Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Magyar MX-5 Klub Egyesület    |   << vissza

Magyar MX-5 Klub Egyesület

2018-01-21 23:19:08
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5256 napja

Tisztelettel felhívom az Egyesület tagjainak figyelmét, hogy az Egyesület Alapszabályának IV.6. pontja értelmében az éves tagdíjfizetés határideje a tárgyév február utolsó napja.

Jelenleg az éves tagsági díj: 6.000 Ft/év.

Köszönöm szépen!

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-01-13 0:15:16
BCapelluti

BCapelluti

Posztok: 371
Velünk: 2307 napja
egabesz, 2018-01-12 23:07:45

Válasz erre: @Silent #126523 

Meg aztán nem ártana valami közhasznúnak minősülő tevékenység sem szerintem. wink

Majd felvesszük az Egyesület tevékenységei közé a közlekedési kultúra fejlesztését. smile smile

Még akár bele is férhet: "közhasznú tevékenység: minden olyan tevékenység, amely a létesítő okiratban megjelölt közfeladat teljesítését közvetlenül vagy közvetve szolgálja, ezzel hozzájárulva a társadalom és az egyén közös szükségleteinek kielégítéséhez;"

2018-01-12 23:07:45
egabesz

egabesz

Posztok: 81
Velünk: 2453 napja

Válasz erre: @Silent #126523 

Meg aztán nem ártana valami közhasznúnak minősülő tevékenység sem szerintem. wink

Majd felvesszük az Egyesület tevékenységei közé a közlekedési kultúra fejlesztését. smile smile

2018-01-12 21:47:43
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3243 napja

Válasz erre: @kovandor #126522 
Úgy emlékszem, hogy 1%-hoz kell a közhasznúság elismerése. Ehhez alapvetően kell két lezárt üzleti év, ami összesítve nem lehet negatív és kell egy millió ft feletti éves bevétel. Ez alapján 2020-ban lehet majd először 1%-ot utalni. De javítson ki valami nálam okosabb, lehet tévedek. Rádióklubban valami ilyesmi volt az eljárás menete.

2018-01-12 21:15:45
kovandor

kovandor

Posztok: 849
Velünk: 3917 napja

Válasz erre: @Ordune #126508 

Csak 1 gondolat. Adó 1%-os történetet nehéz lenne elintézni?

aláírás "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."

2018-01-12 13:59:44
Ordune

Ordune

Köszönöm Gabesz!

Mint mindig, minden szavad aranyat ér. smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2018-01-12 7:55:57
egabesz

egabesz

Még valami:

Tomi a rendezvények közt nem említette, de természetesen az Egyesületnek mint minden szervezetnek is lesz majd egy közgyűlése, amire a tagok hivatalos meghívást kapnak, és ahol majd bemutatjuk, és reményeink szerint a tagság el is fogadja a 2017. év gazdálkodását, az éves beszámolót és a 2018-as év terveit. Erre május 31-ig van lehetőségünk. Az időpont még nincs meg, az is lehet, hogy majd valamelyik lenti eseményhez kötjük, de ha nem, akkor is nyilván stílszerűen csinálunk előtte/utána egy közös gurulást a résztvevőkkel... smile

EG

2018-01-12 7:46:50
egabesz

egabesz

Sziasztok!

Egyesületi “titkárként” szívesen válaszolok a lentiekre, aztán ha Tomi akarja, akkor még kiegészíti.

1. Tagdíj

Az Alapszabály szerint az éves tagdíj 6.000 Ft. Az adott évre vonatkozó tagdíj befizetési határideje február utolsó napja.

2. Pártoló tagság

Az ASZ-be beletettünk egy ún pártoló tag státuszt. Ezt azokra gondolva tettük bele, akik esetleg eladják a gépet, vagy még nincs nekik de tervezik, és szeretnének részt vállalni az Egyesületben. Vagy ha pl cégként gondolja valaki, hogy “támogatást” adna. Emiatt tehát van mód ilyenre is, de tekintettel arra, hogy a rendes tagság sem jár a rendezvényeken való megjelenési kötelezettséggel, viszont a pártoló tagsághoz képest többlet jogokat, lehetőséget biztosít, ezért azoknak, akiknek van MX-5-ük én mindenképp inkább a rendes tagságot javasolnám. Az éves tagdíjban nincs különbség. Mivel (még) nem vagyunk közhasznú státuszban, és nem is minősülünk támogatható civil szervezetnek, ezért sajnos adózási oldalról nincs kedvezmény a támogatásra és az 1%-ot sem lehet még felajánlani az Egyesületnek.

Remélem segítettem.

Üdv

Gabesz

2018-01-11 21:33:37
Gabee

Gabee

Posztok: 55
Velünk: 2459 napja

Sziasztok!

