Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Csak dumálok, csak beszélek...    »    Magyar MX-5 Klub Egyesület    |   << vissza

Magyar MX-5 Klub Egyesület

2017-10-20 14:32:13
Ordune

Ordune

Posztok: 7389
Velünk: 5072 napja

Belépési nyilatkozat:

https://drive.google___amJ2cC1DTVh2VVE/view

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2017-10-20 14:05:03
Narancs

Narancs

Posztok: 248
Velünk: 3953 napja

up! (hogy maradjon a tema a kezdolapon wink )

aláírás ISX
2017-10-16 23:09:34
Ordune

Ordune

Válasz erre: @nrtomi #124289 

Dolgozunk rajta. smile

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2017-10-16 23:06:10
nrtomi

nrtomi

Posztok: 57
Velünk: 2070 napja

A belépési nyilatkozatot hol lehet letölteni? smile

2017-10-16 23:09:01
Ordune

Ordune

Kedves Miatársak!
Amint azzal már a frenetikusan sikerül éves találkozón is megismerkedhettetek, a nyár folyamán a megnövekedett érdeklődésre tekintettel formalizáltuk az MX-5 Klub működési kereteit, és immár cégjogilag is hivatalosan, egyesületi formában visszük tovább a 2004-ben a miata.hu weboldal köré szerveződött „kis” társaság közös ügyeit.
Akik a legutóbbi találkozókon kint voltak személyesen is tapasztalhatták, hogy a közös programok résztvevői létszáma túlnőtt azon, hogy ilyen és ehhez hasonló események szervezését felelősségteljesen néhány személytől elvárhassunk. Itt az idő és a lehetőség, hogy ebben mindenki, aki tud és akar szerepet vállaljon/vállalhasson, azaz az Egyesület tagjává váljon/válhasson.
Szerencsére sokan voltatok, akik a programok közt megpihenve belátogattatok Ringen felállított egyesületi ponthoz, érdeklődtetek, sokan közületek ott a helyszínen be is léptek és már a kezetekben is tarthatjátok a tagsági kártyáitokat.
Azok sem maradtak le semmiről, akiknek ez a lehetőség program kavalkádban elkerülte a figyelmét, vagy éppen még szerették volna átgondolni a dolgot.
Számukra néhány hasznos információt szeretnénk az alábbiakban megosztani:
  1. Az Egyesület célja:
Az Egyesület célja a Mazda MX-5 típusú személygépkocsik tulajdonosainak, használóinak összefogása, tájékoztatása, érdekvédelme, érdekképviselete, számukra színvonalas összejövetelek, rendezvények szervezése, közösségépítő egyéb tevékenységek megvalósítása.
Az Egyesület tevékenységét mindenkor úgy végzi, hogy e tevékenység az MX-5 típus presztízsével összhangban történjen a típus további magyarországi népszerűsítése érdekében.
2. Tagsági feltételek
A tagságnak nincsenek különösebb feltételei, célunk egy nyitott és befogadó közösség létrehozása, így minden Miatársat szeretettel várunk, akik ilyen módon is szeretnék kifejezni a közösséghez tartozást és formálisan is szeretnének szerepet vállalni a Klub életében, valamint belépésükkel elfogadják az Egyesület Alapszabályát és a rendezvények biztonsága és megítélése érdekében alkalmazott szabályokat. A részletes feltételeket az Alapszabály tartalmazza. A 2017.12.31-ig az Egyesületbe belépő tagok az Alapszabály értelmében alapító tagnak minősülnek.
3. Tagsági díj
Az Egyesület működését, valamint a közösségépítő tevékenységek, programok szervezését elsősorban a Tagok által befizetett tagdíjból finanszírozzuk. A tagdíjat minden évben a tagok (közgyűlés) maguk állapítják meg. A 2017. évre meghatározott tagdíj 6.000 Ft/év.
Természetesen a befizetett összegekről és azok felhasználásáról tételes nyilvántartást vezetünk, és arról a közgyűlésen a Tagok felé beszámolunk. Az adott naptári évben fel nem használt tagdíjak az Egyesület vagyonát gyarapítják és a későbbi egyesületi célok megvalósításához kerülnek felhasználásra.
4. Előnyök a Tagok számára
Természetesen nem kívánjuk a jól működő internetes felületeket korlátozni, azaz ezeken a csatornákon továbbra is a megszokott keretek között folytatódik a Klubélet.
A Tagok számára első körben az alábbi előnyöket tervezzük:
4.1 A 2017. december 31-ig belépő tagok az alapszabály értelmében alapító tagnak minősülnek.
4.2 A Tagok számára elsődleges és kedvezményes részvételi lehetőség az Egyesület által rendezett, korlátozott létszámú (pl. a program befogadó képessége miatt) és/vagy részvételi díjjal járó eseményein.
4.3 A tagsági kártya a terveink szerint egyben kedvezménykártyaként is funkcionál majd különböző kereskedőknél, szolgáltatóknál (egyeztetések folyamatban).

