Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Magyar MX-5 Klub Egyesület    |   << vissza

Magyar MX-5 Klub Egyesület

2020-01-12 23:23:07
Marcello

Marcello

Posztok: 656
Velünk: 3304 napja

Sziasztok,

hála a topcinak végre elovlastam a Magyar MX5 Klub Egyesület alapszabályát :D, aminek amúgy a kezdetek óta tagja vagyok és természetesen a céljaival is egyetértek.

Egy ponton viszont most fennakadt a szemem:

5. Az Egyesület elnökségébe és tisztségeire csak az Egyesület alapító tagja választható.

A bennem élő ősliberális énemet ez egy picit zavarja, és bár a célját is érteni vélem, de mégis azt gondolom, hogy ezzel összességében pont az újabb tagokat zárjuk ki, akik aktív tagajai lehetnének a közösségnek, ráadásul számomra az sem egyértelmű, hogy ki minősül alapító tagnak. Továbbá így rögzítjük, hogy 20 év múlva is csak ugyanabból a körből választhatunk, nem vonnék most párhuzamot, de lényeg, hogy ezt mindenképp felülvizsgálatra javasolnám.

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a pontot szavazásra lehet bocsátani a követekező közgyűlésen, mit gondoltok?

2020-01-11 21:49:05
bbubby00

bbubby00

Posztok: 315
Velünk: 2135 napja

Válasz erre: @Ordune #139555 

Mindenkinek mas a logikaja, ezekszerint nem en voltam ma a legelesebb kes a fiokban :D

aláírás

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;) - www.hasznaltmx5.hu

2020-01-11 21:42:33
Ordune

Ordune

Posztok: 7389
Velünk: 5071 napja

Amúgy igazatok van, a magam részéről abbahagytam a vitatkozást.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-01-11 21:41:42
Ordune

Ordune

Válasz erre: @bbubby00 #139550 

Nem tudom miből következtettél erre.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-01-11 21:41:08
Ordune

Ordune

Válasz erre: @basti #139549 

A rendszám alapján csak az utalàsok beazonosítását igyekszem a saját magam részére megkönnyíteni, de ha ismered a tagsági számodat, az még könnyebb is.  

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2020-01-11 19:29:26
bbubby00

bbubby00

Posztok: 315
Velünk: 2135 napja

Válasz erre: @basti #139549 

A dolgok első felébe nem szeretnék belefolyni.

A tagdíj itt rendszámra nekem is szúrtra a szemem, hisz idénre van még 1, de akár lehet 2+ MX5öm is, így ha nem a beregisztrált autóval megyek, akkor nem is leszek egyesületi tag? 

aláírás

Kell egy Mazda MX-5? Segítek! ;) - www.hasznaltmx5.hu

2020-01-11 18:27:04
basti

basti

Posztok: 380
Velünk: 2709 napja

Válasz erre: @bagoly #139547 

Tökéletesen egyetértek Bagollyal!

Én próbálom mindkét oldalt megérteni (Ordune-t és Padregas-t) is, és egy dolog jutott eszembe: mielőtt bárki ide bármit is leírna (és elkezdődnek a "koma visszaütött" és a "de az én apukámnak" típusú parttalan viták, gondoljátok meg miért vagytok itt, miért olvassátok a fórumot és miért vesztek részt ebben a közösségben: remélhetően azért hogy együtt jó rendezvényeket csináljunk, haverkodjunk, élvezzük a kis autóinkat. Ha ezt a célt szolgálja a hozzászólasotok, akár csak egy jó viccel is vagy bármi egymást nem sértő dologgal, jó. Ha nem, akkor gondoljátok át hogy érdemes-e.

Nem ketten beszélgetünk, ez egy nyilvános közösség.

Aminek, ahogy Bagoly is írja, ezek a céljai: FB (én sem veszek részt ott, de értem hogy kell), jelen fórum, rendezvények, találkozók, beszélgetesék, tanácsok, segítésnyújtás egymásnak, stb.

