszaszerezni.
Nem túl konkrétak :D Nyílván senki nem szereti az üzleti titkait kitenni, de ők még az amúgy semmitmondó "advertised duration"-t sem adják meg Bár a peak power RPM-ből lehet azért következtetni
StealthCam-hez pocketed pistont ajánlanak, az már kicsit komolyabb belenyúlás. MX-5-nél azt mondják legalább 1mm legyen a dugattyú és a szelep között hidegen a minimum távolság.
(És amúgy nem is drága az MX-5-höz képest. Oké, ahhoz két tengely kell, de double spring, mechanical followerek nagyon meg tudják dobni az árat).
Jó látni, hogy milyen jó kis aftermarket-je van a TVR-nak. Ez tényleg a brit sportautó gyártásnak egy szép szelete, ezúton is grat hozzá!
Touge Runnerz
Ez a radikálisabb:
StealthCam http://www.v8develop___haft_kit/index.shtml
Ez a józanabb
MC1 Camhttp://www.v8develop___haft_kit/index.shtml
Tech
http://www.v8develop___amshafts/index.shtml
Hmm, és a veztengely honnan jön, vagyis milyen paraméterei lesznek az újnak? V8 pushrod vezérműtengelyek izgalmas téma :D Bár nekem a vezérműtengelyek is izgalmas téma önmagában. Én ilyen veztengely buzi rajongó vagyok.
Touge Runnerz
Ha tavasz akkor szervíz/Lalee
Március 19.-én jelentős gatyábarázásra kerül sor.
úttartás/kormányzás:
- szervóátmosása, olajcsere
- kormánygömbfej /kormányösszekötő csere
- kanyarstab gumijainak cseréje
erőátvitel:
- féltengelycsukló csere, így most mindkét oldalon új lesz, remélem eltűnik a kis rántás gázadásvételkor
motortér:
- hűtő csere egy brutál alu verzióra, no more overheating
- termosztát csere
váltás:
- kuplung munkahenger csere
Ezen kívül legnagyobb örömömre megcsinálja a vezértengely cserét is ha majd anyagilag belefér de ez csak 2021-ben várható. Akkor viszont a karbon szívótölcséreket is meglépem a kicsit teljesítményorientált tengellyel együtt, így már azért elvileg meg kell legyen majd az a 240 ló amiből jelenleg 213 van jelen.
Gumi? Felni? Egyszer....majd....
Ha tavasz akkor szervíz/Lalee
Március 19.-én jelentős gatyábarázásra kerül sor.
úttartás/kormányzás:
- szervóátmosása, olajcsere
- kormánygömbfej /kormányösszekötő csere
- kanyarstab gumijainak cseréje
erőátvitel:
- féltengelycsukló csere, így most mindkét oldalon újj lesz, remélem eltűnik a kis rántás gázadásvételkor
motortér:
- hűtő csere egy brutál alu verzióra, no more overheating
- termosztát csere
váltás:
- kuplung munkahenger csere
Ezen kívül legnagyobb örömömre megcsinálja a vezértengely cserét is ha majd anyagilag belefér de ez csak 2021-ben várható. Akkor viszont a karbon szívótölcséreket is meglépem a kicsit teljesítményorientált tengellyel együtt, így már azért elvileg meg kell legyen majd az a 240 ló amiből jelenleg 213 van jelen.
Gumi? Felni? Egyszer....majd....