Az csodálatos lenne!
Úgy tudom, abban gyárilag kellene legyen.
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Úgy tudom, abban gyárilag kellene legyen.
2000 októberi nb 140 le
Alvázszám alapján utána lehet nézni, hogy gyárilag van-e benne. Melyik típusról van szó amúgy?
Alvázszám alapján utána lehet nézni, hogy gyárilag van-e benne. melyik típusról van szó amúgy?
4.1
Ebben a táblázatban minden benne van, csak az 1.6, 5 sebességes NB nincs. Annak mi a Diff. ratio-ja?
Köszi!
így 2,5 hónappal később gondoltam újra megpróbálkozok és megkérdem újra, hátha azóta valaki cserélt-e diffit ND-ben (még mindig az 1,5-ös ND-be szeretnék sperr-t és szerelőt/szervizt keresek, ahol meg tudnák oldani
)
Kulonben Dioferr, JordánPeti - mi ND-t nem csinaltunk meg, csak NB-t,.
Kulonben Cusco RS 1utassal aggressziv lesz , 1.5 - 3utas sztem jobb valasztas, bar vki szereti 1utast
.
Plug n play addig ok, de az áttétel különbözhet, ami miatt változik a gyorsulás, végsebesség, stb. Attól függ, hogy ötös, vagy hatos váltós NB-ből van.
Itt a lista: https://www.miata.net/garage/KnowYourCar/S8_Gears.html
Elvileg igen, plug and play
1995 1.8 NA-ba jó a 2001 1.8 NB sperr difije?
NA 1.8 1995
Szervusztok!
Úgy tűnik sikerült újabb módszert találnom arra, hogy kiderüljön, Torsen vagy nyitott diffi lakozik a kocsi alatt.
Délután próbálok összerakni (tiszta és sómentes a kocsi = elcsesztem másra az időt, így csak rövid lesz..) egy miata.hu-s diff spotters guide-ot, benne az ismert módszerekkel.
Egyik sem egyszerű, de a semminél talán jobb
röviden:
adott egy 1994-2003.01 közti mx5
bal hátsó kerék előtt beékel, autó előre lejtsen egy kicsit - jobb hátsó emelési ponton megemel, hogy a kerék levegőben legyen
kézifék kiengedve, sebváltó üresben, safety first ezért a jobb hátsó emelési ponthoz illik rakni bakot
ezután az autó balra és előre billen, ez fontos! - különben folyik ki a diffiolaj...
23-as villáskulcs, vagy dugókulcs -> kocsi alá befekszik és mintha ellenőriznéd, hogy a diffiben van-e elég olaj, kicsavarod e FELSŐ = olajbetöltő nyílás csavarját
telefon, vagy lámpa elővesz és bevilágít a lyukon, az alábbit kell nézni, ill hogy mit látni a diffi "dióból"
ha nem látsz értelmezhető részt akkor lassan elkezdheted tekerni a levegőben levő kereket
balra: nyitott diffi, kivehető a fogaskerék jobbra Torsen 2: folyamatos fémfelület
ezt látod a lyukon át:
T1 torsen esetében (eredetileg NA 1994-1997) látszik fogaskerék, de nem olyan nagy a fog, mint a nyitott diffinél
Szervusztok!
Úgy tűnik sikerült újabb módszert találnom arra, hogy kiderüljön, Torsen vagy nyitott diffi lakozik a kocsi alatt.
Délután próbálok összerakni egy miata.hu-s diff spotters guide-ot, benne az ismert módszerekkel.
Szervusztok!
Délután próbálok összerakni (tiszta és sómentes a kocsi = elcsesztem másra az időt, így csak rövid lesz..) egy miata.hu-s diff spotters guide-ot, benne az ismert módszerekkel.
röviden:
adott egy 1994-2003 közti mx5
bal hátsó kerék előtt beékel, autó előre lejtsen egy kicsit - jobb hátsó emelési ponton megemel, hogy a kerék levegőben legyen
kézifék kiengedve, sebváltó üresben, safety first ezért a jobb hátsó emelési ponthoz illik rakni bakot
ezután az autó balra és előre billen, ez fontos! - különben folyik ki a diffiolaj...
23-as villáskulcs, vagy dugókulcs -> kocsi alá befekszik és mintha ellenőriznéd, hogy a diffiben van-e elég olaj, kicsavarod e FELSŐ = olajbetöltő nyílás csavarját
telefon, vagy lámpa elővesz és bevilágít a lyukon, az alábbit kell nézni, ill hogy mit látni a diffi "dióból"
balra: nyitott diffi, kivehető a fogaskerék jobbra Torsen 2: folyamatos fémfelület
ezt látod a lyukon át:
T1 torsen esetében (NA 1994-1997) látszik fogaskerék, de nem olyan nagy mint a nyitott diffinél
Szervusztok!
röviden:
adott egy 1994-2003.01 közti mx5
ha nem látsz értelmezhető részt akkor lassan elkezdheted tekerni a levegőben levő kereket
ezt látod a lyukon át:
T1 torsen esetében (eredetileg NA 1994-1997) látszik fogaskerék, de nem olyan nagy a fog, mint a nyitott diffinél
így 2,5 hónappal később gondoltam újra megpróbálkozok és megkérdem újra, hátha azóta valaki cserélt-e diffit ND-ben (még mindig az 1,5-ös ND-be szeretnék sperr-t és szerelőt/szervizt keresek, ahol meg tudnák oldani
)