Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Összes többi    »    100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé    |   << vissza

100% off: TVR CHIMAERA / Gyéé

2019-02-20 7:37:01
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6149 napja

Gyéé, 2018-02-20 18:00:03

Szegénykém, annyira nem akartam hogy hó érje, na most megkapta.

Talán lelki vígasz lehet neki hogy mellé állt a TVR-ek hű barátja, egy trailer :-)

Egy évvel ezelőtt nyertünk magyar állampolgárságot

végre meg van a zöld rendszám is!

.

aláírás DrasticPlastic Driver

Történet:

Gyéé, 2018-02-20 18:00:03

Szegénykém, annyira nem akartam hogy hó érje, na most megkapta.

Talán lelki vígasz lehet neki hogy mellé állt a TVR-ek hű barátja, egy trailer :-)

Egy évvel ezelőtt nyertünk magyar állampolgárságot.

2019-02-19 20:45:20
Gyéé

Gyéé

Terv:

Trevor megy Lalee márc 13

Megrendeltem az első futómű állítólapkáit, kb 7k huf + posta + reszelgetés remélem dőlés és utánfutás is rendben lesz.

Az egyetlen diagnosztizált hiba is megcélozva,  rendeltem egy féltengelycsuklót, Lalee azt is beteszi.

Első rugótányérok egy fokkal lejjebb állítása = 1-1,5cm-el süllyed az orr, elvileg az az ideális.

Utána futóműállítás elöl 1,5 hátul 1,65 guminyomással.

Azután tavasz, kanyargás, tapadás, élvezés...

hol van már az első rácsodálkozás...és még mindig odavissza vagyok.

Történet:

Terv:

Trevor megy Lalee márc 8

Megrendeltem az első futómű állítólapkáit, kb 7k huf + posta + reszelgetés remélem dőlés és utánfutás is rendben lesz.

Az egyetlen diagnosztizált hiba is megcélozva,  rendeltem egy féltengelycsuklót, Lalee azt is beteszi.

Első rugótányérok egy fokkal lejjebb állítása = 1-1,5cm-el süllyed az orr, elvileg az az ideális.

Utána futóműállítás elöl 1,5 hátul 1,65 guminyomással.

Azután tavasz, kanyargás, tapadás, élvezés...

hol van már az első rácsodálkozás...és még mindig odavissza vagyok.

2019-02-17 7:07:39
Gyéé

Gyéé

Beszarás. Az a konszenzus, hogy elöl 1,5 hátul 1,65 a  tuti guminyomás. Na ezt nem tudtam mikor tegnap 2.2-ről leengedtem 2-re elöl/hátul. Elöl 5 tized azért némileg megmagyarázza az ültetett NA feelinget. De ilyen alacsony ajánlott nyomásértékeket még nem láttam. 

2019-02-16 18:57:36
Gyéé

Gyéé

Bal eleje:

Az utánfutás itt jó, 5-6 fok, itt a dőlést nem tudjuk 0,15-ről növelni pedig 0,5-0,7 kéne. Látszik, hogy a gömbfej tényleg mekiütközik a lengőkar élének, emiatt nem lehet beljebb ütni. Meg fogom simogatni flexel a gömbfej oldalát de attól tartok nem csak azt kell megdolgozni hanem a csavarok ovális lukát is tovább kell reszelni.

Jobb eleje:

Ezt az iphone fejjel lefele dobja ide, hurrá. Ott virít Lalee új gömbfeje. Itt túl sok a kerékdőlés, asszem 0,8, hogy miért azt nem tudom, itt csak a csavarok lukának reszelése segíthet, a göbfej másképp nem fog kijjebb csúszni. Az utánfutás itt valami 7,5 fok, úgy lehet rajta csökkenteni, hogy a gömbfej fekete teste melletti kicsit rozsdásabb színű 8mm vastag spacerből csináltatok vagy veszek 2mm-eseket és elkezdjük elosztani a gömfej elé és mögé így változtatva a kerék elfordulási tengelyének hátradőlését.

Elég egyszerű ez az egész csak neki kell ugrani. Nincs kedvem...

Akkor rendelnem kell 2db 2 milis és 1db 4 milis spacert és akkor a problémás jobb oldalon csak elő tudom idézni azt az 5-6 fokot ami kell.

