Csabi76
Velünk: 5308 napja
ARCHÍVUM - Az új fórumot itt találod: miataklub.hu
Na had szoljak be mééég gyorsan!!
A gyéri ,hogy lehet Bosal! :P
Én kis Porsche-m
Gyári Bosal kipuff, nem sport
Akkor ebből most mi lett.
Sport kipufogó ,azaz akarom mondani porkipufogó... :D :D
Vagy nem lesz belőle por sem...
Szerintem felrakod ,és egyes padló Tatabánya -Budapest...
És reménykedsz ,hogy kifújja belőle.
Azért jól meg szivattak...
A következő a helyzet: vettem egy egész jó állapotú kupuffrendszert+katalizátort (ez utóbbi még nem volt a Kicsimben). Mivel egyenlőre nem volt létkérdés a beszerelés, fogtam magam, és elvittem lehomokszóratni, valamint szóltam a Csókáknak, hogy amint végeztek, fújják is le az általam adott kipuffestékkel, nehogy oxidálódni kezdjen. Minden meg is történt, azonban amikor hazavittem vettem észre, hogy fújás előtt csak a katalizátort dugózták be, az utána jövő részt nem. Félreértés ne essék: szétszedve adtam oda nekik, tehát két külön elemről beszélek. Most olyan hangja van mint a rumbatöknek.
Van valami esély arra, hogy felszerelés előtt ezt ki tudom belőle hajtani, a dob kilyukasztása nélkül?
Tényleg az lenne a legjobb, ha eljönnél egy mx-5 talira.
Lehet most vasárnap is össze jövünk páran, mert mazda tali lesz ugye ami utána számunkra mx-5 talivá modosúl az eddigi tapasztalatok alapján!
Esetleg egy mx-5 talin megnézheted milyennek kell lennie és biztos, ha megkérsz vkit el is visz egy körre.
Egyébként szerintem az mx-5 olyan autó ,hogy ha beleülsz azonnal magával ragad.
Ha ez nincs meg azt nem szabad megvenni. ( bár ez az én véleményem)
Én meglátni=beleszeretni és megvenni.
MR-2??? Csak a csíklámpás és abból is a turbós,de inkább mx-5!!!
Köszi a hozzászólást.
Lehet, hogy tripla én az autóba ülve ott és akkor ezt nem éreztem - lehet ennyire le volt mégis amortizálva?
Pl az volt a furcsa, hogy kanyarban jobban megdőlt, mint a Colt... igaz aztán "betámasztott", de ahogy elnéztem a fórum videóit lehet ez tényleg ilyen: picit billeg a kanyarban. Nektek biztos nagyobb a tapasztalatotok.
Egyébként még MR-2 -ön gondolkoztam sokáig, bár az csak targa...
Megéri - dupla az ár, de tripla az élvezet :-)
Rövid találkozó bármikor összejöhet, ha visszatér a jóidő - figyeld a fórumot!
Gyéé tényleg nagyon ott van a szeren - már csak egy szerelőaknát kellene ásni alá és a kezébe tenni egy Beta-készletet (pl a 3000 VG-4 kétmilláért már kezd használhatónak látszani), és mehet is az ipar. :-)
Most vasárnap elvileg lesz. nézd meg a találkozóknál, valami kabriótalival egybekötve.
Embere válogatja, de én még ennyire olcsó dolgot nem találtam mint ez fránya mx-5. Mármint ahhoz képest, hogy mekkora örömöt képes ennyi pénzért adni. én hiába ülök erősebb, kényelmesebb, újabb autóba egyszer se érzem azt, hogy na ez a kocsi minden egyes buznyákot megér.
és nehogy félreértsd, de egy jó állapotú szerintem bőven megéri a colt dupla árát. és nem a coltot akarom leoltani, de összehasonlíthatatlan a két autó vezetési élményben. és ami fontos, hogy az NA-k már nem vesztenek az értékükből, sőt mintha egyre drágábbak lennének németo.-ba.
