Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2019-07-23 14:17:31
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3601 napja

Válasz erre: @Gyéé #137584 
"totál le van szervízelve" - végülis ahhoz képest, hogy az útnak a jó oldalán sem tudnak menni...

tehát bocs', nem voltam elég egyértelmű:

nem arra voltam kíváncsi, hogy van-e benne gyújtás-alkatrész, hanem hogy az állapota alapján megfelel-e a optimális működtetés elvárásainak.

a gyertyáid közül (a képed alapján!) az első 3 alkalmas lenne az őzike színének tankönyvi illusztrálására, de ugye ez nem ezres Swift...

Hunya: az az "esővíz" egy a háború végén zátonyra futott tengeralatjáróból kiesett, fura mintás fémhordóban volt, és egy haldokló német tiszt rejtette el a bácsi hátsó kertjében, miközben azt mondogatta: tényleg de nehéz ez a víz...

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2019-07-23 13:08:05
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6222 napja

Hunya, 2019-07-23 13:02:25

Bírom ezt a sok hülyeséget amiket összeirkálsz. :-)

víz mindenkinek meleg volt nem csak neked de én azért megnézném mikor volt benne cserélve. 

Lehet hogy második világháborús esővíz van még benne. :-)

Gyertyák: jóazmég! :-)

A víz még a régi angolszabványos oxigénből és csak 1,974376db hidrogénatomból van molekulánként kézzel hengerelve. Azért nem két hidrogénből mert az nem kerek szám az imperiális mértékegységre váltva. 

Sajnos az az öreg bácsi aki ehhez értett ismeretlen okból hirtelen teljesen váratlanul meghalt 147 éves korában. 

aláírás DrasticPlastic Driver
2019-07-23 13:02:25
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5700 napja

Bírom ezt a sok hülyeséget amiket összeirkálsz. :-)

víz mindenkinek meleg volt nem csak neked de én azért megnézném mikor volt benne cserélve. 

Lehet hogy második világháborús esővíz van még benne. :-)

Gyertyák: jóazmég! :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2019-07-23 11:10:20
Gyéé

Gyéé

csabihal, 2019-07-23 10:34:14

Válasz erre: @Gyéé #137580 

Szervusz Gyéé!

El nem tudom hinni, hogy még nem nézetted meg gyújtást, + a rotor/elosztófedél állapotát! 

vagy az ángélus bácsi úgy adta át anno, hogy don't worry, ignition freshly checked! ?

Igen, nyomatékosan többször mondta hogy totál le van szervizelve.

Ezek a gyertyák jöttek ki most:

2019-07-23 13:13:06
Gyéé

Gyéé

Nyiri, 2018-01-04 9:24:58

Válasz erre: @Gyéé #126065 

Kell valami műsor az autó mellé, ha már a TVR az egyik legszarabban autó a villágon smile Még Stig-nek is a top worst 5-ben benne van. Neki azért elhiszem. Ő aztán tud vezetni. Leginkább a ergonómia miatt. 

Egyébként számomra kevés kivétellel az angolok és az autógyártás nagyon messze állnak egymástól. Ezért is vették meg az összes angol gyárat kilóra olyan cég akinek valami köze is van hozzá smile

Emellett gratulálok Gyé-nek hogy belevág ebbe. Jó lesz majd olvasgatni a sztorijait smile

Idézném ezt a postot mert talán most már tudok rá reagálni.

A kocsi eddig csak annyiban produkált hibát hogy lassan elment a kuplung mert kb 50 éve nem ellenőrizte senki hogy van-e olaj a tartályban...ezért nyilván némileg okolható a konstrukció mert szerelni kell hogy hozzáférjünk a tartályhoz. Erre pl Laleenak nem volt érkezése, így az Alpokban lepett meg a dolog.
A riasztó szopatott eleinte, az ajtó nyitás érzékelő valahogy kilazult és néha nem tudja hogy nyitva vagy zárva van az ajtó, ennyi. Nem riasztom be, amúgy is értelmetlen, azóta nincs gond.