4.4 Részvétel az Egyesület közgyűlésein, az Alapszabályban foglaltak szerint.
5. Taggá válás folyamata
Ahhoz, hogy egyesületi taggá válhass az alábbi pár egyszerű lépést szükséges megtenned:
5.1 Töltsd le és ismerd meg az Egyesület alapszabályát
Annak érdekében, hogy a dolgodat megkönnyítsük, készítettünk egy rövid kivonatot is a lényeges dolgokról.
5.2 Töltsd le a belépési nyilatkozatot
5.3 Hiánytalanul töltsd ki a belépési nyilatkozatot
5.4 Szerezd meg három egyesületi tag ajánlását, azaz töltesd ki velük az Ajánlólapot.
Fontos: egyesületi tag ajánlása szükséges, nem elég, ha valaki a miata.hu-n klubtag. Annak érdekében, hogy egyszerűsítsünk az ajánlás folyamatán, azok részére, akik a 2017. szeptember 9-i éves találkozón, valamint az október 15-i Szezonzárón részt vettek, az Egyesület Elnöksége biztosítja az ajánlást, azaz számukra ezt a lépést nem szükséges megtenni. Kérjük, hogy jelentkezésedkor jelezd, hogy az éves találkozón részt vettél.
5.5 Küldd el a hiánytalanul kitöltött és aláírt belépési nyilatkozatot és a 3 ajánlólapot az info@miataklub.hu email címre. Amennyiben a levelezési címed eltér a lakcímedtől, kérjük, hogy az emailben jelezd, és írd meg, hogy milyen címre juttassuk el számodra a tagsági kártyát.
5.6 A belépési nyilatkozatod beérkezését visszaigazoljuk.
5.7 Utald át a 2017-es éves tagdíjat (6.000 Ft) az Egyesület 10918001-00000096-17160000 számú bankszámlájára (UniCredit Bank, Kedvezményezett neve: Magyar MX5 Klub Egyesület, Közlemény: 2017. évi tagdíj).
5.8 A következő találkozón átadjuk részedre az Egyesület tagsági kártyáját
Bízunk benne, hogy sokan lesztek, akik ilyen módon is kifejezitek a közösséghez tartozást, és hozzájárultok az ideihez hasonló vagy még magasabb színvonalú események létrehozásához, a közösség továbbépítéséhez.
Együttműködéseteket ezúton is köszönjük!
Üdvözlettel:
Magyar MX5 Klub Egyesület Elnöksége

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Magyar MX-5 Klub Egyesület

Tudnivalók

https://www.facebook.com/notes/miatahu-magyar-mx-5-klub/magyar-mx-5-klub-egyes%C3%BClet-tudnival%C3%B3k/1514994308579911/?notif_id=1508187624154270¬if_t=like

