Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2020-01-24 8:58:49
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9167
Velünk: 6030 napja

Megtaláltam az igazit.

1kg

https://www.gyoriaut___-white-651-alufelni/

aláírás DrasticPlastic Driver
2020-01-24 8:05:37
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Bird #139742 

1.4-ről nem volt szó, kb 1.7 az utasítás, az PSI-ben kb. 25

“24 front 26 rear as the sidewalls are softer. This gives a perfect wear pattern, assuming your set up is correct.
You can mess about a bit up and down from there.”

Én próbáltam többel is, rázott a kocsi. Mondjuk pont Ausztriában ez lehet hogy nem lett volna probléma.

Tényleg meggondolandó átfogó gum/felni reform, fel kéne lépnem a 15/16 kombóról 16/17-re és a Toyóról valami minden körülmények közt tapadó sportos gumira, angol tapasztalat szerint ez a RainSport lehet. Ennél sportosabbat nem gondolnék mert ezen a kocsin nem jó vicc a hidegben/vizen sokkal rosszabbul tapadó gumi.

Ha már veszek egy szett gumit akkor tényleg ez a megfelelő pillanat az új felnikre csakhát ez azért sok pénz.

2020-01-23 23:22:40
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6305 napja

Csak kellene rá egy új gumi , mert az az "ezeréves" amivel randalíroztál nem az igazi

Mondjuk a nyomás is jó kevés volt benne.. egy 2 bárra azért felfújnám.. hiába könnyű de az az 1,4 bár ami volt benne nem túl sok :D:D
Tudom utána fújtál bele... de lehet eggyel nagyobb könnyű felnit is dobnék rá valami peresebb gumival és szerintem még jobb lenne..
  smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2020-01-23 8:00:47
Gyéé

Gyéé

Nyiri, 2018-01-04 9:24:58

Válasz erre: @Gyéé #126065 

Kell valami műsor az autó mellé, ha már a TVR az egyik legszarabban autó a villágon smile Még Stig-nek is a top worst 5-ben benne van. Neki azért elhiszem. Ő aztán tud vezetni. Leginkább a ergonómia miatt. 

Egyébként számomra kevés kivétellel az angolok és az autógyártás nagyon messze állnak egymástól. Ezért is vették meg az összes angol gyárat kilóra olyan cég akinek valami köze is van hozzá smile

Emellett gratulálok Gyé-nek hogy belevág ebbe. Jó lesz majd olvasgatni a sztorijait smile

Salma Hayek a legszarabb nő a világon. Túl alacsony, túl nagy a segge, combos, biztos szőrös és idegesítően hangos az ágyban. 

Ezek a brazil/mexikói és egyéb délvidéki nők mind gusztustalanok, nem csoda, hogy helyettük rendes európai nőket veszünk feleségül.

Azért persze drukkolok azoknak akik ilyen torzszülöttek mellett tengetik az életüket.

Visszatérve a TVR-re, most publikálódik majd két dolog is róla, ezek készítése során több autózásban jártas ember mélyedt bele a kocsiba szóval a saját elfogult véleményem mellé jött pár elfogulatlan olyanoktól, akik ténylegesen ki is kipróbálták.

Mostanra megszoktam, hogy van akinek a szemében ez egy csoda de mindig van olyan is, aki csak egy szemétdombnak tartja. Nincs ezzel semmi baj, az mx5 is sok ember számára teljesen gáz nyomi kis fostalicska, bizzosan igazuk is van a maguk szempontjából.

Azért én boldog lennék ha hazánkban is olyan lett volna a motorizációnak a sportosabbik végéhez a viszony mint a kétbalkezes angoloknál. Ezek a manufaktúrális kocsik bárhol megépíthetőek, nyilván a belső piac fizetőképessége és beállítottsága nálunk az elmúlt 50 évben nem az  volt mint Angliában amit sajnálok. Emiatt sajnos nem születtek Ikarus motoros sport változatok a műanyag karosszériás Puli-ból.

