Az utóbbi időben 3szor használtam az autót, abból kétszer volt ez a mutat valamit majd elfekszik, egyszer pedig meg se moccant a mutató 25km megtétele alatt. Ez volt utóljára úgyhogy akkor lehet hogy végleg megadta magát.
Köszönöm a segítséget!!!
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Az utóbbi időben 3szor használtam az autót, abból kétszer volt ez a mutat valamit majd elfekszik, egyszer pedig meg se moccant a mutató 25km megtétele alatt. Ez volt utóljára úgyhogy akkor lehet hogy végleg megadta magát.
Köszönöm a segítséget!!!
Szia!
1db jeladóban 2 szenzor van beépítve, az egyik adja a jelet a motorvezérlőnek (hűtőventik), a másik a műszerfalnak
valószínüleg a jeladó műszerfali szenzora hőhatásra kontakthibás lesz, "nem lesz jel", ezért esik le a mutató
teszteléshez megpróbálhatod multiméterrel mérni az értéket, de elég nyűgös helyen van...
hasonlítsd ellenállás értékre (2000ohm-ig)
- az üzemhideg - 250ohm-nál nagyobb
- a bemelegedés alatti - 150-200 ohm
- meleg, de nem mutat a mutató állapotot - várhatóan szakadást/ semmit mutat (OL vagy csak - )
Szia!
1db jeladóban 2 szenzor van beépítve, az egyik adja a jelet a motorvezérlőnek (hűtőventik), a másik a műszerfalnak
valószínüleg a jeladó műszerfali szenzora hőhatásra kontakthibás lesz, "nem lesz jel", ezért esik le a mutató
teszteléshez megpróbálhatod multiméterrel mérni az értéket, de elég nyűgös helyen van...
hasonlítsd ellenállás értékre (2000ohm-ig)
- az üzemhideg 250ohm-nál nagyobb
- a bemelegedés alatti 150-200 ohm
- meleg, de nem mutat a mutató állapotot várhatóan szakadást mutat (OL)
Hello!
1999-es NB-m szépen bemelegszik üzemi hőfokra, majd ezt követően kb 10 perc után lefekszik a mutató nullára és meg se moccan onnan, de van hogy egyáltalán nem mozdul a mutató, pedig a ventillátor is beindult már. Volt már esetleg valakinek hasonló problémája? Jeladó hiba lehet vagy esetleg a termosztát kinyit és nyitva beragad!?
Az alúhűtő eladó még, 70 ezer! Gondolj a nyárra, jön a klimakatasztrófa, állsz majd a forró aszfalton nyugiban, mig a többiek forrnak...
Eladó alu hütő. 80 ezer,alku nincs. Vadi új,még csomagolásában. 709447992
Eladó alu hütő. 80 ezer,alku nincs. Vadi új,még csomagolásában. 709447992
nekem már háromszor bejött. Azt sem tudhatjuk, hogy a most rajta levő sapka eredeti-e, lehet, hogy már cserélgették párszor.
"ami 1 tizeddel nagyobb nyomást tud."
erre szokta mondani az egyik nagytapasztalatú szerelő, hogy a módszer tényleg jó, ha bírja a 28 éves fűtőradiátor! - kéretik rá odafigyelni, mert kellemetlen ha ki kell cserélni, műszerfal-kiszereléssel...
kezdd a sapkával, ha jót akarsz
olyat vegyél, ami 1 tizeddel nagyobb nyomást tud.
ha nem jön be, mehetsz a hűtőre meg a többire.
Általában nem. Ha csak nem mishimoto-t vagy valami speckót veszel.
Sziasztok!
A múlt héten voltam a hegyekben kanyarogni. Az egyik hegyi menetnél felfelé túlmelegedett a motor (a felső harmadban volt a mutató), egy másik hegyi menetnél pedig leállítás után vettem észre, hogy a hűtőfolyadék forr a tágulási tartályban (ekkor nem volt motormelegedési probléma és az idő is elég hűvös volt). Az autó egy 91-es amerikai modell. Mi okozhatja ezt/ezeket? Hol keressem a hibát? A hűtőcserén gondolkoztam (szerintem már ideje lenne), azon kívül még mit érdemes átnézni/cserélni?
Előre is köszönöm!
Van egy bontott 1.8 nbfl hűtőm ha kell valakinek. Becsületkassza, nincs ár.
Sziasztok!
A múlt héten voltam a hegyekben kanyarogni. Az egyik hegyi menetnél felfelé túlmelegedett a motor (a felső harmadban volt a mutató), egy másik hegyi menetnél pedig leállítás után vettem észre, hogy a hűtőfolyadék forr a tágulási tartályban (ekkor nem volt motormelegedési probléma és az idő is elég hűvös volt). Az autó egy 91-es amerikai modell. Mi okozhatja ezt/ezeket? Hol keressem a hibát? A hűtőcserén gondolkoztam (szerintem már ideje lenne), azon kívül még mit érdemes átnézni/cserélni?
Előre is köszönöm!
NA 1993
Nagy valószínűséggel az fogja megoldani. Ha szar a sapka nem tudja megtartani a nyomást a rendszerben és ezért nyomja ki a tágulásiba.
Nekem is hasonló gondom van NB-nél. Kinyomja a vizet a tágulási tartályba utána meg a gőz bugyogtatja a vizet. Új hűtőm van, én hűtősapka cserét csinálok a héten, remélem megoldja.
Nekem is hasonló gondom van NB-nél. Kinyomja a vizet a tágulási tartályba utána meg a gőz bugyogtatja a vizet. Hűtősapka cserét csinálok a héten, remélem megoldja.