Hunya
Velünk: 5635 napja
Akkor kijössz 35-ből mi? Az 1000 USD-hez képest jelentős fejlődés.
De a lényeg úgy is az, hogy olyan kis lemez legyen a tetején. Matricát majd gyártatunk neked. Trákk dog felirattal. :-)
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Akkor kijössz 35-ből mi? Az 1000 USD-hez képest jelentős fejlődés.
De a lényeg úgy is az, hogy olyan kis lemez legyen a tetején. Matricát majd gyártatunk neked. Trákk dog felirattal. :-)
Nálam is buzog a tavaszi tenni akarás. Megjött a jó idő hurrá, viszont ahogy nő a hőmérséklet és érezzük mi emberek jobban magunkat, az ótó annál jobban szenved. Ezzel a 0,5bar töltőnyomással amit sikerült előállítani már nagyon érződik hogy tűzforró levegőt szippant a motor. Csökken a teljesítmény -> hidegebb levegő kell-> jöhet az intercooler projekt.
persze plug&play megoldásról szó sem lehet, úgyhogy előkerül megint a flex, heggesztő, sör, sanax stb. (LaleeKirály nem megszökni )
a hűtő már megvan: Passat B5 PdTDi gyári coolere már csak a csövezést kell megcsinálni, a gyári hűtőt kicsit arréb rakni, kicsit megkaszabolni a zárhidat és talán a motorháztatő megússza a beavatkozást.
aztán újraprogramozás és reméljük még pár paripa előkerül, de a lényeg, hogy nagy melegben is biztonságosan, kopogásfélelem nélkül tudjak autózni.
valami ilyesmi lesz az eredmény csak persze sokkal szebb:
http://www.mx5nutz.c___hl=intercooler&st=20
drukkoló, építő jellegű hozzászólásoknak örülök, megelőzendő az off-áradatot: károgó varjak, életvezetési tanácsadók, csőlátású mintapolgár greenpeace-es böfögő-röfögőket köszi nem
Drukkolok, Matt koma, mert előbb-utóbb erre nekem is szükségem lesz!
Én ezt nézegettem: http://www.ebay.co.u___&hash=item3cb3d8f6d4
Az ára nem rossz, de nem tudom mennyit ér...
a srác mx5dan néven fut az mx5nutz fórumon. ez az ár csak a hűtőpanelra vonatkozik, komplett kitteket csövezéssel ca. 300 fontért készít.cooper s kitthez úgy tudom még nem csinált készletet, pedig szerintem lenne benne ráció.
érdekesség képpen én eddig itt tartok anyagiakkal:
passat hűtőpanel használtan: 8.000 Ft
szlikon csövek, ívek, szűkítők, kanyarok: 15.000 Ft
fém csövek, patentívek: ca. 6.000 Ft ? (Lalee-nál a beszerzés)
a beszereléssel együtt reméljük olcsóbban megúszom mint ezt: http://www.trackdogr___oolers/TDR-94M45.htm
Nálam is buzog a tavaszi tenni akarás. Megjött a jó idő hurrá, viszont ahogy nő a hőmérséklet és érezzük mi emberek jobban magunkat, az ótó annál jobban szenved. Ezzel a 0,5bar töltőnyomással amit sikerült előállítani már nagyon érződik hogy tűzforró levegőt szippant a motor. Csökken a teljesítmény -> hidegebb levegő kell-> jöhet az intercooler projekt.
persze plug&play megoldásról szó sem lehet, úgyhogy előkerül megint a flex, heggesztő, sör, sanax stb. (LaleeKirály nem megszökni )
a hűtő már megvan: Passat B5 PdTDi gyári coolere már csak a csövezést kell megcsinálni, a gyári hűtőt kicsit arréb rakni, kicsit megkaszabolni a zárhidat és talán a motorháztatő megússza a beavatkozást.
aztán újraprogramozás és reméljük még pár paripa előkerül, de a lényeg, hogy nagy melegben is biztonságosan, kopogásfélelem nélkül tudjak autózni.
drukkoló, építő jellegű hozzászólásoknak örülök, megelőzendő az off-áradatot: károgó varjak, életvezetési tanácsadók, csőlátású mintapolgár greenpeace-es böfögő-röfögőket köszi nem
Drukkolok, Matt koma, mert előbb-utóbb erre nekem is szükségem lesz!
