Miatánk, ki vagy a mennyekben...

ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu

Fórum   »    Technika    »    NA buksilámpa probléma    |   << vissza

NA buksilámpa probléma

2011-03-19 23:08:13

sturm

Posztok: 161
Velünk: 4768 napja

Szevasztok!

Az a nyűgöm, hogy a bajúszkapcsolóról bizonytalanul működik a lámpa-nyitás, valami relé gond lehet, mert amikor nem nyílik (vagy visszacsukódik) a buksi, akkor nem megy a fénykürt sem, (tehát nem a bajúsz kapcsoló a hunyó).

Nem tudjátok, hol van ez a relé/elektronika?

sturm

2010-11-29 22:50:03
Csabi76

Csabi76

Posztok: 1186
Velünk: 5307 napja

Ha rumli van írj a formalap@gmail.com-ra, és idézek a szervízkönyvből :D

2010-11-29 22:45:18
abence

abence

Posztok: 450
Velünk: 4688 napja

Az esetleges havazáskori nyitvahagyásra én is gondoltam, nehogy jég képződjön valahol, és befaggyon, ne tudjon kinyílni. 

Nekem a műszerfalon narancs színű jel jelenik meg amikor mozog a lámpa. Amikor tompítottra nem nyílik akkor nem vilan fel, csak akkor világít, ha éppen mozog a lámpa.

Annyit tettem, hogy kinyitottam a gombbal, majd a bajusz kapcsolót 3-4szer teljesen végigkapcsoltam az összes állásnál. Most egyszer jól működött, úgyhogy hagytam. Valószínű a bajuszkapcsolónál lesz vmi kontakt hiba. Ha előjön megint, akkor szétszedem megnézem.

Köszönöm a segítséget! 

2010-11-29 20:32:55
Csabi76

Csabi76

A workshop manual hidegben javasolja a kinti parkolásnál a lámpa nyitott állapotban "hagyását", de csak a lefagyásra hivatkozva. Ha jól emlékszem 40-es-nek voltak ilyen problémái.

A csatlakozókat leellenőrizted? Kontaktspray? Még azt érdemes megnézni, hogy a lámpamozgás visszajelző (műszerfalon, zöld színű, mozgás közben) a kikapcsolt manuális lámpamozgatónál, ha a bajuszkapcsolóval használod felvillan-e? 

2010-11-29 19:52:35
abence

abence

Posztok: 450
Velünk: 4688 napja

Sziasztok!

Ma egész nap teljesen jól működött a két bukólámpa, tompítottra azonnal nyitott. Most 1,5 órát állt kint a hidegben, és amikor a garázsba be akartam állni, akkor csak a vészvillogó alatti gombbal sikerült elővarázsolnom a lámpákat. Azt látom, hogy felkapcsol a tompított kapcsolójára, de nem nyílik ki magától. Azt is megpróbáltam, hogy felkapcsoltam, és a gombbal kinyitottam, de aztán amikor a gombot újra megnyomtam, világítva visszacsukódott. Olvastam, hogy lehet valami köze az akksi feszültséghez. Lehet, hogy a hidegben leesett a feszültség? Nem zavar annyira, hogy gombra nyílik, de jó lenne ha "normálisan" is menne. 

köszi előre is

Bence 

2010-11-14 21:16:34
Csabi76

Csabi76

Szia 40-es! Szeretnék egy OFF-ot kérdezni Tőled. A JR CAI-hoz meg kellett hosszabbítanod a légtömegmérő kábelét? És ha igen, akkor csak simán összeforrasztottad a kábelt? Köszönöm a választ

2010-11-14 21:09:06
40-es

40-es

Posztok: 146
Velünk: 5739 napja

Hát, én kb két éve szívtam egy sort ezzel. A jelenség az, hogy valami ezoterikus ok miatt csak akkor nyílik ki a lámpa magától a felkapcsoláskor, ha az akkufeszültség már szépen megemelkedett. Addig csak a műszerfali kézi nyitó gombbal hajlandó nyitni. Így indulás után kb 10-15 percig produkálja ezt a "hibát". Ugyanakkor becsukni mindig hajlandó magától.

