Miatánk, ki vagy a mennyekben...
Fórum   »    Összes többi    »    Egyéb autók    |   << vissza

Egyéb autók

2015-05-27 15:55:42
wolfblind

wolfblind

Posztok: 1825
Velünk: 3836 napja

Multkor a kornyeken volt egy ilyen kis hasznaltautovasar, egesz jo erdekessegek voltak eladoak(1-2 gyongyszem):

Ford Capri Turbo

Mitsubishi Sapporo Turbo Rwd Cabrio

RollsRoyce Kombi

Reliant Scimitar(jopofa hatsokerekes fastback)

Ez meg egy mini 1 tarcsas Wankel motor, van egy kis wankel manufaktura itt, akik mindenfele wankelmotorokat keszitenek, pl Ro80-hoz is:

2015-05-12 21:21:56
wolfblind

wolfblind

VW-ket sose szerettem nagyon kiveve a T1 Savannat mondjuk, de ez a VW Brasilia egesz mokas kis auto, boxer farmotor es hatsokerekhajtas(kvazi Bogar csak ez sokkal jobb formara).

2015-05-03 23:27:35
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9151
Velünk: 5971 napja

Vén trotli rx7.......V8 http://m.ebay.co.uk/___20026611&_mwBanner=1

aláírás DrasticPlastic Driver
2015-03-19 16:09:10
uno1

uno1

Posztok: 1081
Velünk: 3559 napja

Korábban viccelődtünk egy dizel motoros mx5ről, most meg itt egy hasonló méretű és felépítésű, "gyárilag" dízel motorral:

http://totalcar.hu/m___k&utm_campaign=Forum

2015-03-16 17:55:24
Dragunov66

Dragunov66

Posztok: 1612
Velünk: 3091 napja

Sziasztok!Ne haragudjatok,tudom nem autó.de nem tudok már kihez fordulni....Adott egy Import 99"zzr-400(ZX-el kezdődő motor szám)szóval.ujjitgatom fel amit kell és a lényeg hogy cseréltem kuplung deknit és bowdent.Az a bajom hogy bármennyire is állítgatom nem adja át a nyomatékot.ha nagyon megfeszítem a bowdent és behúzom a kuplungot akkor lefékezi a kereket és nem adja át a nyomatékot,viszont ha teljesen kilazítom akkor nem fékez le,de akkor sem adja le a nyomatékot.magához a váltóhoz,lamellákho nem nyultam.Tipp?

aláírás "Gumid kopjon,ne a lelked!"
2015-03-15 16:37:03

atomin

Posztok: 2354
Velünk: 3483 napja

Családi szaladgálós?

2015-03-11 20:47:32
wolfblind

wolfblind

uno1, 2015-03-11 9:26:22

Nekem leginkább az RX8 formálya tetszik! és a praktikussága (4 ülés, viszonylag nagy csomagtartó, különleges motor, (bár pont ez az egyik legnagyobb ellenérv..) stb stb..

Megvan még egyébként?

Most láttam a HAHU-n egy Porsche boxtert '99-es évjárat 2.800.000-ért, érdekes hogy nem drágább mint egy NC, igaz öregebb is.

A fenntartása sokkal több mint egy MX5-nek??

Vezetni tenyleg nagyon jo egy Porschet azt en sem tagadom, tavaly vezettem egy 996-ot 3.4-es 300lovas ha csak kicsit is, fek futomu motorero tenyleg nem vetheto ossze egy szeria Miataval, de fenntartani kene a francnak, max inkabb berelni egy napra neha(200EUR/nap na meg 7000EUR kaucio smile ). Itt az SPS-nel vezettem egy regi 3L-es Carrerat 231loval(elso auto amin meg oktoberben dolgoztam) az jobban tetszett, de nagyon gonosz az ujhoz kepest....

De ezerszer egy feltoltott Miata, mint egy ilyen Pori...

Meg egy RX8 is sokkal esszerubb valasztas ha lehet ilyet mondani, vagy veszel egy olyan RX8-at aminek garantaltan jo a motorja, vagy veszel olcson egy motorhibasat es ilyen 7kilobol felujitod meg a szukseges atalakitasokat is megcsinalod, akkor az biztos elmegy 100ezret mind, de meg talan tobbet is....

