Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Magyar MX-5 Klub Egyesület    |   << vissza

Magyar MX-5 Klub Egyesület

2023-01-29 17:26:40
Iketani_Z

Iketani_Z

Posztok: 17
Velünk: 244 napja

Sziasztok!

Érdeklődöm, hogy értekeztetek-e a Guiness ötletemről, illetve mi lett az eredménye?

Ha elvetettétek, akkor foglalkoznék egy kicsit többet a Nordschleife kalanddal, hogy mindenki felkészülten guruljon be a környékre.

Előre is köszi a visszajelzést!

2023-01-30 16:22:33
Ordune

Ordune

Posztok: 7395
Velünk: 5081 napja

Válasz erre: @Iketani_Z #146022 

Ez egy jó kérdés, amire nem könnyű válaszolni, hiszen magának az Egyesületnek a szerepével kapcsolatosan is megoszlanak a vélemények. 

Én azt gondolom, hogy olyasvalakire lenne szükség, aki

• elkötelezett a típushoz,
  • elegendő szabadidővel rendelkezik, amit hajlandó - térítésmentesen - a Klub vezetésére fordítani
  • jó diplomáciai érzéke van, 
  • szeret és tud szervezni,
  • jól viseli a kritikát (nem csak az építő jellegűt),
  • tud és szeret csapatban dolgozni, de egyedül is megold mindent, ha szükséges,
  • türelmes, segítőkész
  • karizmatikus, vezető szellemű, akit a többség elfogad

Amúgy eddig senki sem tolongott. Még az elnökségbe sem. Tapasztalatom szerint nem sok olyan ember van, aki hajlandó ekkora elkötelezettségre, pláne nem ingyen. 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Ez egy jó kérdés, amire nem könnyű válaszolni, hiszen magának az Egyesületnek a szerepével kapcsolatosan is megoszlanak a vélemények. 

• elegendő szabadidővel rendelkezik, amit hajlandó - térítésmentesen - a Klub vezetésére fordítani
  • türelmes, segítőkész

• türelmes, segítőkész

Amúgy eddig senki sem tolongott. Még az elnökségbe sem. Tapasztalatom szerint nem sok olyan ember van, aki hajlandó ekkora elkötelezettségre, pláne nem ingyen. 

2023-01-24 20:35:15
Iketani_Z

Iketani_Z

Válasz erre: @Ordune #146008 

Ha szabad kérdeznem játékon kívül, mi az elvárás a klub elnöke felé? Milyen kritériumoknak kell megfeleljen? Vagy tényleg csak annyi, hogy nincs jelentkező?

2023-01-23 10:00:24
Ordune

Ordune

Válasz erre: @poteka #145962 

Esetemben nagyon igaz, amit írsz.

Baromira elfáradtam. 3 éve keresem azt, aki átvenné a stafétát, de nem túl sok jelentkező  akad.
Mészáros (SMX) Tomi az utolsó reményem. Remélem az elmúlt 2-3 év nem vette el a kedvét!

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Válasz erre: @poteka #145962 

Esetemben nagyon igaz, amit írsz.

Baromira elfáradtam. 3 éve keresem azt, aki átvenné a stafétát, de nem túl sok jelentkező  akad.
Mészáros (SMX) Tomi az utolsó reményem. Remélem az elmúlt 2-3 év nem vette el a kedvét!

2023-01-23 6:47:59
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Iketani_Z #146004 

Ez egy régi álmom nekem is, jó lenne megvalósítani.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2023-01-23 6:47:33
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Nyiri #145930 

"Pl. engem azért (is) basztak ki a csoportból végleg mert volt pofám megkérdezni hogy nem ciki e hogy az elnök úr a Porscejaval akar menni e szezonnyitóra egy MX5 rendezvényre."

Nem nyilvánítok véleményt, csak a tényeket írom le:

- nem én basztalak ki a csoportból, nem is kértem meg rá senkit sem
- nem azért lettél kibaszva, mert volt "pofád" bármit is megkérdezni, hanem a kérdéseid stílusa miatt
- azért akart az elnök úr (azaz én) Porsche-vel menni, mert az MX-5-je nem volt menetkész állapotban, azaz megy Porsche-val, vagy Alfa SUV-vel (kevésbé alkalmas), vagy sehogy

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2023-01-21 20:38:27
Iketani_Z

Iketani_Z

Válasz erre: @Tomka #145998 

Szia Tamás!

Kicsit tovább mentem a kérdésben. Két rekordra pályázhatunk.

Largest parade of convertibles - 2013 - 683 db MX-5 

Largest parade of Mazda cars - 2022 - 707 db MX-5

Bár az elnevezések pontatlanok, de csak MX-5-ök voltak számlálva. 

