Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Magyar MX-5 Klub Egyesület    |   << vissza

Magyar MX-5 Klub Egyesület

2020-03-06 23:52:32
jani

jani

Posztok: 102
Velünk: 5625 napja

Válasz erre: @Ordune #140381 

Szia Tomi,

szerintem ne vonj le messzemenő következtetést abból, ami itt a fórumon, vagy bárhol máshol az elnökség munkáját kritizálja.

Úgy érzem, hogy volt itt néhány hangadó, akinek a negatív véleménye - amit még akár részben jóindulatból akart kinyilvánítani - nagyobbat szólt, érzékenyebben érintett, mint amilyen jelentősége valójában volt.

Gondolj arra, mennyi pozitív visszajelzés és köszönet érkezett legtöbbször a találkozók után!

Igen, volt néhány jogos kritika, amit el kell fogadni és amiből építkezni kell.

Úgy érzem, kicsit elbizonytalanodtál, de arra bíztatlak, hogy ne add fel, ne gondolkozz a lemondáson.

Én elégedett vagyok a munkátokkal és ezúton is megemelem a kalapom, hogy ezt társadalmi munkában csináljátok.

Úgy gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül, sőt megkockáztatom, hogy ez a többség véleménye.

Szerintem az a legfontosabb, hogy mindenkinek a véleményétől függetlenül eldöntsd, van-e még időd, energiád, kedved ezt csinálni.

Ugyan nem vagyok jártas egyesületi ügyekben, de valószínűsítem, hogy a közgyűlésen kellene arról szavazni, hogy a tagság felkéri-e az elnökséget a további munkára - amennyiben az elnökség egyáltalán hajlandó azt vállalni.

Minden más szavazás akár a facebookon, akár a fórumon szerintem értelmetlen.

A helyedben nem sanyargatnám magam ilyesmivel.

Egyébként is ki lenne az, aki átvenné a stafétát?

Nem látok ilyet a közelben.

2020-03-06 23:32:32
Matt

Matt

Posztok: 2768
Velünk: 5664 napja

Én csak amiatt mondtam ezt, mert nem volt világos, hogy mi a szavazás célja? Mik a következményei ha pl. az elégedetlenkedők vannak többen? Vagy közel annyian mint az elégedettek? Az most sok vagy kevés?

Azt értem, hogy ez nektek kellett információ gyanánt a támogatottságotokról, az eszközt nem tartom szerencsésnek. Mert ez arra se jó, hogy a kritikus XY-nak azt mondhasd, hogy innentől kuss mert a többség szeret engem. Igazából szerintem semmire nem jó. 

Meg lettetek választva, van mandátumotok, valamikor lejár, aztán majd lehet dönteni, maradni, cserélni stb. Le van szépen szabályozva. A rendezvényekre mennek a tagok, biztos vagyok benne hogy telt ház lesz. Olyan meg sose lesz hogy mindenkinek minden tetszik. Olyan lehetne hogy az értelmes kritikai kéréseknek van foganatja (ahogy biztos hogy jónéhánynak van is, néhánynak meg talán nincs).

Ami szerintem itt most megint nem sikerült az a kommunikáció része a dolgoknak. És nem a Nyíri leoltása, hanem előtte a belépők egyértelműségétől kezdve, a nem kap visszajelzést aki tagdíjat fizet csak az aki nem. Ezek szerintem sok értetlenkedést szülnek, amiből feszkó lesz, amire már nehéz higgadtan reagálni, pedig nektek ebben sokkal nagyobb a felelősségetek mint az egyszeri fórumozóknak.

És akkor hagyok is itt egy kérést, mint ennek a honlapnak a megújulásáért rimánkodó tag. A 2019-es eseménynaptár légyszi kerüljön le a nyitó oldalról, aztán jöjjön helyette a 2020-as. smile

Történet:

Én csak amiatt mondtam ezt, mert nem volt világos, hogy mi a szavazás célja? Mik a következményei ha pl. az elégedetlenkedők vannak többen? Vagy közel annyian mint az elégedettek? Az most sok vagy kevés?

Azt értem, hogy ez nektek kellett információ gyanánt a támogatottságotokról, az eszközt nem tartom szerencsésnek. Mert ez arra se jó, hogy a kritikus XY-nak azt mondhasd, hogy innentől kuss mert a többség szeret engem. Igazából szerintem semmire nem jó. 