Kedves Miatársak!
Amint azzal már a frenetikusan sikerül éves találkozón is megismerkedhettetek, a nyár folyamán a megnövekedett érdeklődésre tekintettel formalizáltuk az MX-5 Klub működési kereteit, és immár cégjogilag is hivatalosan, egyesületi formában visszük tovább a 2004-ben a miata.hu weboldal köré szerveződött „kis” társaság közös ügyeit.
Akik a legutóbbi találkozókon kint voltak személyesen is tapasztalhatták, hogy a közös programok résztvevői létszáma túlnőtt azon, hogy ilyen és ehhez hasonló események szervezését felelősségteljesen néhány személytől elvárhassunk. Itt az idő és a lehetőség, hogy ebben mindenki, aki tud és akar szerepet vállaljon/vállalhasson, azaz az Egyesület tagjává váljon/válhasson.
Szerencsére sokan voltatok, akik a programok közt megpihenve belátogattatok Ringen felállított egyesületi ponthoz, érdeklődtetek, sokan közületek ott a helyszínen be is léptek és már a kezetekben is tarthatjátok a tagsági kártyáitokat.
Azok sem maradtak le semmiről, akiknek ez a lehetőség program kavalkádban elkerülte a figyelmét, vagy éppen még szerették volna átgondolni a dolgot.
Számukra néhány hasznos információt szeretnénk az alábbiakban megosztani:
  1. Az Egyesület célja:
Az Egyesület célja a Mazda MX-5 típusú személygépkocsik tulajdonosainak, használóinak összefogása, tájékoztatása, érdekvédelme, érdekképviselete, számukra színvonalas összejövetelek, rendezvények szervezése, közösségépítő egyéb tevékenységek megvalósítása.
Az Egyesület tevékenységét mindenkor úgy végzi, hogy e tevékenység az MX-5 típus presztízsével összhangban történjen a típus további magyarországi népszerűsítése érdekében.
2. Tagsági feltételek
A tagságnak nincsenek különösebb feltételei, célunk egy nyitott és befogadó közösség létrehozása, így minden Miatársat szeretettel várunk, akik ilyen módon is szeretnék kifejezni a közösséghez tartozást és formálisan is szeretnének szerepet vállalni a Klub életében, valamint belépésükkel elfogadják az Egyesület Alapszabályát és a rendezvények biztonsága és megítélése érdekében alkalmazott szabályokat. A részletes feltételeket az Alapszabály tartalmazza. A 2017.12.31-ig az Egyesületbe belépő tagok az Alapszabály értelmében alapító tagnak minősülnek.
3. Tagsági díj
Az Egyesület működését, valamint a közösségépítő tevékenységek, programok szervezését elsősorban a Tagok által befizetett tagdíjból finanszírozzuk. A tagdíjat minden évben a tagok (közgyűlés) maguk állapítják meg. A 2017. évre meghatározott tagdíj 6.000 Ft/év.
Természetesen a befizetett összegekről és azok felhasználásáról tételes nyilvántartást vezetünk, és arról a közgyűlésen a Tagok felé beszámolunk. Az adott naptári évben fel nem használt tagdíjak az Egyesület vagyonát gyarapítják és a későbbi egyesületi célok megvalósításához kerülnek felhasználásra.
4. Előnyök a Tagok számára
Természetesen nem kívánjuk a jól működő internetes felületeket korlátozni, azaz ezeken a csatornákon továbbra is a megszokott keretek között folytatódik a Klubélet.
A Tagok számára első körben az alábbi előnyöket tervezzük:
4.1 A 2017. december 31-ig belépő tagok az alapszabály értelmében alapító tagnak minősülnek.
4.2 A Tagok számára elsődleges és kedvezményes részvételi lehetőség az Egyesület által rendezett, korlátozott létszámú (pl. a program befogadó képessége miatt) és/vagy részvételi díjjal járó eseményein.
4.3 A tagsági kártya a terveink szerint egyben kedvezménykártyaként is funkcionál majd különböző kereskedőknél, szolgáltatóknál (egyeztetések folyamatban).