Történet:

Válasz erre: @Tomka #145998 

Szia Tamás!

Kicsit tovább mentem. Két rekordra pályázhatunk.

Largest parade of convertibles - 2013 - 683 db MX-5 

Largest parade of Mazda cars - 2022 - 707 db MX-5

Bár az elnevezések pontatlanok, de csak MX-5-ök voltak számlálva. 

2023-01-20 9:04:56
Tomka

Tomka

Posztok: 81
Velünk: 2823 napja

Válasz erre: @Iketani_Z #145997 

Szia!

Jövő héten lesz elnökségi megbeszélés, bedobom a témát smile

Köszi előre is az aktív közreműködést!

Üdv.

Tamás

SMX Team

2023-01-19 18:25:34
Iketani_Z

Iketani_Z

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Szervusztok!

Számtalan kreatív álmom közt derengett fel a tavalyi olasz Guiness rekord megdöntésének kísérlete ez év őszén.

Persze csak akkor, ha ez részetekről nem megy szembe a globális Miata ideológiával.

Konkrét elképzelésem is lenne a megvalósításra. Mielőtt minden részletét elétek tárnám, kérdezem, hogy beállnátok-e mögé?

Első körben, túlzottan nagy időráfordítás nélkül és minden szervezést megelőzvén, javasolnám, hogy az elnökség részéről, fejléces e-papír kérelemben keressük meg Budapest Főváros Kormányhivatalát a forgalomban lévő MX-5-ötök darabszámát illetően. Ha ezt megkaptuk, akkor abból egy stratégiai veszteség (~20%) levonásával következtethetünk az elméleti sikerre, azaz a 707 db MX-5 túlszárnyalására. A levonást követően is minimum 900 autóval számolnék, de kollégám egy stabil 800-al is nekiállna lobbizni. Szükség esetén vállalom a kérelem szövegének összeállítását, természetesen a Klub felülbírálati lehetőségének biztosítása mellett.

Várom a véleményetek.

2023-01-09 9:37:47

poteka

Posztok: 142
Velünk: 1248 napja

Válasz erre: @Hunya #145959 

Ezek a klubos tünetek nem Miata-specifikusak, a legtöbb márkaklub hasonlókkal küzd, nekem is van egy 20 éves tapasztalatom offos márkával szervezőként/alapítóként, az sokkal rosszabb állapotban van. A Facebookon kívül az akkori lelkes, tevékeny résztvevők idősebbek lettek, több a kötelezettségük, családjuk van és talán kényelmesebbek is. Ráadásul sok esetben az idejük is felértékelődött, plusz esetleg hitel is van, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne dolgozzanak sokat - egy húzós nap után meg inkább a kanapéra vágynak, egy húzós hét után meg egy wellness-hotelbe, vagy legalább egy kis nyugalomra.

Rendben, beállok a középső sorba smile .

2023-01-09 8:37:19
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5517 napja

Ennyiben foglalnám össze a dolgot, és hajrá önszerveződés, mert ez volt, és ez a cél ma is.

Elcsépelt régi kép, de még ma is nagyon igaz.

aláírás May the Fairy be with You!
2023-01-08 15:25:11
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9170
Velünk: 6039 napja
Nyiri, 2023-01-08 11:43:08

Gyéé, 2023-01-06 17:10:33

Nyiri én nagyon gyakran összeakaszkodtam veled a múltban, szinte mindig csetepaté lett ha elkezdtünk kommunikálni. Nem gáz, van ilyen, nem is ezt akarom felhozni.

Egy kérdésem van: miért nyers a stílusod?

A feleségem szerint hiányzik az empátia belőlem smile Emiatt sokszor gondolkodás nélkül elmondom a véleményem leszarva hogy az kit bánt meg. Még akkor is ha igaz amit mondok. Kb ennyi. Én így nőttem fel. Folyton az arcomba lett vágva a szomorú valóság és számomra ez lett a normális. Még akkor is ha nem az.. Persze ez nem jó így és igyekszem rajta dolgozni és folyamatosan javul. 

