Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Technika    »    NA, NB típushibák    |   << vissza

NA, NB típushibák

2022-11-02 21:27:56
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3601 napja

Kiegészítés a hengerfejtömítés hibájához, elöregedéséhez

http://www.miata.hu/forum/?tid=3547&page=6

NBFL 2002, kb 200ekm

a sárga szilikonszerű tömítés adja fel, így az olaj a környezet felé távozik, eláztatva a blokk oldalát és a váltót

égéstérbe és vízjáratba ebben az esetben sem került így olaj, tehát valódi problémát még ez sem okozott. csak ronda és büdös

amúgy ezt a korrózióvédelmi megoldást csak az 1.6motorokon alkalmazták wink

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-10-31 22:23:53
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6222 napja

Ez egy köcsögség. Roadster, hobbiautó, nyári szezonális játékszer. Sokat áll, persze hogy egy idő után összevissza fog a fékje, nem hinném hogy konstrukciós probléma.

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-10-31 22:14:43
csabihal

csabihal

máshol is a fékre panaszkodnak, de nemtom, hogy ez melyik generáció (lehet, h csak elfelejtenek évente folyadékot cserélni. hátul is...)

http://totalcar.hu/m___legrosszabb_autojat/

"Érdekes, hogy a Horrific H-0WL3R típusjelzésű képzeletbeli autóba milyen sok japán alkatrész jutna, annak ellenére, hogy Mazda, a Honda és a Lexus megbízhatóságának híre alapvetően nem rossz. ...... Ugyanígy egy Mazdából, az MX-5-ösből érkezne a fékrendszer, amely a típus meghibásodásainak felét okozza."

2015-08-24 20:44:05
csabihal

csabihal

Zefa, 2015-08-24 20:30:47

És most is a dugattyú állt be, vagy a kézifék karja? 

sztem dugattyúval/szerkezettel lesz vmi, behúzott kéziféknél a bal jobboldalt behúzta, a balt nem. Imbusszal utána-állítottam

Korábban csak az egyik oldalt húzta, most így néz ki a kábel y elágazása kiengedve:

behúzva, most párhuzamosnak tűnik

ma este még megfogta a kocsit smile  

Történet:

Zefa, 2015-08-24 20:30:47

És most is a dugattyú állt be, vagy a kézifék karja? 

sztem dugattyúval lesz vmi, behúzott kéziféknél a bal jobboldalt behúzta, a balt nem. Imbusszal utána-állítottam

Korábban csak az egyik oldalt húzta, most így néz ki a kábel y elágazása kiengedve:

behúzva párhuzamosnak tűnik

ma este még megfogta a kocsit :)