Anno Kalap segtségével kaptam egy kapcsolási rajzot, azt átbogarásztam, és megpróbáltam  kimárni a huzalozást (egyébként be szerettem volna szerelni a fénykürt diódát is). Nos kb semmi sem stimmelt a mért értékekben a tervrajzzal. Anno még relét is cseréltem - semmi hatása nem volt. Itt feladtam. Abban maradtam magammal, hogy ez a kocsi szexepilje. :-o

2010-11-07 18:40:28
Csabi76

Csabi76

A motor utáni első kis lemez rögzítőanyáját tekerd ki, a másik lámpát meg húzd ki. Utána refizz, és akkor hallani fogod, hogy működik-e a villanymotor. Ha nem, akkor kösd be a másikat a helyére, ha az sem műxik, akkor kontakt, ,ha igen akkor motorhiba. Ha minden motor megy, akkor a rögzítőanya nem húzza rá a lemezkét a bordára. Mivel a kézi sem megy, sztem vagy ez utóbbi a helyzet, vagy a gömbcsuklós rész esett szét

Én most azzal szívok, hogy van olyan, hogy fel/lekapcsolom a lámpát, a kocsi meg elkezd pislogni/kacsintani , és abba sem hagyja, csak ha kihúzom a biztit, vagy újra szinkronba jön a két motor smile

2010-11-07 18:24:46
m3ss

m3ss

Posztok: 1192
Velünk: 5567 napja

hello

na bukolampaval szivott mar vki? smile

bal oldali nem akar felnyilni, vilagitani vilagit...1 hete meg mindig kinyilt, altalaban amikor belementem vmi katyuba, vagy magatol..

most mar nem nyilik ki magatol, napokban ugy oldottam meg, hogy a lampa melletti kezi tekerot felkapcsolas  elott kattanasik tekertem, utana felkapcsolt mindig

most mar ez sem mukodik, nem nyilik ki sad

kabeleket igazgattam, csatlakozokat befujta, veszvillogo melletti lampakapcsolo sem segit

2010-10-25 10:35:04
Bulirobot

Bulirobot

Posztok: 697
Velünk: 5680 napja

Nekem Lilla mondta, hogy szokott neki kacsintani nagyon betekert balra kormánynál, de én nem tapasztaltam. Talán egyszer, de már nem nagyon emléxem.

Bár én csak nagyon sötétben nyitom ki, addig nem renttentem el a gonosz kis tekintetével a közlekedôket.

Jut eszembe, a szép szigszalagos ragasztás miatt is tompítotton nem nagyon világít, sokszor a mögöttem jövô autó fényét látom elôttem, meg a saját gumijaim árnyékát. De rájöttem, hogyha felrakom refire, és letekerem a lámpamagasság állítót minimumra, akkor f@szán világít, és nem vakítja a szembe jövôket. Senki nem villogott még, hogy pofánvilágítanám. 

2010-10-25 9:47:11
Gyéé

Gyéé

Posztok: 9171
Velünk: 6149 napja

Nekem ez tetszik, különösen hogy állítólag semilyen inték megoldás nem tud annyi hideg levegőt juttatni a motortérbe mint a kicsit nyitott lámpa. Persze az airbox saját nyílással az más tészta.

aláírás DrasticPlastic Driver
2010-10-24 11:49:43
Csabi76

Csabi76

Tegnap találtam, gondoltam, hátha mást is érdekel a téma (sleepy eyes NA-n). Nekem az első megoldás nagyon szimpi
2008-02-13 22:51:49
Kalap

Kalap

Posztok: 1636
Velünk: 5954 napja

Kicsit nézegettem a kapcsolási rajzát a Drágaszágnak, és arra jutottam, hogyha a  véletlenszerű "pislogás" hiba megszüntethető a lámpanyitó gomb bekapcsolásával, akkkor csak a lámpamotor-vezérlő relé lehet a ludas, van neki egy szép kontakt hibája. A lámpanyitó-kapcsoló bekapcsolása áthidalja a relét, és nyitvatartja a lámpákat. Majd szétszedem a relét, és irok, hogy mik voltak a történések, hátha valakinek hasznára lesz később a dolog..

Áhoj. 

aláírás

Fun is not a straight line

2007-11-23 15:45:57
Bird

Bird

Posztok: 3820
Velünk: 6424 napja

Hali.

Nekem még nemvolt vele problámám, de probaként nézd meg,hogy a lámpa motorján lévő tekerhető finomállitó lehet hogy határon van és ezért átfordulhat.

Én amikor állítottam akkor csinálta ezt de nem biztos hogy ez lesz a megoldás.

Képen lásd a kiegyenlitő tartály melleti kupak alatti tekerhető herkentyű smile

aláírás Kilinccsel elöre:)
2007-11-23 8:56:34
Kalap

Kalap

Posztok: 1636
Velünk: 5954 napja

Üdv Néktek,

Legutóbb mikor aktiváltam az aerodinamikai áramlásrontó és világítórendszeremet, az egyik lámpa mintha kicsit bizonytalanul nyilt volna fel. Nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget neki. Viszont mikor a benzinkúton megfordultam, az egyik lámpa becsukódott, majd rögtön ki is nyílt... ?? Látványnak vicces volt, röhögtem is magamban, biztos a szemébe ment valami, azért pislog.. smile Volt hasonló esete valakinek? (Winkler Robinak volt, most olvastam a totalcar kötelező-biztosításos cikkben..) Borzalmas nagy kontakthibára gyanakszom....

Kalap

aláírás

Fun is not a straight line