Igen van benne valami. Tényleg valószínű, hogy elég olcsón juthattak hozzá. A Totalcar-on jelent meg egy cikk nem is olyan rég. Ott azt írták, ha jól emlékszem, hogy 1,1-1,2 misiből áll meg egy jó állapotban lévő behozott darab. Innen pedig akkor nyilvánvaló, hogy ezek szinte kizárt, hogy rendben legyenek - a piroson állítólag még tető is volt cserélve így hirdetik 990-ért.
Azért elég drágák ezek a Mazdák. Én a Coltot 580-anért vettem - kb 150-et kellett ráköltenem utána, de most minden ok. Ez azt jelenti, hogy dupla ár.
Lehet, hogy sort kerítek rá, és kilátogatok egy ilyen talira. Mikor lesz - szokott lenni - a legközelebbi? Nézegettem a fórumot, most augusztus végén volt ha jól látom az utolsó - pont lecsúsztam róla.
Gondolom a tél kiesik...
hát igen a hazai Na kínálat hagy némi kívánnivalót maga után. szerintem ha megtudod oldani a behozatalt akkor nézz körül a mobile.de-n. nagy a választék meg az ársáv is, eldöntheted, hogy veszel egy olcsót aztán kipofozgatod vagy drágábban egy tényleg gyönyörűt. biztos valahol írtam már, hogy az itthon árult 800-900 ezerért hírdetett külföldi autóknál gyanús, hogy azt mennyiért sikerült beszerezni. regadóval együtt ha még keresni is akar rajta akkor kb. 2000-3000 euróért vehették. ahogy nézegettem meg ismerősöm hívogat néhányat az igazán patent-wagenek 4000 eurótól indulnak.
az hogy gyengének érezted sok mindentől lehet.
1. ki volt a bele az adott darabnak.
2. Mx-5 tényleg nem egy erőgép (cserébe elpusztíthatatlan)
azért én kiruccannék a legközelebbi talira és ott tájékozódnék, próbafahren stb.
Köszi, mindkettőtöknek a segítséget! Sokat segítettetek.
Sajnos azok az autók amiket megnéztem eddig 1.000.000 Ft környékén nem voltak amúgy (esztétika szempontjából) túl jó állapotban. Mindegyik elég lelakott volt. Számomra ebből az derült ki, hogy nem szerető, gondos tulajok lehetettek korábbi gazdáik. Szinte kivétel nélkül eléggé büdős volt az utasterük. (Tán korábban beázhattak?) Egy pirosat (fent van a használtautón is) vezettem. Érdekes mód elég gyengének tűnt - bár a fenekét 1-ben igen könnyedén megindította (lehet, hogy a a rossz - Kumho - gumik miatt?)
Szóval kissé gyengének tűnt. Nem volt nyomatékszegény legalul, de a mostani autóm - Colt 1.6 '93 kiadás- ugyanennyi lóval sokkal fickósabbnak tűnik, amit nem igazán értek, mert mindkét autó nagyjából hasonló tömegű. Lehet, hogy mégsem volt minden rendben a kocsi motorjával?
Jó lenne egy Mazda szerető embertől autót vásárolni. Abban reménykedtem, hogy esetleg így télen olcsóbban hozzájuthatnék egy szép megkímélt példányhoz. (Igaz előtte még a Colt-ot el kéne adnom - igazából pedig semmi baja.) Az MX-5 olyan feelinges autó ... bár a szem magasságban lévő szélvédőkeret kissé zavaró
Budapesti vagyok, szerintetek a tetőrongálástól mennyire kell tartanom?
ejha. megszületett Miata-Mester lehet, hogy titokba hétvégenként japánban Husimusi-Sannal tartotok brainstormingot. sőt biztos, és ez megmagyarázná, hogy miért mindig csak a talik elején vagy ott. begyűjtöd az infókat kinek milye csörög-zörög aztán rohansz és megtárgyaljátok a megoldást.