Meg lettetek választva, van mandátumotok, valamikor lejár, aztán majd lehet dönteni, maradni, cserélni stb. Le van szépen szabályozva. A rendezvényekre mennek a tagok, biztos vagyok benne hogy telt ház lesz. Olyan meg sose lesz hogy mindenkinek minden tetszik. Olyan lehetne hogy az értelmes kritikai kéréseknek van foganatja (ahogy biztos hogy jónéhánynak van is, néhánynak meg talán nincs).

Ami szerintem itt most megint nem sikerült az a kommunikáció része a dolognak Ezek gerjesztik a legnagyobb feszkót és ebben nagyobb a ti felelősségetek ezt el kell fogadni akkor is ha rohadt nehéz.

És akkor hagyok is itt egy kérést, mint ennek a honlapnak a megújulásáért rimánkodó tag. A 2019-es eseménynaptár légyszi kerüljön le a nyitó oldalról, aztán jöjjön helyette a 2020-as. :)

2020-03-13 6:52:29
Ordune

Ordune

Posztok: 7395
Velünk: 5081 napja

Válasz erre: @Matt #140380 

Nem értünk egyet.

A reprezentatív szót amatőrként használtam, nem vagyok sem választási, sem közvéleménykutatási szakértő. Meg vannak határozva az ismérvek, ami az MX-5 tulajdonlás, minden más, ebben az esetben szerintem nem releváns.

Eddig 134-en szavaztak. Ha feltesszük, hogy 500 aktív MX-5 tulajdonos van ma itthon (bár én még sosem láttam ennyit), akkor 25% elmondta a véleményét, ami manapság egy EU Parlament választásnak is bőven elég már. smile Mindenesetre csekélynek biztosan nem mondanám.

Miért gondolod, hogy a 134 szavazó nem a véleménye szerint szavazott? Mitől félnének vállalni a véleményüket? Vagy ha félnek/kellemetlenül érzik magukat, akkor minek szavaztak, vagy miért nem szavaztak a “nem kívánok állást foglalni” gombbal? 

Nem értem miért ne lenne elegáns saját magunkról közvéleményt kutatni. Ez teljesen elfogadott módszer, hogy felmérjük mit gondolnak rólunk. Ráadásul igyekeztem minden lehetőséget felsorolni. 

Őszintén mondom, hogy igen komolyan gondolkodom azon, hogy érdemes-e úgy folytatni ezt az egészet, ha folyton mindenkinek rosszat/rosszul csinálok/csinálunk. Jó lenne tudni, hogy ez egy hangos kisebbség véleménye, vagy a többség is így gondolja.

Természetesen messze nem gondolom, hogy hibátlan/ok vagyok/unk, de ilyet sosem állítottam/tunk, azonban ha nem jót/jól csinálom/juk, akkor minden bizonnyal itt az ideje félreállni, és hagyni azt/azokat érvényesülni, aki/akik jobban/sikeresebben/nagyobb közmegelégedéssel tudja/ák majd vezetni a Klubot.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Nem értünk egyet.

A reprezentatív szót amatőrként használtam, nem vagyok sem választási, sem közvéleménykutatási szakértő. Meg vannak határozva az ismérvek, ami az MX-5 tulajdonlás, minden más, ebben az esetben szerintem nem releváns.

Eddig 134-en szavaztak. Ha feltesszük, hogy 500 aktív MX-5 tulajdonos van ma itthon (bár én még sosem láttam ennyit), akkor 25% elmondta a véleményét, ami manapság egy EU Parlament választásnak is bőven elég már. :) Mindenesetre csekélynek biztosan nem mondanám.

Miért gondolod, hogy a 134 szavazó nem a véleménye szerint szavazott? Mitől félnének vállalni a véleményüket? Vagy ha félnek/kellemetlenül érzik magukat, akkor minek szavaztak, vagy miért nem szavaztak a “nem kívánok állást foglalni” gombbal? 

Nem értem miért ne lenne elegáns saját magunkról közvéleményt kutatni. Ez teljesen elfogadott módszer, hogy felmérjük ki, mit gondol rólunk. Ráadásul igyekeztem minden lehetőséget felsorolni. 