Hm. Bár mindenki ilyen faszán diagnosztizálná magát. Respect.

aláírás DrasticPlastic Driver
2023-01-08 13:59:14

bayay

Posztok: 86
Velünk: 2715 napja

Válasz erre: @arco #145943 

Igen, köszi, ezeket ismerem, de akkor kifejtem jobban mire gondolok. Ausztriában a kis klubbokat nem fogja össze senki országosan. Van az MX5 Trophy, ami nagyon jó, de méregdrága, valamint van egy évben egyszer a Skyactiv days, ami szintén zenész. A kis klubbok, itt Felsőausztriában legalábbis, nagyon zártak, délen picit jobb, de az Mx5 Freunde egy vicc, a Facebookjuk halott, a fórum úgyszintén, a kirándulásokat csak utólag posztolják, zárt chaten megy minden, nem próbálnak aktívan közösséget építeni, épp ellenkezőleg. Sokakkal beszéltem, akik direkt nem mennek velük ezért, és az újak is gyorsan lelombozódnak, így nincsenek önszerveződő csoportok sem. A roadstertouren igyekszik egyedül, de ugye az megint roppant limitált létszám és inkabb a nemzetközi időpontokat foglalja össze egy helyen. 

Ami jó az a roadsterfreunde, nekik van éves 3 nagyszabású esemény, kedvesek, jók, de ez meg vegyes kabrió, van minden csak nyitott legyen.

Mx5 szinten nagyon messze van ez pl. Egy SMX kincsvadászos mókától, egy Balatonos ottalvóstól, egy Szilveszteri gurulástól, de beszélhetnék szerelőkről, bontókról, bármiről. 

Ahhoz, hogy ez a közösség kialakuljon és legyenek önszervező mókák, kell egy összefogó felület ahol mindenki jól és biztonságban érzi magát és bázisának mondhat. A magyar klub ezt csont nélkül és a környéken szvsz egyedülállóan tudja biztosítani. Ezt látom különbségnek. 

2023-01-08 11:43:08

Nyiri

Posztok: 688
Velünk: 2367 napja

Gyéé, 2023-01-06 17:10:33

Nyiri én nagyon gyakran összeakaszkodtam veled a múltban, szinte mindig csetepaté lett ha elkezdtünk kommunikálni. Nem gáz, van ilyen, nem is ezt akarom felhozni.

A feleségem szerint hiányzik az empátia belőlem smile Emiatt sokszor gondolkodás nélkül elmondom a véleményem leszarva hogy az kit bánt meg. Még akkor is ha igaz amit mondok. Kb ennyi. Én így nőttem fel. Folyton az arcomba lett vágva a szomorú valóság és számomra ez lett a normális. Még akkor is ha nem az.. Persze ez nem jó így és igyekszem rajta dolgozni és folyamatosan javul. 

2023-01-06 17:10:33
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9170
Velünk: 6039 napja

Nyiri, 2023-01-05 14:22:30

Válasz erre: @Matt #145925 

Gyé topikját nem akarok szétszedni így ide válaszolok:

Gyéé, 2023-01-04 19:10:17

Az hogy én kiöregedtem meg velem együtt sok más régi tag az tök oké de miért nem újult meg az egész? A Facebook nekem nem magyarázat. 

De lehet, hogy én látom rosszul. Na mindegy. Biztosan jó ez így.

Nem látod rosszul. Én imádtam ide irogatni olvasni. A buildem minden egyes menetéről pontosan beszámoltam. A Facebook sajnos magyarázat. Oda fel lehet tolni az ezredik repcés, parkolós, irányba állós (ÁLLÓS) fotókat meg a "Te voltál a vácin reggel 9kor. PACSI" posztokat. 99% poszt lófaszról nem szól. Milyen olajat, milyen benzint, milyen fékfolyadékot? A sok értelmi fogyatékos nem képes a keresőt használni. Bocsánat hogy ezt a szót használom, de amikor megkérdezi hogy milyen olajat rakjon a szarjába úgy hogy ha beírja a csoport keresőbe akkor 200+ megkérdezték már? Arról az emberről mit gondoljak??

Miért jó még a facebook? A vezetőség kiélheti a hatalmi vágyait és kiszórni azokat akik nem értenek velük egyet és nem tapsolgat. Pl. engem azért (is) basztak ki a csoportból végleg mert volt pofám megkérdezni hogy nem ciki e hogy az elnök úr a Porscejaval akar menni e szezonnyitóra egy MX5 rendezvényre. Oké nekem nyers a stílusom és amit gondolok mondok, de ettől függetlenül szerintem az elmúlt pár évben többet tettem az mx5 közösségért mint azok akik csendben bólogatnak. Lehet nem veszek aktívan részt a klubban de bármi kérdése van bárkinek hozzám az mx5ről (pár autót sikerült már szét és összerakni) soha nem mondtam nemet és a legjobb tudásom szerint segítettem neki. De ez nem számít... Fizeted a tagdíjat (minek amúgy) bólogatsz mint a bírka. Akkor ez a klub neked való...

aláírás DrasticPlastic Driver