4.4 Részvétel az Egyesület közgyűlésein, az Alapszabályban foglaltak szerint.
5. Taggá válás folyamata
Ahhoz, hogy egyesületi taggá válhass az alábbi pár egyszerű lépést szükséges megtenned:
5.1 Töltsd le és ismerd meg az Egyesület alapszabályát
Annak érdekében, hogy a dolgodat megkönnyítsük, készítettünk egy rövid kivonatot is a lényeges dolgokról.
5.2 Töltsd le a belépési nyilatkozatot
5.3 Hiánytalanul töltsd ki a belépési nyilatkozatot
5.4 Szerezd meg három egyesületi tag ajánlását, azaz töltesd ki velük az Ajánlólapot.
Fontos: egyesületi tag ajánlása szükséges, nem elég, ha valaki a miata.hu-n klubtag. Annak érdekében, hogy egyszerűsítsünk az ajánlás folyamatán, azok részére, akik a 2017. szeptember 9-i éves találkozón, valamint az október 15-i Szezonzárón részt vettek, az Egyesület Elnöksége biztosítja az ajánlást, azaz számukra ezt a lépést nem szükséges megtenni. Kérjük, hogy jelentkezésedkor jelezd, hogy az éves találkozón részt vettél.
5.5 Küldd el a hiánytalanul kitöltött és aláírt belépési nyilatkozatot és a 3 ajánlólapot az info@miataklub.hu email címre. Amennyiben a levelezési címed eltér a lakcímedtől, kérjük, hogy az emailben jelezd, és írd meg, hogy milyen címre juttassuk el számodra a tagsági kártyát.
5.6 A belépési nyilatkozatod beérkezését visszaigazoljuk.
5.7 Utald át a 2007-es éves tagdíjat (6.000 Ft) az Egyesület 10918001-00000096-17160000 számú bankszámlájára (UniCredit Bank, Kedvezményezett neve: Magyar MX5 Klub Egyesület, Közlemény: 2017. évi tagdíj).
5.8 A következő találkozón átadjuk részedre az Egyesület tagsági kártyáját
Bízunk benne, hogy sokan lesztek, akik ilyen módon is kifejezitek a közösséghez tartozást, és hozzájárultok az ideihez hasonló vagy még magasabb színvonalú események létrehozásához, a közösség továbbépítéséhez.
Együttműködéseteket ezúton is köszönjük!
Üdvözlettel:
Magyar MX5 Klub Egyesület Elnöksége
2017-10-16 19:18:06
Ordune

Ordune

atomin, 2017-10-16 19:13:22

Ordune, 2017-10-16 14:38:08

Válasz erre: @Artredis #124263 

Szia, no offense, csak nem értettem, mert hogy kb. 20 példányt vittünk kinyomtatva az Alapszabályból... Ezek szerint a lányok nem voltak képben. sad

Az Egyesület természetesen működik, már 54 tagunk van. Igaz ennek a működésnek nincs különösebben látványos vetülete, hiszen a Klub jogi forma nélkül eddig is működött, de így most legalább a Szezonzáróra készült matricákat már nem én, hanem az Egyesület finanszírozta. smile

Közben sikerült bankszámlát is nyitnunk: 10918001-00000096-17160000 (UniCredit Bank), tehát mostantól a tagdíjak és a támogatások már utalással is érkezhetnek.

Gabesz már elkészített az Egyesület Alapszabályából egy kivonatot, mely minden releváns információt tartalmaz, csak át kell még futnunk. Reményeim szerint erre még ma sor is fog kerülni, így azt nagyon hamar meg is fogom tudni Veletek osztani.

Közben elkezdtük az MMH-val egyeztetni a jövő évi Éves találkozónk részleteit. Egyelőre még nem árulnék el részleteket, de úgy tűnik jövőre talán még bőkezűbb támogatásra számíthatunk. smile  

Valószínú rossz embereket kérdeztem én is, mert semmi infót nem kaptam, nemhogy azt, hogy ott helyben lehet akár tagságit is váltani.

