Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Technika    »    Hűtés    |   << vissza

Hűtés

2016-01-14 12:37:07
Robuss

Robuss

Posztok: 519
Velünk: 3545 napja

Sziasztok! Eladó nagy hűtőt keresek nb be. Újat vagy hasznaltat akar. En nem nagyon talaltam a neten arban megfelelőt pedig tavaly volt még európaban postaval 55.000ért. Hatha valaki tud valami helyet ahol ekörül tudnék venni. (amcsi vam miatt kilőve) köszönöm. 

aláírás Touge Runnerz
2016-01-06 12:17:07
Hunya

Hunya

Posztok: 5336
Velünk: 5692 napja
Elvislo, 2015-05-04 14:20:53

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata a IL-en árult (gyári Mazda és IL márkájú) hűtésköri csövekkel kapcsolatban? Szabad-e ilyet rendelni, nem megy szét 1-2 év után, stb? A helyzert az, hogy a '94-es NA-mban kicsit elöregedtek a vízcsövek, így lecserélném azokat, hogy ne folyjanak. Az itthoni márkaszervizek horror áron kínálnak ilyeneket, de sz*r minőségű utángyártottat meg nem szeretnék venni.
Köszi.

Matt nyomul most valami ilyen témában, de szerintem bármilyen normális minőségű szilikon cső jó!

aláírás May the Fairy be with You!
2016-01-14 22:26:01
tourist

tourist

Posztok: 403
Velünk: 3314 napja

Töltsd be boros üvegekbe lehet jó lesz még valamire. (nem komoly én kérek elnézést Sealed)

Történet:

Töltsd be boros üvegekbe lehet jó lesz még valamire. (nem komoly én kérek el ézést Sealed)

2016-01-06 10:36:59
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6214 napja

Szerintem ha beöntöd a csatornába nem bűnözöl mert az etilénglykol nagyobb higításban már nem mérgez.

aláírás DrasticPlastic Driver
2016-01-06 9:45:07
Kalap

Kalap

Posztok: 1636
Velünk: 6019 napja

Kérdés:

Lecserélem a hűtővizet, meg átmosom a rendszert; a keletkezett sok liter glikolos löttyöt hová lehet leadni??

Benzinkutakon nem veszik át, lakossági veszélyes-hulladék ponton nem veszik át, és sehol nem tudtak tippet adni.

Ötlet, tapasztalat?

aláírás

Fun is not a straight line

2015-05-04 14:20:53
Elvislo

Elvislo

Posztok: 25
Velünk: 3205 napja

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata a IL-en árult (gyári Mazda és IL márkájú) hűtésköri csövekkel kapcsolatban? Szabad-e ilyet rendelni, nem megy szét 1-2 év után, stb? A helyzert az, hogy a '94-es NA-mban kicsit elöregedtek a vízcsövek, így lecserélném azokat, hogy ne folyjanak. Az itthoni márkaszervizek horror áron kínálnak ilyeneket, de sz*r minőségű utángyártottat meg nem szeretnék venni.
Köszi.

2014-11-03 13:14:55
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 3615 napja
gonzi, 2014-11-03 11:07:04

Zefa,

az NRF miben másabb a másik kettőnél? 

Ha rákérdezel, megköszönöm, nekem elméletileg van valami kedvezményem unixban, de rég jártam arra. 

1.6 NBFL, klímás, kéziváltós, 2002-es

Bontottat semmiképpen nem szeretnék, úgy általában semmiből. Maximum a műszerfal keretből szertnék egy fekete bontottat, nekem az ezüst van, de nagyon kopik, és más topik.

Megnéztem, igazából Én sem tudnám sokkal olcsóbban. Az a változat, amiben nincsen az alsó vízszekrényben olajhűtő 24+Áfa. Ez NRF gyártmány. Igazából szerintem nincsen nagy különbség köztük.  Átvehető Tatabányán vagy egyeztetés után az anyagbeszerzőmtől az ország egész sok pontján. 
Ha érdekes a dolog keress meg privátban.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

Történet:

gonzi, 2014-11-03 11:07:04

Zefa,

Ha rákérdezel, megköszönöm, nekem elméletileg van valami kedvezményem unixban, de rég jártam arra. 

Bontottat semmiképpen nem szeretnék, úgy általában semmiből. Maximum a műszerfal keretből szertnék egy fekete bontottat, nekem az ezüst van, de nagyon kopik, és más topik.

Megnéztem, igazából Én sem tudnám sokkal olcsóbban. Az a változat, amiben nincsen az alsó vízszekrényben olajhűtő 24+Áfa. Átvehető Tatabányán vagy egyeztetés után az anyagbeszerzőmtől az ország egész sok pontján.
Ha érdekes a dolog keress meg privátban.

2014-11-03 11:07:04
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3439 napja

Zefa,

2014-11-03 9:56:11
Zefa

Zefa

Posztok: 300
Velünk: 3615 napja
csabihal, 2014-11-03 9:12:10

gonzi, 2014-11-03 8:59:08

Sziasztok!

Egyre inkább könnyedzik a hűtőm kicsit az oldalán, eléggé az elején, a vízkő is kiült rá, vizet is kellett rátöltsek.
Vennék hűtőt, de megakadtam.

