Gyéé
Velünk: 4763 napja
Egyébként a Németországból behozott mx-ek jó része EURO2-es lehet még akkor is, ha gyárilag EURO1-es volt, mert ez az átalakítás még relatíve olcsó pénzből megoldható és Németországban nagyon nem mindegy az adó szempontjából, így ezzel nagyon gyakran lehet találkozni.
Az ilyen Euro 2-t nálunk nem fogadják el, mert 96 előtti kocsikra ELEVE nem fogadnak el ilyen katewgóriát, hiszen ez a norma 96-ban jött létre. Kivétel állítólag nincs, csak ha Mazda Motors Hungary-tól hozol papírt, de ők ilyet nem adnak ki, ráadásul akkoriban állítólag ők nem adtak el Mx5-öst, így semilyen bizonylatuk nincs rá. Más tipusra adtak már ilyet, mondjuk olyanra ami 96-os modell volt de 95 decemberben adták el mint előszériás bemutatóautót. Ilyenre adtak már ki igazolást mert hogy ez ténylegesen EURO2 norma szerint gyártott kocsi.
Én ilyen válaszokat kaptam tőlük meg az okmányirodás kapcsolatotmtól, nekem ez elég volt ahhoz hogy úgy döntsek hogy reménytelem a 94-es kocsimat Euro2-re besoroltatni. Nálam harcosabbak esetleg másképp látják ezt.