2015-03-11 20:14:42
Nitzer

Nitzer

Posztok: 1507
Velünk: 4551 napja

http://www.autonavig___t_a_mazda3_mps-14241

aláírás

.

2015-03-11 10:40:41
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5449 napja
uno1, 2015-03-11 9:26:22

Nekem leginkább az RX8 formálya tetszik! és a praktikussága (4 ülés, viszonylag nagy csomagtartó, különleges motor, (bár pont ez az egyik legnagyobb ellenérv..) stb stb..

Megvan még egyébként?

Most láttam a HAHU-n egy Porsche boxtert '99-es évjárat 2.800.000-ért, érdekes hogy nem drágább mint egy NC, igaz öregebb is.

Nagyon sokkal drágább. 265-ös gumik? Nem 20/db. És ez csak egy apróság. Ez luxuscikk. Nem megvenni drága. 

Turesznak volt, tök jó autó, de valamiért mégis a turbós Mx-5 maradt. Én is vezettem, jól megy, jó a hangja, de nem fürdőkád, és sokkal kevésbé kiautózható, mint egy MX. egyszerűen nem mered kihasználni  a potenciálját. ha meg ki mernéd, közveszélyes őrült vagy. :-)

aláírás May the Fairy be with You!
2015-03-11 9:26:22
uno1

uno1

Megvan még egyébként?

2015-02-21 21:05:18
Nyafy

Nyafy

Posztok: 216
Velünk: 3446 napja

Nekem Békéscsabán kitakarították a motort olajteknőt mindent. Ha erre gondolsz "Premixelés" alatt. De én nem öntök semmi adalékot/olajat a benzinbe. Az RX8 váltója szerintem gyors/pontos és nagyon "élvezhető" kocsikázást biztosít. A fékek valóban jók. Abban igazad van hogy a karosszéria nehezebb és 1-2 ben városban nem igazán érzi jól magát de ha kell simán gyorsul ilyen helyzetben is egyből. Ha 4 ben 50-60 körül 3-4000 fordulaton kocsikázol és előzni akarsz nem kell visszaváltani hanem simán kigyorsul minden nehézség nélkül. Szerintem erre gondoltál a "lenti regioban" való erőtlenségre. Az viszont tuti hogy bármelyik mx5 kenterbe verné egy szlalom versenyben de ez nem erre való. Az is a negatív tulajdonságai közé sorolható hogy az orra elég hosszú ezért nehezen kezelhető egy szűk parkolóházban.

2015-02-21 19:56:08
wolfblind

wolfblind

Igen, azt tudom, hogy odafigyelessel a wankel is elmegy sokat 100k folott is. A regi kisebb teljesitmenyu 13b-k meg 120-130-150LE-val meg tobbet is siman 150k-t is. Kulonben te premixelsz?

Igazabol arra ertettem, hogy fek-futomu teren sztem az RX8  jobb az osszes szeria mx5-nel, valto sztem mx5-ben jobb, ami az rx8 ellen szol nekem kicsit a nehez kasztni, meg a lenti regioban a realitve "erotlenebbsege", de felul vad kulonben a turbinahanggal.

De a ket auto valoban tok mas, remelem a wankel motort nem dobta ki a mazda teljesen, bar, hogy jovore jon az Euro 6 nagyon nehez lesz megfelelni, ha akrmilyet is  kihoznak, bar a skyactive mellett kicsi a valoszinusege, de ez egy kultmotorCool...

