Hiro
Velünk: 1950 napja
Itt egy szokásos kaputelefonos kép a pálcáról :D gondolom ez gyári.
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Itt egy szokásos kaputelefonos kép a pálcáról :D gondolom ez gyári.
Igen-igen, a logikádat értettem :-) Én csak arra akartam célozni, hogy egyébként nem biztos, hogy jót tesz ha a max fölé van töltve.
KABEL15: köszi, majd kipróbálom ezt a módszert is. Azért meglepő számomra, hogy majdnem kétszer ennyi idős "fosfranciám" - az egy dolog hogy olvasható a nívó - de még a műszerfalra is kiírja az olajszintet. Vagy egyszerűen csak azért nem szenteltek több figyelmet ennek a mérnökök, mert nem érzékeny rá...
Igen-igen, a logikádat értettem :-) Én csak arra akartam célozni, hogy egyébként nem biztos, hogy jót tesz ha a max fölé van töltve.
KABEL15: köszi, majd kipróbálom ezt a módszert is. Azért meglepő számomra, hogy majdnem kétszer ennyi idős "fosfranciám" - az egy dolog hogy olvasható a nívó - de még a műszerfalra is kiírja az olajszintet. Vagy egyszerűen csak azért nem szenteltek több figyelmet ennek a mérnökök, mert nem érzékeny rá.
Vonalas telefonnal fotóztam :D azert gondoltam, hogy jó az ha magasabban van a szint mert ott is volt az olajcsere után mivel több olajat raktam bele ez azt jelentenè, hogy 2000 km alatt nem fogyott az 5w40 olajból. Ami maga lenne a tökély. Nekem csak 2-3 hete van mx 5 öm sok tapasztalatom nincs vele de azt már tudom, hogy szereti enni az olajat legalábbis ezt írják róla mindenhol. Ezért fontos nekem csak ez az olajszint dolog, mert tudni szeretném milyen állapotban van a motor.
Féktisztító megoldás lehet? Azzal jól lefújni a pálcáról a rajta maradt olajat, leszárítani, majd utána jól látszik meddig volt az olajban.
Ezzel nekem is meggyűlt már a bajom. Érdekes, hogy egy ilyen autónál ilyen szar helyre teszik az olajszűrőt és a nívó pálca sem mutat egyértelmű adatot.
Na de amit mondani akartam :-) nekem a fb csoportban azt tanácsolták (ami logikus is szerintem), hogy mindig azt az oldalt vegyem figyelembe amelyik az alacsonyabbat mutatja. Amelyik többet mutat az valószínűleg csak rákenődött kihúzás közben.
Ezen kívül sík terepen, hideg motornál és alaposan megtörölt pálcával mérünk. Én így tanultam.
Ja, és az elmaradhatatlan: "Kaputelefonnal fotóztad?"
ui.: "Szerintetek ez azt jelenti, hogy max fölött van benne? Mert akkor megnyugszom." Szerintem az nem jó egyébként.
Ezzel nekem is meggyűlt már a bajom. Érdekes, hogy egy ilyen autónál ilyen szar helyre teszik az olajszűrőt és a nívó pálca sem mutat egyértelmű adatot.
Na de amit mondani akartam :-) nekem a fb csoportban azt tanácsolták (ami logikus is szerintem), hogy mindig azt az oldal vegyem figyelembe amelyik az alacsonyabbat mutatja. Amelyik többet mutat az valószínűleg csak rákenődött kihúzás közben.
Ezen kívül sík terepen, hideg motornál és alaposan megtörölt pálcával mérünk. Én így tanultam.
Na de amit mondani akartam :-) nekem a fb csoportban azt tanácsolták (ami logikus is szerintem), hogy mindig azt az oldalt vegyem figyelembe amelyik az alacsonyabbat mutatja. Amelyik többet mutat az valószínűleg csak rákenődött kihúzás közben.
Esetleg lehet különbség az 1.6 és az 1.8 nívópàlcàja között? Lehet kipróbálom egy másik pálcával. Körbe kérdezek itt Szegeden hátha valaki kölcsön adja egy mérés erejéig.
a nivotol keves dolog van amit tobbszor fogok meg mostanaban es szerintem nem ennyire bonyolult megnezni. 1.8-nal mindig latszott eddig, 2x szoktam merni vele az olajszintet es mindket oldalan.
1.6-nal mar akadosabb es talan nem is megy bele mindenfele helyzetben de ott is me glehet nezni. En nem furnam szet, szerintem probalkozz meg es ra fogsz erezni.
