Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Technika    »    Rozsda    |   << vissza

Rozsda

2019-01-22 23:33:28
Roland

Roland

Posztok: 100
Velünk: 2301 napja

Válasz erre: @Padawan333 #134602 

Pont most volt téma az egyik FB csoportban. A Klokkerholmról volt szó, mindenki elégedett vele a tapasztalatok alapján.

2019-01-20 18:26:28

Padawan333

Posztok: 27
Velünk: 1874 napja

Hali! Ki melyik gyártó javító elemeit ajánlja?

2018-12-16 13:44:50
ZTibi

ZTibi

Posztok: 42
Velünk: 3100 napja

Sziasztok!

Karosszérialakatost keresek alapvetően Eger, Miskolc környékén de akár messzebb is. Tud valaki ajánlani megbízhatót? Esetleg tanács, hogy ki az akit kerüljek? Egyébként a szokásos nyúlvány, küszöb, ívek szentháromságot szeretném javíttatni, de akár még szélvédő felső kapufa is belekerülhet.

Előre is köszönöm szépen!

Történet:

Sziasztok!

Karosszéria lakatost keresek alapvetően Eger, Miskolc környékén de akár messzebb is. Tud valaki ajánlani megbízhatót? Esetleg tanács, hogy ki az akit kerüljek? Egyébként a szokásos nyúlvány, küszöb, ívek szentháromságot szeretném javíttatni, de akár még szélvédő felső kapufa is belekerülhet.

Előre is köszönöm szépen!

2018-10-29 9:00:30
susu

susu

Posztok: 492
Velünk: 1992 napja

Válasz erre: @forgetful #133372 

Szia!

A legfontosabb az alapos tisztítás (csiszolás, zsírtalanítás). Felületi rozsdát le kell csiszolni, de ha már átlyukadt, akkor érdemes lakatolni. Küszöbök, doblemezek szeretnek belülről megindulni, ilyenkor sajnos mindegy mit csinálsz a felületen.

Az alapos tisztítás után érdemes Koranttal átkenni. Ez egy rozsdaátalakító alapozó. Két réteg az ajánlott. Majd ez után jöhet az alvázvédő. Ez általában egy bitumen alapú, rugalmas anyag. Amellett, hogy védi a lemezt az oxidációtól, kőfelverődéseknek is ellenáll. Itt, az alvázvédőnél el lehet szállni. Attól függően, hogy mennyi időre szeretnéd konzerválni lehet az olcsóbbaktól (pl. Sika, Dinitrol) a komolyabbakig menni (pl. Mike Sanders). Viszont, az évenkénti átnézés mindegyiknél kötelező, főleg ha házilag csináltad.

aláírás

Touge Runnerz

2018-10-29 7:16:25
Erno

Erno

Posztok: 1451
Velünk: 6795 napja

Válasz erre: @forgetful #133372 

erre a célra nem festék kell, hanem alvázvédő. Egy polccal arrébb, ha magad akarod kenegetni. De a profiknak profibb anyagai is vannak. (pl.: Dinitrol és társai)

2018-10-28 18:20:36
Silent

Silent

Posztok: 272
Velünk: 3251 napja
forgetful, 2018-10-28 15:34:13
Mit érdemes?
Érdemes megkeresni egy profi céget aki ezzel foglalkozik és megoldja pénzért. Vagy kenegeted ingyen magadnak, hátha jobb lesz, amíg el nem fogyott a kocsi.

2018-10-28 15:34:13

forgetful

Posztok: 1
Velünk: 1866 napja

Hali!

Ugyan nem Mazda, de hasonló problémával küzdők én is egy 2003-as focuson.

Tavaly 2 rétegben kikentem a kerékjárati íveket hammerite-tal. Alotte drotkorong és tisztítás.

Eredmény hogy már kezd ismét előbújni.

Lehet valamit rosszul csináltam, de a hammerite-ba vetett hitem is megdőlt.

Olvastam Alkyton nevű hasonló festekrol. Ehhez van egy penetrátor nevű alapozó.

Ezzel van tapasztalat?

Mit érdemes? Hammerite a rust stopper alapozojaval vagy az Alkyton szintén az alapozojaval. Esetleg van más anyag?

Köszönöm!

2018-08-09 14:26:03

Milan

Posztok: 1
Velünk: 1946 napja

Sziasztok!

Tud valaki esetleg forrást ahonnan lehet küszöböt és hátsó sárvédőívet venni? Szerelőm van, aki megcsinálná, de azt mondta, hogy mindenképp szüksége lenne jó minőségű ívekre.
Ebay-en találtam németországban, de nem tudom hogyan lehet kideríteni, hogy az megfelelő-e...

Köszi!

Milán

2018-08-08 11:44:22
Zozz

Zozz

Posztok: 61
Velünk: 3381 napja

Válasz erre: @csabihal #132058 

Anyám orra!

Attól félek az enyém is így nézhet ki...