Én ezt nézegettem: http://www.ebay.co.u___&hash=item3cb3d8f6d4
Az ára nem rossz, de nem tudom mennyit ér...
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
jól néz ki már ez is (szerintem) várjuk a fejleményeket, szurkolunk folyamatosan
Innovate kínok:
Szerintem a ground-al vannak bajaink, most megnéztem, így kellene bekötni a műszert:
2.
Connect the gauge’s RED wire to a switched 12 volt source(ignition switched).
3.
Connect the gauge’s BLACK ground wire at the LC-1’sWhite ground point. This ground point should ideally be an
engine block ground.
4.
Connect the gauge’s WHITE wire to the LC-1’s Brownanalog output 2. The gauge is setup to work with the LC-1’s
analog output 2 factory default setting of 0v = 7.35 A/F and
5v = 22.39 A/F
Nálam egy Innove-es föld drót meg az ECU takarópanel csavarjára, ami tuti nem korrekt. Nem nézed meg nálad hogy van? Tudod hol az ECU? :-)))))
Na az jó lenne ha csak ennyi lenne a gond. Megnézem majd mindenképp, szerintem hétvége felé. Addig keresek kapcsolási rajzokat, beszélek idős emberekkel hátha ők még emlékeznek hol az ECU-m.
http://www.innovatem___owthread.php?t=20531
Azt hiszem itt vannak a válaszok, legalábbis az enyém esetében az állandóan bedobott 7.4 kódot itt megmagyarázzák. Ground offset és recalibration.
Hogy ez mennyire fontos:
Since it is not always practical to ground every device to the exact same location, here are some tips on grounding: 1. The BEST grounding scheme is all grounds (i.e., ECU, Gauges, LC1 heater, LC1 system, etc.) SOLDERED into a single lug and bolted to the engine block. 2. The next best is all grounds attached to the same source, as close as possible, but on separate lugs. This is because even the corrosion between lugs can create ground offset and noise. Incidentally, this is why many ECUs have separate ground wires for injectors vs. ECU system ground- separating high voltages and low voltages reduces noise. 3. Grounding to the engine block is usually better than grounding to the frame. 4. Grounding a gauge to the radio is usually bad- ground offset can vary with volume. 5. Grounding to an ECU housing is generally not optimal- housings are strapped to the frame for shielding, but not necessarily grounded. 6. One of the WORST things to do is to ground most of your electronics to one place (i.e. the engine block), but ground one device somewhere else (i.e., the frame). Not only can this result in ground offsets, it can also create a “path of least resistance” for high currents THROUGH a low-current device. This can result in melted wires and vaporized diodes, when, for example, starter currents flow through gauges.
Innovate kínok:
Szerintem a ground-al vannak bajaink, most megnéztem, így kellene bekötni a műszert:
2. (ignition switched). 3. White ground point. This ground point should ideally be an engine block ground. 4. analog output 2. The gauge is setup to work with the LC-1’s analog output 2 factory default setting of 0v = 7.35 A/F and 5v = 22.39 A/F Nálam egy Innove-es föld drót meg az ECU takarópanel csavarjára, ami tuti nem korrekt. Nem nézed meg nálad hogy van? Tudod hol az ECU? :-)))))
Matt, gondolkoztam az intercooler témán. Szerintem minden sokkal könnyebb lenne, ha tudnál szerezni/csináltatni/átalakíttatni úgy egy hűtőt, hogy a végeredmény egy a gyárinál kb10 centivel rövidebb alu hűtő legyen. Ők szerintem megcsinálnák:
http://www.molnarautohuto.hu/kepek.html
Benéztek hozzánk Lákátosék:
"kicsit" off topikk...
Én azt hittem neked Super a leggerád.
egzakt tesztelésre kölcsönbe ajánlom a 15" ultraleggerakat...