Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Így épül az MX-5-öm (build thread)    »    Matt fényes autója    |   << vissza

Matt fényes autója

2012-04-09 15:41:08
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5635 napja

Akkor kijössz 35-ből mi? Az 1000 USD-hez képest jelentős fejlődés.

De a lényeg úgy is az, hogy olyan kis lemez legyen a tetején. Matricát majd gyártatunk neked. Trákk dog felirattal. :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2012-04-09 14:46:07
Matt

Matt

Posztok: 2769
Velünk: 5782 napja
Ordune, 2012-03-23 21:30:31

Matt, 2012-03-23 17:15:58

Nálam is buzog a tavaszi tenni akarás. Megjött a jó idő hurrá, viszont ahogy nő a hőmérséklet és érezzük mi emberek jobban magunkat, az ótó annál jobban szenved. Ezzel a 0,5bar töltőnyomással amit sikerült előállítani már nagyon érződik hogy tűzforró levegőt szippant a motor. Csökken a teljesítmény -> hidegebb levegő kell-> jöhet az intercooler projekt. smile

persze plug&play megoldásról szó sem lehet, úgyhogy előkerül megint a flex, heggesztő, sör, sanax stb. (LaleeKirály nem megszökni smile )

a hűtő már megvan: Passat B5 PdTDi gyári coolere smile már csak a csövezést kell megcsinálni, a gyári hűtőt kicsit arréb rakni, kicsit megkaszabolni a zárhidat és talán a motorháztatő megússza a beavatkozást. smile

aztán újraprogramozás és reméljük még pár paripa előkerül, de a lényeg, hogy nagy melegben is biztonságosan, kopogásfélelem nélkül tudjak autózni.

valami ilyesmi lesz az eredmény csak persze sokkal szebb: 

http://www.mx5nutz.c___hl=intercooler&st=20

drukkoló, építő jellegű hozzászólásoknak örülök, megelőzendő az off-áradatot: károgó varjak, életvezetési tanácsadók, csőlátású mintapolgár greenpeace-es böfögő-röfögőket köszi nem wink

Drukkolok, Matt koma, mert előbb-utóbb erre nekem is szükségem lesz! smile

Én ezt nézegettem: http://www.ebay.co.u___&hash=item3cb3d8f6d4

Az ára nem rossz, de nem tudom mennyit ér...

a srác mx5dan néven fut az mx5nutz fórumon. ez az ár csak a hűtőpanelra vonatkozik, komplett kitteket csövezéssel ca. 300 fontért készít.cooper s kitthez úgy tudom még nem csinált készletet, pedig szerintem lenne benne ráció.

érdekesség képpen én eddig itt tartok anyagiakkal:

passat hűtőpanel használtan: 8.000 Ft

szlikon csövek, ívek, szűkítők, kanyarok: 15.000 Ft

fém csövek, patentívek: ca. 6.000 Ft ? (Lalee-nál a beszerzés)

a beszereléssel együtt reméljük olcsóbban megúszom mint ezt: http://www.trackdogr___oolers/TDR-94M45.htm Smile

2012-03-23 21:30:31
Ordune

Ordune

Posztok: 7396
Velünk: 5199 napja
Matt, 2012-03-23 17:15:58

Nálam is buzog a tavaszi tenni akarás. Megjött a jó idő hurrá, viszont ahogy nő a hőmérséklet és érezzük mi emberek jobban magunkat, az ótó annál jobban szenved. Ezzel a 0,5bar töltőnyomással amit sikerült előállítani már nagyon érződik hogy tűzforró levegőt szippant a motor. Csökken a teljesítmény -> hidegebb levegő kell-> jöhet az intercooler projekt. smile

persze plug&play megoldásról szó sem lehet, úgyhogy előkerül megint a flex, heggesztő, sör, sanax stb. (LaleeKirály nem megszökni smile )

a hűtő már megvan: Passat B5 PdTDi gyári coolere smile már csak a csövezést kell megcsinálni, a gyári hűtőt kicsit arréb rakni, kicsit megkaszabolni a zárhidat és talán a motorháztatő megússza a beavatkozást. smile

aztán újraprogramozás és reméljük még pár paripa előkerül, de a lényeg, hogy nagy melegben is biztonságosan, kopogásfélelem nélkül tudjak autózni.

drukkoló, építő jellegű hozzászólásoknak örülök, megelőzendő az off-áradatot: károgó varjak, életvezetési tanácsadók, csőlátású mintapolgár greenpeace-es böfögő-röfögőket köszi nem wink

Drukkolok, Matt koma, mert előbb-utóbb erre nekem is szükségem lesz! smile

Én ezt nézegettem: http://www.ebay.co.u___&hash=item3cb3d8f6d4

Az ára nem rossz, de nem tudom mennyit ér...

aláírás

MX-5 KLUB - elnök
NA 1.6 1992

2012-03-23 18:18:44
abence

abence

Posztok: 450
Velünk: 4697 napja

jól néz ki már ez is (szerintem) wink várjuk a fejleményeket, szurkolunk folyamatosan smile

2012-03-23 17:15:58
Matt

Matt

2012-03-19 18:11:57
Matt

Matt

Gyéé, 2012-03-19 11:12:01

Innovate kínok:

Szerintem a ground-al vannak bajaink, most megnéztem, így kellene bekötni a műszert:

2.