Az idei tagdíjakat mikor utaljuk,van valami határidő?

aláírás

#97NA1.8  076

2020-01-17 18:40:07
chass

chass

Posztok: 78
Velünk: 2859 napja

Sziasztok, Szia Tomi!

Már régóta foglakoztat egy gondolat, és lehet, hogy más is hasonlóan gondolkodik. Én abba a körbe tartozom (valószínűleg nem vagyok egyedül), aki nem sűrűn írogat ide az oldalra, DE ettől függetlenül több mint lelkes olvasója vagyok kivétel nélkül minden témának, talán néha már túlzás is, hogy napi szinten hányszor nézek rá az oldalra. Nem vagyok facebook tag, és épp ezért fontos minden információ, vagy group buy lehetőség a hobbimmal kapcsolatban, mert igen, nem meglepő a család és a munka után nekem is a kis MX-5-öm a legfontosabb. Sajnos találkozókra időhiány miatt eddig sem jutottam el, és látva a tervezett dátumokat már előre tudom, hogy ez most is várat magára. De ami késik, nem múlik... 
Mivel klubtagként sem tudok úgy részt venni a találkozókon, ahogy az elvárható lenne (legalábbis a saját lelkiismeretem szerint), így egyesületi tagnak jelentkezésemet is túlzásnak tartanám. Viszont ez nem jelenti azt, hogy TÁMOGATÓNAK ne jelentkezhessek, főleg azért mert kedvenc miata.hu oldalam jövőjét ily módon én is segíthetem.

Gondolom, illetve remélem semmi akadálya sincs, hogy az általatok megadott bankszámla számra az egyesületi tagdíjat, mint támogatást befizessem, ezzel is segítve munkátokat. 

Üdvözlet és köszönet minden miata.hu fórumozónak, hiszen nélkületek ezek a fenti sorok sem születtek volna meg!

Történet:

Sziasztok, Szia Tomi!

Már régóta foglakoztat egy gondolat, és lehet, hogy más is hasonlóan gondolkodik. Én abba a körbe tartozom (valószínűleg nem vagyok egyedül), aki nem sűrűn írogat ide az oldalra, DE ettől függetlenül több mint lelkes olvasója vagyok kivétel nélkül minden témának, talán néha már túlzás is, hogy napi szinten hányszor nézek rá az oldalra. Nem vagyok facebook tag, és ép ezért fontos minden információ, vagy group buy lehetőség a hobbimmal kapcsolatban, mert igen, nem meglepő a család és a munka után nekem is a kis MX-5-öm a legfontosabb. Sajnos találkozókra időhiány miatt eddig sem jutottam el, és látva a tervezett dátumokat már előre tudom, hogy ez most is várat magára. De ami késik nem múlik... 
Mivel klubtagként sem tudok úgy részt venni a találkozókon, ahogy az elvárható lenne (legalábbis a saját lelkiismeretem szerint), így egyesületi tagnak jelentkezésemet is túlzásnak tartanám. Viszont ez nem jelenti azt, hogy TÁMOGATÓNAK ne jelentkezhessek, főleg azért mert kedvenc miata.hu oldalam jövőjét ily módon én is segíthetem.

Gondolom, illetve remélem semmi akadálya sincs, hogy az általatok megadott bankszámla számra az egyesületi tagdíjat, mint támogatást befizessem, ezzel is segítve munkátokat. 

Üdvözlet és köszönet minden miata.hu fórumozónak, hiszen nélkületek ezek a fenti sorok sem születtek volna meg!

2018-01-10 19:23:12
Ordune

Ordune

Sziasztok!

Régen updateltünk ebbe a topikba, itt az idő egy pár infóra.

Közel 80-an gondoltátok úgy, hogy fontos Nektek annyira a Klub, hogy csatlakoztok hozzánk, és alapító tagok szeretnétek lenni, így már rögtön az első évben beléptetek. Ezt az első Alapítók és az Elnökség nevében is nagyon köszönöm! smile

ELNÖKSÉGI ÜLÉS

2017. december 28-án kibővített elnökségi ülést tartottunk, ahol hivatalosan is felvettünk minden eddigi jelentkezőt, hiszen az alapszabály szerint a tagság megszerzéséhez, a jelentkezési lap kitöltése és a tagdíj befizetése mellett szükség van 3 alapító, vagy rendes tag ajánlására is. Itt hivatalosan az összes jelentkező megkapta a megfelelő számú (természetesen minden esetben egyöntetű, azaz maximális számú) támogatást és így az Alapszabályban meghatározott, 2017. december 31. napi határidőnek köszönhetően mindenki alapító tagja lett a Klubnak. smile

PROGRAMOK

Az idei évre egyelőre 3 program körvonalazódik, melyek szervezését megkezdtük:

• Március 24-25. Szezonnyitó Kunmadarason, majd másnap - megfelelő időjárás esetén - közös túrázás. 
  • Április utolsó hétvégéje - közös gurulás, ügyességi verseny a BMW Z Klubbal totalcaros segítséggel (ez a program még csak terv, ezerrel dolgozunk rajta)
  • Május 26-27. Éves nagy találkozó terveink szerint a Hungaroringen

A rendezvényeken a klubtagok természetesen kedvezményesen vehetnek majd részt. 

