Válasz erre: @Fhiscbed #140384
Teljesen félreérted a dolgot.
Nincs erőszakos belépésre sarkallás, sosem volt, csupán arról van szó, hogy a Klub elsősorban a tagjainak és csak másodsorban a szimpatizánsoknak szolgálja az érdekeit.
Rengetegszer elmondtuk, leírtuk, hogy ekkora méretben ezt már nem lehetett magánemberként szervezni, finanszírozni, ezért kellett a Klub mögé egy jogi személy. Értem, hogy szerinted erre egy céget kellett volna létrehozni és akár profitorientált alapon szervezni tovább a Klub életét (hogy ne legyen megosztás), azonban én ezt anno nem tartottam elfogadhatónak, és az a 11 tag, akivel együtt alapítottuk az Egyesületet ezt szintén így gondolta. Ezt az álláspontomat továbbra is fenntartom.
Azzal pedig nem tudok mit kezdeni, hogy vagytok jó páran, akiknek averziója van aziránt, hogy elköteleződjetek annyira, hogy belépjetek egy olyan civil szervezetbe, amelynek célkitűzése a hobbitok minél jobb megélése. Addig jó volt a Klub, meg a matrica, ameddig azt Gram, majd aztán én, a saját pénzünkből, egyedül szerveztük, amikor aztán lett egy demokratikusabban működő szervezet az egész mögött (amely vezetői leszavazhatóvá, sőt, leválthatóvá váltak) már nem volt kóser a dolog.
Azzal a megállapításoddal pedig, hogy a Klub a romjaiban van szintén nem értek egyet. Azt el tudom fogadni, hogy te ezt úgy érzed, de attól még ez messze nincs így. Sosem volt még annyi program, mint tavaly, és az idei év is hasonlóan mozgalmasnak tűnik. Az Egyesület megalapítása óta sok sikeres, rengeteg MX5 tulajdonost megmozgató rendezvényen van túl. Sikerült több alkalommal is felvinni ezeket a remek gépsárkányokat a Hungaroringre, voltunk Kakucson, kirándultunk itthon, és szerte szét Európában. Vendégül láttunk számos külföldi testvérklub tagjait. Még szorosabbra fűztük a kapcsolatot a Mazda Motor Hungary-val, akik sosem látott mértékű anyagi és erkölcsi támogatást nyújtottak és az autóipar válsága ellenére, nyújtanak továbbra is a Klubnak.
A másik oldalon pedig megnövekedett az elégedetlenkedők száma is. Ez nyilván a nagy számok törvénye miatt elkerülhetetlen volt, meg hát valljuk be, mi sem vagyunk tökéletesek. Én mindig igyekeztem odafigyelni, meghallgatni és tanulni a kritikákból, szerintem ez a legtöbbször sikerült is (de elfogadom, ez egy elfogult vélemény), azonban nem tudok mindig, mindenkivel egyetérteni.
Végezetül, veszekedni nagyon nem szeretek, és nem is tudok. Hamar felkapom a vizet, igaz hamar le is nyugszom. Igyekszem dolgozni, ezen előbbi rossz tulajdonságomon, de így 45 évesen ez már nem olyan könnyű. Azonban a kultúrált, féligazsàgoktól és csúsztatásoktól mentes vitát elfogadom. Ez a demokrácia velejárója. Nem biztos, hogy baj, ha ebben a topikban nem csak az Egyesület híreiről írunk, hanem kicsit elmélkedünk, beszélgetünk, vitatkozunk a múltról, jelenről és még fontosabb, a jövőről.