Őszintén mondom, hogy igen komolyan gondolkodom azon, hogy érdemes-e úgy folytatni ezt az egészet, ha folyton mindenkinek rosszat/rosszul csinálok/csinálunk. Jó lenne tudni, hogy ez egy hangos kisebbség véleménye, vagy a többség is így gondolja.

Természetesen messze nem gondolom, hogy hibátlan/ok vagyok/unk, de ilyet sosem állítottam/tunk, azonban ha nem jót/jól csinálom/juk, akkor minden bizonnyal itt az ideje félreállni, és hagyni azt/azokat érvényesülni, aki/akik jobban/sikeresebben/nagyobb közmegelégedéssel tudja/ák majd vezetni a Klubot.

Nem értünk egyet.

Eddig 134-en szavaztak. Ha feltesszük, hogy 500 aktív MX-5 tulajdonos van ma itthon (bár én még sosem láttam ennyit), akkor 25% elmondta a véleményét, ami manapság egy EU Parlament választásnak is bőven elég már. :) Mindenesetre csekélynek biztosan nem mondanám.

Nem értem miért ne lenne elegáns saját magunkról közvéleményt kutatni. Ez teljesen elfogadott módszer, hogy felmérjük mit gondolnak rólunk. Ráadásul igyekeztem minden lehetőséget felsorolni. 

2020-03-06 22:13:06
Matt

Matt

Posztok: 2768
Velünk: 5664 napja

Válasz erre: @bagoly #140377 

Így önmagában az hogy egy felmérés vagy szavazás eredménye reprezentatív nem értelmezhető. Ha előre meghatározok ismérveket (nem, kor stb.) akkor azokra vonatkozóan lehet valami reprezentatív.

Bár nem vagyok az FB csoport tagja de tudtommal ez egy egyszerű szimpátia szavazás volt, viszonylag csekély érdeklődéssel. Nem az eredményt vonom kétségbe - azt se tudom mi volt az - de anonímizálva  pl vélhetően más lenne a szavazók száma. Az se túl elegáns ha az adja a válaszlehetőségeket akiről a szavazás szól.

Nem az eredmény miatt tényleg, de messzemenő következtetéseket abból szerintem senki ne vonjon le. Nem hülyeség ilyen szavazást csinálni, csak nem így.

2020-03-06 18:07:57
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3476 napja

Válasz erre: @bagoly #140377 

Tominál jobb elnököt nem találtok, hidd el.

Amúgy meg engem sem érdekel! smile

2020-03-06 17:39:07
bagoly

bagoly

Posztok: 905
Velünk: 2687 napja

Válasz erre: @Steel #140373 
Szia, köszönöm a segítséget. Emlékeim szerint sokszor egyetértettünk stratégiai ügyekben. Bízom benne, emlékszel rá.

Remélem, hogy igazad van. Viszont, ha elfogadom Elnök Úr értékelését, mely reprezentatívnak ítéli (én is) a szavazást, akkor nem világvége, de több mint elgondolkodtató.  

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2020-03-06 16:09:30
Fhiscbed

Fhiscbed

Posztok: 330
Velünk: 3073 napja
Steel, 2020-03-06 13:45:26

Válasz erre: @bagoly #140363 
Segítek Bagoly...az Elnökségről meg Egyesületről szavaztak és a 39-et talán azért nem érdekli, mert nincsenek benne az Egyesületben, de attól még van nekik Miatájuk. Ez nem jelent Világvégét.

Ott a pont, de a lekvár is

aláírás Fhiscbed

Történet:

Segítek Bagoly...az Elnökségről meg Egyesületről szavaztak és a 39-et talán azért nem érdekli, mert nincsenek benne az Egyesületben, de attól még van nekik Miatájuk. Ez nem jelent Világvégét.

Ott a pont

Ott a pont, de a lekvár is????

2020-03-06 13:45:26
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3476 napja

2020-03-05 20:34:45
bagoly

bagoly

Posztok: 905
Velünk: 2687 napja

Kedves Tamás!

