Szia!
Hol találkoztál bontottal? Szóba jöhet, de ha olyan állapotú mint az enyém, akkor homok fújás után nem marad belőle semmi.
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Szia!
Esetleg bontott? Aztán homok fújás, szinterezés, szilent csere... Ha jól emlékszem olyan 6-10 e ft körül láttam legutóbb.
NB FL 1.8 16V Youngster 2003 / Honda Civic Type-S Mk8 2008
Úgy emlékszem, csak gyáriban van.
Sziasztok!
Egy 2001-es NB-m van. A hátsó futóművem felújításra szorul. Valaki tud tippet adni, hogy honnan tudok értelmes áron (akár jó állapotú használt) hátsó (mindkét oldalra alsó és felső) lengőkarokat venni?
(Értelmes ár alatt az mxparts-on található 40.000 Ft/lengőkar-nál olcsóbb ajánlatot értem.)
Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Bilstein futóműves Nbfl-hez milyen rugókat választanátok utcai használatra? Az autóban most talán Ta-technix futómű lehet, de szeretném visszaállítani a gyárihoz hasonló magasságot és keménységet (magyar útviszonyok). A bilstein rugó húzós áron van. Van esetleg magyar iparos, aki megfizethető és ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
sziasztok!
vett már bárki is TEIN S-TECH rugót a gyári bilsteint gátlókhoz? ha igen akkor mik a tapasztalatok?
A fejlesztés lehet állítható futómű is. Nem bonyolult a legalizálása, de nem olcsó. Csak TÜV-papíros jöhet szóba, a TÜV-öt honosíttatni kell (olyan 60k, sajnos nem egyszerű fordításról van szó), az engedély 11k, majd hatósági műszaki vizsga jön.
A fejlesztés lehet állítható futómű is. Nem bonyolult a legalitása, de nem olcsó. Csak TÜV-papíros jöhet szóba, a TÜV-öt honosíttatni kell (olyan 60k, sajnos nem egyszerű fordításról van szó), az engedély 11k, majd hatósági műszaki vizsga jön.
Sziasztok! Pár hete van csak mx 5 öm. 98 as nb 1.8 motorral. Ültető rugó van benne AP mx 5 VA típusú. Talán 40 mm ert ültet nagyon lent van az autó. A lengescsillapitó talán gyári NC 14 34 700 C. Első kérdés ez sima lengescsillapitó lehet vagy sport?több fèle futóművel adták ki az 1.8 akat úgy tudom. Ami fontos így teljesen legális az autó és szeretném ha így is maradna TUV engedélyes minden forgalmiba be is van jegyezve. A hátsó gátlók szerintem elfáradtak lehet az elsők is. Érdemes lenne Karaszyèkkal felújíttatni és félkeményíttetni? Vagy szerezni bele egy eleve jó gyári nbfl sportive gátlót? Nem bánnám ha 1 cm el magassabb lenne amit nem tudom egy jó gátló mennyire befolyásol de annyit hátha számítana. Mindenképpen szeretném fejleszteni a futóművet de legálisan, mert itt Szegeden nem lehet másképp. Ötleteket várok akár ajánlatokat is hátha van valakinek jó áron keményebb gátlója. Valamint szeretnék előre a gyárinál erősebb stabilizátor rudat is. Esetleg valakinek eladó vagy tipp hol lehet beszerezni. Előre is köszönöm.
Sziasztok! Nemreg vettem egy szett bontott bilsteint - ahogy mar sokan elottem - es ehhez keresnek ultetorugokat. Az egyik kozei ismeros nbflje magasabb lett a bilsteinekkel mint a fekete szeria gatlokkal, ami annyira nem nyerte el a tetszesem, meg egyebkent is jo lenne ha lentebb lenne az auto. Dobtam fel posztot facen a piacra meg a marketre, miszerint ultetorugot keresek bilsteinekhez, de egyelore semmi reakcio. Ekozben nezegetem az uj eibach szetteket a neten es nagyon sok helyen fel van tuntetve hogy a bilstein gatlokhoz nem jo a rugo. Valoban nem lehet talalni ezekhez rugot? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Felemeltem mind a 4 sarkát, de kézzel megforgatva / megrángatva egyik kerek sem morog vagy lötyög... ????