1.6 NBFL. IL -ről terveztem rendelni, kemény 95 EUR + szállítás az IL féle. Megfelelő minőségű?

Másik lehetséges a UNIX-ból Valeo, vagy Nissens (hasonló árban 320x643x16mm méret). 
Melyik a javasoltabb inkább?

full alut 250EUR-ért nem vennék, úgy gondolom, hogy ha a gyári minőségű bírta 12 évig és rá lett méretezve.. majd ha úgy adódik, hogy utningolni kezdenék, ráér a nagy hűtő. 

Mit javasoltok?
Előre is köszönöm! 

esetleg használt, bontott, gyári, és még garanciát is kapsz rá?  

Kopi

Én a bontottat nem javasolnám, legfeljebb ha nem hosszú távra tervezel. Az a baj, hogy öregszik az anyag és 10 év fölött már bármikor tönkremehet. A Nissens Valeo NRF elvileg mind gyári beszállító is, de azért ezek már nem olyan tartósak mint a gyári. A hűtéssel viszont nem lesz gond, ezek is tudják amit kell. Ha gondolod megnézem mennyiért tudnék NRF-eset szerezni. Én 18-ért vettem az NA-ba nemrég.

aláírás

91 1.6 NA
93 2.0 Accord
59 1.0 Anglia 105E Építés alatt

2014-11-03 9:12:10
csabihal

csabihal

Posztok: 1902
Velünk: 3593 napja
gonzi, 2014-11-03 8:59:08

Sziasztok!

Egyre inkább könnyedzik a hűtőm kicsit az oldalán, eléggé az elején, a vízkő is kiült rá, vizet is kellett rátöltsek.

1.6 NBFL. IL -ről terveztem rendelni, kemény 95 EUR + szállítás az IL féle. Megfelelő minőségű?

Másik lehetséges a UNIX-ból Valeo, vagy Nissens (hasonló árban 320x643x16mm méret). 

full alut 250EUR-ért nem vennék, úgy gondolom, hogy ha a gyári minőségű bírta 12 évig és rá lett méretezve.. majd ha úgy adódik, hogy utningolni kezdenék, ráér a nagy hűtő. 

Mit javasoltok?
Előre is köszönöm! 

esetleg használt, bontott, gyári, és még garanciát is kapsz rá?  

Kopi

aláírás Ernő hozzám képest száguld ;)
2014-11-03 8:59:08
gonzi

gonzi

Posztok: 783
Velünk: 3439 napja

Sziasztok!

Mit javasoltok?
Előre is köszönöm! 

Történet:

Sziasztok!

Egyre inkább könnyedzik a hűtőm kicsit az oldalán, eléggé az elején, a vízkő is kiült rá.

Mit javasoltok?
Előre is köszönöm! 

2014-01-17 9:17:18
LaLeekirály

LaLeekirály

Posztok: 1488
Velünk: 5108 napja
gram, 2014-01-16 17:45:50

El is feledtem panaszkodni. Épp hogy nagykorú lett a masina, máris részegeskedni próbál: habár az etilén-glikon fagyálló nem alkalmas bódítószernek, mégis legurult a torkán 2 liter.

Kiderült a turpisság: egy hüvelykujj vastag csövön nem átallik lenni egy pötty luk, elégedetlen is vagyok. Sealed Lalee, van ilyenünk? IL-en 7k HUF (hö-hö-hö, viccnek nem rossz), ebay-en nem drága, csak a posta...

Hűha, ezt nem lesz egyszerű megtalálni, sőt nem is biztos, hogy van. Körbenézek holnap a fészerben, ma még nem lehet bejutni, max benézni.

2014-01-16 17:45:50
gram

gram

Posztok: 2280
Velünk: 6802 napja

El is feledtem panaszkodni. Épp hogy nagykorú lett a masina, máris részegeskedni próbál: habár az etilén-glikon fagyálló nem alkalmas bódítószernek, mégis legurult a torkán 2 liter.

Kiderült a turpisság: egy hüvelykujj vastag csövön nem átallik lenni egy pötty luk, elégedetlen is vagyok. Sealed Lalee, van ilyenünk? IL-en 7k HUF (hö-hö-hö, viccnek nem rossz), ebay-en nem drága, csak a posta...

2009-09-22 19:34:58
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5372 napja

Buborékhajtás megtörtént, a mutató 92 fokos szögű nyugalmi állapotából életében először sikeresen elmozdult vagy két mm-t. Azonnal elengedtem a gázt de pár másodperc után már vissza is állt. További nyüstölésre sem volt hajlandó panaszkodni.Biztos csak a buborékok szívattak. Víz nem fogyott, büdös égett szag eltünt.

Az alábbi lapon vannak az NB/NA közötti alkatrészcsere lehetőségei, ahol az összeférhetetlenséget olvastam. Valószínűleg, ha Kárpitmannem adta volna oda a konzolokat, akkor igaz is lett volna ebben az esetben is.

http://www.miata.net/garage/compatibility.html

2009-09-22 15:22:44
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5372 napja

140nél belevisítottam a telefonba, úgyhogy lehet, hogy plusz merverkstajer. smile Vaagy esetleg a Mazda ki akarja túrni a Gorenje-t a piacról smile

A csőméretek+radiátorméretek+kapacitás minden stimmel, csak a már meglévő felső konzolokat nem tudtam hova rögzíteni ergo két lyukat kellett fúrni. A radiátor üzemel, melegszik, hűt szóval elméletileg nincs gond. Most elmegyünk egy egészségügyi kocogásra a Tata-Tarján-Tatabánya kanyargóra, hogy a buborékokat kimozgassam mindenhonnan. Ha nem forr fel semmi, akkor sikeres műtéten vagyunk túl. Kösz a segítséget