2020-01-22 20:49:27
Ordune

Ordune

Posztok: 7389
Velünk: 5072 napja

Válasz erre: @Bird #139730 

ÁÁÁÁ, az egy fos! 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-01-22 17:35:59
Bird

Bird

Ezek után már szóhoz sem jutok.. :D

http://www.youtube.com/watch?v=7AVW4AqEe70

2020-01-22 17:31:07

Pampalini

Posztok: 1921
Velünk: 4044 napja

Akkor a matematika nyelvén ez lett az esemény tapasztalata:

MX5 160Le > Z4 228Le = TVR XLe

aláírás

Black Sushi

2020-01-22 16:43:18
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Bird #139729 

Annnyira bika a TVR hogy egyszer (a zenetáborban) 235-el toltam vele egy Z4-est aminek nem járt a motrja.

2020-01-22 16:34:25
Bird

Bird

Most látom mi a Profil képem.. ááá a  legszebb felnim volt az életemben ... hmm   "Buddyclub P1 racing 17"

Történet:

Most látom mi a Profil képem.. ááá a  legszebb felnim volt az életemben ... hmm   "Buddyclub P1 racing 17"

2020-01-22 16:12:06
Bird

Bird

Gyéé, 2020-01-19 12:10:26

Ordune, 2020-01-18 21:14:42

Válasz erre: @Gyéé #139681 

Kiugrottatok a némezekhez mérni egyet? 

Neeem, lezárattuk az M1 egyik szakaszát, megkertük az engedélyeket és úgy. :-)

igazából csak valaki lement Bird elől a belső sávból, lepadlózta a bömöst, én is trevort, mindketten tudtuk hogy ez most presztizscsata úgyhogy én csak akkor vettem el a gázt amikor már úgy lobogott a géptető mint egy csík wc papír a szélben. 

Egész addig úgy gyorsultunk 140-től 236-ig egymás mögött hogy szinte centire állandó volt a távolság. A 236-ot az ő gps-e mutatta. Lehet hogy még kicsit kúszott volna tovább de nem volt jó látvány a csapkodó geptető.

Várom ide Bird posztját miszerint:

- ő nem vette észre hogy verseny van

- ő nem is nyomta neki

- az övé még ment volna

- behúzva maradt a kézifék

- dízelt tankolt

- közben elaludt

- közben hátrament kávét főzni

- be se volt inditva a motor

- álmodtam az egészet

I"m Bird - aki az Mx5-öknek  úgy integet mintha még a mai napig az lenne neki is! smile

Én ilyenre emlékszem itthon.. elírta Gyéé  az az A1 volt még a németeknél amikor jöttünk haza kerülővel smile )

Számomra még a szerpentineken az volt a furcsa, hogy Gyéé nem veszi el kanyarok előtt és nem fékez.

Gondoltam rossz a féklámpája tuti nem mindig kapcsol jól a kapcsoló , de aztán kiderült ,hogy ennek a TVR nek igen kellemes motorféke van de lehet,hogy  retarder..,.... de ha ezt gondolnám akkor retardált lennék! smile

Naa de visszatérve az A1 re smile   Talán le se ment előlem senki mert nem voltak az úton  ,hanem egyszerűen az útfelújításnak vége lett én meg mivel ON és OFF állásban tudom használni a pedált ezért ahogy vége lett a korlátoznak, gondoltam vissza állok az utazó sebességre, .

Ekkor láttam egy" lobogó motorháztető " meg valami V8 hangot, ami ordított mögöttem,

Elődről a 2 hengerrel kevesebb is szépen muzsikál.. de majd egyszer ha V10 leszek gondolta a kis sor 6 akkor  megmutatom  , de azért  gondoltam megpróbálom lerázni.

