Ezt nem kétlem, viszont az előző tulaja fagyálló hiányában megfagyasztotta a hengerfejet (ketté repedt), így csere a vége! a kocsi saját vezérműtengelyével a bontott hengerfejet pedig újra kell állítani... Azt pedig, hogy beállítás után később újra kell-e állítani? Remélem igazad van. Így még mindig a gyári hézag értékek ért kuncsorgok.
off auto
Történet:
Ezt nem kétlem, viszont az előző tulaja megfagyasztotta a hengerfejet (ketté repedt), így csere a vége! a kocsi saját vezérműtengelyével a bontott hengerfejet pedig újra kell állítani... Azt pedig, hogy beállítás után később újra kell-e állítani? Remélem igazad van. Így még mindig a gyári hézag értékek ért kuncsorgok.

Steel
Velünk: 3586 napja
Sziasztok
Nem igazán találtam a témában topikot.
Ismeri valaki az NB MK2 1.6L Szelep hézag értékeit metrikusan?
KIpufogó oldal: ?
Szivó oldal: ?
(láttam és néztem is "Jú Tyúb" videókat, de ki eennyit, ki annyi hézagot hagy ugyan arra a motorra. Azt is colos méretekkel )
köszi

Steel
ez egy tök jó összefoglaló. Csak kíváncsiság: mi a helyzet az EJ25 motorral? Vagy akkor melyikkel van több gond ha az EJ20 a megbízható?
Sziasztok
Nem igazán találtam a témában topikot.
Ismeri valaki az NB MK2 1.6L Szelep hézag értékeit metrikusan?
KIpufogó oldal: ?
Szivó oldal: ?
(láttam és néztem is "Jú Tyúb" videókat, de ki eennyit, ki annyi hézagot hagy ugyan arra a motorra. Azt is colos méretekkel )
köszi

mikulas00
Velünk: 3157 napja
ez egy tök jó összefoglaló. Csak kíváncsiság: mi a helyzet az EJ25 motorral? Vagy akkor melyikkel van több gond ha az EJ20 a megbízható?

Steel
Van valakinek személyes tapasztalata MPS modellekkel? Akár 6, akár 3. Kategórián belüli összehasonlító tapasztalat lenne a legjobb (pl. egy Impreza WRX-hez vagy Focus ST-hez kepest).
Alapállapotában a mazda erősebb. A motor fantasztikusan húz már alacsony fordulaton is, ahol az Imprezáé még elég halott. A belső is modernebb, finomabb. Viszont az mps elsőkerékhajtással számomra teljesen értelmetlennek tűnik. A sperrel állandóan jobbra-balra cibálja a kormányt gázadásnál, egy kanyarból képtelenség normálisan kigyorsítani, kész életveszély. Elég elb...tt ötlet volt ennyi nyomatékot ráküldeni az elsőkerékre megfelelő elektronika nélkül. A Seat Leon Cupra R-ben sokkal jobban megoldották. Ez az FWD mps jó a hétköznapi autózásra (de oda az 1,4i is épp olyan jó) meg az autópályára, de különben... Kezedbe kapsz egy ilyen autót, elindulsz vele és teljesen odáig vagy a lelkesedéstől, aztán pár óra múlva már elveszi a kedved az egész autózástól.
Az Imprezánál pont fordítva van. Beülsz, körülnézel a sivatagos beltéren, hallgatod a zörgő műanyagokat, érzed, hogy túl kemény a gyári ülés, elindulsz - hú, alig megy! - aztán egy óra múlva nem akarsz kiszállni soha többé. Az MX5 összkerékkel! Tapadás mindig és mindenhol. Jeges szerpentin százzal? -az autó megoldja, miközben végig keresztben megy és nincs is benne elektronika. Az ívről nem esik le. A hóban órákig pöröghetsz egyhelyben. Egy befejezett Integrale, ami nem tolja az orrát. Eközben el lehet férni hátul is, el tud menni a boltba, nagy a csomagtartója, nagyon megbízható (az EJ20 motorral) és a boxerhang végképp betesz...
Szerintem a kettő nem egy kategória. A Subi egy praktikus élményautó, a Mazda 3 mps egy élményszerző praktikus-autó. A fogyasztás hasonló volt mindkettőnél.

uno1
Velünk: 3739 napja
Sziasztok!
Érdekel valakit egy 2001es seat leon? 1.4, 237.000 km. Sajnos van rajta kis rozsda, de első tulaj az édesanyám. Aztán a bátyám használta.

Steel
Vagy: nagy álmod volt, de felébredtél :D
...még nem sok jót hallottam a Jaguarról. Egy időben én is kerülgettem az XK-t meg az S-type-ot, de nem mertem belevágni.

uno1
Azt mondod van esély a családi békére 2 hobbi autóval is? Jupii

Ordune
Velünk: 5192 napja
Igen, bal kormányos.
Nekem is nagy álmom volt egy ilyen, de egy 3. hobbiautóval tuti kivágnak itthonról
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992

uno1
Ahogy a hírdető írja, nekem is gyerekkori álmom volt ez a jaguár..
ez balkormányos?
(Egy hobbiautó elég k3ne hogy legyen..)

Ordune
Velünk: 5192 napja
Eladó egy cimborám igazi angol hobbiautója, egy automata Jaguar XJ 4.0 Sovereign, gondoltam hátha érdekel valakit.
https://www.hasznalt___gn_automata-12790315
Mondjuk Gyééhez igazán illene.
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Történet:
Eladó egy cimborám igazi angol hobbiautója, egy automata Jaguar XJ 4.0 Sovereign, gondoltam hátha érdekel valakit. :)
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/jaguar/xj/jaguar_xj_4_0_sovereign_automata-12790315

basti
Velünk: 2829 napja
Ha van kerdes en jarkalok neha Boxsterrel (baratome  szivesen segitek.
A hires szimmering az egy csapagy es csapagyhaz a koztes tengelyen, tipushiba. Iszonyat javitasi koltseg siman belefuthat 400-600ezerbe. IMS, intermediate shaft erre keress, roppant szorakoztato irodalma van.
Most csinaltattam rajta hidrotoke cseret egyik oldalon az jobb esetben megvan 100-150e.
Egy olajcsere (9 liter) es komputerdiagnosztika 110e ft ha olcso helyre mesz.
Jo kulonben, foleg az S verzio jol megy, de meg a kicsi 200 lovasban is erezni hogy mar alulrol egesz frankon tol.
Nem ugyanaz a moka mint az mx5, nincs jatszos gokartos erzes.
Egy feltoltott 1.8 200 loval sokkal vadabb jatszas mint a boxster, de hat ki mit szeret.
Boxsterrel cruiseolni, elvezni a hangjat, utazni egesz j lehet. Jatszani, okorkodni, palyazgatni az mas, arra sztem idealisabb a miata, de talan kirandulgatasban sem vall szegyent.

kovandor
Velünk: 3853 napja
Itt van egy jó leírás, ha a Boxster lehetséges motorhibákban jobban elmerülnél:
https://www.cartronic-motors.com/timeover/
Közvetlen link.
Történet:
Itt van egy jó leírás, ha a Boxter lehetséges motorhibákban jobban elmerülnél:
Itt van egy jó leírás, ha a Boxster lehetséges motorhibákban jobban elmerülnél: