Ordune
Velünk: 5191 napja
Erről van valakinek tapasztalata?
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Erről van valakinek tapasztalata?
MX-5 KLUB - elnök NA 1.6 1992
Én is azt hiszem, hogy ha valamilyen állítást eszközöl az ember, akkor teljes futómű állítás szükséges.
Ez esetben a beszerelésről volt szó. Azóta elment futóműveshez (emelt rajta két centit és azután beállította az összes egyéb paramétert). Most már nem ér le...
Csak érdeklődésképpen kérdezném. Olyan természetességgel írjátok néha hogy így meg úgy állítottátok a magasságot. Ha jól tudom ilyenkor a futómű beállítása is változik(dőlés, összetartás). Minden állítás után mentek fütőműveshez, vagy hogy oldjátok meg?
Állítható magasságú TA Technix lett a gk.-ba beszerelve!!!
Legalsó állásban (a gátlót van még menet lefelé, csak a futómű alkatrészektől nem fér el). Boldogság!
Szuper lájtos fekvőrendőr végig karcolva...
Hazamentem. 4 cm magasságú szegéllyel ellátott enyhén lejtős kocsibeálló...
24 perc parkolás, sokféle szögből, orral és farral.
Eredmény:
- egy katalizátor
+ absztrakt mintával díszített aszfalt a bejárón.
A felső gömbfejhez nem nyúltam, az alsó is változatlanul ment vissza. (Alapvetően nem volt észrevehető baja a futóműnek - kotyogás, zajongás, lazaság)
Az időt nehéz megmondani. Több nap foglalkoztam vele egy-két órát, de szerintem összességben egy nap alatt megvolt. A hátsó nagyobb meló volt, a difi, kardán, segédkeret kiszedés miatt; kb.+fél nap.
Aztamindenit. Ugyan nálam egy plusz bölcső(ami ráadásul jobbkormányos volt), -kormánymű, -bak csere is játszott, és nem homokoltattam, hanem magam csiszoltam-martam-festettem, de azt leszámítva is sokkal tovább folyt a dolog, és kevésbé látványos az eredmény.
Tovább nem OFFolok, de lehet, érdemes lesz nyitni erre majd egy új topikot
Bocsi picit off ,de ez aztán le van ültetve!
Az első bölcső szép állapotban van, ezért azt nem bántottam. Egyébként mivel motortartó gumibakot is cseréltem erősebb Mazdaspeedre, a motort picit kiemeltem a bölcsőből. A bölcső leszedéséhez már csak kb 6 csavart kellett volna lecsavarni.
A felső gömbfejhez nem nyúltam, az alsó is változatlanul ment vissza. (Alapvetően nem volt észrevehető baja a futóműnek - kotyogás, zajongás, lazaság)
Az időt nehéz megmondani. Több nap foglalkoztam vele egy-két órát, de szerintem összességben egy nap alatt megvolt. A hátsó nagyobb meló volt, a difi, kardán, segédkeret kiszedés miatt; kb.+fél nap.
Jani, a műanyagon+gumin+konin kívül itt minden használt, és Te újítottad fel?
Igen, az összes vas a régi, csak homokfúvattam és porfestettem.
Az szép. Kérdeznék párat.
Felső gömbfej homokfúvás után szintén felújítva? Esetleg találtál módot a bepréselt elem - újra cseréjére?
Kb mennyi idő volt Neked az eleje/hátulja külön-külön?
Első bölcső, a motor miatt maradt ki?
Jani, a műanyagon+gumin+konin kívül itt minden használt, és Te újítottad fel?
Igen, az összes vas a régi, csak homokfúvattam és porfestettem.
Értetem és köszönöm !!!!!!!!!!!!!!
Persze, hogy olyan! Az mx-5 különösen jól állítható. Akkor dőlést bőven lehet neki adni, ami már ront a használati értékén. Toronycsapágy meg természetesen nincs, az kókány találmány a gólyalábbal egyetemben. Ez kérem sportautó!
hagyjál már komolyan ... azt nem néztem
remélem igazad lesz ....
a hátul is ilyen ????????????????????
Szia!
Az mx5-ön gyárilag excenter csavaros egyik lengőkar(ha jól tudom az alsó). Ha ezt kifele állítod akkor egyre nagyobb dőlésed lesz.