gaboo20
Velünk: 2921 napja
Sziasztok! Erről mi a véleményetek? Valaki használ ilyen típust? Kompatibilis fizikailag ? Vagy ennyi pénzért nagyon gagyi? http://www.ebay.com/___AOSwFMZWtP7I&vxp=mtr
Sziasztok! Erről mi a véleményetek? Valaki használ ilyen típust? Kompatibilis fizikailag ? Vagy ennyi pénzért nagyon gagyi? http://www.ebay.com/___AOSwFMZWtP7I&vxp=mtr
Sziasztok, ahogy nézem lehet külön is nyomáskapcsolót venni, de ezt olyan aki klímával foglalkozik jobban megtudná mondani, hogy milyen jó bele.
nyomáskapcsoló valami ilyen kellene?
Nagyon Szépen köszönöm a segítséget!
Ma megvettük az új Vízhőmérséklet érzékelőt, be is raktuk és le is teszteltük, szépen be is kapcsolt mindig a hűtőventilátor. Bár néha picit fél fölé megy a mutató, de mindig visszahűti. Ez nem tudom mennyire normális, már csak azért mert mindenki azt mondja, hogy neki folyamatosan középen áll a mutató...mondjuk ha normálisan mentünk vele vagy akár dugóban/ araszolgatva lassan , akkor nem ment egy picit sem feljebb. Szóval szerintem most jól működik. Egyáltalán nem melegedett dugóban.
Viszont nem találtam sehol sem információt arról, hogy kellene esetleg valahogy légteleníteni a rendszert (ugye a termosztát és hűtővíz csere után)??
Másrészt előjött más érdekesség, ha rendesen meghajtjuk a kis gépet, leállítás után (ha jól sejtem) még forog-forog az ékszíj feszítő csapágy és persze kattogva.
Amit személy szerint ajánlok az a gyári mazda termosztát, előfordul, hogy a gyári kialakítása "2 szelepes" míg az utángyártott csak 1.
Ezt a leállítás után forgó dolgot nem nagyon értem, utána már nem foroghat semmi, max a ventilátor, de az is csak ráadott gyújtásnál
NA 1993
Egy hangyanyival a kozepallastol feljebb all a mienknel (12:03 percnel oramutato szerint). A hütöpanelt az elöregedett lamellak miatt cserelni kellett ugyan, de oda all be most is. Az autom szerintem tokeletesen mukodik, kis kiteres a közepvonalbol nem lehet gond szerintem.
Nagyon Szépen köszönöm a segítséget!
Ma megvettük az új Vízhőmérséklet érzékelőt, be is raktuk és le is teszteltük, szépen be is kapcsolt mindig a hűtőventilátor. Bár néha picit fél fölé megy a mutató, de mindig visszahűti. Ez nem tudom mennyire normális, már csak azért mert mindenki azt mondja, hogy neki folyamatosan középen áll a mutató...mondjuk ha normálisan mentünk vele vagy akár dugóban/ araszolgatva lassan , akkor nem ment egy picit sem feljebb. Szóval szerintem most jól működik. Egyáltalán nem melegedett dugóban.
Viszont nem találtam sehol sem információt arról, hogy kellene esetleg valahogy légteleníteni a rendszert (ugye a termosztát és hűtővíz csere után)??
Másrészt előjött más érdekesség, ha rendesen meghajtjuk a kis gépet, leállítás után (ha jól sejtem) még forog-forog az ékszíj feszítő csapágy és persze kattogva.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nem rég vettem a kis mx5öt (3hónapja, Nbfl 1.6), viszont kb 1 hete nagyon melegszik.
Először arra figyeltünk fel, mintha elég későn kapcsolna be a venti és ezért melegedne fel annyira. De igazából a víz nem fogyott a tartályból egyáltalán. Így aztán gyorsan cseréltünk is egy termosztátot meg persze akkor hűtővíz csere(mellesleg szép tiszta volt a benne az a víz is amit lecseréltünk). Most azt lehet látni, hogy egy darabig áll a mutató 1/4-en, aztán egy idő után ha ilyen araszolgatás van csak az úton akkor szépen megindul egyenletes tempóval a mutató felfelé kb a végtelenig. Így be is mentünk egy szerelőhöz aki azt mondta ne törődjünk vele,nem lesz semmi baja...ennyit mondott. Aztán egy másik megfogdosott mindent rajta, amikor a vízhőfok mutató elhagyta a kis skálát is a H jelzésen is túl és igazából nem tűnt olyan melegnek semmi, simán meglehetett fogni a szelepfedelet is, nem tudta mi lehet a hiba, de azt mondta biztos nem olyan meleg mint azt mutatja. A viz azóta sem fogy belőle. Amit viszont érdekesnek találtam, hogy ha megindul felfelé a hőfok jelző és akár leállítom az autót a skála végén is, majd egyből újra beindítjuk abban a pillanatban elkezd visszamenni a mutató kb ugyanazzal a tempóval vissza az 1/4-ig mint amikor elvileg elkezd felmelegedni. Mi lehet a probléma? Nem igazán van szerelő /szervizes ismerős, félek ha elvinnénk egy helyre, feleslegesen kicseréltetnének rajta előbb mindent és akkor sem lenne jó...Válaszokat előre is köszönöm
Először is: ha minden hibátlan a rendszerben, akkor nem mozdul a mutató középről, sem 40 fok dugóban, sem autópályán hosszas teljes terhelésen. Ha valós hőmérsékletet mutat, akkor bizony lesz baja!
