Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Technika    »    Sperrdifi    |   << vissza

Sperrdifi

2015-07-30 22:24:33
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3278 napja
Kotama, 2015-07-30 17:15:24

Nem tudom megoldani. Sajnos egyáltalán nem értek hozzá. sad

El tudod hozni holnap lurdyhoz?nem ertek hozza en se nagyon de tobb szem tobbet lat

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-07-30 17:15:24

Kotama

Posztok: 127
Velünk: 3011 napja

Nem tudom megoldani. Sajnos egyáltalán nem értek hozzá. sad

2015-07-30 15:17:23
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3278 napja

Home made nem tudod megoldani?vagy ez nem olyan konnyen szerelheto.gondolok itt csapagylehuzora es kesz.meg ha speci csapagy is kell abbn tudok segiteni.a mi gepeink se konnyu esetek csapagy szempontjabol...

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-07-30 15:06:23

Kotama

Sikerült beszélnem a dioferr.hu-val, 86.000- 92.000 huf +áfa lenne a felújítás (elméletileg csak csapágyat kéne cserélni benne) kicsit soknak tartom. Szerintetek?

Történet:

Sikerült beszélnem a sperrdifi.hu-val, 86.000- 92.000 huf +áfa lenne a felújítás (elméletileg csak csapágyat kéne cserélni benne) kicsit soknak tartom. Szerintetek?

2015-07-20 21:24:30
DonJulius

DonJulius

Posztok: 268
Velünk: 3158 napja
Kotama, 2015-07-20 8:59:43

Sziasztok

Lenne egy hibás tochigi fuji difim, elméletileg az a gondja, hogy a csapágyakat kellene cserélni benne (előző tulaj már volt vele szerelőnél). A kérdésem az, hogy tudtok ajánlani valakit aki ilyennel foglalkozik és megbízható?

sperrdifi.hu - itt vannak pécsen, már csináltak kocsimat.

Protechnic - valahol pest környékén vannak. Gyártanak is, úgy tudom!

2015-07-20 8:59:43

Kotama

Sziasztok

Lenne egy hibás tochigi fuji difim, elméletileg az a gondja, hogy a csapágyakat kellene cserélni benne (előző tulaj már volt vele szerelőnél). A kérdésem az, hogy tudtok ajánlani valakit aki ilyennel foglalkozik és megbízható?

Történet:

Sziasztok

Lenne egy hibás tochigi fuji difim, elméletileg az a gondja, hogy a csaőágyakat kellene cserélni benne (előző tulaj már volt vele szerelőnél). A kérdésem az, hogy tudtok ajánlani valakit aki ilyennel foglalkozik és megbízható?

2015-06-25 13:08:12
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3594 napja
Gyéé, 2015-06-25 12:02:11

Mostanában - miutánolyan van a kocsimban - olvasgattam a VLSD-ről, állítólag sok a félreértés a működésével kapcsolatban. A cikkből nekem az jött le, hogy a működési elve miatt nem tud hirtelen érdemi nyomatékot átcsoportosítani egy hirtelen tapadásvesztéses szituban, de ha több ilyen van egymásután (pálya, szerpentines csapatás) akkor felmelegszik az olaj amitől eleve megnövekszik a záróhatás és akkor már működik a dolog. De azért nyomába nem ér a Torsennek és sokkal sebezhetőbb meg el is fárad. Hanár mostanában elgondolkoztam azon az általam is szajkózott alapigazságon, hogy a korai 1.6 diffi gyenge lenne. Annyira nem hallok diffitörésekről, hogy kezdem azt hinni, hogy épp elég erős az is. Vagy ti tudtok törésekről?

Nem, de annyit elmondanék, hogy sok autóban van VLSD, mint középső (AWD) vagy hátsó difi. nekem pl. 6 évig volt Lancia Integrale turbó, amelynek a központi difije (ami tehát nagyjából mindig dolgozik) viszkós és soha nem volt vele probláma, pl. órákig lehetett vele a hóban csapatni probléma nélkül. vagy vegyük pl. a Subaru Impreza GT-t, WRX-et és a legtöbb STi-t: ezekben is viszkós sperrek vannak középen és hátul. Vagy ott van a Mitsubishi 3000GT VR4; ott azért már komoly erőhatások vannak 300 lóval és 420Nm-rel, mégis csupa viszkós sperr van benne. A legtöbb Toyota Celica GT4-be is viszkós sperrt szereltek, pedig az se barbie-autó.

