Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Technika    »    Ködlámpa, nyűgjei    |   << vissza

Ködlámpa, nyűgjei

2016-05-18 14:21:01

urbancruiser

Posztok: 53
Velünk: 3530 napja

Válasz erre: @act911 #104210 
Nem rossz, nem rossz, de nem az igazi! :-) Nem feltétlen gondoltam teljes lökös cserére (főleg nem ilyenre). Valami olyasmi fordult meg a fejemben, hogy létezik a lökhárítóba integrálható "fészek" és abba kerülne maga a ködlámpa.

2016-05-18 13:03:32
act911

act911

Posztok: 247
Velünk: 2887 napja

Válasz erre: @urbancruiser #104209 

aláírás

act911

"Mindannyian gyerekek vagyunk, az egyetlen különbséget egy felnőtt és egy gyerek között a játékaiban találjuk meg. Fontos, hogy mindig megtaláljuk a visszautat ehhez az állapothoz." Ayrton Senna

<

2016-05-18 12:56:25

urbancruiser

Posztok: 53
Velünk: 3530 napja

Sziasztok! Megfejelhetném azzal a témát, hogy NA-ba, ( 1991-es ) hogyan lehet beépíteni ködlámpát? Nem arra gondolok, hogy a "grill rács" szélére odabiggyesztek két annak látszó tárgyat, hanem rendesen a lökösbe integrált ködlámpára gondolok. Mivel itt nincs semmilyen eredetileg kiépített helye ezért gondolom valamilyen műanyag idom is kellene.

Köszönettel a válaszokat

2016-05-18 12:36:38
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 3733 napja

Alapvetoen nalam sem a kodlampa funkcioja miatt lett beepitve.

Csabihalnal az igazsag, mar akkor jobban nez ki az auto orra, ha csak a lampaburak be vannak szerelve a fekete muanyag helyett.

Osramnak van egy olyan kodlampaja ami Totalcar szerint meg mukodik is, marmint hasznos. 

Osram LEDriving® FOG PL LEDFOG103-SR Silver Edition nappali menetfény és LED ködlámpa

Ha nem lenne ennyire draga akkor mar ilyen lenne az automban.

2016-05-18 12:24:10
act911

act911

Válasz erre: @Dragrider #104201 
http://totalcar.hu/m___dolog_a_kodlamparol/

"Az első ködlámpát egyszerűen nem értem. A keletkezéstörténete hasonló lehet, mint az akupunktúráé: valakinek valamikor úgy tűnt, működik, aztán a közvélekedés egyszerűen úgy maradt. Sosem volt ködlápás autóm, ezért annál mohóbban tanulmányoztam az összes ködlámpás tesztautót, mihelyt leszállt egy kis köd. Semmit sem ér, egyik sem. Amikor sportos, alacsonyabb autóban próbáltam, azt gondoltam, biztos azért nem, mert a ködlámpához képest nem ülök elég magasan, majd egy rendes szedánban biztos jó lesz. A szedánban arra gondoltam, nem világít elég alacsonyan, hogy bemenjen a fény a köd alá, majd egy terepjáróban biztos megváltozik az életem. Hát abban sem.

Az első ködlámpa tehát arra jó, hogy a boyracer fokozza tizenéves BMW-jének félelmetes megjelenését, illetve hogy afféle fapados kanyarfényszóróként üzemeljen. Köd ellen speciel nem jó A hátsó ködlámpa, alias ködzárófény tényleg messzebb látszik az enyhe ködben, és nagyjából azok ellen véd, akik sokkal gyorsabban jönnek, mint a látási viszonyok indokolnák. Fontos viszont, hogy amikor az alkalmi száguldozó megérkezett a hátunkba, de nem csattant, akkor már lát bennünket."

aláírás

act911

"Mindannyian gyerekek vagyunk, az egyetlen különbséget egy felnőtt és egy gyerek között a játékaiban találjuk meg. Fontos, hogy mindig megtaláljuk a visszautat ehhez az állapothoz." Ayrton Senna

<

2016-05-18 12:21:20
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3593 napja

Válasz erre: @Dragrider #104201 

persze hogy nem ér semmit, ha szükség van rá:

http://www.miata.hu/forum/?tid=4369&page=2#95355

azért használtuk, és azért akar mindenki ilyet, mert sokkal szebben mutat mint a gyári fekete takaró :D

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2016-05-18 12:08:10
Dragrider

Dragrider

Posztok: 167
Velünk: 3327 napja

Válasz erre: @act911 #104200 

Szia,

Már hogyne érne?

Én például rendszeresen bekapcsolom és gyönyörködöm benne!

De a viccet félre téve, nekem még az előző német tulaj építette be egy külön kapcsolóval, ezt szeretném rendbe tenni.

Azt persze nem állítom, hogy majd használni is fogom...

aláírás

Üdv, B

2016-05-18 11:45:07
act911

act911

Válasz erre: @Dragrider #104199 
Na de, Srácok!

Szerintetek ér egy fabatkát is az első ködlámpa? Én szinte soha nem használom. A hátsó az igen, de az elsőnek semmi értelme. Főleg egy alapvetően szép időben használt kocsiban... :-)

act

aláírás

act911

<

2016-05-18 11:35:24
Dragrider

Dragrider

Válasz erre: @rattila #104171 

Nagyon várjuk!

aláírás

Üdv, B

2016-05-17 23:05:35
rattila

rattila

Posztok: 917
Velünk: 3214 napja

Válasz erre: @rocksteady #104169 

Sziasztok Srácok,

Csüt este bemászok a kocsiba és befotozok mindent!

