xperience5
Velünk: 4145 napja
Rég frissítettem itt, most van miről sajnos.
A legutóbbi visontai szlalomkor lettem figyelmes rá, hogy melegen a szokásosnál jóval alacsonyabban van az alapjárati olajnyomásom. A 1,5-1,8 kg/cm2 helyett 1 környékére csökkent. Hidegen még jó, de ahogy bemelegszik és hígul az olaj esik a nyomás. talán mintha hidegindításkor is lassabban épülne föl. Nekem még az akkurátusan mérő órám van, nem hiszem, hogy annak baja lenne. Fordulatra szépen emelkedik, egyedül ami aggaszt, de az kurvára, hogy fokozattól függetlenül van egy kis kerregő hang 3-ezres fordulat környékén, aztán eltűnik. Én hidrotőkére gyanakodtam/gyanakszok, egyből rohantam Lalihoz olajat cserélni. Utána egy darabig csinálta, aztán teljesen megszűnt, most megint csinálja.
Elolvastam már mindent. Hasonló helyzetben sokszor merül fel, hogy az olajpumpába épített nyomásszabályozó szelep ragad be valamilyen pozícióba. Ha nyitva marad részben/teljesen az csinálhat olyat, mint nálam, mert nem tud rendes nyomás felépülni alacsony fordulaton. Ha zárva marad akkor meg tilton olyan nyomás keletkezik, hogy lelövi az olajszűrőt.
Lali valamikor leszedi a motor alját és kiderül. Amitől nagyon félek, hogy a főtengely csapágyak mentek szét és ez okozza a kerregést, ami fakadhat a plusz főtengely tárcsából eredő többlet terhelésből. De ha csapágyas lenne az szerintem hangosabb és magas fordulaton is csinálná.
Nem tudom, találgatok, izgulok. Kérlek, imádkozzatok a miatánkhoz a mennyekben... Én még egy motorgenerálba belepusztulok lelkileg.
Azért nézd meg szerintem a műszert, meg a szenzort, meg a csatlakozásokat, nekem volt olyan, hogy kb 1 osztásnyival lejjebb esett az érték, aztán míg időm lett volna szívbajt kapni, szinte azonnal vissza is mászott, szóval kontakthibának minősítettem.
NA 1993