Cimbi
Velünk: 4542 napja
abence kollégának is rezeg valami, de amikor megmutattam neki az enyémet akkor azt mondta hogy ennyire azért neki sem...
if in doubt, flat out.
abence kollégának is rezeg valami, de amikor megmutattam neki az enyémet akkor azt mondta hogy ennyire azért neki sem...
if in doubt, flat out.
Megnéztem, nekem annak a hőpajzsnak csak az alsó csatlakozási eleme van meg. Az fixen áll és nem mozdul pcsbapcsbabsszameg :@
if in doubt, flat out.
Ilyen nekem is volt. Bilincs volt a megoldás.
Én mult nyáron tapasztaltam ilyesmit. Teljesen kiidegelt. Alig mertem gyorsítani. Egy akna fölött némi segítséggel aztán kivizsgáltam. Leszedtem a leömlő hőpajzsát, motort 2500 1/p-n járattam aztán minden alkatrészt egyesével lefogtam. Végül meg lett. A leömlő utáni csőre fel hegesztettek gyárilag egy hőpajzsot. Az egyik ponthegesztés lerozsdásodott, és eltört a lemez. Adott fordulatszámon aztán begerjedt a rezgése és borzasztó hangot adott ki. Feltettem rá egy AWA bilincset így megoldódott. Olcsó javítás, kis munka nagy öröm.
Még mielőtt szétszeded a kuplungot, nézd meg nem laza-e a leömlőt a sebváltóházhoz rögzítő bilincs. Az is csinál ilyen rezonanciákat.
A váltó működésében nem érzek semmi különöset, pont olyan patent mint mindig is volt. Ellenben alapjáraton ha kihajolok a kocsi alá akkor hallom a kinyomót zörögni. Lehet, hogy egy teljes kuplungcsere segítene?
if in doubt, flat out.
Ha nem a kuplung tárcsában elhelyezkedő rugók adják ezt a hangot ,akkor a váltód a ludas!
Nekem is csinálkja ,de nekem valoszínüleg a kuplungom fáradt el egy picit!
Na hát tegnap aláfeküdtem és gumikalapács segítségével végig hallgattam, hogy honnan jöhet zaj. Jelentem semmi nincs meglazulva és semmi sem rezonál. A hátsó dobban ami inkább hasonlít egy hordóra mint kipudobra, van valami szmötyi ami csúszkál, de ennyi... Annak nem lehet hagja, vagyis nem ilyen. 2000-2500 között erősödék és halkul is el egyben és teszi ezt gyorsításnál valamint motorféknél is. Főleg 3-4 fokozatban hallom, 5.ben kicsit korábban 1900rpm-nél jelentkezik. Van valamilyen tippetek még? Ez lehet kuplung rugózat?? Kicsit egy lánctalpas hangjára hasonlít... csörögrecseg...
if in doubt, flat out.
Mostmár ez annyira kiidegelet, hogy a mai este lesz amikor aláfekszem.
if in doubt, flat out.
Azt hiszem meglesz a megoldás
http://www.miata.net/garage/tsb/s008_93.html
Feel da faya, tak' da ride, sunshine, driftin' MX5! B-)
A kuplungtárcsában rezonálnak a rugók!
Legalábbis esélyes.
Azt hiszem meglesz a megoldás
http://www.miata.net/garage/tsb/s008_93.html
if in doubt, flat out.
Hmm erre kíváncsi leszek... dehát új a katalizátorom... Igen nekem is 2-3ezer között van, de már a kábel előtt is csinálta... mindenestre érdekes... tök olyan mintha a hajtásláncból jönne..
if in doubt, flat out.
Üresben egyáltalán nem csinálja, csakis terhelésen 2000-3000 között.
Hozzá kell tenni, hogy nekem nb-m van és nekem trafó gondom volt, de tünetek alapján egy az egyben egyezik a tiéddel. Lehet a hibás gyújtás kábel miatt sok benzin jutott be elégetlenül a kipuffba és az kicsinálta a katalizátort.
De azért ne vedd biztosra a dolgot, mert nálam még a kipuff végéből is potyogtak a darabok. Próbáld meg felemelni az autót és megütögetni a katalizátor házát. Ha azzal van gond azonnal hallani fogod.
Sziasztok!
Nekem is kb 3000-4500ig csak terhelésre jelentkezik egy rezonálás, de ha elveszem a gázt megszűnik, ha újra lenyomom megint van... Goldoltam, hogy a lemez ami a kipuff felett van, de még nem néztem meg... Lehet hogy a katalizátor darabkák itt is?
Bence