Boogieval és Fábival mi beszenvedtük egy 99-es NB-be a dupla kapcsolót (igaz még csak az első működnek) ,de erről tudok képes leírást készíteni. Vettem elöször is egy :link erre a bejegyzésre: #95443 ilyen csatit.

Csütörtökön jelentkezem amivel csak tudok smile

aláírás Üdv, Ati
2016-05-17 22:35:31
rocksteady

rocksteady

Velünk: 3775 napja

Sziasztok, csatlakoznék én is az elöttem szólókhoz, jó volna egy rajz vagy egy fotó egy már működő rendszerről esetleg némi leírással fűszerezve .

Dragriderrel ma beszéltem telefonon, de ugyan abban a cipőben járunk mint kiderült. Azért én ma keresgéltem a neten és találtam egy angol fórumot, ahol ha jól értem a probléma azonos volt, és van ott egy ígéretes poszt, íme a link ( a 19. hozzászolást nézzétek #19 Posted : 6 years ago ):

http://www.mx5oc.co.___please---SOLVED.aspx

Szerintetek ?

Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy anno árultak komplett kitt-et a az MX5-parts-on . De itt ahogy látszik elég komoly mennyiségű drót és csati járt a szetthez. Ezt elnézve elgondolkodtató házilag belevágni bármiféle drótozásba.

http://www.mx5parts.___5-400001-p-2504.html

Van még ebből ugyanitt egy "butább" verzió:

http://www.mx5parts.___azda-mk25-p-432.html

Ennél csak egy plusz nagy kapcsolót adnak a drótok mellé... Itt egy relézés kellene még és egy szabad hely a kapcsolonak és így duplakapcsoló nélkül, két külön kapcsolóval menne... egyenlőre ez tünik egyszerűbb megoldásnak.

De azért a dupla kapcsolos témát is illene kibontani.

Üdv.:

Történet:

Sziasztok, csatlakoznék én is az elöttem szólókhoz, jó volna egy rajz vagy egy fotó egy már működő rendszerről esetleg némi leírással fűszerezve .

Dragriderrel ma beszéltem telefonon, de ugyan abban a cipőben járunk mint kiderült. Azért én ma keresgéltem a neten és találtam egy angol fórumot, ahol ha jól értem a probléma azonos volt, és van ott egy ígéretes poszt, íme a link ( a 19. hozzászolást nézzétek #19 Posted : 6 years ago ):

http://www.mx5oc.co.uk/forum/yaf_postsm35503_HELP-with-wiring-in-a-Mk-2-5-double-fog-light-switch-into-a-Mk-2---please---SOLVED.aspx

Szerintetek ?

Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy anno árultak komplett kitt-et a az MX5-parts-on . De itt ahogy látszik elég komoly mennyiségű drót és csati járt a szetthez. Ezt elnézve elgondolkodtató házilag belevágni bármiféle drótozásba.

http://www.mx5oc.co.uk/forum/yaf_postsm35503_HELP-with-wiring-in-a-Mk-2-5-double-fog-light-switch-into-a-Mk-2---please---SOLVED.aspx

Van még ebből ugyanitt egy "butább" verzió: http://www.mx5parts.co.uk/front-light-aftermarket-mazda-mk25-p-432.html

Ennél csak egy plusz nagy kapcsolót adnak a drótok mellé... Itt egy relézés kellene még és egy szabad hely a kapcsolonak és így duplakapcsoló nélkül, két külön kapcsolóval menne... egyenlőre ez tünik egyszerűbb megoldásnak.

De azért a dupla kapcsolos témát is illene kibontani.

Üdv.:

2016-05-17 18:53:52
Dragrider

Dragrider

Sziasztok,

Kérem, tegye már meg valaki, aki utólag beépített dupla ködlámpa kapcsolóval rendelkezik, hogy

egy pillanatra kipoattintja a kapcsolót a műszerfalból, készít egy fotót és megosztja a nagyérdeművel, hogy melyik vezetéket melyik pin-re (tüskére) kell dugni.

Mint kiderült, már többen vagyunk itt, akik beszereztük a dupla kapcsolót, de megakadtunk a beépítésnél...

Előre is köszönjük a fáradozásotokat!!!

aláírás

Üdv, B

2016-04-24 20:10:15
Dragrider

Dragrider

Sziasztok,

Mi lehet annak az oka, hogy egyetlen kapcsolási rajzon sem találom a hátsó ködzárófény kapcsolóját?

Valami 5let?

aláírás

Üdv, B

2016-04-20 7:20:16
Dragrider

Dragrider

Válasz erre: @boogie84 #102602 

Szia,

Ezzel nincs gond, a bal oldali (hátsó) impulzus, a jpbb oldali (első) két állású most is, csak külön.

Ezért is látod, hogy a hátsó részük is különbözik:

aláírás

Üdv, B

2016-04-20 0:48:56
boogie84

boogie84

Posztok: 1327
Velünk: 3733 napja

Válasz erre: @Dragrider #102600 

Szia, csatlakozot talalsz ha visszakeresel, de nem az a problema.

Hanem az h a ket szimpla csati ketallasu kapcsolo. Mig a dupla kapcsoloban van egy (elso lampa) ketallasu kapcsolo, es (hatso lampa)egy impulzust kiado kapcsolo, amit elektronika "tart bent". 

Egy az egyben ezt igy megoldani nem tudod. Kvazi folyamatosan nyomva kellene tartanod a hatso lampa kapcsolojat. Elsovel nincs gond.

Megoldast most hirtelen en sem tudok, utana kell nezni nekem is. 

En is kodlampa projectben vagyok....