Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    NB alkatrész    »    Felni és gumi    |   << vissza

Felni és gumi

2015-05-23 20:40:50
Avikuzin

Avikuzin

Posztok: 72
Velünk: 2991 napja

Köszönöm az infókat! Leengedem 1.8-ra, aztán meglesem mennyire terheli a széleit! wink

Történet:

Köszönöm az infókat! Leengedem 1.8-ra, aztán meglesem mennyire terheli a széleit!
2015-05-23 11:40:34
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9148
Velünk: 5961 napja
tourist, 2015-05-23 10:25:28

...ez is csak egy olyan ˝szentírás˝ amit mindenki egyénileg értelmez Wink Sok ismeretlenes az egyenlet, nyomás, szélesség, magasság, átmérő, komfort....kinek a pap, kinek a papné, nekem a lányuk.

Nincs szentírás, részemről csak tévelygés illetve próbálgatás. Nekem most úgy tűnik hogy egy seggel az összes lovon nem lehet ülni, sajnos választani kell egy megfelelő kompromisszumot vagy több szett kereket kell tartani.

aláírás DrasticPlastic Driver

Történet:

tourist, 2015-05-23 10:25:28

...ez is csak egy olyan ˝szentírás˝ amit mindenki egyénileg értelmez Wink Sok ismeretlenes az egyenlet, nyomás, szélesség, magasság, átmérő, komfort....kinek a pap, kinek a papné, nekem a lányuk.

Nincs szentírás csak tévelygés illetve próbálgatás. Nekem most úgy tűnik hogy egy seggel az összes lovon nem lehet ülni, sajnos választani kell egy megfelelő kompromisszumot vagy több szett kereket kell tartani.
2015-05-23 10:28:56

Pampalini

Posztok: 1916
Velünk: 3975 napja

Én még annyit hozzátennék a keréknyomás témához, hogy a gyári értéket mindig a hideg gumiabroncsnál kell beállítani! Nálam ez 2.0bar elöl és hátul. Egy tempós és kanyarokkal tűzdelt guruláson a gumi felmelegedésével ez lazán felmegy 2.4bar-ra is. Pályázáson már mértem 2.8 bar-t is a hidegen beállított 2bar után!

(Nagy túránál, csomagokkal megpakolva, 2,2bar szoktam beállítani.)

aláírás

Black Sushi

2015-05-23 10:25:28
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3061 napja

2015-05-23 10:09:16
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9148
Velünk: 5961 napja

Hm...akkor a menetkomfort a nagyobb kerékkel nem csak az alacsonyabb és merevebb oldalr miatt romlik hanem a növelt nyomás miatt is. Persze cserébe sinautós a feeling.

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-05-23 10:20:36
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3061 napja

Toyo Proxes T1R (195/50R15) 1.8 bar-al használom, városban is vállalható. Közúton elégedett vagyok vele, esőben is megfelelőnek találom a tapadását.

˝A keréknyomás mindig attól függ, milyen autóra kerül az a kerék. Azaz minden esetben az autógyártó ajánlásait kell szem előtt tartani ebben a kérdésben. Akkor, ha a gyárinál nagyobb átmérőjű kerék kerül az autóra, ugyanezen gyári nyomásértékekből kell kiindulni. Nevezetesen meg van adva a 15"-os mérethez való érték. Általában működik az, hogy colonkénti felváltásnál 0,2 barral nagyobb nyomást kell alkalmazni.

Totalcar - Gumidoki ˝

Történet:

1.8-al használom, városban is vállalható. Közúton elégedett vagyok vele, esőben is megfelelőnek találom a tapadását.

Toyo proxes T1R-t 1.8 bar-al használom, városban is vállalható. Közúton elégedett vagyok vele, esőben is megfelelőnek találom a tapadását.

Toyo proxes T1R-t 1.8 bar-al használom, városban is vállalható. Közúton elégedett vagyok vele, esőben is megfelelőnek találom a tapadását.

A keréknyomás mindig attól függ, milyen autóra kerül az a kerék. Azaz minden esetben az autógyártó ajánlásait kell szem előtt tartani ebben a kérdésben.

˝Akkor, ha a gyárinál nagyobb átmérőjű kerék kerül az autóra, ugyanezen gyári nyomásértékekből kell kiindulni. Nevezetesen meg van adva a 15"-os mérethez való érték. Általában működik az, hogy colonkénti felváltásnál 0,2 barral nagyobb nyomást kell alkalmazni.˝ Totalcar, Gumidoki.

˝A keréknyomás mindig attól függ, milyen autóra kerül az a kerék. Azaz minden esetben az autógyártó ajánlásait kell szem előtt tartani ebben a kérdésben. Akkor, ha a gyárinál nagyobb átmérőjű kerék kerül az autóra, ugyanezen gyári nyomásértékekből kell kiindulni. Nevezetesen meg van adva a 15"-os mérethez való érték. Általában működik az, hogy colonkénti felváltásnál 0,2 barral nagyobb nyomást kell alkalmazni.˝ Totalcar, Gumidoki.