TOVÁBBI TERVEK

• Elkezdtünk dolgozni a honlap megújításán, reményeink szerint legkésőbb a nyár elejére egy teljesen megújult felületen folytatódhat majd a diszkurzus. 
  • A Tagsági kártya QR kód része terveink szerint március végéig élesedik majd.
  • Megkezdődött azon kereskedők, szolgáltatók felkutatása, akik szívesen adnak kedvezményt az MX-5 Klub tagjainak, ezzel kapcsolatban - reményeim szerint - a hónap végére már lesznek konkrét eredmények is. Természetesen minden javaslatot, felajánlást szívesen fogadunk a klub e-mail címén: info{kukac}miataklub{pont}hu. 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Sziasztok!

Közel 90-en gondoltátok úgy, hogy fontos Nektek annyira a Klub, hogy alapítót tagok szeretnétek lenni, így már rögtön az első évben beléptek. Ezt nagyon köszönjük! :)

ELNÖKSÉGI ÜLÉS

2017. december 28-án kibővített elnökségi ülést tartottunk, ahol hivatalosan is felvettünk minden eddigi jelentkezőt, hiszen az alapszabály szerint a tagság megszerzéséhez, a jelentkezési lap kitöltése és a tagdíj befizetése mellett szükség van 3 alapító, vagy rendes tag ajánlására is. Itt hivatalosan az összes jelentkező megkapta a megfelelő számú (természetesen minden esetben egyöntetű, azaz maximális számú) támogatást és így az Alapszabályban meghatározott, 2017. december 31. napi határidőnek köszönhetően mindenki alapító tagja lett a Klubnak. :)

PROGRAMOK

• Március 24-25. Szezonnyitó Kunmadarason, majd másnap - megfelelő időjárás esetén - közös túrázás. 
  • Április utolsó hétvégéje - közös gurulás, ügyességi verseny a BMW Z Klubbal totalcaros segítséggel (ez a program még csak terv, ezerrel dolgozunk rajta)

TOVÁBBI TERVEK

• Elkezdtünk dolgozni a honlap megújításán, reményeink szerint legkésőbb a nyár elejére egy teljesen megújult felületen folytatódhat majd a diszkurzus. 
  • Megkezdődött azon kereskedők, szolgáltatók felkutatása, akik szívesen adnak kedvezményt az MX-5 Klub tagjainak, ezzel kapcsolatban - reményeim szerint - a hónap végére már lesznek konkrét eredmények is. Természetesen minden javaslatot, felajánlást szívesen fogadunk a klub e-mail címén: info{kukac}miataklub{pont}hu. 

Sziasztok!

Közel 90-en gondoltátok úgy, hogy fontos Nektek annyira a Klub, hogy alapító tagok szeretnétek lenni, így már rögtön az első évben beléptek. Ezt nagyon köszönjük! :)

ELNÖKSÉGI ÜLÉS

2017. december 28-án kibővített elnökségi ülést tartottunk, ahol hivatalosan is felvettünk minden eddigi jelentkezőt, hiszen az alapszabály szerint a tagság megszerzéséhez, a jelentkezési lap kitöltése és a tagdíj befizetése mellett szükség van 3 alapító, vagy rendes tag ajánlására is. Itt hivatalosan az összes jelentkező megkapta a megfelelő számú (természetesen minden esetben egyöntetű, azaz maximális számú) támogatást és így az Alapszabályban meghatározott, 2017. december 31. napi határidőnek köszönhetően mindenki alapító tagja lett a Klubnak. :)

PROGRAMOK

TOVÁBBI TERVEK

2017-11-26 8:21:01
Gabee

Gabee

Posztok: 55
Velünk: 2459 napja

Hali, jelentkeztem utaltam! smile

aláírás

#97NA1.8  076

2017-11-14 16:31:25
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Imi_ #124976 

Rendben, köszönöm!

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2017-11-14 10:27:26
Imi_

Imi_

Posztok: 17
Velünk: 2590 napja

Válasz erre: @Ordune #124785 
Szia. Az én tagdíjam volt ez az utalás. Ha jól eml3kszem, közleménybe beírtam a felhasználó nevem.

Köszi

Imi

aláírás 99 1.6 NB
2017-11-09 19:47:47
bagoly

bagoly

Posztok: 905
Velünk: 2861 napja

Válasz erre: @Ordune #124849 
Tomi! Ez már Svédországban is nyugdíjas kor!

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.