A vezethetőség biztosan teljesen szar ha Stig mondja de azert az osztrák szerpentineken fagyáspont körül az átfolyó hólén Kalapot üldözve se haltam meg és tegnap a pályanapon se ölt meg szóval talán nem a legrosszabb. A hátsó Toyo-k DOT szerint 9 évesek... mondjuk Kalapot meg nem sikerült utolérni, ami ha úgy nézem hogy TVR vs Mx5 lehet hogy gáz de ha meg úgy hogy Fakéz vs Mr TrackHat akkor a helyén van a dolog.

Az elöregedett dolgok cseréjével meggyőződésem hogy rengeteget fog még javulni az egész, nekem azt hiszem pont tökéletes már most is, másnak meg lehet hogy egy darab szar lenne ha arrannyal futtatnám be akkor is.

Mx5 sose lesz belőle de talán nem is az a cél. Mx5-ből se lesz soha TVR és ez se zavar senkit tudtommal:-)

Az angolok és az autógyártás.....erre igen nehéz mit mondani itt az mx5 rajongók körében. Talán akad  aki érti hogy mire gondolok.

De a Lotus nem csak az mx5 sztoriban van benne.

https://www.roadandt___us-engineering-cars/

A TVR meg csak elügyetlenkedik valamit a versenypályák környékén az elmúlt 50-60 évben, talán nem teljesen hülyék a vezethetőség témaköréhez.

Stig 3 másodpercet ver magára a TVR Tuscannal a Weismann ellen.... biztosan kiszállt és azt mondta hogy “ezt a szart!” Talán mert  1 másodperccel lassabb volt mint a Pagani Zonda....

https://www.youtube.com/watch?v=8VAzbk_OnVo

Egyébként az ő ötös listáján a Sagaris szerepel a legszarabb autók között....azzal még a Tuscan-nál is gyorsabb kört ment. Kicsit fura ez nekem de mindegy....

Ugyanakkor itt egy másik 20-as lista az abszolút tok szar sportkocsikról, egyébként szinte az összes emblematikus márka / tipus szerepel, köztük az mx5.

https://www.hotcars.___ts-cars-of-all-time/

Ennyit a listákról.

Történet:

Kell valami műsor az autó mellé, ha már a TVR az egyik legszarabban autó a villágon :) Még Stig-nek is a top worst 5-ben benne van. Neki azért elhiszem. Ő aztán tud vezetni. Leginkább a ergonómia miatt. 

Egyébként számomra kevés kivétellel az angolok és az autógyártás nagyon messze állnak egymástól. Ezért is vették meg az összes angol gyárat kilóra olyan cég akinek valami köze is van hozzá :)

Emellett gratulálok Gyé-nek hogy belevág ebbe. Jó lesz majd olvasgatni a sztorijait :)

A kocsi eddig csak annyiban produkált hibát hogy lassan elment a kuplung mert kb 50 éve nem ellenőrizte senki hogy van-e olaj a tartályban...ezért nyilván némileg okolható a konstrukció mert szerelni kell hogy hozzáférjünk a tartályhoz. Erre pl Laleenak nem volt érkezése, így az Alpokban lepett meg a dolog.
A riasztó szopatott eleinte, az ajtó nyitás érzékelő valahogy kilazult és néha nem tudja hogy nyitva vagy zárva van az ajtó, ennyi. Nem riasztom be, amúgy is értelmetlen, azóta nincs gond.

A vezethetőség biztosan teljesen szar ha Stig mondja de azert az osztrák szerpentineken fagyáspont körül az átfolyó hólén Kalapot üldözve se haltam meg és tegnap a pályanapon se ölt meg szóval talán nem a legrosszabb. A hátsó Toyo-k DOT szerint 9 évesek... mondjuk Kalapot meg nem sikerült utolérni, ami ha úgy nézem hogy TVR vs Mx5 lehet hogy gáz de ha meg úgy hogy Fakéz vs Mr TrackHat akkor a helyén van a dolog.

Az elöregedett dolgok cseréjével meggyőződésem hogy rengeteget fog még javulni az egész, nekem azt hiszem pont tökéletes már most is, másnak meg lehet hogy egy darab szar lenne ha arrannyal futtatnám be akkor is.