Ez van :/

Ez utóbbit speciel én is elmondtam az eligazításnál...

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2017-10-16 19:13:22

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 3543 napja

Ordune, 2017-10-16 14:38:08

Szia, no offense, csak nem értettem, mert hogy kb. 20 példányt vittünk kinyomtatva az Alapszabályból... Ezek szerint a lányok nem voltak képben. sad

Az Egyesület természetesen működik, már 54 tagunk van. Igaz ennek a működésnek nincs különösebben látványos vetülete, hiszen a Klub jogi forma nélkül eddig is működött, de így most legalább a Szezonzáróra készült matricákat már nem én, hanem az Egyesület finanszírozta. smile

Közben sikerült bankszámlát is nyitnunk: 10918001-00000096-17160000 (UniCredit Bank), tehát mostantól a tagdíjak és a támogatások már utalással is érkezhetnek.

Gabesz már elkészített az Egyesület Alapszabályából egy kivonatot, mely minden releváns információt tartalmaz, csak át kell még futnunk. Reményeim szerint erre még ma sor is fog kerülni, így azt nagyon hamar meg is fogom tudni Veletek osztani.

Közben elkezdtük az MMH-val egyeztetni a jövő évi Éves találkozónk részleteit. Egyelőre még nem árulnék el részleteket, de úgy tűnik jövőre talán még bőkezűbb támogatásra számíthatunk. smile  

Valószínú rossz embereket kérdeztem én is, mert semmi infót nem kaptam, nemhogy azt, hogy ott helyben lehet akár tagságit is váltani.

Ez van :/

2017-10-16 14:24:21
kreszan

kreszan

Posztok: 329
Velünk: 3369 napja

Válasz erre: @Ordune #124269 

Ennél is jobbat ? smile Ottalvós Hungariroring kivilágított pályával 24/7es szervízzel és sátrazással a boxutcában ? :D

aláírás

INSTA

2017-10-16 12:49:18

CsBeci

Posztok: 171
Velünk: 2414 napja

Válasz erre: @Ordune #124269 

Szia Ordune!

Köszönöm az infókat át is utaltam a tagsági díjat!

Szép napot!

Szia

aláírás

2017-10-16 14:38:08
Ordune

Ordune

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

Történet:

Szia, no offense, csak nem értettem, mert hogy kb. 20 példányt vittünk kinyomtatva az Alapszabályból... Ezek szerint a lányok nem voltak képben. :(

Az Egyesület természetesen működik, már 54 tagunk van, bár ennek a működésnek nincs különösebben látványos vetülete, hiszen a Klub jogi forma nélkül eddig is működött, bár most a Szezonzáróra készült matricákat már nem én, hanem az Egyesület finanszírozta. :)

Közben elkezdtük az MMH-val egyeztetni a jövő évi Éves találkozónk részleteit. Egyelőre még nem árulnék el részleteket, de úgy tűnik jövőre talán még bőkezűbb támogatásra számíthatunk. :) 

Szia, no offense, csak nem értettem, mert hogy kb. 20 példányt vittünk kinyomtatva az Alapszabályból... Ezek szerint a lányok nem voltak képben. :(

Az Egyesület természetesen működik, már 54 tagunk van. Igaz ennek a működésnek nincs különösebben látványos vetülete, hiszen a Klub jogi forma nélkül eddig is működött, így most a Szezonzáróra készült matricákat már nem én, hanem az Egyesület finanszírozta. :)

Közben elkezdtük az MMH-val egyeztetni a jövő évi Éves találkozónk részleteit. Egyelőre még nem árulnék el részleteket, de úgy tűnik jövőre talán még bőkezűbb támogatásra számíthatunk. :) 

2017-10-16 9:59:10
Artredis

Artredis

Posztok: 104
Velünk: 2437 napja

Válasz erre: @Ordune #124261 
Szia Ordune!