Nem most, és nem itt akartam írni, de az általad kiírt szavazás miatt ideszorult. Még messze a kiskunlacházi buli, de az idő múlásával még több balhét fog gerjeszteni, remélem most nem okozok nagy zavart. Szerintem (a Fórumon hozzászólók száma alapján) már egy hatszemélyes asztalnál megbeszélhetjük az Egyesület összes problémáját. Nem igazán értem, miért nem lehet a Fórumon is szavazni? Ha felteszünk egy kérdést: Holnap felkel-e a Nap?, az összes lehetőség az igen-nem. A "lehet, valószínű, nem tudom" lehetőségeket hagyjuk. Igen: szívecske, nem: sértő. Ennyire egyszerű. Hamarabb van eredmény, mint a Választási Bizottságnál. Ezzel, Elnök Úr kihúztad az utolsó néhány négyzetmétert is a Fórum lába alól, és az egészet az FB hátsója alá lökted.

Ami számomra sokkal nyugtalanítóbb, az a szavazás eredménye. Az a 39%, akit totál nem érdekel az egész Fórum, az Egyesület, de vették a fáradságot, nyomtak egy gombot. Nem visszavonultak, nem hangtalanok, mint a nem szavazók, van véleményük. Ez lesújtó. Lehet, hogy rosszul látom az egészet. Lehet, hogy minden tökéletes. Lehet. Csak én már túl régóta látom a világot, túl régen tapasztalok sok mindent. Itt nagy lekvár van. A legjobb gyógyszer, szembe kell menni a bajjal.

Nyugodtan várom a letolást, keresztre feszítést, tűzesőt a fejemre, Elnök úr, csak kérem rám, felém egyedileg tegye, mert a múltkori két említett "társamat" még csak a tagok között sem találtam. 

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2020-03-05 18:58:26
Marcello

Marcello

Posztok: 656
Velünk: 3314 napja

Válasz erre: @Ordune #140346 

nem is gondoltam, hogy ez az arány, azt hittem, hogy sokkal több az MX5 tulaj.

2020-03-05 6:43:37
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Marcello #140344 

Azt kértem, hogy csak az szavazzon, akinek van emixe. Nincs 1900 emix tulajdonos tag a FB csoportban, max 3-400.

Szerintem 100 szavazó jó eredmény és egy ekkora merítésből már reprezentatívnak is vehetjük.

Persze sokkal jobban örülnék, ha többen szavaznának.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-03-05 0:30:08
Marcello

Marcello

Válasz erre: @Ordune #140342 

A FB elérések még csoportok esetén sem túl jók mostanában, viszont az 1900 taghoz viszonyítva ez 5,2%-os válaszadási arány, aminél ha 100 szavazat jött volna arra, hogy oszlassuk fel magunkat és lőjjük ki magunkat az űrbe a legújabb Mad Mike féle rakétával, hogy megnézzük lapos e a Föld, az sem jelentene semmit. Egyébként legalább annyira lehetne aktív legalább a klubtagság, vagy, akik részt vettek az egyesület programajain, hogy nyom egy bármit. 

2020-03-05 0:30:08
Marcello

Marcello

Válasz erre: @Ordune #140342 

A FB elérések még csoportok esetén sem túl jók mostanában, viszont az 1900 taghoz viszonyítva ez 5,2%-os válaszadási arány, aminél ha 100 szavazat jött volna arra, hogy oszlassuk fel magunkat és lőjjük ki magunkat az űrbe a legújabb Mad Mike féle rakétával, hogy megnézzük lapos e a Föld, az sem jelentene semmit. Egyébként legalább annyira lehetne aktív legalább a klubtagság, vagy, akik részt vettek az egyesület programajain, hogy nyom egy bármit. 

2020-03-04 23:06:46
Ordune

Ordune

Azoknak, akik nincsenek fent a Facebookon:

Eddig összesen 100 szavazat érkezett, 4 különböző válszfajtából. Összesen 11 választ adtam meg.

Arra a lehetőségre, hogy oszlassuk fel az Egyesületet (egyelőre) senki sem szavazott.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-03-03 23:23:14
Ordune

Ordune

Létrehoztam egy szavazást a Facebook miata.hu CHAT csoportban, kérlek Benneteket, ha tagjai vagytok a csoportnak szavazzatok.

Köszönöm szépen

Ui.: azért a FB-on, mert sajnos itt nem lehet szavazást indítani

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992