2015-02-21 12:19:14
Nyafy

Nyafy

Posztok: 216
Velünk: 3446 napja

Nem mondhatnám hogy "erőtlen" alacsony fordulaton az viszont tény hogy nem szeret lassan menniCool nagyon oda kell figyelni vele hogy milyen fokozatban vagy. Az enyém 192ló és 5-ös váltó, próbáltam a 6-os váltós 231-est de szerintem mindennapi használatra és városban jobb az 5-ös váltó és a (kissebb) motor. A"szakértők" szerint a kissebb motor azért is jobb mert nincs annyira kihegyezve és ha nem azért veszed hogy a lámpánál te legyél az ÁSZ (akit lefotóznak éberék) akkor ITT a kissebb jobb. Bár aki élményautónak veszi az a nagyobb motort vegye de a mazda szervízben Békéscsabán azt mondtàk sokkal kevesebb a baj a kissebb motorral. Sealed Egyébkéntaz RX8 rossz hírét a MAZDA SAJÁT MAGÁNAK köszönheti. Bár ők jót akartak de ezzel lett rossz. Mivel amikor bejött az első széria 2003 elején (ez nem biztos a pontos dátumot nem tudom) akkor ha volt egy kisebb hiba a motorral egyből GARANCIÁBAN cserélték a motort hiábanem volt idokolt. mert azt szerették volna ha a tulajdonosok elégedettek lettek volna a szervízzel és a szolgáltatással. De ezzel azt érték el hogy mindenki (akinek nincs) azt hiszi annyira ROSSZ A MOTOR hogy 100ezer km-ert nem bír ki. Pedig nem így van. Az olajra odafigyelsz és nem üvevhangig nyomod akkor nem lehet baja. Azt nem tudom megmondani hogy a 2L NC jobb vagy sm mert nincs összehadonlítàsi alapom nekem 1 2001-es NBFL-van de nem lehet őket összehasonlítani (a párom szerint at RX8-nál nincs jobb kocsiCool) szerintem meg mind a kettő tökéletes abban a kategóriában ami. Ugye az Rx8 egy "családi cupé" 4ajtó 4 ülés a csomagtartó egész jó ha tudsz kreatívan pakolni hosszú távra nagyon jó kényelmes gyors. az Mx5 egy 2üléses meseautó amit minden nap vezetni akarsz. Viszont mind a kettő hátsókerekes és a nagy vigyor ott van mindig vezetés előtt és után is.

Történet:

Nem mondhatnám hogy "erőtlen" alacsony fordulaton az viszont tény hogy nem szeret lassan menniCool nagyon oda kell figyelni vele hogy milyen fokozatban vagy. Az enyém 192ló és 5-ös váltó, próbáltam a 6-os váltós 231-est de szerintem mindennapi használatra és városban jobb az 5-ös váltó és a (kissebb) motor. A"szakértők" szerint a kissebb motor azért is jobb mert nincs annyira kihegyezve és ha nem azért veszed hogy a lámpánál te legyél az ÁSZ (akit lefotóznak éberék) akkor ITT a kissebb jobb. Bár aki élményautónak veszi az a nagyobb motort vegye de a mazda szervízben Békéscsabán azt mondtàk sokkal kevesebb a baj a kissebb motorral. Sealed Egyébkéntaz RX8 rossz hírét a MAZDA SAJÁT MAGÁNAK köszönheti. Bár ők jót akartak de ezzel lett rossz. Mivel amikor bejött az első széria 2003 elején (ez nem biztos a pontos dátumot nem tudom) akkor ha volt egy kisebb hiba a motorral egyből GARANCIÁBAN cserélték a motort hiábanem volt idokolt. mert azt szerették volna ha a tulajdonosok elégedettek lettek volna a szervízzel és a szolgáltatással. De ezzel azt érték el hogy mindenki (akinek nincs) azt hiszi annyira ROSSZ A MOTOR hogy 100ezer km-ert nem bír ki. Pedig nem így van. Az olajra odafigyelsz és nem üvevhangig nyomod akkor nem lehet baja. Azt nem tudom megmondani hogy a 2L NC jobb vagy sm mert nincs összehadonlítàsi alapom nekem 1 2001-es NBFL-van de nem lehet őket összehasonlítani (apárom szerint at RX8-nál nincs jobbkocsiCool) szerintem meg mind a kettő tökéletes abban a kategóriában ami. Ugye az Rx8 egy "családi cupé" 4ajtó 4 ülés a csomagtartó egész jó ha tudsz kreatívan pakolni hosszú távra nagyon jó kényelmes gyors. az Mx5 egy kétüléses meseautó amitminden nap vezet i akarsz. Viszont mind a kettő hátsókerekes és a nagy vigyor ott van mindig vezetés előtt és után is.