Mx5 sose lesz belőle de talán nem is az a cél. Mx5-ből se lesz soha TVR és ez se zavar senkit tudtommal:-)

Az angolok és az autógyártás.....erre igen nehéz mit mondani itt az mx5 rajongók körében. Talán akad  érti hogy mire gondolok.

https://www.roadandtrack.com/car-culture/g6659/lotus-engineering-cars/

A TVR meg csak elügyetlenkedik valamit a versenypályák környékén az elmúlt 50-60 évben, talán nem teljesen hülyék a vezethetőség témaköréhez.

Stig 3 másodpercet ver magára a TVR Tuscannal a Weismann ellen.... biztosan kiszállt és azt mondta hogy “ezt a szart!” Talán mert  1 másodperccel lassabb volt mint a Pagani Zonda....

Egyébként az ő ötös listáján a Sagaris szerepel a legszarabb autók között....azzal még a Tuscan-nál is gyorsabb kört ment. Kicsit fura ez nekem de mindegy....

folyt köv.

Kell valami műsor az autó mellé, ha már a TVR az egyik legszarabban autó a villágon :) Még Stig-nek is a top worst 5-ben benne van. Neki azért elhiszem. Ő aztán tud vezetni. Leginkább a ergonómia miatt. 

Egyébként számomra kevés kivétellel az angolok és az autógyártás nagyon messze állnak egymástól. Ezért is vették meg az összes angol gyárat kilóra olyan cég akinek valami köze is van hozzá :)

Emellett gratulálok Gyé-nek hogy belevág ebbe. Jó lesz majd olvasgatni a sztorijait :)

Az angolok és az autógyártás.....erre igen nehéz mit mondani itt az mx5 rajongók körében. Talán akad  érti hogy mire gondolok.

folyt köv.

Ugyanakkor itt egy másik 20-as lista az abszolút tok szar sportkocsikról, egyébként szinte az összes emblematikus márka tipus szerepel, köztük az mx5.

https://www.hotcars.com/ranking-the-20-worst-sports-cars-of-all-time/

Ennyit a listákról.

2019-07-23 10:34:14
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3601 napja

Válasz erre: @Gyéé #137580 

Szervusz Gyéé!

El nem tudom hinni, hogy még nem nézetted meg gyújtást, + a rotor/elosztófedél állapotát! 

vagy az ángélus bácsi úgy adta át anno, hogy don't worry, ignition freshly checked! ?

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2019-07-23 8:38:09
Gyéé

Gyéé

Egy pályanap vagy egy túra mindig új fejlesztési ötleteket hoz fel, tegnap más dolgok tűntek orvosolandónak mint az osztrák túra után.

Kit érdekel az ablaktörlólapát vagy a fényszóró foncsora egy track day után? Most hirtelen az ábbiak ugrottak a lista elejére:

- valami gumi ami tapad

- CG Lock vagy valami hogy ne lógjak a kormányon

- futómű további hekkelése

Igazából a kocsi tök jól muzsikált csak szerintem nagyságrendekkel ütőképesebb lenne ha néhány dolgot orvosolnék. 

Első és legfontosabb a futómű és a kormányzás alapos vizsgálata. Jobbra agilisan sportosan fordul, balra nehézkesen és késleltetve. Futóműállítás volt de mégis gyanakszom hogy nem lett igényes. Pl. nem vették észre hogy kotyog az egyik kormánygömbfej.

Gyanús, hogy a kormánymű a ludas esetleg de ez lesz az utolsó amibe belenyúlok, rázósnak tűnik.

Első dolog a jobb oldali kormányösszekötő és kormánygömbfej cseréje. Olcsók (22£+15£) és lehet hogy itt van a probléma gyökere, ugyanis maga a TVR se tudja pontosan megmondani melyik kocsiba milyen hosszúságú kormányösszekötőt szerelt, így lehet, hogy ha az enyémen az egyik cserélve lett valamikor akkor nem a korrekt darab van most az egyik oldalon.

“please check length before ordering due to changes on individual cars.”

https://tvr-parts.co___/tvr-h0290/track-rod

https://tvr-parts.co___-h0068/track-rod-end

A gumi azért kérdéses most, talán inkább elkoptatom először ezeket és jövöre veszek valami nagyon sportos utcait ami bírja a trackday use-t is.