Connect the gauge’s RED wire to a switched 12 volt source

(ignition switched).

3.

Connect the gauge’s BLACK ground wire at the LC-1’s

White ground point. This ground point should ideally be an

engine block ground.

4.

Connect the gauge’s WHITE wire to the LC-1’s Brown

analog output 2. The gauge is setup to work with the LC-1’s

analog output 2 factory default setting of 0v = 7.35 A/F and

5v = 22.39 A/F

Nálam egy Innove-es föld drót meg az ECU takarópanel csavarjára, ami tuti nem korrekt. Nem nézed meg nálad hogy van? Tudod hol az ECU? :-)))))

Na az jó lenne ha csak ennyi lenne a gond. Megnézem majd mindenképp, szerintem hétvége felé. Addig keresek kapcsolási rajzokat, beszélek idős emberekkel hátha ők még emlékeznek hol az ECU-m. smile

2012-03-19 11:51:06
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6157 napja

http://www.innovatem___owthread.php?t=20531

Azt hiszem itt vannak a válaszok, legalábbis az enyém esetében az állandóan bedobott 7.4 kódot itt megmagyarázzák. Ground offset és recalibration.

aláírás DrasticPlastic Driver
2012-03-19 11:18:30
Gyéé

Gyéé

Hogy ez mennyire fontos:

Since it is not always practical to ground every device to the exact same location, here are some

tips on grounding:

1. The BEST grounding scheme is all grounds (i.e., ECU, Gauges, LC1 heater, LC1

system, etc.) SOLDERED into a single lug and bolted to the engine block.

2. The next best is all grounds attached to the same source, as close as possible, but on

separate lugs. This is because even the corrosion between lugs can create ground

offset and noise. Incidentally, this is why many ECUs have separate ground wires for

injectors vs. ECU system ground- separating high voltages and low voltages reduces

noise.

3. Grounding to the engine block is usually better than grounding to the frame.

4. Grounding a gauge to the radio is usually bad- ground offset can vary with volume.

5. Grounding to an ECU housing is generally not optimal- housings are strapped to the

frame for shielding, but not necessarily grounded.

6. One of the WORST things to do is to ground most of your electronics to one place (i.e.

the engine block), but ground one device somewhere else (i.e., the frame). Not only can

this result in ground offsets, it can also create a “path of least resistance” for high

currents THROUGH a low-current device. This can result in melted wires and vaporized

diodes, when, for example, starter currents flow through gauges.

2012-03-19 11:12:01
Gyéé

Gyéé

Innovate kínok:

Szerintem a ground-al vannak bajaink, most megnéztem, így kellene bekötni a műszert:

2.

Connect the gauge’s RED wire to a switched 12 volt source

(ignition switched).

3.

Connect the gauge’s BLACK ground wire at the LC-1’s

White ground point. This ground point should ideally be an

engine block ground.

4.

Connect the gauge’s WHITE wire to the LC-1’s Brown

analog output 2. The gauge is setup to work with the LC-1’s

analog output 2 factory default setting of 0v = 7.35 A/F and

5v = 22.39 A/F

Nálam egy Innove-es föld drót meg az ECU takarópanel csavarjára, ami tuti nem korrekt. Nem nézed meg nálad hogy van? Tudod hol az ECU? :-)))))

2012-02-23 15:32:32
Gyéé

Gyéé

2012-02-23 15:23:33
Gyéé

Gyéé

Matt, gondolkoztam az intercooler témán. Szerintem minden sokkal könnyebb lenne, ha tudnál szerezni/csináltatni/átalakíttatni úgy egy hűtőt, hogy a végeredmény egy a gyárinál kb10 centivel rövidebb alu hűtő legyen. Ők szerintem megcsinálnák:

http://www.molnarautohuto.hu/kepek.html

2012-02-08 19:33:51
LaLeekirály

LaLeekirály

Posztok: 1488
Velünk: 5052 napja

Benéztek hozzánk Lákátosék:

2011-10-19 21:07:01
mx5fan

mx5fan

Posztok: 1446
Velünk: 5821 napja

"kicsit" off topikk... smile

http://varosban.blog___9&utm_campaign=index

2011-10-11 21:31:24
Gyéé

Gyéé

Én azt hittem neked Super a leggerád.

2011-10-10 20:04:11
szenyor

szenyor

Posztok: 400
Velünk: 6669 napja

egzakt tesztelésre kölcsönbe ajánlom a 15" ultraleggerakat...