Az is biztos hogy rengetegen vagyunk, és egyszerűen mindig van súrlódás. Én sokat motoroztam, közösségekben vettem részt és szerveztem, de a mai napig mondom: ekkora közösség mellett ekkora összetartás még mindig hihetetlen nekem! A legtöbb ember, akár ismeretlenül is, segítőkész, információkat ad szívesen, tök jó fejek egymással a tagok. Legyen is ez így, ez a legnagyobb erőssége ennek a klubnak, és nekem nagyon fontos szempont volt abban, hogy maradjon a Miatám és ne legyen más autóm!

Még egy extra egyesületi kérdésem is lenne: az éves tagdíj fizetésnél, ha jól értelmezem a rendszám alapján azonosítjátok be a tagokat. A kezdetek óta egyesületi tag vagyok (42.) de a rendszámom változott már közben, másik MX5 lett, és nyilván akár még változhat is. Nem lehetne célszerűbb a már regisztrált tagoknak az sorszámukkal (és/vagy a rendszám mellett/helyett) azonosítani a félreértések elkerülése miatt?

2020-01-11 14:55:56
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 3549 napja

Válasz erre: @bbubby00 #139534 

Titok! 

2020-01-11 11:40:42
bagoly

bagoly

Posztok: 905
Velünk: 2677 napja

Nem vagyok a FB-on, nyomógombos telefonom van. Elég öreg vagyok már, hogy ne változtassak ezen. Ha már ez az oldal az Egyesületről szól, jó lenne, ha inkább ezzel foglalkoznánk. Évadnyitó, ezer sebből vérző Fórum, elképzelések a 2020-as évben...stb. Ehelyett veszekedő óvodások módjára vitatkoztok. Javaslom az utolsó "minden egyéb" rovatba való áthelyezését az acsarkodásnak.

aláírás

A túrázás fárasztó, de 60 felett jobb, mint a nő.

2020-01-11 8:14:13
jani

jani

Posztok: 102
Velünk: 5615 napja

padregas, 2020-01-10 23:41:24

Válasz erre: @Ordune #139539 

Nekem az a véleményem, hogy aki ismer innen, az egyből tudja hogy értettem. Poén volt. Aki meg nem ismer, azt nem érdekli mit írtam.

A lényege pedig az: hogy ha messziről kiszúrja az idiótát az tuti egyesületi tag, a sima klubtagon pedig csak közelről látszik - ha így érthető? Vagy most már egymillió "társamat" hülyéztem le?

Vicces, hogy pont te kérdezed, aki lehülyézte Kreszánt a miata.hu facebook chaten... - sokkal nagyobb nyilvánosság előtt és nevén nevezve. Tényleg, arról mi a véleményetek?

Szia Padregas,

az itteni írásaidból nem tudlak igazán megismerni, de ez alapján - és ezt kizárólag építő és nem bántó szándékkal írom - az a véleményem, hogy neked nincs humorérzéked.

Ne erőltesd a viccelődést!

Ha mégis, akkor abban a szűk körben, ahol igazán ismernek és nem értik félre.

Egyébként nem kételkedem abban, hogy remek ember vagy.

Üdv,

Jani

2020-01-11 8:44:30
Ordune

Ordune

Válasz erre: @padregas #139542 

Értem én, a legjobb védekezés, a támadás...

Én veled ellentétben, 1 embert hülyéztem le poénból, nem 143-at, és utána megkövettem az illetőt ugyanakkora nyilvánosság előtt. 

Én - eltekintve pár negatív megnyilvánulástól (amik általában hirtelen felindulásból, válaszreakciók formájában történtek) - inkább építeni próbálok, ami szerencsére - elnézve az elmúlt éveket - sikerül is. 

Ezzel ellentétben Te - véleményem szerint - leginkább vagdalkozol, csúsztatsz, vádaskodsz, sértegetsz, uszítasz, trollkodsz, és az esetek nagytöbbségében bomlasztani próbálsz. Lehet, hogy mindezt belső indíttatásból, nemes szándékkal teszed, és/vagy ennyire ellenszenves vagyok neked, mindenesetre nem hiszem, hogy jó úton jársz.  

