Válasz erre: @Dragrider #104201
http://totalcar.hu/m___dolog_a_kodlamparol/
"Az első ködlámpát egyszerűen nem értem. A keletkezéstörténete hasonló lehet, mint az akupunktúráé: valakinek valamikor úgy tűnt, működik, aztán a közvélekedés egyszerűen úgy maradt. Sosem volt ködlápás autóm, ezért annál mohóbban tanulmányoztam az összes ködlámpás tesztautót, mihelyt leszállt egy kis köd. Semmit sem ér, egyik sem. Amikor sportos, alacsonyabb autóban próbáltam, azt gondoltam, biztos azért nem, mert a ködlámpához képest nem ülök elég magasan, majd egy rendes szedánban biztos jó lesz. A szedánban arra gondoltam, nem világít elég alacsonyan, hogy bemenjen a fény a köd alá, majd egy terepjáróban biztos megváltozik az életem. Hát abban sem.
Az első ködlámpa tehát arra jó, hogy a boyracer fokozza tizenéves BMW-jének félelmetes megjelenését, illetve hogy afféle fapados kanyarfényszóróként üzemeljen. Köd ellen speciel nem jó A hátsó ködlámpa, alias ködzárófény tényleg messzebb látszik az enyhe ködben, és nagyjából azok ellen véd, akik sokkal gyorsabban jönnek, mint a látási viszonyok indokolnák. Fontos viszont, hogy amikor az alkalmi száguldozó megérkezett a hátunkba, de nem csattant, akkor már lát bennünket."