Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Matt fényes autója    |   << vissza

Matt fényes autója

2015-08-11 13:02:47
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 5782 napja
LaLeekirály, 2015-08-11 11:25:20

Az NB on/off gomba 0,4 barnal kapcsol... Szóval én is hajlok afelé, hogy akár jó is lehet ez így.

Amúgy reggelre beszart a kézi olajnyomásmérőm. Hurrá!!!

Ó basszus. Lehet, hogy a tegnapi megjáratás nem tetszett a műszernek, hogy állandóra be lett kötve. 

Én totál műszaki analfabétaként sem tudok már mire gondolni. Olvastam már ezer fórumbejegyzést. Sokan említik ezt az alacsony nyomást és hogy igazából 0-tól eltérő érték az rendben van, mert nem a nyomástól lesz kenés, hanem az áramlástól. Meg hogy nem véelteln, hogy a Mazda is kiherélte 94 után a rendes visszajelzőt, mert fölöslegesen aggódtak rajta az emberek.

Engem az a kereplő hang aggasztott nagyon, ami tegnap nem hallatszódott, de előtte az olajcsere után is megszűnt kicsit aztán párszáz km után megint előjött. 

Csapágy, olajpumpa, olajszűrő, olaj vastagsága amik érdemben képesek a nyomást befolyásolni. Ezek szisztematikusan cserélve, átnézve lettek. Lehet, hogy tényleg a műszer csinál hülyét belőlünk és valójában a határérték alsó feléhez közel, de még elfogadható szinten van a nyomás.

A kocsi amúgy brilliánsan teszi a dolgát, szinte bekönnyeztem tegnap mikor csapattam vele egyet este Üröm fele.

Kicsit tele van a hócipőm magam miatt, de Lali miatt is, hogy állandóan az én autómon jönnek ki olyan nyűgök, amiknek egy szopáslabirintus végén a van a megoldása. Ha van.

2015-08-11 11:25:20
LaLeekirály

LaLeekirály

Posztok: 1488
Velünk: 5052 napja

Az NB on/off gomba 0,4 barnal kapcsol... Szóval én is hajlok afelé, hogy akár jó is lehet ez így.

Amúgy reggelre beszart a kézi olajnyomásmérőm. Hurrá!!!

2015-08-11 11:04:11
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 3559 napja

Szerintem a gyári 2-3 bar nagyon sok. Ahogy a többiek tapasztalatát nézem, senkinek nincsen meg ennyi. Tavaly foglalkoztam ezzel a dologgal, mert nekem a műszer mutatott kedve szerint, majd amikor megjavítottam a kontakt hibát akkor is jóval kevesebb volt mint 2 bar. Végül arra jutottam, hogy ez az előírás egyszerűen hibás. Kiindulva abból, hogy minden más általam megnézett autóra 1 bar alatt kapcsoló olajgombát írtak, de nem ritka a 0,3-0,6 között kapcsolók sem (Pl.: Honda S2000 0,3-0,4 bar). Márpedig ha ez megfelel a többi motornak alapjárati nyomásnak, akkor miért pont a Mazdában nem elég.  Egyébként egy akkor hitelesnek ítélt helyen (azóta már nem emlékszem hol) olvastam, hogy általános ökölszabályként elfogadható az 1000 fordulatonkénti 0,7 bar nyomás 4-5 bar körüli leszabályozással.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2015-08-11 9:24:08
LaLeekirály

LaLeekirály

Srácok! Köszönöm a segítséget! 

A helyzet a következő: Gyári előírás szerint 1000 Rpm-nél 2 bar, 3000 Rpm-nél 3-4 bar olajnyomásnak kéne lennie. Matyi zajos motorra és alacsony olajnyomásra panaszkodott. Mértem benne olajnyomást, fordulaton jó volt, alapjáraton viszon 1,5 bar környéke. Szétszedtünk a motort. Olajpumpa rendben. Az összes mérési ponton tökéletes. Viszont a további megbontáskor kiderült, hogy a főtengelycsapágyak és a hajtókar csapágyak is tönkrementek. Ez a nagy csapágyhézag megnyugtatott, hogy megvan a hiba oka, ott szökik el az olajnyomás. Új főtengely, új csapágyak, összerakás. Olajnyomás továbbra is "szar". Egy biztos, hogy a műszerfali műszer rossz, kevesebbet mutat a valósnál. De a célszerszám is kicsit keveset mutat alapjáraton. Fordulaton tökéletes. Tegnap Matt kipróbálta, nem hallja a zajt. Tanácstalan vagyok mi legyen.