Nem mondhatnám hogy "erőtlen" alacsony fordulaton az viszont tény hogy nem szeret lassan menniCool nagyon oda kell figyelni vele hogy milyen fokozatban vagy. Az enyém 192ló és 5-ös váltó, próbáltam a 6-os váltós 231-est de szerintem mindennapi használatra és városban jobb az 5-ös váltó és a (kissebb) motor. A"szakértők" szerint a kissebb motor azért is jobb mert nincs annyira kihegyezve és ha nem azért veszed hogy a lámpánál te legyél az ÁSZ (akit lefotóznak éberék) akkor ITT a kissebb jobb. Bár aki élményautónak veszi az a nagyobb motort vegye de a mazda szervízben Békéscsabán azt mondtàk sokkal kevesebb a baj a kissebb motorral. Sealed Egyébkéntaz RX8 rossz hírét a MAZDA SAJÁT MAGÁNAK köszönheti. Bár ők jót akartak de ezzel lett rossz. Mivel amikor bejött az első széria 2003 elején (ez nem biztos a pontos dátumot nem tudom) akkor ha volt egy kisebb hiba a motorral egyből GARANCIÁBAN cserélték a motort hiábanem volt idokolt. mert azt szerették volna ha a tulajdonosok elégedettek lettek volna a szervízzel és a szolgáltatással. De ezzel azt érték el hogy mindenki (akinek nincs) azt hiszi annyira ROSSZ A MOTOR hogy 100ezer km-ert nem bír ki. Pedig nem így van. Az olajra odafigyelsz és nem üvevhangig nyomod akkor nem lehet baja. Azt nem tudom megmondani hogy a 2L NC jobb vagy sm mert nincs összehadonlítàsi alapom nekem 1 2001-es NBFL-van de nem lehet őket összehasonlítani (a párom szerint at RX8-nál nincs jobb kocsiCool) szerintem meg mind a kettő tökéletes abban a kategóriában ami. Ugye az Rx8 egy "családi cupé" 4ajtó 4 ülés a csomagtartó egész jó ha tudsz kreatívan pakolni hosszú távra nagyon jó kényelmes gyors. az Mx5 egy kétüléses meseautó amitminden nap vezetni akarsz. Viszont mind a kettő hátsókerekes és a nagy vigyor ott van mindig vezetés előtt és után is.

2015-02-21 11:19:26
wolfblind

wolfblind

Nyafy, 2015-02-21 10:17:30

Telefonról nem tudok Linket beszúrni de ha ez beírod a gugliba:"MAZDA RX8 tulajdonosok figyelmébe! Mazda-auto fázisok" akkor kidobb egy jó kis olvasnivalót. Van egy Mazda szervíz Békéscsabán ahol nagyon vágják az RX 8at nekem itt nézték át és az 1-2es fázis belekerűlt +az ECOTech és nagyon jó lett a fogyasztás lényegesen javúlt (10-12liter) vegyes használatban 

Alul nem erzed kicsit erotlennek?, mert 1400kg a bode, regen 2005-ben vezettem meg a 231le-st, de igazabol 6 es 9ezer kozott ment jol, vmi 9200-nal szabalyozott...Ez a motor egy 800kg-os rx3-ban persze mas lenne smile ...De a wankel hang nagyon ott van persze...es akkor meg nem is portolt..

Kulonben a fek, hajtaslanc, kasztnimerevseg, kormanyzasban, jobb, mint egy 2L NC...

2015-02-21 10:30:22
uno1

uno1

Nyafy, 2015-02-21 10:07:51

Sziasztok. Nekem van 1 2004-es 195lovas RX-8-as. De soha nem volt még a motor megpiszkálva. Én vagyok a 3.tulaj és bőven 100ezer km fölött járok. Ha odafigyelsz rá és nem úgy vezeted mint egy elmeháborodott 17éves friss jogsis apu 1200-es zsigulijàt semmi baja nincs és baromi kényelmes. Én nagyon szeretem az MX5 ösöm de az RX8 egy más kategória.

Egyszer elhozhatnád egy találkozóra wink