Ordune
Velünk: 5072 napja
3 részre osztom a válaszomat a hozzászólásod szerint.
1. Az Egyesület tevékenységét az Elnökségnek nem csak joga, de kötelessége is irányítani, melyre felhatalmazást a Közgyűléstől kap 3 évre.
Ebben a döntésben - véleményünk szerint - semmiféle helytelen, vagy antidemokratikus nincs. Az Egyesület elnöksége úgy döntött, hogy elsősorban az őket megbízó egyesületi tagoknak fog programokat szervezni. Ebben mi a kivetnivaló? Ebben mi lett volna a megszavazni való?
Winston Churchillnek tulajdonítjuk azt a mondást, hogy "A demokrácia a legrosszabb kormányzási forma - nem számítva az összes többit, amellyel az emberiség időről időre megpróbálkozik." Komolyan meglep, hogy erről pont Veled kell vitatkoznom.
A Szezonnyitóra, figyelembe véve a hozzánk befutott kéréseket és a kéréseken felül is látva a létjogosultságát, a tervezett program egy vezetéstechnikai képzés, amelyen max. 100 autónak tudunk majd részvételi lehetőséget biztosítani.
Szerinted nem kutya-kötelessége egy szervezet vezetésének, az általa és a tagok tagdíjából (is) szervezett eseményen a tagságot előnyben részesíteni?
2.a Nem írtunk olyat, hogy csak az egyesületi tagoknak fogunk mostantól szervezni, hanem hogy elsősorban nekik fogunk. Ez nem ugyanaz. De ezt már leírtam tegnap este is, nem ismételném magamat.
2.b. Miért tartod problémának a tömeges belépéseket? amúgy eddig 10 jelentkezőnél járunk, ami nem sok tekintetbe véve a természetes lemorzsolódást (a korábban beléptek közül nem mindenki maradt tag, mert eladta az autóját, vagy más egyéb okból). Minél nagyobb a tagság létszáma, annál nagyobb az Egyesület legitimitása, mind belsőleg a Miata tulajdonosok, mind külsőleg, pl. az MMH vagy más partnerek felé.
3. Sajnos a demokrácia velejárója, hogy a felvetések nem mindig jönnek megfelelő szándékkal és/vagy formában. A kulturált javaslatokat, véleményeket, kritikákat igyekeztünk mindig elfogadni, megfogadni, de azokkal nagyon nehezen tudunk mit kezdeni, amelyek öncélúak, kritizálnak, de javaslatot nem fogalmaznak meg, amelyeknek a célja maga a kötekedés, bomlasztás, csak azért is lázadás, trollkodás stb.
Összegzésül, leírtam már többször, nem szégyenlem, az elnökség emberekből áll, akik hibáznak (is). Olyan emberekből, akik ellentétben a nagy többséggel, nem csak beszélnek, hanem dolgoznak is. Ezek az emberek - beleértve magamat is - sokszor nagyon frusztráltan érzik magukat, amikor a beletett rengeteg energiájuk után fűt-fát kapnak, és ilyenkor kiszalad egy-két helytelenebb megjegyzés, elkapkodott reakció. Ennek elkerülésén/minimalizálásán az elnökség tagjai folyamatosan dolgoznak, szerintem több-kevesebb sikerrel.
Ui.: Szeretem amikor úgy kezdődik valami, hogy no offense, de aztán valahogy kicsit mégis az lesz belőle.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992