2015-08-10 18:43:42
pke1977

pke1977

Posztok: 578
Velünk: 4404 napja

LaLee, nekem a "nem mozgó" műszerem van, az kb 13 óránál áll Valvoline 10-40-nel.

2015-08-10 18:30:26
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 3559 napja

Castrol magnatech 10w40

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2015-08-11 11:06:30

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 3670 napja

Olaj típust hirtelen nem tudok mondani,  de a mutató állás , pozíció 2-4 között háromnegyed környéke 

Történet:

Olaj típust hirtelen nem tudok mondani,  de a mutató állás , pozíció egyezik 0-2 között háromnegyed környéke 

2015-08-10 18:17:33
Dave

Dave

Posztok: 657
Velünk: 3843 napja
LaLeekirály, 2015-08-10 17:33:37

NA tulajok segítség!

Légyszi nézzétek meg, hogy üzemmeleg motornál, alapjáraton hol áll az olajnyomásmérő mutatója és írjátok oda, hogy milyen olajjal!

Csak NA tulajok, légyszi ne offoljatok, fontos!!

Nekem még Te cserélted az olajat úgy hogy gondolom Motul... és 0-30 lb/in2 között úgy félúton, talán picit feljebb.

2015-08-10 18:07:27
xperience5

xperience5

Posztok: 345
Velünk: 4145 napja
LaLeekirály, 2015-08-10 17:33:37

NA tulajok segítség!

Légyszi nézzétek meg, hogy üzemmeleg motornál, alapjáraton hol áll az olajnyomásmérő mutatója és írjátok oda, hogy milyen olajjal!

Nekem 5w40-nél: Üzemmelegen 0-2 között kétharmadnál Agyonhajtva, a legalacsonyabb ami előfordult, az majdnem 0-2 között félúton, felétől csak kicsit feljebb. (Ez 110+fokos olajnál)

aláírás

NA 1993

2015-08-10 17:40:04
WarLock

WarLock

Posztok: 1088
Velünk: 4651 napja

Te nem szabadságon vagy éppen? Sealed

Egyébként 2 kg/cm^2 alatt egy kevéssel, mondjuk a 0 és 2-es beosztás között 8/10 úton.

Eneos Premium Hyper 5W40

Történet:

Te nem szabadságon vagy éppen? Sealed

Egyébként 2 kg/cm^2 alatt, mondjuk a 0 és 2-es beosztás között 8/10 úton.

Eneos Premium Hyper 5W40

2015-08-10 17:33:37
LaLeekirály

LaLeekirály

NA tulajok segítség!

2015-07-27 14:45:54
Matt

Matt

Gyéé, 2015-07-27 14:17:34

Szerintem ne keseredj el, ez mind csak pénz kérdés, az meg nem tartozik a lényeges dolgok közé az ÉLET-ben. Kivéve ha elfogy...:-)

Elfogy? Olyan a mai világban nincs is. Már látom magamat az OSZAK dobogón és a buborék "Jó ötlet volt a Provident". smile

2015-07-27 14:17:34
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6157 napja

Szerintem ne keseredj el, ez mind csak pénz kérdés, az meg nem tartozik a lényeges dolgok közé az ÉLET-ben. Kivéve ha elfogy...:-)

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-07-27 14:11:59
Matt

Matt

Áldatlan állapot jelentés következik.

Hófehérke még mindig bekábszizva fetreng Lalinál a műhely előtt. A sok felszívott aszfaltcsík miatti újabb szívleállásból a kelletténél kicsit nehezebben áll talpra. Viszont a budakalászi szantóriumban Lali rendesen kikezeli a drogos ribancot.

Ahogy az lenni szokott, ha szét van szedve valami akkor hullanak ki a csontvázak a szekrényből. Tételesen:

• a tarcsi főtengely szerencsére hibátlan volt, ezért azt nem kellett bántani, új csapágyakkal visszakerült a blokkba
  • a szétszedés miatt egy kazal elöregedett tömítés cserés lett
  • a Sachs néven futó egyébként brilliáns Exedy-Aishin korcs kupplung belehalt az elmúlt 70k-km során szerzett közös élményekbe. Csé!
  • A pihekönnyű Fidanza lendkerék cserélhető kopó felülete teljesen odalett. USA-ból lehet kopótárcsát rendelni 35ezer Ft-ért, ami 2-3 hét alatt érne ide. -> Bye-bye könnyű lendkerék. Ezt szerintem baráti áron meghirdetem majd, hátha van rá érdeklődés.
  • Fenti miatt gyári lendkerék kerül be némileg lekönnyítve a Havassy Motorsport által. Ez talán ehéten, talán jövő héten elkészül és akkor mehet vissza a kupplung-váltó is.
  • Fékbetétek elől elfogytak. A kedvenc Ferrodom most nincs, helyette EBC valamiszínes stuff kerül be. Legalább kiderül, hogy áll a fekete felni a fehér bódén.
  • Néhány futóműalkatrész is cserés, mert elkopott.
  • 200 km után újabb olajcsé, mert szutykos olajat nem töltünk vissza az újonnan összerakott motorba.
  • Bekerül a csere szélessávú szonda, talán végre látok majd A/F értéket és az állítható stabpálcák.
  • Persze mikor ha nem most lenne értelme a coolant reroute-ot megcsinálni, de ahhoz is még kéne pár köcölék. Nincs már kedv, energia, de szerintem Lalinak sincs.

Ja és most olvastam vissza az áprilisi posztomat, hogy idén már nem szertnék a gépre költeni. Muhaha, persze kisfiam mesélj még!

Történet:

Hófehérke még mindig bekábszizva fetreng Lalinál a műhely előtt. A sok felszívott aszfaltcsík miatti újabb szívleállásból a kelletténél kicsit nehezebben áll talpra. Viszont a budakalászi szantóriumban Lali rendesen kikezeli a drogos ribancot.

Ahogy az lenni szokott, ha szét van szedve valami akkor hullanak ki a csontvázak a szekrényből. Tételesen:

• a tarcsi főtengely szerencsére hibátlan volt, ezért azt nem kellett bántani, új csapágyakkal visszakerült a blokkba
  • a Sachs néven futó egyébként brilliáns Exedy-Aishin korcs kupplung belehalt az elmúlt 70k-km során szerzett közös élményekbe. Csé!
  • A pihekönnyű Fidanza lendkerék cserélhető kopó felülete teljesen odalett. USA-ból lehet kopótárcsát rendelni 35ezer Ft-ért, ami 2-3 hét alatt érne ide. -> Bye-bye könnyű lendkerék. Ezt szerintem baráti áron meghirdetem majd, ha van rá érdeklődés.
  • Fenti miatt gyári lendkerék kerül be némileg lekönnyítve a Havassy Motorsport által. Ez talán ehéten, talán jövő héten elkészül és akkor mehet vissza a kupplung-váltó is.
  • Fékbetétek elől elfogytak. A kedvenc Ferrodom most nincs, helyette EBC valamiszínes stuff kerül be. Legalább kiderül, hogy áll a fekete felni a fehér bódén.
  • 200 km után újabb olajcsé, mert szutykos olajat nem töltünk vissza az újonnan összerakott motorba.
  • Bekerül a csere szélessávú szonda, talán végre látok majd A/F értéket és az állítható stabpálcák.
  • Persze mikor ha nem most lenne értelme a coolant reroute-ot megcsinálni, de ahhoz is még kéne pár köcölék. Nincs már ked, energia, de szerintem Lalinak sincs.

Ja és most olvastam vissza az áprilisi posztomat, hogy idén már nem szertnék a gépre költeni. Muhaha, persze kisfiam mesélj még!

• A pihekönnyű Fidanza lendkerék cserélhető kopó felülete teljesen odalett. USA-ból lehet kopótárcsát rendelni 35ezer Ft-ért, ami 2-3 hét alatt érne ide. -> Bye-bye könnyű lendkerék. Ezt szerintem baráti áron meghirdetem majd, hátha van rá érdeklődés.
  • Persze mikor ha nem most lenne értelme a coolant reroute-ot megcsinálni, de ahhoz is még kéne pár köcölék. Nincs már ked, energia, de szerintem Lalinak sincs.

2015-07-10 7:48:05
LaLeekirály

LaLeekirály

szroli, 2015-07-09 18:45:20

Hunya, 2015-07-09 11:41:24

Matt, 2015-07-09 11:15:08

Hunya, 2015-07-09 10:47:45

Indulhatsz az enyémmel Kecskeméten. Csak a Dávidéba be ne ülj! :-)

Mármint Tökölre gondolsz? Vagy időutazást is tud a Tündér?

Mindent tud!!!!!

Naná, hogy Tökölre gondolok. Csak olyan freudi elszólás volt.... :-)

Tököl helyett Kakucs lesz! Lalee megcsinálja egykettőre és akkor bejáratjuk jól, mert az fontos! Smile

Dezsoeke után szabadon: " Nem bejáratós ez, hanem garanciális!!" Laughing