Sziasztok,
a Transzfogaras-Transzalpina túráról (ami nagyon-nagyon-nagyon jó volt) hazafele észleletem, hogy az egyik kerékagycsapágyam megment. Egyenesen és jobbra kanyarodásnál búgás, balra kanyarodásnál csend. Nézegettem videókat, de csak az első kerékről találtam. A hátsó keréknél pont ugyanígy kell eljárni, vagy ott van valami buktató a diffi miatt? Arra még nem jöttem rá, hogy az első vagy a hátsó lett cserés.
Ezen a Youtube videón a csávó gyakorlatilag öltönyben is lehetne, olyan egyszerűnek tűnik a csere...
Sziasztok!
NB futómű állító csavarjaim nincsenek a legjobb állapotban. Skidnation-os csavarok mennyire jók vagy inkább gyári? Vagy van esetleg kedvezőbb megoldás?
Köszi Gyula a képeket! Megnyugtattál, mert szerencsére még közel sincs ilyen állapot nálam, de ettől függetlenül még zavar. Lehet, hogy rákérdezek Laleetól, hogy mi mennyi, aztán jól kinevet.
Klassz az új lámpa!
Szia Péter !
A hátsó futóművemen elég rendesen volt rozsda.Ezenkívül cserélni kellett a két hosszú alsó lengőkart,a stabipálcákat,+kellemes extraként a jobb felső lengőkart.Ezen a helyen egy balos darab volt beépítve-precíz németek.Ez már egy erősen foszladozó legenda.Kibontás után a böcső kapott homokfúvást és szinterezést,az egyéb cuccok homokfúvást -festést.Kb ez történt az első futóműnél is,csak ott nem kellett semmit cserélni.Az alu elemeket persze nem kellett festeni.Bocs, a fék védőlemezek lettek még újak elöl-hátul,pirosra festve, a féknyergek rozsdátlanítva-festve.Az összes csavar horganyozva. A roszdával kapcsolatban tőlem is mindenki azt kérdezte,hogy : Ki a faszt érdekel?...............Mondtam,hogy :Háát,...sajnos pont csak engem!
Egyéb :esztétikai okból most cseréltem az első lámpákat NISEKO típusra.
TETEJETLEN
Szia Péter !
A hátsó futóművemen elég rendesen volt rozsda.Ezenkívül cserélni kellett a két hosszú alsó lengőkart,a stabipálcákat,+kellemes extraként a jobb felső lengőkart.Ezen a helyen egy balos darab volt beépítve-precíz németek.Ez már egy erősen foszladozó legenda.Kibontás után a böcső kapott homokfúvást és szinterezést,az egyéb cuccok homokfúvást -festést.Kb ez történt az első futóműnél is,csak ott nem kellett semmit cserélni.Az alu elemeket persze nem kellett festeni.Bocs, a fék védőlemezek lettek még újak elöl-hátul,pirosra festve, a féknyergek rozsdátlanítva-festve.Az összes csavar horganyozva. A roszdával kapcsolatban tőlem is mindenki azt kérdezte,hogy. Ki a faszt érdekel?...............Mondtam,hogy :Háát,...sajnos pont csak engem!
Egyéb :esztétikai okból most cseréltem az első lámpákat NISEKO típusra.
Ez így van, a gyártók mindig ár, és a stabil, folyamatos minőség alapján választanak. De gondolom nagy szerepe van az Eibach sales managereknek is, hogy a Mazda mellett a Ford, Skoda és még jó néhány gyártóhoz beférkőztek.
De ha már futómű a téma, akkor én is szeretnék feltenni Neked egy kérdést. Korábban már többször megnéztem azt a pár képet, amit feltettél a futómű felújítással kapcsolatban, de az nem derült ki, hogy milyen állapotban volt a futómű, hogy ilyen mértékben kellett hozzányúlni. Van esetleg képed az eredeti állapotról. Lalee azt mondta, hogy jó állapotban van a futóművem, de a felületi rozsda a hátsó elemeken zavar, és sajnos elég maximalista vagyok ebben a témában, hogy foglalkoztasson a kérdés.
Segítő válaszodat előre is köszönöm!