Akkor ebből kettő

https://www.racetech___spacer-and-shim-2mm/

Ebből egy

http://www.racetechd___m-and-spacer-4mm.asp

Ez majdnem 10k huf postázva....pfff

Történet:

Bal eleje:

Az utánfutás itt jó, 5-6 fok, itt a dőlést nem tudjuk 0,15-ről növelni pedig 0,5-0,7 kéne. Látszik, hogy a gömbfej tényleg mekiütközik a lengőkar élének, emiatt nem lehet beljebb ütni. Meg fogom simogatni flexel a gömbfej oldalát de attól tartok nem csak azt kell megdolgozni hanem a csavarok ovális lukát is tovább kell reszelni.

Jobb eleje:

Ezt az iphone fejjel lefele dobja ide, hurrá. Ott virít Lalee új gömbfeje. Itt túl sok a kerékdőlés, asszem 0,8, hogy miért azt nem tudom, itt csak a csavarok lukának reszelése segíthet, a göbfej másképp nem fog kijjebb csúszni. Az utánfutás itt valami 7,5 fok, úgy lehet rajta csökkenteni, hogy a gömbfej fekete teste melletti kicsit rozsdásabb színű 8mm vastag spacerből csináltatok vagy veszek 2mm-eseket és elkezdjük elosztani a gömfej elé és mögé így változtatva a kerék elfordulási tengelyének hátradőlését.

Elég egyszerű ez az egész csak neki kell ugrani. Nincs kedvem...

2019-02-16 17:03:37
Gyéé

Gyéé

Most egy kicsit felvonom a szemöldököm. Elhamarkodottan ömlengtem a masszív úttartásról egy Lalee—> Monty út alapján, ma azt mondanám, hogy talán túl kemény ez így vagy nem is tudom. Elpattog kanyarban és olyan csapkodós az egész a szarabb úthibákon. A kedilekes kényelem oda lett, az nem is gáz de nem lett helyette úttartás csak pattogás. WTF? Gumikat leengedtem 2.2-ről 2-re, semmi. Asszem rendbe kell tennem az első futómű állíthatóságát mert így nem tudom eldönteni miért ilyen. Ma tapadás se volt de gondolom másnak se, poros az aszfalt.

És az első gátlókat lejjebb kell állítani, magas a kocsi orra. Szóval van dolog.

2019-02-16 15:20:15
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5191 napja

Válasz erre: @Gyéé #135008 

De ő nem német!

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2019-02-16 12:41:20
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Hunya #135003 

A lényeg a nagy köbcenti.

2019-02-16 12:33:03
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Ordune #135004 

Tyű de nem az esetem. De tényleg. Inkább:

https://m.youtube.com/watch?v=Rii7C2Fa9so

A kígyóhoz nem ragaszkodom...

Történet:

Válasz erre: @Ordune #135004 

Tyű de nem az esetem. De tényleg. Inkább:

https://m.youtube.com/watch?v=Rii7C2Fa9so

2019-02-16 9:50:35
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Hunya #135003 

Kinek is kéne egy tökéletes német szépség??? Fúj!!! 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2019-02-16 8:36:49
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5627 napja
Gyéé, 2019-02-15 20:34:56

Válasz erre: @Ordune #135000 

Az ideális TVR :-)

Sokkal többet és szórakoztatóbban tudnék írni ha lenne rákapacitásom. 

Ez a Montis futóműállítás is olyan hangulatos volt, együtt mulattunk a kocsi furaságain , a végén meg is kérdezte, hogy tulajdonképpen minek kellett nekem - vagy bárkinek  - egy ilyen?

Szerintem mindenkinek kellene egy ilyen, felszabadító hogy az ember mindenen kívülhelyezkedve egyszerűen maga mögött hagyja  a saját és mások elvárásait is azügyben, hogy milyennek kell lenni egy autónak. Szerintem sokkal több ilyen futna az utakon ha normál áron elérhető lenne balkormányosban.

Mostanában sok Doug Demuro videót nézek, bírom a jellegét ezeknek a bemutatóknak.

https://m.youtube.com/watch?v=EuFcpaV_AJ4

Minden kocsiban talál vicceset, nem mindig igazságosak a fricskák de összességében úgy érzem  jól nyomja. És annyimindent kipróbál, hogy jól lejön az egészből hogy mennyire különbözőek azok a kocsik amiknek mind van rajongótábora. 