Dani
Mindenféle verziót próbáltam már, egyedül sámánokat nem hoztam még a mérèshez lehet jó ötlet ha pici furatokat teszek a nívóra. Nyilván nem fúrom át teljesen csak mèlyedèst csinalok a min és max jelző között és akkor hátha ott bent marad az olaj a mélyedesben. Az lehet a probléma szerintem h ugye görbe a hüvely is amibe a nívópalca megy meg van a pálcán is egy hajlítás. Érzem is ahogy kihúzom, hogy oda ér a hüvelyhez és nyilván közben lehúzza az olajat a pálcáról. Egyébként 5w40 es olaj van benne ami inkább csak ront a helyzeten mert gondolom a viszkozitása miatt nehezebben is tapad meg a pálcán. Köszi a tippet beszámolok az eredményről.
Nem, ez vmi osszevissza
Ha meleg az auto, megerkezel, varj vele par percet. Nivo ki, letorol, vissza, ki es azt kell latnod hogy az aljatol valameddig olajos (a palca, teljesen, tehat beleert az olajba rendesen).
Az lesz a szint.
Probalkozz, probald ugy a nivot fogni hogy ne nagyon kelljen forgatni, mikor kinn van, alaposan torold meg.
Vki korabban javasolta a lyuk furasat a palcara, en meg nem probaltam, de azert latni a szintet.
Sziasztok! Lett valakinek valami használható megoldása olajszint mérèsre? Nekem pár hete van egy 98 as 1.8 nb m és ahány mérés annyi eredmény. Ez egy átlagos mérés nálam. Reális lehet alapvetően, hogy a maximum szint felett van az olaj mert beletöltöttem mind a 4 litert és kevesebb a gyári feltöltèsi mennyiség. De van amikor a nívó egyik oldalán sincs olaj mire kihúzom. Csak lehet vele kezdnei valamit. Ez így nem az igazi, mert ha véletlenül megsincs max közelében akkor bármikor lehet baj belőle. Van amikor a nívó 2 oldala is teljesen különbözőt mutat. Szerintetek ez azt jelenti, hogy max fölött van benne? Mert akkor megnyugszom.
Lehet hogy egy Anti-Talent vagyok az autókhoz. Tegnap elmentem vettem 1L motorolajat, (ugyan olyat mint ami most benne van) . Elvittem haveromhoz hogy ugyan nézzen már rá ő is. Kihúzza a pálcát, hát ez így tiszta olaj ezen semmit nem lehet látni, hoz egy féktisztítót szépen lefújja a pálcát, megtöröljük megvárjuk még meg szárad, bedugja kihúzza, maximumon van az olajszint. Olvastam, hogy rossz a kialakítása, na de ennyire? :D Mind1 így legalább nyugodtabban alszok egy extra liter olajjal a csomagtartóban
Lehet hogy egy Anti-Talent vagyok az autókhoz. Tegnap elmentem vettem 1L motorolajat, (ugyan olyat mint ami most benne van) . Elvittem haveromhoz hogy ugyan nézzen már rá ő is. Kihúzza a pálcát, hát ez így tiszta olaj ezen semmit nem lehet látni, hoz egy féktisztítót szépen lefújja a pálcát, megtöröljük megvárjuk még meg szárad, bedugja kihúzza, maximumon van az olajszint. Olvastam, hogy rossz a kialakítása, na de ennyire? :D Mind1 így legalább nyugodtabban alszok egy extra liter olajjal a csomagtartóban
Lehet hogy egy Anti-Talent vagyok az autókhoz. Tegnap elmentem vettem 1L motorolajat, (ugyan olyat mint ami most benne van) . Elvittem haveromhoz hogy ugyan nézzen már rá ő is. Kihúzza a pálcát, hát ez így tiszta olaj ezen semmit nem lehet látni, hoz egy féktisztítót szépen lefújja a pálcát, megtöröljük megvárjuk még meg szárad, bedugja kihúzza, maximumon van az olajszint. Olvastam, hogy rossz a kialakítása, na de ennyire? :D Mind1 így legalább nyugodtabban alszok egy extra liter olajjal a csomagtartóban :D
Szerintem nem para, egy hónap alatt csak nem fogy annyi. A fogyás (ha jól értem, deci/1000km alatti) ilyen használat mellett azért normális.
Kedd óta állt a kocsi a garázsba, most megint lementem megnézni. A min-max között van félúton.
2017.06.22 én lett benne cserélve olaj hivatalos mazda szervízben, ott 5w30 as olaj került bele. (Quartzineomc3)
Azóta mentem vele 7000 kilométert, ebben volt pár szerpentinezés 2 vezetés technikai tréning és 2 Hungaroring találkozó.
Lehetséges hogy az olaj "finomsága" miatt fogyasztott belőle egy kicsit?
Érdemes lenne után töltenem egy 3-4dl? Augusztus 13. ára van időpontom Lalee hoz.