szroli, 2013-10-03 21:15:56Nehéz egy idegen és drága kocsival a 3. körben a határon menni!
Szerintem bőven maradt bent még sok-sok idő! A kocsid nagyon alulkormányozott volt és az nekem nem nagyon fekszik. Én a túlkormányzottat jobban elviselem! Gabeszéban és a tiedben is éreztem a menetstabilizátort néha, hiába volt kikapcsolva (lehet, hogy ez csak kipörgésgátlót kapcsolja ki?) ! Szerintem a fék elmelegedéséhez ez is hozzájárulhat, érdekes volt tapasztalni, hogy tök hirtelen fogyott el!
Véleményem szerint az NC egy nagyon jó sport roadster a mindennapokra és a közutakra, de pályára érdemesebb egy NB-t építened a mókázásokra! 
Sajnos tényleg nagyon alulkormányozott így ültetve, viszont azt ma legalább gyönyörűen szemléltettem, hogy az első gumik puhábbra vételével ezt nem lehet megszűntetni. Ellenben kavicsában várakozásra remekül alkalmas a puhább abroncs, még ha egyesek szerint nem is engedtem le eléggé, hogy ha már arrafelé bóklásztam, akkor legalább ki tudjak belőle jönni.
Rugócsere után a service manual alapján lett beállítva a futómű, de lehet nem vártam eleget a rugók helyre rázódására vagy csak simán elmászott. Köv. héten belövöm mx5fan álltal javasolt értékekre, aztán kiderül. Remélem lehet vele valamit csinálni, mert ez így kicsit-esek kelek érzés volt a pályán. Kakucson v. szlalom közben a jóval kissebb sebesség miatt ennyire nem jött ki, de ez így nem tetszik. Amennyivel jobb lett közúton, ugyanolyan semmilyen maradt pályán. Utolsó mentsvárként még előre vissza tudom rakni a gyári stabit, elvileg az is csökkentené az alulkormányozottságot.
Redstuff nagy csalódás, csúnyán bepuhult a végére, főleg, hogy Gabesznél bírta végig simán a gyári.
Jól érezted, bár a menetstabilizátor kikapcsol teljesen elvileg, az elektronikus difizár (meg még ki tudja milyen alfunkció) aktív marad végig. Szóval lehet ez is közrejátszott, de Gabesznél jobban bírta a technika. Lehet ő finomabban vezette.
Érzésre egyébként maga az ABS is használja a az elfordulás szenzor jelét, mert gyönyörűen lehet kanyarodni vele padlóig nyomott fékkel.
Autó építése meg eldőlt, tegnap szóltak, hogy OSZAK-on nem férek be a széria osztályba jelen állapotában az autóval, szóval akkor már maradt valami jó kis pályázós na/nb építése. Már csak a főnökséget kell meggyőzni prémium osztáskor.
(A következő 30 évben és akkor talán összejön a keret.
)