Én minden rajongást megértek de összességében a németesen értelmezett jó autó áll tőlem a legtávolabb és az olyan tökéletlen cuccok mint a TVR a legközelebb.

Legyen “event” a vezetése és legyen öröm a puszta birtoklása, ez a két fő elvárásom. Ezt tudja az összes mx5, a moddoltak főleg szóval nálam még mindíg megkerülhetetlen opció az mx5 ha egyszer nem fér már bele A TVR. 

Adbef, kikapcs.

Csajból (feleségből) sem a németesen precíz és úgy egyébként tökéletes "világbéke" típust keresed. Hanem akit mindennap megnézel, és még "vezetni" is jó. :-))))

aláírás May the Fairy be with You!
2019-02-16 5:31:44
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3585 napja

https://www.youtube.com/watch?v=y-wMQzFqUc0

2019-02-15 20:34:56
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Ordune #135000 

Az ideális TVR :-)

Sokkal többet és szórakoztatóbban tudnék írni ha lenne rákapacitásom. 

Ez a Montis futóműállítás is olyan hangulatos volt, együtt mulattunk a kocsi furaságain , a végén meg is kérdezte, hogy tulajdonképpen minek kellett nekem - vagy bárkinek  - egy ilyen?

Szerintem mindenkinek kellene egy ilyen, felszabadító hogy az ember mindenen kívülhelyezkedve egyszerűen maga mögött hagyja  a saját és mások elvárásait is azügyben, hogy milyennek kell lenni egy autónak. Szerintem sokkal több ilyen futna az utakon ha normál áron elérhető lenne balkormányosban.

Mostanában sok Doug Demuro videót nézek, bírom a jellegét ezeknek a bemutatóknak.

https://m.youtube.com/watch?v=EuFcpaV_AJ4

Minden kocsiban talál vicceset, nem mindig igazságosak a fricskák de összességében úgy érzem  jól nyomja. És annyimindent kipróbál, hogy jól lejön az egészből hogy mennyire különbözőek azok a kocsik amiknek mind van rajongótábora. 

Én minden rajongást megértek de összességében a németesen értelmezett jó autó áll tőlem a legtávolabb és az olyan tökéletlen cuccok mint a TVR a legközelebb.

Legyen “event” a vezetése és legyen öröm a puszta birtoklása, ez a két fő elvárásom. Ezt tudja az összes mx5, a moddoltak főleg szóval nálam még mindíg megkerülhetetlen opció az mx5 ha egyszer nem fér már bele A TVR. 

Adbef, kikapcs.

2019-02-15 19:53:06
Ordune

Ordune

Én mindig izgatottan és szívesen olvasom a posztjaidat.

Mikor olvaslak egy kicsit mindig úgy érzem, mintha nekem is lenne egy TVR-em, és ezzel a kicsivel pont meg is vagyok elégedve. smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Én mindig izgatottan olvasom a poztjaidat.

Mikor olvaslak egy kicsit mindig úgy érzem, mintha nekem is lenne egy TVR-em, és ezzel a kicsivel pont meg is vagyok elégedve. :)

2019-02-15 19:25:14
Gyéé

Gyéé

Van egy említésre méltó dolog: egész MX5-ös pályafutásom alatt a kocsi felépítéséből adódó rázkódások ellen kűzdöttem könnyű kerekekkel, mundenféle merevítéssel, drága futóművel. Mind hozott valami fejlődést de alapvetően ezek az NA-k rázkódnak szar úton, ez alap tulajdonságuk, az NB sokkal jobb, NC még sokkal jobb. De azok nem vonzottak. 

Én NA fanként elfáradtam kicsit ebben, reméltem hogy a TVR oké lesz. Hát az. Most sokkal feszesebb a futómű de nyoma nincs azoknak a vibrációknak és rázkódásoknak amit utáltam a miatában. Egy S2000 még mindig sokkal merevebb gondolom de ez sem rázkódik és ez annyira szuper!

2019-02-15 18:30:59
Gyéé

Gyéé

Válasz erre: @Hunya #134996 

Mondjuk a hétvégén? Leszarom az utánfutást.

inkább idővel állok gyengén de egy kis Pilis talán beleférhet.