Kicsit klausztrofóbiás vagyok, meg a csajokat szeretem így nem szeretem ha a seggem közelébe jönnek...szóval mint "Toth Janika a Lancer navigátor ülésében  4-....5.....6 .... 6 hány sebességes ez a szar.". szépen leforgatva padlón végigváltogattam,hogy meg van e minden fokozat. Ekkor "hirtelen" 2es3as5 ös számok jelentek meg ..."JÓ NEM HIRTELEN AZÉRT".. :D:D a GPS kijelzőjén.. de még ment volna mert V max.. .ez nem az OMW reklám helye ... még talán azt is el tudom képzelni ,hogy közeledett

Jót ment a TVR  ami a számok alapján meglepő az én  231le /300Nm és kb 1500 kg os bodémhoz  viszonyítva ( pedig az enyém is jobban megy az átlagnál)

Sóval szedi a kis lábát a TVR .. de tudom már.. a szélárnyékot kihasználtad  vagy van egy mágnesed amit bekapcsoltál :D

Üdv Bird smile

Gyéé te sose leszek normális! smile )))

- ő nem vette észre hogy verseny van   / a .. -sek nem verenyeznek soha sőt indexelni is szoktak smile

- ő nem is nyomta neki  /  öreg vagyok én már .. őszülök is..

- az övé még ment volna / 400 al is :D

- behúzva maradt a kézifék  / azt csak kanyarba huzogatják a Hondások :D

- dízelt tankolt  / 

- közben elaludt  /  igen vissza se váltottam 6.bol csak kigyorsítottam picit a bal könyökömre támaszkodva. és relax zenét hallgattam smile

- közben hátrament kávét főzni  /   meg megálltam autót mosni.. bár most nem jött rendőr csak akkor szoktam hirtelen :D

- be se volt inditva a motor   /    igazából te toltál hátulról ..igy nem fogyaszt  smile HiBird azaZ Hibird smile . smile

- álmodtam az egészet   / ez egy rémálom lehetett smile

Na  megyek tekerek a füstcsavaron, meg tankolok vitriol ,hogy ne hurutosan harákoljon nehogy 1 autópálya alatt kettőt verjél rám :D:D

2020-01-22 10:44:40
Gyéé

Gyéé

Ordune, 2020-01-21 20:41:07

Az eredmény gondterheltté tesz, nem lehet hozzám szólni, zakatol az agyam, gyöngyözik a homlokom, magamban motyogok, nem találom a helyem. 

Most mihez kezdjek?

Cseréljetek autót Marcelloval.

Hehe, én is ezt mondtam neked:-)

2020-01-21 20:41:07
Ordune

Ordune

Posztok: 7389
Velünk: 5072 napja

Az eredmény gondterheltté tesz, nem lehet hozzám szólni, zakatol az agyam, gyöngyözik a homlokom, magamban motyogok, nem találom a helyem. 

Most mihez kezdjek?

Cseréljetek autót Marcelloval.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-01-21 19:21:25
Gyéé

Gyéé

Kérdezték, hogy milyen a TVR az Mx5-hözképest.

Azt mondtam, hogy megbízható és jól fogyaszt :-)

2020-01-21 18:54:30
Gyéé

Gyéé

Egyébként ilyen volt:

2020-01-21 18:45:13
Gyéé

Gyéé

Bocsánat, pont nem figyeltem, mi a probléma?

sajnos nem mondhatok semmit mert titkos és ha leírnám mindenkit meg kéne hogy öljek aki elolvassa. 

Én meg hihetetlenül elfoglalt vagyok, még napi 1-2 ember megölése se fér bele az időmbe. Talán ha beosztanánk valahogy és házhoz jönnétek. De kedvem sincs valahogy....az a sok vér meg minden.....

Meg ha elspoilerezném akkor nem lenne izgis nézni majd a TV-ben. 

De azt elárulhatom, hogy 45 ló volt a különbség a keréken mért és a kalkulált főtt tengely hp között. Az elég masszív de elvileg ez egy pontos pad.

Különben ultra aranyos emberek, tényleg élveztem a társoságukat, nekik is tetszett a kocsi, talán ezért is voltak szimpik......:-)

Már a kocsi lekötése is bravúr volt, nincs mihez, mondjuk valahogy számítottam erre. Az előttem  mért 6 literes v12-es Q7-nél a mindenféle elktronikákkal szívtak, azzal nálam nem volt gond LOL viszont a szar gumi miatt nem volt tapadás.

Most mihez kezdjek?