Folytatom a gyári lóerők előkerítését is. Gyújtásállítás még nem volt, az osztófedelet és a rotort is cserélni akarom, ki tudja milyenek. A gyertyecserétől sokat simult a motor járása, érdemes volt megcsinálni.

Nagyon szeretem ezt a gépet, hogy csak egyet említsek az érdemei közül sose gyullad ki....

Történet:

Egy pályanap vagy egy túra mindig új fejlesztési ötleteket hoz fel, tegnap más solgok tűntek orvosolandónak mint az osztrák túra után.

Kit érdekel az ablaktörlólapát vagy a fényszóró foncsora egy track day után? Most hirtelen az ábbiak ugrottak a lista elejére:

- valami gumi ami tapad

Igazából a kocsi tök jól muzsikált csak szerintem nagyságrendekkel ütőképesebb lenne ha néhány dolgot orvosolnék. 

Első és legfontosabb a futómű és a kormányzás alapos vizsgálata. Jobbra agilisan sportosan fordul, balra nehézkesen és késleltetve. Futóműállítás volt de mégis gyanakszom hogy nem lett igényes. Pl. nem vették észre hogy kotyog az egyik kormánygömbfej.

Gyanús, hogy a kormánymű a ludas esetleg de ez lesz az utolsó amibe belenyúlok, rázósnak tűnik.

Első dolog a jobb oldali kormányösszekötő és kormánygömbfej cseréje. Olcsók (22£+ és lehet hogy itt van a probléma gyökere, ugyanis maga a TVR se tudja pontosan megmondani melyik kocsiba milyen hosszúságú kormányösszekötőt szerelt, így lehet, hogy ha az enyémen az egyik cserélve lett valamikor akkor nem a korrekt darab van most az egyik oldalon.

https://tvr-parts.com/tvr-parts/part-details/tvr-h0290/track-rod

A gumi azért kérdéses most, talán inkább elkoptatom először ezeket és jövöre veszek valami nagyon sportos utcait ami bírja a trackday use-t is.

Folytatom a gyári lóerők előkerítését is. Gyújtásállítás még nem volt, az osztófedelet és a rotort is cserélni akarom, ki tudja milyenek. A gyertyecserétől sokat simult a motor járása, érdemes volt megcsinálni.

Nagyon szeretem ezt a gépet, hogy csak egyet említsek az érdemei közül sose gyullad ki....

Egy pályanap vagy egy túra mindig új fejlesztési ötleteket hoz fel, tegnap más solgok tűntek orvosolandónak mint az osztrák túra után.

- valami gumi ami tapad

Első dolog a jobb oldali kormányösszekötő és kormánygömbfej cseréje. Olcsók (22£+ és lehet hogy itt van a probléma gyökere, ugyanis maga a TVR se tudja pontosan megmondani melyik kocsiba milyen hosszúságú kormányösszekötőt szerelt, így lehet, hogy ha az enyémen az egyik cserélve lett valamikor akkor nem a korrekt darab van most az egyik oldalon.

https://tvr-parts.com/tvr-parts/part-details/tvr-h0290/track-rod

2019-07-22 8:00:58
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5264 napja

Nagyon szeretem ezt a felnit, az NA-n is brutál jól néz ki!

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2019-07-20 21:24:51
Gyéé

Gyéé

Hunya, 2019-07-20 21:21:41

Gyéé, 2019-07-05 11:24:55

Ordune, 2019-07-05 10:47:19

Válasz erre: @Gyéé #137296 

LOL smile

Ui.: vegyél már egy rendesen kinéző felnit!

Rengeteget gondolkozom a dolgon de mindig figyelmeztetem magam, hogy nehogmyá felnit vegyek ami van és működik és passzol a kocsihoz miközben mondjuk elöregedtek az ülések.

Meg egyébként kezdem magamévá tenni a "kevesebb több" mentalitást, valahogy nem érzem már annyira hogy ezen a kocsin is meg kell fogja tekintetet a felni. Miatán nagyon szükségesnek éreztem, itt csak valami szolídan besimuló érdekelne, akkor meg minek az egész? 