- ha araszolás közben megindul felfelé a mutató, de aztán kis menetszéltől visszamegy, akkor a fő gyanúsított a ventilátor hőszenzora lehet
- van egy külön jeladója a motorvezérlőnek, talán erről megy a műszerfali visszajelző is, ha látszólag teljesen véletlenszerűen megy fel-le akkor ezt érdemes cserélni
- ellenőrizd, hogy a termosztátházból kijövő kisebb csövek sincsenek eltömődve
- hűtőkupak is tud furcsa jelenségeket produkálni, ha nem működik megfelelően, nem tartja a nyomást
- víz/fagyálló aránynál max 50% legyen a fagyálló
Ezek viszonylag olcsóbb tételek.
- ha vezérléscsere aktuális, mindenképp cserélj vízpumpát is
Hirtelen ennyi ötletem van, sok sikert!
NA 1993
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Nem rég vettem a kis mx5öt (3hónapja, Nbfl 1.6), viszont kb 1 hete nagyon melegszik.
Először arra figyeltünk fel, mintha elég későn kapcsolna be a venti és ezért melegedne fel annyira. De igazából a víz nem fogyott a tartályból egyáltalán. Így aztán gyorsan cseréltünk is egy termosztátot meg persze akkor hűtővíz csere(mellesleg szép tiszta volt a benne az a víz is amit lecseréltünk). Most azt lehet látni, hogy egy darabig áll a mutató 1/4-en, aztán egy idő után ha ilyen araszolgatás van csak az úton akkor szépen megindul egyenletes tempóval a mutató felfelé kb a végtelenig. Így be is mentünk egy szerelőhöz aki azt mondta ne törődjünk vele,nem lesz semmi baja...ennyit mondott. Aztán egy másik megfogdosott mindent rajta, amikor a vízhőfok mutató elhagyta a kis skálát is a H jelzésen is túl és igazából nem tűnt olyan melegnek semmi, simán meglehetett fogni a szelepfedelet is, nem tudta mi lehet a hiba, de azt mondta biztos nem olyan meleg mint azt mutatja. A viz azóta sem fogy belőle. Amit viszont érdekesnek találtam, hogy ha megindul felfelé a hőfok jelző és akár leállítom az autót a skála végén is, majd egyből újra beindítjuk abban a pillanatban elkezd visszamenni a mutató kb ugyanazzal a tempóval vissza az 1/4-ig mint amikor elvileg elkezd felmelegedni. Mi lehet a probléma? Nem igazán van szerelő /szervizes ismerős, félek ha elvinnénk egy helyre, feleslegesen kicseréltetnének rajta előbb mindent és akkor sem lenne jó...Válaszokat előre is köszönöm
Én is a kupak környékére gondolok.
ès azert leállítás utan kezdi, mert a blokk meg forró, de a venti mar nem megy, es a vízpumpa is all.
amikor monát nézegettem obd-vel, leállítás utan ott is felmegy 3-4 fokot a vízhőfok leállítás utan.
Sziasztok!
Most nem MoNA kapcsán írok, az alany egy 1.6NA, 1991 (nemenyém).
A probléma, hogy leállítás után 2 perccel elkezd bugyogni a kiegyenlítőben a víz.
Menet közben a mutató nem mozdul középről, -ami szerintem fura-.
Tehát leállítás -> várakozás -> bugyogás.
Ha leállítom és ráteszem a gyújtást, 1 perc múlva bekapcsol a venti, és nem bugyog.
Törtem a fejem mi lehet, de nem tudok rájönni, miért csinálja.
Valakinek valami ötlet?
Szerintem a vízhőfok mutatója is egy genny, hogy nem mozdul feljebb. Venti pörög, ha kell.
Köszönöm előre is!
Én első körben egy gyári új kupakkal próbálkoznék, aztán ha nem segít akkor sorban
- szivárgás nincs-e bárhol, esetleg nyomáspróba
- átmosás, folyadékcsere
- jeladók ellenőrzése cseréje (ha venti kapcsol rendesen akkor először a "hátsót")
NA 1993
Nekem 1.8 NB-nél volt, hogy bugyogott a kiegyenlítő. Azt hittük hengerfejes, de a vízpumpa volt szar, nem állt meg, a tengelyen valahogy néha elforgott. Illetve a hűtőkupak levételénél látszott, hogy habzik a víz.
Nekem 1.8 NB-nél volt, hogy bugyogott a kiegyenlítő. Azt hittük hengerfejes, de a vízpumpa volt szar. Illetve a hűtőkupak levételénél látszott, hogy habzik a víz.
Sziasztok!
A probléma, hogy leállítás után 2 perccel elkezd bugyogni a kiegyenlítőben a víz.
Ha leállítom és ráteszem a gyújtást, 1 perc múlva bekapcsol a venti, és nem bugyog.
Valakinek valami ötlet?
Szerintem a vízhőfok mutatója is egy genny, hogy nem mozdul feljebb. Venti pörög, ha kell.
Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Valakinek valami ötlet?
Köszönöm előre is!
Már meg is vettem holnap rakom vissza a motort meg mindent akkor bepróbalom.:D
Nekem is (meg Jugónak is) Misimókus nagy hűtő van bent, elférni elfér még a vastagabb kanyarstabival is, és eddig még nem volt melegedés.
Pedig kapta az ívet rendesen. :-)