Javaslom a legközelebbi közgyűlésen jelöltesd magad, hiszen nyáron lejár a mandátumunk. Váltsd le engem/minket és mutasd meg, hogy lehet ezt jobban csinálni. 

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Én veled ellentétben, 1 embert hülyéztem le, nem 143-at, és utána megkövettem az illetőt ugyanakkora nyilvánosság előtt. 

Én - eltekintve pár negatív megnyilvánulástól (amik általában hirtelen felindulásból, válaszreakciók formájában történtek) - inkább építeni próbálok, ami szerencsére - elnézve az elmúlt éveket - sikerül is. 

Ezzel ellentétben Te - véleményem szerint - leginkább vagdalkozol, csúsztatsz, vádaskodsz, sértegetsz, uszítasz, trollkodsz, és az esetek nagytöbbségében bomlasztani próbálsz. Lehet, hogy mindezt belső indíttatásból, nemes szándékkal teszed, és/vagy ennyire ellenszenves vagyok neked, mindenesetre nem hiszem, hogy jó úton jársz.  

Javaslom a legközelebbi Közgyűlésen jelöltesd magad, hiszen nyáron lejár a mandátumunk. Váltsd le engem/minket és mutasd meg, hogy lehet ezt jobban csinálni. 

Én veled ellentétben, 1 embert hülyéztem le, nem 143-at, és utána megkövettem az illetőt ugyanakkora nyilvánosság előtt. 

Javaslom a legközelebbi közgyűlésen jelöltesd magad, hiszen nyáron lejár a mandátumunk. Váltsd le engem/minket és mutasd meg, hogy lehet ezt jobban csinálni. 

2020-01-10 23:41:24
padregas

padregas

Posztok: 273
Velünk: 4049 napja

Nekem az a véleményem, hogy aki ismer innen, az egyből tudja hogy értettem. Poén volt. Aki meg nem ismer, azt nem érdekli mit írtam.

A lényege pedig az: hogy ha messziről kiszúrja az idiótát az tuti egyesületi tag, a sima klubtagon pedig csak közelről látszik - ha így érthető? Vagy most már egymillió "társamat" hülyéztem le?

Vicces, hogy pont te kérdezed, aki lehülyézte Kreszánt a miata.hu facebook chaten... - sokkal nagyobb nyilvánosság előtt és nevén nevezve. Tényleg, arról mi a véleményetek?

2020-01-10 21:38:41
chass

chass

Posztok: 78
Velünk: 2675 napja

Ritkán szólok hozzá, de talán ez az a pont, ami már engem is zavar. Persze megvolt mindig a véleményem (amit most is megtartok magamnak), de nem gondolom, hogy normális emberi hozzáállás, ha valaki örömét leli abban, ha másokba beleköthet valamilyen ürüggyel.

2020-01-10 21:24:58
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5508 napja
Plazmavago, 2020-01-10 20:55:33

Válasz erre: @Ordune #139503 

A belépési nyilatkozatot megkaphatjuk szerkeszthető formában is? Vagy nyomtatva, kézzel kitöltve (plusz aláírva), szkennelve kéne küldeni?

Nyomtatva, szkennelve légyszi! Telefonnal lefotózod az is elég jó minőség  

aláírás May the Fairy be with You!

Történet:

Plazmavago, 2020-01-10 20:55:33

Válasz erre: @Ordune #139503 

A belépési nyilatkozatot megkaphatjuk szerkeszthető formában is? Vagy nyomtatva, kézzel kitöltve (plusz aláírva), szkennelve kéne küldeni?

Nyomtatva, szkennelve légyszi!

2020-01-10 21:26:56
Ordune

Ordune

Kérdezem mindenkitől; Ti viccesnek találjátok, hogy Brankó 143 társát leidiótázza?

Komolyan érdekelne a véleményetek.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Kérdezem mindenkitől; Ti viccesnek tartjátok, hogy Brankó 143 társát leidiótázza?