Meg nem nagyon van off the shelf ilyen kacifántos méretkombináció:

15x7 et23

16x7,5 et35

és mindez 4x108-ban ami nagyon más kínálatban van mint a 4x100

Ez egy jel, hogy költened kell a kocsira!

Back to basics: Rota RB.

:-) fényezésre...

van ebből 16-os is hára? 7,5-8” et 35

2019-07-20 21:21:41
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5700 napja

Gyéé, 2019-07-05 11:24:55

LOL smile

Rengeteget gondolkozom a dolgon de mindig figyelmeztetem magam, hogy nehogmyá felnit vegyek ami van és működik és passzol a kocsihoz miközben mondjuk elöregedtek az ülések.

Meg egyébként kezdem magamévá tenni a "kevesebb több" mentalitást, valahogy nem érzem már annyira hogy ezen a kocsin is meg kell fogja tekintetet a felni. Miatán nagyon szükségesnek éreztem, itt csak valami szolídan besimuló érdekelne, akkor meg minek az egész? 

15x7 et23

16x7,5 et35

Ez egy jel, hogy költened kell a kocsira!

Back to basics: Rota RB.

aláírás May the Fairy be with You!
2019-07-20 20:03:10
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @basti #137516 

Na az szuper!

2019-07-20 19:43:13
basti

basti

Posztok: 381
Velünk: 2901 napja

Reszvetem. sad

Palyan nincs biztositas, meg a belvarosban tord ossze de ugy hogy a masik legyen a hibas. smile

En meg talaltam 10 loerot az MSMbe, mar egeszen turheto kezd lenni smile

2019-07-20 19:32:14
Gyéé

Gyéé

Ma megpróbáltam felkészíteni a kocsit a pályanapra.

Gyertyacsere, kuplunglégtelenítés stb.

Sógorom rutinjával és szerszámarzenáljával jól is ment a dolog, amíg bele nem bonyolódtunk a géptető zsanérjának a beállításába. A tér - és talán az idő - minden síkjában állíthatóak, útvesztő az egész de az előre-hátra irány csak teljes leszereléssel variálható. 

Ezt hirtelen felindulásból meg is tettük, innentől egyik krízis követte a másikat. Mindenen úrrá lettünk végül, a tető is jobban áll, ellenben - mint egy sunyi tökönrúgás - betett nekünk egy fékolajfolt azon a matracon amire a fényezett felével leraktuk a géptetőt a szerelés idejére....

Lemarta a festéket a fékolaj? Naná! Féltenyérnyi helyen....igyekszem nem a kardomba dőlni azért eröltetnem kell a mosolyt.

Ha valaki nem adja meg a jobbkezet habozás nélkül fellököm betétlapért. Ez rátok is vonatkozik. Átnézem a pályakreszt.

Történet:

Ma megpróbáltam felkészíteni a kocsit a pályanapra.

Gyertyacsere, kuplunglégtelenítés stb.

Sógorom rutinjával és szerszámaruenáljával jól is ment a dolog, amíg bele nem bonyolódtunk a géptető zsanérjának a beállításába. A tér - és talán az idő - minden síkjában állíthatóak, utvesztő az egész de az előre-hátra irány csak teljes leszereléssel variálható. 

Ezt hirtelen felindulásból meg is tettúk, innentől egyik krízis követte a másikat. Mindenen úrrá lettünk végül, a tető is jobban áll, ellenben - mint egy sunyi tökönrúgás - betett nekünk egy fékolajfolt azon a matracon amire a fényezett felével leraktuk a géptetőt a szerelés idejére....

Lemarta a festéket a fékolaj? Naná! Féltenyérnyi helyen....igyekszem nem a kardomba dőlni azért eröltetnem kell a mosolyt.

Ha valaki nem adja meg a jobbkezet habozás nélkül fellököm betétlapért. Ez rátok is vonatkozik. Átnézem a pályakreszt.

2019-07-05 11:24:55
Gyéé

Gyéé

LOL smile

15x7 et23

16x7,5 et35

2019-07-05 10:47:19
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5264 napja

LOL smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992