mx5fan
Velünk: 5821 napja
vagy ez azt jelenti, hogy mostmár mehet be a kompresszor?
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
vagy ez azt jelenti, hogy mostmár mehet be a kompresszor?
A nyestek álmoskönyvében ez öngyilkosságot jelent ;-)
Az Álmoskönyv szerint az rossz jelnek számít ha egy nyest tegnap úgy döntött, hogy szó szerint szarik bele az autómba?
Inkább rakj olajhűtőt, annak több haszna van.
Előrefele indulna el!
Pénteken betettünk próbaképp egy utángyártott hőszenzort. Azóta egyszer mozdult a mutató minimálisan, de akkor 35 fok volt és összevissza parkolásztam. Még egy ideig figyelem a jelenséget, de nagyon hajlok Zolo megoldására, hogy plusz ventit bele (pl. gyári klíma venti) és összekötni, hogy egyszerre kapcsoljanak. Aztán nehogy az legyen a végem hogy ha bekapcsol olyan tornádó támad, hogy elinul hátrafele az autó
Még csak a fele, jövő hétre ki lesz kormolva
Na megvan már az első 1000 km?????????????????
Fun is not a straight line
Gyéé meg Hunya kocsiján tapsztaltam hasonlókat, lehet ez valami egynyóc betegség?
Az enyém is egynyóc, de semmi módosítás nincs rajta és nekem is csinált ilyet régen. Két változás történt a kocsin azóta, a dolog kiküszöbölése érdekében:
- kivettem a rendszámot az első légbeömlőből
- kapott egy extra ventillátort (egy bontott 323F-ből), amit párhuzamosan kötöttem
Ezzel a megoldással utcai használatban SOHA nem melegszik, Eringen, Kringen, ha nagyon megkergetem előfordul, hogy elindul felfelé, de visszahül, ha olyankor elveszek a tempoból kicsit.
Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)
most az van h próbaképp beleteszünk egy másik nem gyári hőszenzort csak kíváncsiságból. (éljenek az aztbesztkezű szerelők) ha még mindig rakoncátlankodik akkor megpróbáljuk Rolanddal holnap az E-manage-re csatlakozva kiolvasni a valós hőmérsékleteket.
Ilyen hőmérőpisztollyal ráméricskéltünk a csövekre tegnap. Nyílván nem pontos amit mutat, de arra jó hogy láttuk amikor felmegy a mutató a hőértékek is magasabbak. A radiátor felső-alsó cső között meg volt hőkülönbség bőven tehát a termosztát kinyit meg a radiátornak is van hűtő kapacitása.
amit még meg kéne csinálni h kiméricskélni a hőszenzor kábelein a feszültséget, hátha abból kiderül valami csatlakozó vagy kábelhiba. Na ki segít?
mindenhol azt tanácsolják, hogy termosztátból csak gyárit.
+1 !
(próba képpen cserélhetsz hütösapkát valakivel akinek minden ok)
szerintem termosztát...
rendeltem még annó az Il-től ilyen hideg termosztátot ami 71 foknál nyit. Ezt pont az ilyen túlmelegedés háklis autókhoz ajánlja, mert előbb nyit. Aztán lehet az a baj, mindenhol azt tanácsolják, hogy termosztátból csak gyárit.
Hűtő elvileg jó állapotú, tavaly ki is lett pucolva. Még a radiátor sapkát lehetne cserélni, de az is szinte új. Vízpumpa is tök jó állapotban van.
Lehet h valami kábel-probléma?