2018-08-08 12:35:46
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3601 napja

NB/FL első nyúlvány rozsda, és javítása: (angol módra)

https://www.youtube.com/watch?v=s_rh7VVRozk

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)

Történet:

NB/FL első nyúlvány rozsda, és javítása:

https://www.youtube.com/watch?v=s_rh7VVRozk

2018-04-04 21:01:09
DeNOx

DeNOx

Posztok: 108
Velünk: 2666 napja

Válasz erre: @tarmatyi #129428 

Szia!

Általában belülről rohadnak kifelé a küszöbök tehát a kérdésedre nehéz érdemben válaszolni. Aminek még húzós lehet a javítása az a két nyúlvány (találsz róla bőven infót az oldalon). Ezek mind kiváló alkualapok lehetnek, de minden esetre azt érdemes elfogadnod, hogy ezek az autók a korabeliekhez képest is hajlamosabbak a porrárohadásra (ha télen is használod) és a legnagyobb kiadásaid mindig ebből a problémából fakadnak majd, ha korrekt állapotban akarod tartani az autót.

2018-04-04 11:30:48

tarmatyi

Posztok: 16
Velünk: 2073 napja

Sziasztok! 
Új tagja vagyok a fórumnak, a következő hetekben szeretnénk megvenni életünk első nb miatáját. Van is egy eladó 1.6 ismeretségi körben, elsőkörben azt néztük meg. Alaposan utána olvastam a kocsinak, de a rozsdától ennek ellenére is kicsit tartok. lefényképeztem a kocsi küszöbét és hátsó sárvédőjét, valaki nálam tapasztaltabb tudna véleményt mondani róla, hogy mennyire súlyos a vasoxid kór?  smile köszönöm 

https://ibb.co/mybwHH

https://ibb.co/kFEGHH

https://ibb.co/jessrc

https://ibb.co/byJbHH

https://ibb.co/n0PSPx

Történet:

Sziasztok! 
Új tagja vagyok a fórumnak, a következő hetekben szeretnénk megvenni életünk első nb miatáját. Van is egy eladó 1.6 ismeretségi körben, elsőkörben azt néztük meg. Alaposan utána olvastam a kocsinak, de a rozsdától ennek ellenére is kicsit tartok. lefényképeztem a kocsi küszöbét és hátsó sárvédőjét, valaki nálam tapasztaltabb tudna véleményt mondani róla, hogy mennyire súlyos a vasoxid kór?  :) köszönöm 

Sziasztok! 
Új tagja vagyok a fórumnak, a következő hetekben szeretnénk megvenni életünk első nb miatáját. Van is egy eladó 1.6 ismeretségi körben, elsőkörben azt néztük meg. Alaposan utána olvastam a kocsinak, de a rozsdától ennek ellenére is kicsit tartok. lefényképeztem a kocsi küszöbét és hátsó sárvédőjét, valaki nálam tapasztaltabb tudna véleményt mondani róla, hogy mennyire súlyos a vasoxid kór?  :) köszönöm 

2018-02-28 9:56:06
Artredis

Artredis

Posztok: 104
Velünk: 2629 napja

Köszönöm a kontaktokat smile

2018-02-27 22:04:24

N0rb1

Posztok: 57
Velünk: 2326 napja

Válasz erre: @Artredis #128447 
Parancsolj: 

Kirchhoffer József (Vácrátót), 30 398 52húsz

Nem vagyok hozzáértő, de szerintem nagyon szépen és alaposan dolgozik és az árai is korrektek. Nekem küszöböt és nyúlványt épített, sárvédőívet, doblemezt és csomagtérajtót javított, rozsdátlanította a szélvédőkoszorút és az akkumlátor alatt a lemezt. Utána megcsinálja majd a teljes alváz és üregvédelmet is. Közben kérés nélkül is fotókkal dokumentálja munkafolyamatot.

Történet:

Parancsolj: 

Kirchhoffer József (Vácrátót), 30 398 5220

Nem vagyok hozzáértő, de szerintem nagyon szépen és alaposan dolgozik és az árai is korrektek. Nekem küszöböt és nyúlványt épített, sárvédőívet, doblemezt és csomagtérajtót javított, rozsdátlanította a szélvédőkoszorút és az akkumlátor alatt a lemezt. Utána megcsinálja majd a teljes alváz és üregvédelmet is. 

Parancsolj: 

Kirchhoffer József (Vácrátót), 30 398 52húsz

Nem vagyok hozzáértő, de szerintem nagyon szépen és alaposan dolgozik és az árai is korrektek. Nekem küszöböt és nyúlványt épített, sárvédőívet, doblemezt és csomagtérajtót javított, rozsdátlanította a szélvédőkoszorút és az akkumlátor alatt a lemezt. Utána megcsinálja majd a teljes alváz és üregvédelmet is. 

2018-02-27 19:07:15
PTibi

PTibi

Posztok: 123
Velünk: 3935 napja

Szia, Probald meg a lenti kontaktot. Tavaly csinalta a mazdamon. Nagyon szepen dolgozik es lelkiismeretes viszont cserebe lassu (sok a munkaja) es nehez vele kommunikalni. Dehat valamit valamiert smile

Gaal Laszlo: harminc-7683-száz66