Félre értés ne essék, semmi negatív hangot nem akartam adni, csak amikor regisztráltam meg befizettem a tagsági díját, akkor mondták a (nagyon segítőkész) lányok, hogy a tájékoztató papír most éppen valamerre jár, ezért akkor nem tudtam elkérni, hogy elolvassam. 

Gondoltam érdeklődöm, hogy esetleg elérhető-e azóta valahol, vagy hogy mi a helyzet most az egyesülettel.

(És tényleg semmi kritika nem volt a megjegyzésemben, remélem nem vetted offense-nek smile )

2017-10-16 9:59:34
Artredis

Artredis

-törölve, valamiért duplikált-

Történet:

Válasz erre: @Ordune #124261 
Szia Ordune!

Félre értés ne essék, semmi negatív hangot nem akartam adni, csak amikor regisztráltam meg befizettem a tagsági díját, akkor mondták a (nagyon segítőkész) lányok, hogy a tájékoztató papír most éppen valamerre jár, ezért akkor nem tudtam elkérni, hogy elolvassam. 

Gondoltam érdeklődöm, hogy esetleg elérhető-e azóta valahol, vagy hogy mi a helyzet most az egyesülettel.

(És tényleg semmi kritika nem volt a megjegyzésemben, remélem nem vetted offense-nek :) )

2017-10-16 9:42:21
Ordune

Ordune

Válasz erre: @Artredis #124259 

Szia Artredis!

Mit jelent a "volna" a mondatodban?

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2017-10-16 9:15:12
Artredis

Artredis

Sziasztok!

Valahol már elérhető az a tájékoztató, amit a hungaroringen lehetett (volna) elolvasni? smile

Történet:

Sziasztok!

Valahol már elérhető az a tájékoztató, amit a hungaroringen lehetett (volna) elolvasni? :)

2017-08-29 10:12:28
Ordune

Ordune

Kedves Miatársak!

A Klub 2004-es megalakulása óta sok minden történt.

Van egy remek honlapunk, a miata.hu. Van több jól működő Facebook oldalunk és csoportunk. Számos sikeres találkozót, vezetéstechnikai tréninget, pályanapot tartottunk, rengeteg kirándulást szerveztünk bel- és külföldre egyaránt.

Az elmúlt évek alatt számtalan esetben felmerült már a Klub hivatalos, jogi formába öntése, mellyel egészen ez idáig vártunk, azonban az elmúlt 1-2 évben exponenciálisan megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően – páran a régi rókák közül - úgy döntöttünk, nem várunk tovább.

Annak érdekében, hogy a klubéletet az eddigieknél is szervezettebbé tegyük létrehoztuk a Magyar MX-5 Klub Egyesületet, melyet a múlt hét szerdán a Budapest Környéki Törvényszék civil szervezetként 13-02-0007297 szám alatt az alábbi adatokkal nyilvántartásba vette:

A szervezet neve: MAGYAR MX-5 KLUB Egyesület

A szervezet idegen nyelvű elnevezése: HUNGARIAN MX-5 CLUB

A szervezet rövidített neve: MX-5 Klub

A szervezet formája: Egyesület

A szervezet célja:
Az Egyesület célja a Mazda MX-5 típusú személygépkocsik tulajdonosainak, használóinak összefogása, színvonalas tájékoztatása, érdekvédelme, érdekképviselete, számukra színvonalas összejövetelek, rendezvények szervezése, közösségépítő egyéb tevékenységek megvalósítása. Az Egyesület tevékenységét mindenkor úgy végzi, hogy e tevékenység az MX-5 típus presztízsével összhangban történjen a típus további magyarországi népszerűsítése érdekében.

Az Egyesülettel a szeptember 9-én megrendezésre kerülő Találkozó alkalmával részletesen is megismerkedhettek, és lehetőségetek lesz csatlakozni is.

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992