Gyéé
Velünk: 6149 napja
Hozzászóltam bár nem hiszem , hogy ezzel bármit tisztások, számítok a fröcsögésre.
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Hozzászóltam bár nem hiszem , hogy ezzel bármit tisztások, számítok a fröcsögésre.
Igen. Tavaly tél végén.
Marhára nem jó érzés hogy kvázi le vagyok bűnözőzve - kommentek - azért, mert vettem egy NC árú kocsit magamnak úgy, hogy más saját gépjárművem nincs. Feleségemnek van egy 1M értékű Suzukija. Kissé mérges vagyok.
Ha motoroznék, és vettem volna egy új motort, mondjuk SUZUKI GSXR1000-t, amiből annyi van minta szemét akkor az nem lenne ilyen marhára burzsuj dolog pedig annak a listaára 5M-től indul. Na mindegy....
30.000 font??? Annyiért 2db kivállót lehet kapni.
miért kell mindíg minden adatot torzítani?
Pistonheads-en 7500-30000 között vannak a Chimaerák jelenleg és 30-40k között az a 3-4db LHD ami tényleg baromi ritka és különleges.
https://www.vezess.hu/magazin/2019/01/29/hasznalt-autocsodak-erkeztek-magyarorszagra/
30.000 font??? Annyiért 2db kivállót lehet kapni.
miért kell mindíg minden adatot torzítani?
Ez a gyorsulás téma elég érzékeny terület egy mx5 fórumon...
mx5: 0-60mph: yes, negyedmérföld:
Touge Runnerz
0-60mph 2,9s negyedmérföld 10,61s
Egyszer élünk! Mondjuk lehet, hogy kicsit rontaná a kilátást...
Egyszer élünk! Mondjuk lehet, hogy kicsit rontaná a kilátást...
Kihagytad, hogy a kormány átrakása a baloldalra
Ez tök fontos lenne, mielőtt eladod nekem.
Kihagytad, hogy a kormány átrakása a baloldalra
Ez tök fontos lenne, mielőtt eladod nekem.
“Sajnos” kaptunk egy meghívást egy osztrák hegyi házikó a szilveszterezésre szóval én kiestem. Pedig nagyon mentem volna így hogy nem várható hó meg latyak.
Gyere 31-én!
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Vissza földre, nem kell felni, eltudom költeni az áruk ötszörösét hasznosabb dolgokra. Készülök a hazai TVR guru Verpoorten Technik-hez egy nagy átnézésre és gatyábarázásra.
Az időpontkérő levelemben igyekeztem összeszedni mindent ami felmerül mint feladat, ez a rémisztően hosszú lista lett belőle:
Kipróbálás/tesztelés, motorerő és általános működés megfelel-e annak, ami egy ilyen kocsitól elvárható. Ha van valami nagyobb probléma, amit én nem észleltem az persze befolyásolja a listában említett dolgokat is, ha valami költséges hiba derül ki, akkor sajnos le kell mondanom a kevésbé fontos dolgok megcsináltatásáról.
Ha nem derül ki semmi drámai akkor ez lenne a szervíz lista:
1, Teljes szervíz
Folyadékok, szíjak csere, mérések, gyújtásállítás,
Gyertyák elvileg frissek
2, lengéscsillapítók cseréje
A futóműben minden rossz szilent és csavar cseréje
3, Futóműállítás
4, szakadt féltengely gumiharang cseréje
5, hátsó koppanás - diffi tartóbak cseréje ha ez az oka
6, kézifék beállítása - nagyon nehéz behúzni
7. Váltó - mièrt nehèzkes a vàltás?
8, motorzaj - vezérlés vagy kipufogó a zaj forrása? Kifúj-e a rendszer illetve szív-e fals levegőt valahol a motor?
9, testkãbelek ellenőrzése, néha nehezen kezd forgatni az indítómotor
Opcionális feladatok, csak ha kevés időráfordítással járnak:
- géptető/csomagtartófedél/ajtóüveg beállítása
- Fényszóróüveg cseréje
- Immoilizer kiiktatása
- Beltér kis hibáinak kijavítása ahol ez kis munkával (kis költségen lehetséges)
- Olajfolyás eredete a motortérben?
- Lassú ablakemelők
Gondolom kapok időpontot max márciusig szóval van idő gyülytögetni. Ha a motor/váltó/difi/alváz egyike se tartogat nagy horrort akkor nem lesz gond, a többit türelmesen ütemezve meg fogom csináltatni a lehető legjobbra. Ha gebasz van akkor üjratervezés de nem számítok ilyesmire.
Szóval ez a terv 2019-re, BUÉK mindenkinek előre is!
Vissza földre, nem kell felni, eltudom költeni az áruk ötszörösét hasznosabb dolgokra. Készülök a hazai TVR guru Verpoorten Technik-hez egy nagy átnézésre és gatyábarázásra.
Az időpontkérő levelemben igyekeztem összeszedni mindent ami felmerül mint feladat, ez a rémisztően hosszú lista lett belőle:
Kipróbálás/tesztelés, motorerő és általános működés megfelel-e annak, ami egy ilyen kocsitól elvárható. Ha van valami nagyobb probléma, amit én nem észleltem az persze befolyásolja a listában említett dolgokat is, ha valami költséges hiba derül ki, akkor sajnos le kell mondanom a kevésbé fontos dolgok megcsináltatásáról.
Ha nem derül ki semmi drámai akkor ez lenne a szervíz lista:
1, Teljes szervíz
Folyadékok, szíjak csere, mérések, gyújtásállítás,
Gyertyák elvileg frissek
2, lengéscsillapítók cseréje
A futóműben minden rossz szilent és csavar cseréje
3, Futóműállítás
4, szakadt féltengely gumiharang cseréje
5, hátsó koppanás - diffi tartóbak cseréje ha ez az oka
6, kézifék beállítása - nagyon nehéz behúzni
7. Váltó - mièrt nehèzkes a vàltás?
8, motorzaj - vezérlés vagy kipufogó a zaj forrása? Kifúj-e a rendszer illetve szív-e fals levegőt valahol a motor?
9, testkãbelek ellenőrzése, néha nehezen kezd forgatni az indítómotor
Opcionális feladatok, csak ha kevés időráfordítással járnak:
- géptető/csomagtartófedél/ajtóüveg beállítása
- Fényszóróüveg cseréje
- Immoilizer kiiktatása
- Beltér kis hibáinak kijavítása ahol ez kis munkával (kis költségen lehetséges)
- Olajfolyás eredete a motortérben?
- Lassú ablakemelők
Gondolom kapok időpontot max márciusig szóval van idő gyülytögetni. Ha a motor/váltó/difi/alváz egyike se tartogat nagy horrort akkor nem lesz gond, a többit türelmesen ütemezve meg fogom csináltatni a lehető legjobbra. Ha genasz van akkor üjratervezés de nem számítok ilyesmire.
Szóval ez a terv 2019-re, BUÉK mindenkinek előre is!