2015-06-25 12:02:11
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6157 napja

Mostanában - miutánolyan van a kocsimban - olvasgattam a VLSD-ről, állítólag sok a félreértés a működésével kapcsolatban. A cikkből nekem az jött le, hogy a működési elve miatt nem tud hirtelen érdemi nyomatékot átcsoportosítani egy hirtelen tapadásvesztéses szituban, de ha több ilyen van egymásután (pálya, szerpentines csapatás) akkor felmelegszik az olaj amitől eleve megnövekszik a záróhatás és akkor már működik a dolog. De azért nyomába nem ér a Torsennek és sokkal sebezhetőbb meg el is fárad. Hanár mostanában elgondolkoztam azon az általam is szajkózott alapigazságon, hogy a korai 1.6 diffi gyenge lenne. Annyira nem hallok diffitörésekről, hogy kezdem azt hinni, hogy épp elég erős az is. Vagy ti tudtok törésekről?

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-06-25 10:38:07
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3594 napja
csabihal, 2015-06-25 10:14:37

nem mintha értenék hozzá, de ezekben hittem eddig...

open diff - nyitott difi

lsd = limited slip diff - részlegesen záró difi (lehet lamellás vagy Torsen)

vlsd = viscous limited slip diff - olaj viszkozitás-változásán alapuló difi

A vlsd is lsd.

2015-06-25 11:00:08
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3537 napja

open diff - nyitott difi

lsd = limited slip diff - részlegesen záró difi (lehet lamellás vagy Torsen vagy viszkozitáson alapuló - jav.Steel)

vlsd = viscous limited slip diff - olaj viszkozitás-változásán alapuló részlegesen záró difi

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)

Történet:

open diff - nyitott difi

lsd = limited slip diff - részlegesen záró difi (lehet lamellás vagy Torsen)

vlsd = viscous limited slip diff - olaj viszkozitás-változásán alapuló difi

2015-06-25 10:09:41
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 4022 napja

T2 erosebb, robosztusabb, mint a T1 konstrukciojat tekintve, nagyobb nyomatekhoz a T2 javasolt, zarasra hasonlo mindketto a T2 vmivel jobb szaraz aszfaltra,  mindketto 1utas diffi kulonben. 

VLSD - meg a viszkos ugye, telen vagy esoben eleg mondjuk egy szivo miatahoz, feltoltoshoz felejtos

2015-06-25 9:50:47
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3382 napja

A VLSD miben különbözik a nyitottól? (Bocsánat, inkább itt kérdezek, mint guglizzak, hadd ne szedjek öössze sok fals infót.

2015-06-25 8:36:34

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 3670 napja

Üdv,

Lehetséges, hogy már kicsit túl van gondolva a T1-T2 közötti különbség, ami feltehetőleg egy hétköznapi felhasználónál kis sem jön igazán. Bár én is T2 mellet tdöntöttem, talán csak azért, mert kicsit modernebb konstrukció, de összességében az első generációs Torsen is nagy lépés a nyitott vagy VLS-hez képes. 

A megbizhatóságát tekintve pedig, megint csak hétköznapi felhazsnálóknak, nem hiszem hogy a kettő közül bármelyik is könnyen kidőlne. Elég masszív kis fogaskerekek vannak bennük ,legalábbis amit én láttam.

Bár nem rég láttam egy 323 GTR torsent, ami megint csak kompatibilis a Miatával, igaz az 1000 Euro körül stagnált, külföldön.

2015-06-25 7:56:37
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3537 napja

torsenekről még egy kis infó, mert csak nem hagyott nyugodni...

torsen-photo

elvileg a T1 és T2 közt a különbség, egy újabb forrás szerint:

"The Type I can be designed for higher torque bias ratios than the Type II, but typically has higher backlash and the potential for Noise, Vibration, and Harshness (NVH) issues, and requires a precise setup/installation." http://www.awdwiki.com/en/torsen/

na mármost ez "higher torque bias ratios" vmi fontos lehet, mert e miatt kitalált a gyár egy T2 variánst, T2R-t versenycélra  (http://torsen.info/products/T-2R.htm) 

Képtalálat a következőre: „T-2R RaceMaster”

hogy ez a szép angol kifejezés mit is takar, egy kis irodalom:

"The maximum torque ratio which is supported by a particular differential design is termed ’bias ratio’. This term is expressed as the quotient of the torque in the higher axle divided by the torque in the lower torque axle in proportion to unity."

hosszabban:

http://www.turbosupr___ontrol%20Article.pdf

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2015-05-29 13:05:27

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 3670 napja

A mazda 323 gtx vagy R diffije is paszol. igaz az 3x annyiba kerül