Nem tudom, hogy szabad-e ilyet, de az a probléma, hogy megszoktam, hogy a Miata.hu népének sírom el az autóügyi kínjaimat és kürtölöm ki nagy örömeimet, úgyhogy most se bírom visszatartani magam.
Max nem érdekel senkit. De ha gáz törölje az Magasságos Admin.
Szóval megannyi mx5 után jön a TVR, pénteken repülök Angliába megnézni és remélhetőleg kifizetni a kocsit, amit trailer fog gyötrelmesen sok idő múlva haza hozni.
Csináltam már ilyet amikor az MP62-es kompresszor kit miatt vettem egy NBFL-t szintén Angliában, ugyanez volt az eljárás csak nem utaztam oda, nem kellett hogy a forgalombahelyezéshez alkalmas papírokkal jöjjön mert tudtam, hogy bontva lesz és harmadennyi volt a jármű értéke.
A jármű egyébként ez a darab:
https://www.ebay.co.___p2485497.m4902.l9144

Amiért elkezdtem írni az az, hogy elég kacifántos ez így és talán hasznos lehet másnak is hogy velem itt mi fog történni. Nagyon sok féle módon le lehet ezt az ügyletet zongorázni és kissé feszült vagyok az egész miatt, nehogy megszivassam magam...
A terv az, hogy odamegyek, seggre esek a remek jó kocsitól, hejehujázva megírjuk a szerződést, hazatelefonálok Dani barátomnak, hogy elutalhatja a pénzt (az ő számlájáról fog jönni technikai okokból) ha látjuk a pénzt az eladó számláján aláírunk, a kocsit visszatoljuk a faszi garázsába, én hazarepülök. Traileres egyeztet időpontot a tulajjal, felkapja a kocsit és elviszi a magyar cég London alatti telephelyére. Ott pihen a gép amíg a nagy autószállító fuvarja összegyűlik, majd két napot utazik és hipp-hopp Lepakolódik Fóton.
Googlearth-ön megkerestem a házat, stimmel a hirdetésben lévő képpel, csak a kocsi nem stimmel :-)
https://www.google.h___y,25.1h,70.06t/data=!3m6!1e1!3m4!1saAA_AMQjEZz0moV_f4jO-Q!2e0!7i13312!8i6656!4m5!3m4!1s0x48763952dd92aa97:0xc8d00cdede169753!8m2!3d51.7686471!4d-0.2943656
Amiken darál az agyam:
-nem lenne-e jobb kp-val menni még ha drágább is (kb150GBP veszteség
-nem gáz-e otthagyni a kifizetett kocsit a tulajnál
-milyen papírt irassak alá vele, hogy a lehető legjobban be legyek biztosítva
-kétnyelvű adásvételi?
-V5 forgalmit el kéne hoznom biztosítékként gondolom..
-milyen lesz az árfolyam pénteken
-hogy fogom megítélni, hogy úgy megy-e a kocsi ahogy kell?
-fogok-e tudni nem idétlenül vigyorogni mikor beíndítja és meghallom a hangját
-fogok-e tudni nem a bal zsebemben matatni mikor beíndítja és meghallom a hangját
-fogok-e tudni objektív döntést hozni azután hogy beíndította és meghallom a hangját
-mi van ha beíndítja, meghallom a hangját de nem tetszik
-mi van ha
Szóval kimegyek és veszek valamit, a többit meg meglátjuk....
Vonzalmam az mx5-ösökhöz egyébként nem csökken, azért nézegetem hogy egy ekkor budgettal miféle dolgot lehet mx5-ből megvalósítani, úgy néz ki mindig az lesz a viszonyításom alapja. Talán egy eredeti Mazdaspeed a legvonzóbb ami könnyedén meg lehetne abből az összegből, ki tudja, lehet, hogy egyszer arra "fanyalodom"majd :-)