˝A keréknyomás mindig attól függ, milyen autóra kerül az a kerék. Azaz minden esetben az autógyártó ajánlásait kell szem előtt tartani ebben a kérdésben. Akkor, ha a gyárinál nagyobb átmérőjű kerék kerül az autóra, ugyanezen gyári nyomásértékekből kell kiindulni. Nevezetesen meg van adva a 15"-os mérethez való érték. Általában működik az, hogy colonkénti felváltásnál 0,2 barral nagyobb nyomást kell alkalmazni.˝

Totalcar - Gumidoki.

˝A keréknyomás mindig attól függ, milyen autóra kerül az a kerék. Azaz minden esetben az autógyártó ajánlásait kell szem előtt tartani ebben a kérdésben. Akkor, ha a gyárinál nagyobb átmérőjű kerék kerül az autóra, ugyanezen gyári nyomásértékekből kell kiindulni. Nevezetesen meg van adva a 15"-os mérethez való érték. Általában működik az, hogy colonkénti felváltásnál 0,2 barral nagyobb nyomást kell alkalmazni.

Totalcar - Gumidoki ˝

Toyo Proxes T1R (195/50R15) 1.8 bar-al használom, városban is vállalható. Közúton elégedett vagyok vele, esőben is megfelelőnek találom a tapadását.

Totalcar - Gumidoki ˝

2015-05-22 23:25:35
Avikuzin

Avikuzin

Szia! Mekkora guminyomással használtad? A gumis 2.4 barral tolta meg... A tömés is kiesett a fogamból! (Fővárosi utak..) Hirtelen felindulásból leengedtem 2 barra. Kicsit laposnak tűnik,bár a gyári adat meg 1.8 lenne...

2015-05-22 11:16:58
Steel

Steel

Posztok: 1058
Velünk: 3397 napja
Dezsoeke, 2015-05-22 7:33:27

Hali!

Én már elkoptattam egy szett T1R-t

A legfőbb tapasztalat, hogy túraautózáshoz van, nem igazán való pályára. Országúton mindent megoldassz vele, de a kemény körülményel között gyorsan is kopik, pályázás, azonnal leeszi a peremét, mert aláfordul gumi (felnin kanyarodik az autó smile ), és éppen ezért el is túrja az orrát gyors kanyarokban.

ezért van az, hogy a versenyslicknek olyan kemény az oldalfala...

2015-05-22 7:33:27
Dezsoeke

Dezsoeke

Posztok: 367
Velünk: 3629 napja

Hali!

Én már elkoptattam egy szett T1R-t

A legfőbb tapasztalat, hogy túraautózáshoz van, nem igazán való pályára. Országúton mindent megoldassz vele, de a kemény körülményel között gyorsan is kopik, pályázás, azonnal leeszi a peremét, mert aláfordul gumi (felnin kanyarodik az autó smile ), és éppen ezért el is túrja az orrát gyors kanyarokban.

2015-05-22 2:31:01
DonJulius

DonJulius

Posztok: 268
Velünk: 2962 napja

Nna, majd jól összehasonlítjuk az enyémekkel...Yokohama PA01 Parada. smile
Kiváncsi vagyok a véleményedre, mert én is majdnem azt vettem.

2015-05-14 16:37:35
Avikuzin

Avikuzin

Megjöttek az ùj játékszerek! wink

TOYO T1R smile

2015-05-22 2:25:49
DonJulius

DonJulius

Posztok: 268

Eladó:

4db 205/50 R16 Bridgestone ER300

1600km-t futott, március 20 körül lett véve. Sajna nem jó a mérete az offos jószágra, rosszat küldött az eladó. Kipróbáltuk, de a nagyobb bukkanóknál beleér a belső szigetelésbe.

ELKELT!

Történet:

Eladó:

4db 205/50 R16 Bridgestone ER300

1600km-t futott, március 20 körül lett véve. Sajna nem jó a mérete az offos jószágra, rosszat küldött az eladó. Kipróbáltuk, de a nagyobb bukkanóknál beleér a belső szigetelésbe.

60.000,-

2015-05-14 10:44:49

moscalo

Posztok: 7
Velünk: 3618 napja

Hello,

eladó 4db felni téli gumival(185/60 R14). Gumin a barázda még jó, de én télen azért csuszkáltam vele, de csak ha gyors akartam lenni smile

Egyik felni enyhén sérült van róla kép is, látszik egy nagyobb és kissebb sérülések is, annyira nem vészes, de közelről látható.

képek:

http://kepfeltoltes.___kepfeltoltes.hu_.jpg

illetve felraktam az alkatrész.hu-ra is:

https://admin.autoalkatresz.hu/gyorsnezet/1281247

Üdv,Mosc

2015-05-06 10:44:46
rattila

rattila

Posztok: 917

Sziasztok,

valakit érdekel esetleg?

Ár alkuképes smile

http://www.jofogas.h___do_26395489.htm?ma=1

húsz 275 öt nyolc 38 ezen elértek vagy attila kukac airgocar.com

Atti

aláírás Üdv, Ati

Történet:

Sziasztok,

valakit érdekel esetleg?

http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Alessio_F1_4x100_szinte_uj_gumival_elado_26395489.htm?ma=1

húsz 275 öt nyolc 38 ezen elértek vagy attila kukac airgocar.com

Atti

2015-05-04 14:40:55
m4n4

m4n4

Posztok: 977
Velünk: 4844 napja

Sikerült a jobb képet szerezni. Ha esetleg valakinek van tippje, akkor megköszönöm.